Author |
Topic  |
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 22/10/2015 : 12:13:53
|
quote: Originally posted by igor 12
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Poli
http://nova24tv.si/aktualno/burnie-iz-brezic/
nisi smija ovo stavit sače te napast humanisti 
glupost.izbjeglice pale šatore iz očaja,slovenci se samospaljuju iz obijesti
hehe humanisti..jedva čekam, kad zagusti, da prime po jedno 10 neidentikovanih imigranata u svoje stanove, koje če njemačka vratit |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
Edited by - Risar_69 on 22/10/2015 12:14:54 |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/10/2015 : 12:15:14
|
quote: Originally posted by Risar_69
hehe humanisti..jedva čekam, kad zagusti, da prime po jedno 10 neidetikovanih imigranata u svoje stanove, koje če njemačka vratit
hehe,i mene zanima koliko če onda bit radodarni |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Posted - 22/10/2015 : 12:17:14
|
hehe humanisti..jedva čekam, kad zagusti, da prime po jedno 10 neidetikovanih imigranata u svoje stanove, koje če njemačka vratit
hehe,i mene zanima koliko če onda bit radodarni
hehe, biče biče, kad im sve porazbiju i zahtevaju da to i to nije dobro, ma naravno, mazohisti  |
Edited by - Risar_69 on 22/10/2015 12:17:41 |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 22/10/2015 : 12:22:55
|
hehe humanisti..jedva čekam, kad zagusti, da prime po jedno 10 neidentikovanih imigranata u svoje stanove, koje če njemačka vratit
ja spreman.promijenio sam stolariju i uređujem dvije sobe.jeste se vi pripremili? |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 22/10/2015 : 12:24:12
|
hehe, biče biče, kad im sve porazbiju i zahtevaju da to i to nije dobro, ma naravno, mazohisti 
zbog čega bi razbijali?pa nisu izbjeglice slovenci |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 22/10/2015 : 12:35:54
|
u tim satorima su bili i grijaci, deke ... ocigledno je deckima vec bilo dovoljno toplo u srcu pa nisu trebali dodatno grijanje nego, mogli bi ih staviti u avion i pravac Riad, tam pak imaju i aircondition u satorima, jedna siromasna Slovenija si to pak ne moze priustiti
ali kako je vec trole c/p, nisu svi isti pa ovi rade stetu sebi i "suborcima"
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 22/10/2015 : 12:40:52
|
u tim satorima su bili i grijaci, deke ... ocigledno je deckima vec bilo dovoljno toplo u srcu pa nisu trebali dodatno grijanje nego, mogli bi ih staviti u avion i pravac Riad, tam pak imaju i aircondition u satorima, jedna siromasna Slovenija si to pak ne moze priustiti
ali kako je vec trole c/p, nisu svi isti pa ovi rade stetu sebi i "suborcima"
of kors,pa ne spaljuju se ni svi slovenci |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Posted - 22/10/2015 : 12:43:28
|
hehe, biče biče, kad im sve porazbiju i zahtevaju da to i to nije dobro, ma naravno, mazohisti 
zbog čega bi razbijali?pa nisu izbjeglice slovenci
ma ne izbjeglice, imigranti iz alb, afg,.... |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 22/10/2015 : 15:31:20
|
quote: Originally posted by hello Odgovorit ću ti na jednom primjeru. Vozim auto i ...
Ali ovdje se postavlja drugo pitanje. Jesmo li mi sposobni zaštititi tako dugu granicu?
e pa nisi odgovorio. i to je taj problem. tebi je teško iznijeti jasan stav, jer si 'žrtva' medijske konstrukcije. ken2 će ti postaviti sliku ranjene srne, a na dnevniku će te bombardirati sa slikama djece koja pate, ali imaju osmijeh i dižu dva prsta.
to je pravo pitanje, hello: zašto ti ne možeš jasno reći "nisu dobrodošli"?
