forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 EU primanje izbjeglica i migranata
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 224

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/10/2015 : 08:20:17  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
http://net.hr/danas/hrvatska/europa-je-umrla/

sjeti se čovječe svoje ljudskosti i zaboravi na sve drugo

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/10/2015 : 08:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
OK, moje znanje njemačkog je nultog stupnja, nada, zero, null, ništa, pa ti vjerujem.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/10/2015 : 08:35:45  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

Zašto sad tu stavljaš kolumnu gdje Jakić tvrdi da Putin spašava Europu? Moraš biti dosljedan.
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/10/2015 : 08:44:33  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
samo zadrti putinouvlakač može pomislit da on spašava europu.

uostalom pljuc-in se ne spominje

Edited by - igor 12 on 22/10/2015 08:47:40
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/10/2015 : 09:49:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message
quote:
Originally posted by hello
reci nam ti također hipotetski koje bi bilo tvoje rješenje da si u situaciji da odlučuješ?

otpočetka čvršći stav (dakle, da, pripremat "ograde" na više razina: to znači biti spreman upotrijebiti silu i pokušati se nametnuti situaciji... do fizičkih ograda ala mađari)

u trenutku kad trasa pukne, a nijemci se počnu izvlačit i zatvarat granicu, momentalno staviti u pogon one pripremljene ograde, odmah čvrsti stav i sprječavanje ulaska masovnih poredaka koji nisu dobrodošli ili ako hoćeš obično, sprječavanje ulaska ovih migranata.

ali, imam i ja pitanje: kad kažem "nisu dobrodošli", da li samo jasno kažem ono što svi govore, pa i mediji, u dnevniku, samo na uvijen i licemjeran način? jesu li tebi dobrodošli, hello?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 10:14:28  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

evropa još nije umrla al mogla bi nastavi li se retardirano ponašat.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/10/2015 : 10:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:

samo zadrti putinouvlakač može pomislit da on spašava europu.

uostalom pljuc-in se ne spominje

Rusija, koliko evropska, toliko i azijska zemlja, vojnim angažmanom u Siriji spašava Europu od najradikalnijeg oblika islamizma, oličenoga u tzv. Islamskoj državi, mada mnogi to ne žele ni vidjeti, ni priznati, i mada je istina kako Rusija tu ima i svoje interese (primarno zaštitu vlastitog područja od militantnog islamizma, ali i zadržavanje vojnoga uporišta u Siriji).
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 22/10/2015 : 10:46:33  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

OK, moje znanje njemačkog je nultog stupnja, nada, zero, null, ništa, pa ti vjerujem.

Jasno je da se Žižek stidi samo Slovenije.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 10:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
u jebote,žižek se stidi slovenije i to je najbitnija o ovoj temi.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 11:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/304026/Default.aspx

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/10/2015 : 11:04:39  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
http://net.hr/danas/svijet/lose-vijesti-za-europu-migranti-ce-i-dalje-dolaziti-rusija-ulazi-u-sijitsko-sunitski-rat/

za slijepe..da progledaju

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 11:10:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
meni se čini da si ti slip

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/10/2015 : 11:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
na jedno oko,dok sam na drugo ćorav

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/10/2015 : 11:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

http://www.slobodnadalmacija.hr/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/304026/Default.aspx

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/nozem-izboli-muskarca-u-ljekarni-u-zagrebu-pa-pobjegli-567577/multimedia/p6

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 22/10/2015 : 11:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message
quote:
Originally posted by stinky

quote:
reci nam ti također hipotetski koje bi bilo tvoje rješenje da si u situaciji da odlučuješ?

otpočetka čvršći stav (dakle, da, pripremat "ograde" na više razina: to znači biti spreman upotrijebiti silu i pokušati se nametnuti situaciji... do fizičkih ograda ala mađari)

u trenutku kad trasa pukne, a nijemci se počnu izvlačit i zatvarat granicu, momentalno staviti u pogon one pripremljene ograde, odmah čvrsti stav i sprječavanje ulaska masovnih poredaka koji nisu dobrodošli ili ako hoćeš obično, sprječavanje ulaska ovih migranata.

ali, imam i ja pitanje: kad kažem "nisu dobrodošli", da li samo jasno kažem ono što svi govore, pa i mediji, u dnevniku, samo na uvijen i licemjeran način? jesu li tebi dobrodošli, hello?

