forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Shaner
Advanced Member

Croatia
7643 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 15/01/2017 : 21:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by teller

ako bolje razmislim, pitanje dal bi uzeo neki debeli intergral...
šta če mi neka cigla sa na 500 stranica pa imao sve naslovnice unutra ili ne....
imam(fale mi 73-79 HC Kenove) u pojedinačnom izdanju, objavljene na najbolji mogući način...
imam Duge Puške od Dnevnika...
šta če mi sad cigla da mi optereti police...kako god integral jeftiniji bio 500 stranica nebi išlo izpod 200-250 kuna...
kiosk SC bi uzeo, malo zbog podržke izdavaću, malo zbog gušta čitat kiosk strip bez da moraš pazit
kako otvaraš ciglu i da te bole ruke od težine iste...
Integral bi bilo još jedno sranje kojima nas zatrpavaju izdavaći a SC kiosk izdanje sa pojedinačnim epizodama bilo bi
prekrasno izdanje dostupno širokom čitateljstvu...za 18 kuna recimo...
ne trebamo opet tvrde korice, bleštavi gladki papir...ko to želi ima več Fibrinog.
Volio bi Kena na način Texa, Zagora, Dilana...
da ga možeš čitat kad klopaš hemedeks, kad čučiš na klozetu, kad ležiš na plaži, kad se voziš na busu...
A kako je Ken srednje dug serijal nek ga objave ko PSDZ ili MALOG RENDŽERA...integral 2u1..za 30 kuniča...
takav integral bi uzeo, bukve na 500 stranica,HC,striparnica nikako.
u pet godina serijal bi bio završen.
Takvog Ken Parkera trebamo!

U potpunosti se slažem! Imam Fibra/Libellus komplet, ali da počne ponovo izlaziti na kioscima kupovao bih ga s guštom.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 15/01/2017 : 21:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:

šta če mi neka cigla sa na 500 stranica pa imao sve naslovnice unutra ili ne....
imam(fale mi 73-79 HC Kenove) u pojedinačnom izdanju, objavljene na najbolji mogući način...
šta če mi sad cigla da mi optereti police...kako god integral jeftiniji bio 500 stranica nebi išlo izpod 200-250 kuna...
kiosk SC bi uzeo, malo zbog podržke izdavaću, malo zbog gušta čitat kiosk strip bez da moraš pazit
Integral bi bilo još jedno sranje kojima nas zatrpavaju izdavaći a SC kiosk izdanje sa pojedinačnim epizodama bilo bi
ne trebamo opet tvrde korice, bleštavi gladki papir...ko to želi ima več Fibrinog.
da ga možeš čitat kad klopaš hemedeks, kad čučiš na klozetu, kad ležiš na plaži, kad se voziš na busu...
A kako je Ken srednje dug serijal nek ga objave ko PSDZ ili MALOG RENDŽERA...integral 2u1..za 30 kuniča...

U potpunosti se slažem! Imam Fibra/Libellus komplet, ali da počne ponovo izlaziti na kioscima kupovao bih ga s guštom.

dobro šaneru,telera i mogu da razumem kad nešto mlati,on je ipak pandur ,ali tebe ne mogu.

Takav Ken odgovara pre svega ljudima poput vas dvojice,koji već imaju LL/F komplet,pa im ovo dođe kao rezervno izdanje.Ali koliko vas ima takvih?

Sigurno je daleko mnogo više nas kojima su integrali daleko bolja opcija.Šta god to bilo - 2 u 1, 3 u 1,...

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19566 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 15/01/2017 : 22:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by Shaner

quote:

dobro šaneru,telera i mogu da razumem kad nešto mlati,on je ipak pandur ,ali tebe ne mogu.

Takav Ken odgovara pre svega ljudima poput vas dvojice,koji već imaju LL/F komplet,pa im ovo dođe kao rezervno izdanje.Ali koliko vas ima takvih?

Sigurno je daleko mnogo više nas kojima su integrali daleko bolja opcija.Šta god to bilo - 2 u 1, 3 u 1,...

ne vidim neke velike razlike u mom i tvom mišljenju...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Edited by - teller on 15/01/2017 22:05:47
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/01/2017 : 15:40:15  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Sad videh šta si napisao Teleru - jbga,izvinjavam se.
I meni bi to bila najbolja opcija - meke korice, 2 u 1;tako nešto je bilo priče i da bi neko od srpskih izdavača mogao pokrenuti,ali sad više ne znam šta da mislim o tome.