slike jadne djece, teški život izbjeglica itd., to je samo jedan "moment", ili ako hoćeš, jedan djelić istine. uzet samo tako, jednostrano, kako to rade kenovi i difulovi, to je tek apstrakcija (apstrahiranje od "konkretnog", čitave stvari sa migrantima. zamisli sad drugačiji model, da ti mediji konstruiraju samo smeće koje proizvode, zapaljene šatore, kako seru, pišaju, kako urlaju, svađaju se, mlate, trgaju, dakle, zamisli da se "apstrahira" taj moment i da te mjesec dana bombardiraju s time ----- nije isključeno da će uskoro s ekrana stići takva konstrukcija, a ekipa će brzo zaboraviti slike jadnih, smrznutih itd.).
dakle, mene zanima "stvar". ali stvar se može spoznati (uvijek!!!) samo "neadekvatno". nema načina da ja dođem do apsolutne spoznaje situacije s migrantima, ali to ne znači da ću prihvatiti ken-diful-trenutnu-medijsku-priču konstrukciju. to je jedan moment, a drugi su: svijet-kultura-povijest-hrvatska u svemu tome itd.
i prema mojim mogućnostima, orijentiram se u svijetu. orijentacija mi kaže da ovi migranti nisu dobrodošli. nemam povjerenja u njih. tako stvari stoje sada.
i to je jedino pitanje hello. pokušati se postaviti u situaciji, a kad se postaviš, onda ono tvoje pitanje otpada kao sekundarno. kada znaš što ti je činiti, onda možeš i braniti granicu (pa i žrtvovati se u pokušaju - kao što se pisala naša povijest slavna, kaže thompson;) |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47576 Posts
Posted - 22/10/2015 : 15:33:41
|
stinky jesi li ti negdi blizu granice sa slo? jesi dolazija u kontakt sa migrantima? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 22/10/2015 : 15:38:55
|
ne, nikakav kontakt. pa lijepo ti kažem da bi ih ja na distanci. u kontakt mogu ulaziti samo sa "pojedincima", ono što Jaspers zove "egzistencija", a to ovo što se događa zasigurno nije. |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 22/10/2015 : 16:19:31
|
Normalno da pale kad ih se zadrzava bezveze..otvoris koridor i pustis pustinjare neka idu slobodno u germaniju..sta koji đavo glumite vojsku spasa...pa oni sami nude pare a ne traze nista samo slobodan prolaz |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 22/10/2015 : 18:18:40
|
quote: Originally posted by surfer
Zbog vlastite drzave Slovenije se stidi. Sasvim jasno.
Für DAS ich mich schäme. Das Land.
Uopce se ne spominje "pomanjkanje solidarnosti", nego misli da bi se trebalo jos brutalnije zahtijevati solidarnost od navedenih drzava.
A i solidarnost je DIE, a ne DAS :-)
Ich wundere mich selbst ein wenig. Allerdings finde ich, sie könnte noch einen Schritt weiter gehen und sehr viel brutaler die Solidarität anderer Länder in der EU einfordern, zum Beispiel von Ungarn, Kroatien oder auch von meinem eigenen Land, Slowenien, für das ich mich gerade in diesen Tagen sehr schäme.
quote: Originally posted by trolodtroje
quote:
Pogrešno si pročitao: iz ovog boldanog jasno je da se stidi zbog Slovenije ("zbog koje"), a ne zbog svih triju država, jer bi tada bilo "zbog kojih".
Štoviše, on se zbog Slovenije stidi ovih dana, ne ranije, pa se može zaključiti i da je ranijim držanjem svoje domovine bio barem zadovoljniji, ako ne i zadovoljan.
OK, situacije se mijenjaju iz sata u sat, i nitko se ne može sasvim odgovarajuće pripremiti, pa se i službene reakcije mijenjaju iz sata u sat.
Pročitaj ti originalni intervju, ne "čitaj" hrvacki slobodni prevod komentatorja na štajaznam.hr
Moje skromno znanje njemačkog (4. stuffe) kaže drugačije:
Vendar pa mislim, da bi lahko šla (ga. Merkel - op prev) še korak dlje in veliko bolj brutalno zahtevala solidarnost drugih držav v EU, na primer od Madžarske, Hrvaške ali celo moje domovine, Slovenije, za kar me je zelo sram, še posebej v teh dneh.