Odgovorit ću ti na jednom primjeru. Vozim auto i netko stopira promrzao na kiši. Vjerojatno bi se zaustavio i bilo bi mi drago što sam nekome pomogao, a i meni bi dobro došao netko za razgovor, kasnije još netko stopira i pokupim i tu ekipu i opet vjerojatno bi mi bilo drago što pomažem ljudima. Ja tu mogu pokupit 4 čovjeka pa možda i još par da se svi stisnemo, ali već polako sigurnost u prometu je ugrožena, auto sporije ide, guma može puknuti i sad tako natrpani nailazimo na još stopera koji nas preklinju da uđu. Pustim li i njih u auto velika je vjerojatnost da i ja i oni na kraju završimo nasred ceste i na kaju smo i ja i oni najebali.
Dakle ja sam isto tako da budemo pripravni ako svi zatvore granice da i mi zatvorimo granicu i da primimo određeni broj ljudi koliko procjenimo da možemo prihvatiti (vjerojatno nekih par tisuća ljudi) i to isključivo roditelje s djecom.
Ali ovdje se postavlja drugo pitanje. Jesmo li mi sposobni zaštititi tako dugu granicu?

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 11:20:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

http://www.vecernji.hr/crna-kronika/nozem-izboli-muskarca-u-ljekarni-u-zagrebu-pa-pobjegli-567577/multimedia/p6

i? stavi u topic kolekcija pizdarija iz novina

Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 22/10/2015 : 11:22:38  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
Zbog vlastite drzave Slovenije se stidi. Sasvim jasno.

Für DAS ich mich schäme.
Das Land.

Uopce se ne spominje "pomanjkanje solidarnosti", nego misli da bi se trebalo jos brutalnije zahtijevati solidarnost od navedenih drzava.

A i solidarnost je DIE, a ne DAS :-)

Ich wundere mich selbst ein wenig. Allerdings finde ich, sie könnte noch einen Schritt weiter gehen und sehr viel brutaler die Solidarität anderer Länder in der EU einfordern, zum Beispiel von Ungarn, Kroatien oder auch von meinem eigenen Land, Slowenien, für das ich mich gerade in diesen Tagen sehr schäme.

quote:
Originally posted by trolodtroje

quote:

Pogrešno si pročitao: iz ovog boldanog jasno je da se stidi zbog Slovenije ("zbog koje"), a ne zbog svih triju država, jer bi tada bilo "zbog kojih".

Štoviše, on se zbog Slovenije stidi ovih dana, ne ranije, pa se može zaključiti i da je ranijim držanjem svoje domovine bio barem zadovoljniji, ako ne i zadovoljan.

OK, situacije se mijenjaju iz sata u sat, i nitko se ne može sasvim odgovarajuće pripremiti, pa se i službene reakcije mijenjaju iz sata u sat.

Pročitaj ti originalni intervju, ne "čitaj" hrvacki slobodni prevod komentatorja na štajaznam.hr

Moje skromno znanje njemačkog (4. stuffe) kaže drugačije:

Vendar pa mislim, da bi lahko šla (ga. Merkel - op prev) še korak dlje in veliko bolj brutalno zahtevala solidarnost drugih držav v EU, na primer od Madžarske, Hrvaške ali celo moje domovine, Slovenije, za kar me je zelo sram, še posebej v teh dneh.

"za kar" (pomanjkanje solidarnosti) in ne "za katero" (državo = Slovenijo).

Edited by - surfer on 22/10/2015 11:23:17
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 11:24:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

Odgovorit ću ti na jednom primjeru. Vozim auto i netko stopira promrzao na kiši. Vjerojatno bi se zaustavio i bilo bi mi drago što sam nekome pomogao, a i meni bi dobro došao netko za razgovor, kasnije još netko stopira i pokupim i tu ekipu i opet vjerojatno bi mi bilo drago što pomažem ljudima. Ja tu mogu pokupit 4 čovjeka pa možda i još par da se svi stisnemo, ali već polako sigurnost u prometu je ugrožena, auto sporije ide, guma može puknuti i sad tako natrpani nailazimo na još stopera koji nas preklinju da uđu. Pustim li i njih u auto velika je vjerojatnost da i ja i oni na kraju završimo nasred ceste i na kaju smo i ja i oni najebali.
Dakle ja sam isto tako da budemo pripravni ako svi zatvore granice da i mi zatvorimo granicu i da primimo određeni broj ljudi koliko procjenimo da možemo prihvatiti (vjerojatno nekih par tisuća ljudi) i to isključivo roditelje s djecom.
Ali ovdje se postavlja drugo pitanje. Jesmo li mi sposobni zaštititi tako dugu granicu?

sve je to ok dok oni idu dalje.
problem je šta če se dogodit kad švabe zatvore granicu.
jerbo če se migranti i dalje negdi gomilat.
bude li to hr,jasno da če se dogodit sranje a to nama (bar meni) ne triba u životu.

hr nema nikakve materijalne ni moralne odgovornosti da se bakče sa njima.

i ovo boldano je sva filozofija.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 11:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by surfer

Zbog vlastite drzave Slovenije se stidi. Sasvim jasno.