A ne bih se bunio ni kad bi Fibra cepila neke omnibuse kao ŽM - 10 albuma u knjizi,za 250 kuna.Osam knjiga i ćao,zdravo.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 16/01/2017 : 15:43:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Sad videh šta si napisao Teleru - jbga,izvinjavam se.
I meni bi to bila najbolja opcija - meke korice, 2 u 1;tako nešto je bilo priče i da bi neko od srpskih izdavača mogao pokrenuti,ali sad više ne znam šta da mislim o tome.

A ne bih se bunio ni kad bi Fibra cepila neke omnibuse kao ŽM - 10 albuma u knjizi,za 250 kuna.Osam knjiga i ćao,zdravo.

aj da kazemo devet minimum

Edited by - kasper on 16/01/2017 15:44:29
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2017 : 12:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Stavio si da ovo prodaješ na 4 mjesta na forumu umjesto na aukcije gdje pripada. Pretjera ga malo...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 30/01/2017 : 14:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
dobro bi bilo u opnibuse samo da je laki papir i meke korice a istovremeno da se izda knjiga u A4 formatu Milazzove naslovnice akvareli Kena i mozda nekoliko obojenih prica jer sam ih vidjao na ebayu imao jednu isto ali bih i Marti Mystere volio da vidim ovako uradjeno..sve neko nesto pocne (neki skupo i hc sto nije dobro) a neki to presporo rade da ti se ne kupuje itd..
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 26/11/2017 : 23:06:16  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote

Berardi&Milaco:Ken Parker,knjiga 1
(Darkwood)

Uf,kako je lep osećaj čitati Kena u de luxe izdanju,hronološki...Stvarno mi je ovo prijalo;te stoga najdublji naklon menadžmentu Darkvuda i svima onim koji su uzeli učešće u stvaranju istog.
Iako mi je KP prvi strip (tog letnjeg dana 1981.g su mi roditelji kupili za put Eskimku Enju i Oklahomu Džeka (sve drugo je istorija)),i mogu reći da mi se čak i jako svideo (iako sam tek završio prvi osnovne),ali kao i drugim klincima,mnogo sam više gotovio Zagora,Bleka,Marka,Mikija...(odlično se sećam razočarenja kad mi je ujak poklonio Pljačku Vels Fargo (tu sam već bio 4.razred) umesto nekog drugog junaka ili mog zaprepašćenja kada mi je drugi ujak došavši u goste tražio da čita Kena pored gomile Zagora,Bleka...).Negde kad sam počeo da otkrivam i druge strip škole,"provalio" sam i Parkera Kena ( u 7.razredu,u vreme kad je izašla priča Lepotica i zver),i o tada ga sa velikim guštom čitam;sa tim da mi je sa godinama bio sve bolji i bolji.
Danas mi kolekciju čine prva dva od zagrebačke Morie (A4 format,SC,samo su ta dva izašla),ostalo LMS+pirat Kraljica Misurija + Sistem Komiks - ali sve je to slabog kvaliteta - loš otisak,izbačene stranice,bez hronologije,upitan prevod...Za Fibru sam zakasnio,tako da je ovo izdanje darkvuda došlo k'o kec na deset!!

Mislio sam da neću preterano uživati u ove dve priče,jer sam ih čitao "relativno" skoro ( pre jedno petanestak godina,ako ne i više) i bio sam ubeđen da se svega sećam,ali nije bilo baš tako - jeste da sam se prisećao većine dešavanja,ali definitivno sam uživao čitaju ći ih ponovo..
A one su jako,jako dobre, i svaka čast autorskom tandemu da već na prvu kreću sa dobrim kvalitetom i priče i crteža.
Jedine zamerke bi bile:
Duga puška - kada Ken kreće u razbijanje obruča,ne bi li doveo pomoć,pliva u ledenoj reci,pa onda tako mokar na minus ko zna koliko se bori sa pet indijanskih ratnika i jaše na konju 50 i više kilometara - uf,kakav propust!Ovaj serijal od prve stranice pokazuje svu svoju ozbiljnost (a koja će doći u još većim količinama),pa je ovaj momenat neočekivana naiva.
Majntaun - sveštenik se u sekundi preobrati u opakog revolveraša - eh,moglo je i bez ovoga.

Sve ostalo, jako,jako dobro,Ken od starta dobro "cepa".