"za kar" (pomanjkanje solidarnosti) in ne "za katero" (državo = Slovenijo).
Izgleda da mi ni 4 stuffe nije pomoglo. Das&des...die&der..
Izvinjavam se - nemam pravo.
I jebeš izbeglice, glavno je da smo nešto malo naučili njemački ovde sad i da je ima u Sloveniji premalo solidarnosti, zbog čega se i Žižek srami Slovenije. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 22/10/2015 : 19:17:01
|
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by hello Odgovorit ću ti na jednom primjeru. Vozim auto i ...
Ali ovdje se postavlja drugo pitanje. Jesmo li mi sposobni zaštititi tako dugu granicu?
e pa nisi odgovorio. i to je taj problem. tebi je teško iznijeti jasan stav, jer si 'žrtva' medijske konstrukcije. ken2 će ti postaviti sliku ranjene srne, a na dnevniku će te bombardirati sa slikama djece koja pate, ali imaju osmijeh i dižu dva prsta.
to je pravo pitanje, hello: zašto ti ne možeš jasno reći "nisu dobrodošli"?
slike jadne djece, teški život izbjeglica itd., to je samo jedan "moment", ili ako hoćeš, jedan djelić istine. uzet samo tako, jednostrano, kako to rade kenovi i difulovi, to je tek apstrakcija (apstrahiranje od "konkretnog", čitave stvari sa migrantima. zamisli sad drugačiji model, da ti mediji konstruiraju samo smeće koje proizvode, zapaljene šatore, kako seru, pišaju, kako urlaju, svađaju se, mlate, trgaju, dakle, zamisli da se "apstrahira" taj moment i da te mjesec dana bombardiraju s time ----- nije isključeno da će uskoro s ekrana stići takva konstrukcija, a ekipa će brzo zaboraviti slike jadnih, smrznutih itd.).
dakle, mene zanima "stvar". ali stvar se može spoznati (uvijek!!!) samo "neadekvatno". nema načina da ja dođem do apsolutne spoznaje situacije s migrantima, ali to ne znači da ću prihvatiti ken-diful-trenutnu-medijsku-priču konstrukciju. to je jedan moment, a drugi su: svijet-kultura-povijest-hrvatska u svemu tome itd.
i prema mojim mogućnostima, orijentiram se u svijetu. orijentacija mi kaže da ovi migranti nisu dobrodošli. nemam povjerenja u njih. tako stvari stoje sada.
i to je jedino pitanje hello. pokušati se postaviti u situaciji, a kad se postaviš, onda ono tvoje pitanje otpada kao sekundarno. kada znaš što ti je činiti, onda možeš i braniti granicu (pa i žrtvovati se u pokušaju - kao što se pisala naša povijest slavna, kaže thompson;)
Ovo boldano ne treba zamišljati, imaš to u Mađarskoj u kojoj mediji ne samo da "konstruiraju samo smeće koje proizvode, zapaljene šatore, kako seru, pišaju, kako urlaju, svađaju se, mlate, trgaju", nego i novinari nesretnim ljudima podmeću noge, pa se ovi prostru po ledini da bi bila što efektnija reportaža. Napokon, isto na ovom topicu radi i nagor.
Nema potrebe ni za kakvim zamišljanjima, sve je već tu oko nas, a samo je na nama hoćemo li biti humani pa u krajnjoj liniji i tako da bodljikavu žicu stavimo na vrh ograde i na taj način čak spasimo i onu srnu, ili ćemo biti ti, ksenofobi, rasisti i što sve ne, i ograditi se bodljikavom žicom po tlu, pa da stradavaju i ljudi i srne, pa još na granice izvesti vojsku, postaviti mitraljeska gnijezda ... recimo i podignuti zid identičan onom oko Zapadne obale.