Für DAS ich mich schäme.
Das Land.

Uopce se ne spominje "pomanjkanje solidarnosti", nego misli da bi se trebalo jos brutalnije zahtijevati solidarnost od navedenih drzava.

A i solidarnost je DIE, a ne DAS :-)

Ich wundere mich selbst ein wenig. Allerdings finde ich, sie könnte noch einen Schritt weiter gehen und sehr viel brutaler die Solidarität anderer Länder in der EU einfordern, zum Beispiel von Ungarn, Kroatien oder auch von meinem eigenen Land, Slowenien, für das ich mich gerade in diesen Tagen sehr schäme.

quote:
Originally posted by trolodtroje

quote:

Pogrešno si pročitao: iz ovog boldanog jasno je da se stidi zbog Slovenije ("zbog koje"), a ne zbog svih triju država, jer bi tada bilo "zbog kojih".

Štoviše, on se zbog Slovenije stidi ovih dana, ne ranije, pa se može zaključiti i da je ranijim držanjem svoje domovine bio barem zadovoljniji, ako ne i zadovoljan.

OK, situacije se mijenjaju iz sata u sat, i nitko se ne može sasvim odgovarajuće pripremiti, pa se i službene reakcije mijenjaju iz sata u sat.

Pročitaj ti originalni intervju, ne "čitaj" hrvacki slobodni prevod komentatorja na štajaznam.hr

Moje skromno znanje njemačkog (4. stuffe) kaže drugačije:

Vendar pa mislim, da bi lahko šla (ga. Merkel - op prev) še korak dlje in veliko bolj brutalno zahtevala solidarnost drugih držav v EU, na primer od Madžarske, Hrvaške ali celo moje domovine, Slovenije, za kar me je zelo sram, še posebej v teh dneh.

"za kar" (pomanjkanje solidarnosti) in ne "za katero" (državo = Slovenijo).

ajde lipo sa ekipicon otvorite topic o žižeku i patkicama pa se tamo raspravljajte.
Fala lipa.

Go to Top of Page

surfer
Average Member

Austria
967 Posts

Member since 09/05/2008

Posted - 22/10/2015 : 11:31:57  Show Profile Show Extended Profile  Send surfer a Private Message
Postoje ljudi koji se interesiraju za razlicite izvore i misljenja.

Nije svima vrhunac diskusije mjesecima svakodnevno postavljanje stotina odabranih linkova sa Indexa i B92 koji se uklapaju u zacrtanu teoriju i cekati da netko nesto prevede i objavi, a to je otprilike 0,1 % od svega sto se objavljuje posvuda.

Na vidim razloga zasto ne postaviti prijevod misljenja jednog od vodecih svjetskih mislilaca.

A ti stavi sve koji drugacije misle na ignore pa se dopisuj sam sa sobom, kao sto i radis vec zadnjih 2.000 postova.

Edited by - surfer on 22/10/2015 11:40:08
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 11:47:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by surfer

Postoje ljudi koji se interesiraju za razlicite izvore i misljenja.

Nije svima vrhunac diskusije mjesecima svakodnevno postavljanje stotina odabranih linkova sa Indexa i B92 koji se uklapaju u zacrtanu teoriju i cekati da netko nesto prevede i objavi, a to je otprilike 0,1 % od svega sto se objavljuje posvuda.

Na vidim razloga zasto ne postaviti prijevod misljenja jednog od vodecih svjetskih mislilaca.

A ti stavi sve koji drugacije misle na ignore pa se dopisuj sam sa sobom, kao sto i radis vec zadnjih 2.000 postova.

jao šta smo osetljivi.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 22/10/2015 : 11:50:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
quote:

pa naravno, to je i plan, kad sam več pisao o tom u osovini zla, i pola ljudi je odmahnulo rukom.

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 22/10/2015 : 11:57:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

http://nova24tv.si/aktualno/burnie-iz-brezic/

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2015 : 12:04:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

http://nova24tv.si/aktualno/burnie-iz-brezic/

nisi smija ovo stavit
sače te napast humanisti

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 22/10/2015 : 12:06:57  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

sve je to ok dok oni idu dalje.
problem je šta če se dogodit kad švabe zatvore granicu.
jerbo če se migranti i dalje negdi gomilat.
bude li to hr,jasno da če se dogodit sranje a to nama (bar meni) ne triba u životu.

hr nema nikakve materijalne ni moralne odgovornosti da se bakče sa njima.

i ovo boldano je sva filozofija.

crna ptico zloslutnico

Go to Top of Page
Page: of 224 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000