To je jedina dvojba.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 22/10/2015 : 19:40:46
|
žica na svaku meju,garonja na ramenu i lagano pjevušenje:mitraljez nosim,izbjeglice kosim.nema druge.
|
 |
|
Kruger
Advanced Member

Croatia
17315 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 22/10/2015 : 19:53:40
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ovo boldano ne treba zamišljati, imaš to u Mađarskoj u kojoj mediji ne samo da "konstruiraju samo smeće koje proizvode, zapaljene šatore, kako seru, pišaju, kako urlaju, svađaju se, mlate, trgaju", nego i novinari nesretnim ljudima podmeću noge, pa se ovi prostru po ledini da bi bila što efektnija reportaža. Napokon, isto na ovom topicu radi i nagor.
Nema potrebe ni za kakvim zamišljanjima, sve je već tu oko nas, a samo je na nama hoćemo li biti humani pa u krajnjoj liniji i tako da bodljikavu žicu stavimo na vrh ograde i na taj način čak spasimo i onu srnu, ili ćemo biti ti, ksenofobi, rasisti i što sve ne, i ograditi se bodljikavom žicom po tlu, pa da stradavaju i ljudi i srne, pa još na granice izvesti vojsku, postaviti mitraljeska gnijezda ... recimo i podignuti zid identičan onom oko Zapadne obale.
To je jedina dvojba.
Ha, kako si ti moćan, ismijavajući one koje ismijavaju, eto nek se nađe .. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts
Posted - 22/10/2015 : 20:08:56
|
johnny difool, želio bih ovdje citirati jedan odlomak. igor12 će voljeti (jer je dobra zezancija, igor12 voli sve što je zezancija). ali, nije stvar u tome, već odlomak koji tebe, na jedan način, "prepoznaje":
"Romantičar živi u skladu sa svojim vlastitim Uvjerenjima - ma kakva ona bila; to je sve što želi. Čovjek romantičar hoće da bude "priznat"; u tome ima pravo, - ali ima krivo u tome što to hoće na jedan "neposredan" način, tj. bez napora, bez Djelovanja Borbe i Rada. Neće da se bori. Kad vidi da drugi ne priznaju njegova Uvjerenja kao Istinu, Dobrotu, Ljepotu, - zadovoljava se time da drugi priznaju kako su to izvjesna (ili njegova) uvjerenja, uvijek dopuštena (od strane drugih) i kadšto istinita (dobra ili lijepa). No ova uvjerenja na kraju ne negiraju dano, nisu čak ni nezavisna od tog danog: ona su, naprotiv, funkcija (ili pojedinčevih instinkata, ili porodičnih, društvenih, nacionalnih tradicija itd...) Dakle, Intelektualac romantičar ne ostvaruje svoj Ideal: ako su ova Uvjerenja "revolucionarna", on ne djeluje, dakle...; ako su ona ne revolucionarna, "konformistička", zavisi od danog, dakle... U svakom slučaju ništa ne ćini niti za njih niti prema njima. Intelektualac izabire izgovor Hipokrizije i poriče svoj neuspjeh. Zadovoljava se Tolerancijom prema svojim uvjerenjima - i prema Uvjerenjima sviju drugih (osim prema onima "intolerantnim"). To je pacifistička ideologija des Gewissens..."
"Bog je sada ukinut, ali princip ostaje: svatko za se u stvarnom životu, a Romantičar brblja za sve."
...
nakon ovog krasnog odlomka, a nakon što si se prepoznao u "drugobitku" (katalogiziran tvoj lik svijesti u jednoj knjizi), možemo dalje. ako pak nisi razumio o čemu se tu govori, možemo popričati. jer, valja reći: ovdje ima tolikog bogatstva o našim "humanistima" s foruma, ujedno o migrantima i čitav je odlomak instruktivan za aktualnu situaciju koja okupira vijesti. |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7162 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 22/10/2015 : 20:38:22
|
Zašto portali ne stavljaju vijest o mačevaocu iz Švedske a tu su nekakve pizdarije o odgurnutoj, udarenoj izbjeglici? Možda jer je taj ubojica upravo ex izbjeglica, ha? Novinarstvo je u velikom kurcu. Ove "vijesti" da su udareni, nisu imali wc papira, da kišu ogromno apćiha nakon prelaska hladne rijeke i slične gluposti samo imaju kontra-učinak |
loading...
|
 |
|
Topic  |
|
|
|