Za obe priče 4.5/5

Edited by - anto on 26/11/2017 23:18:22
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 29/12/2017 : 10:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Konacno resih da napisem par redova na temu zadnje Kenove price:
Ne znam, ne znam, nisam pametan. Vec dve godine izbegavam da dam svoj sud o ovoj prici, o ovom kraju koji (ni)je kraj. S jedne strane, sasvim mi je jasno da je tocak zivota neumoljiv, ne moze se uvek ici onako/onamo kako/kamo bi zeleo, jos i godine sustizu. Monatana je jos uvek lepa i divlja. I nemilosrdna. I surova je istina da niko, ali niko, ne moze reagirati identicno kao pre 20 godina. Ken prati surovu obiteljsku dramu naizgled kamenog srca, ali siguran sam, ma znam u stvari, da mu se svaki deo teo tela raspada prateci u nemoci razvoj situacije. Ali iskustvo je ono sto mu hladi glavu i u totalno njegovom maniru krece resiti stvar kad su se bar minimalni uslovi za iole normalan rasplet stvorili. S druge strane, pitam(o) se dali je bilo "posteno" gurnuti ga u nemastoviti diskurs koji zavrsava time da dobije metak od sumanute tinejdzerke koja otkriva (neplanirano) svoju divlju stranu u grupi sa ocajno zamisljenim bitangama. Nije moralo biti nista epsko, ali ja zamisljam kako bi bilo lepo kad bi video nekog svog indijanskog prijatelja (jeli Mandan preziveo uopste, ne secam se), prosetao do Bostona da zagrli Belu i Tedija, eventualno se susretne sa devojcicom ciji je zivot spasio (a njegov unistio) i vratio se do rodne kuce da na tremu gleda zalazak sunca i radjanje novog veka.

Tako da mogu birati zavisno od raspolozenja: So long Ken! ili Ziv je Ken, vratice se!

(knedla u grlu, moram se odjaviti sto pre

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

DRAŽEN
New Member

193 Posts

Member since 06/12/2015

Posted - 29/12/2017 : 12:17:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DRAŽEN a Private Message  Reply with Quote
Ja nemam Fibrino izdanje na moju žalost. U planu mi je. Ali bio bi zadovoljan i sa integralima.
Go to Top of Page

sai
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 24/10/2008

Posted - 29/12/2017 : 23:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit sai's Homepage  Send sai a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li je Ken cenzurisan u zs kao i ostali junaci ili je veran originalu?
Go to Top of Page

RadioClash
Senior Member

Virgin Islands (United Kingdom)
1670 Posts

Member since 20/11/2015

Posted - 30/12/2017 : 00:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send RadioClash a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sai

Ne znam da li je Ken cenzurisan u zs kao i ostali junaci ili je veran originalu?

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=49284

"Gambare Gambare Senpai"
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 03/01/2018 : 11:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za sve ljubitelje Kena Parkera: Da li su epizode povezane?

Pročitao sam ovde da je Ken poznat po kontinuitetu i da je ceo serijal ''jedna (životna) priča'', ali me zanima da li su sve epizode one-shot da tako kažem, ili postoje priče unutar priča (npr lupiću 13-16 epizoda su jedna priča za sebe ali iz više delova, pa 17-20 neka druga itd..) ?

Tako sam za Bluberija mislio da je svaka epizoda priča za sebe a posle sam naleteo na podatak da ima nekoliko većih priča (story arc) od po 3-5 delova... Pa me zanima da li je isti slučaj i sa Kenom?

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13061 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 03/01/2018 : 11:37:50  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Ovako kako su ih Fibra / Libelus izdavali jedna knjiga jedna priča.

Have mercy
Go to Top of Page

morski
Senior Member

2679 Posts

Member since 09/08/2014

Posted - 03/01/2018 : 11:54:19  Show Profile Show Extended Profile  Send morski a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jocko

Pitanje za sve ljubitelje Kena Parkera: Da li su epizode povezane?

Pročitao sam ovde da je Ken poznat po kontinuitetu i da je ceo serijal ''jedna (životna) priča'', ali me zanima da li su sve epizode one-shot da tako kažem, ili postoje priče unutar priča (npr lupiću 13-16 epizoda su jedna priča za sebe ali iz više delova, pa 17-20 neka druga itd..) ?

Tako sam za Bluberija mislio da je svaka epizoda priča za sebe a posle sam naleteo na podatak da ima nekoliko većih priča (story arc) od po 3-5 delova... Pa me zanima da li je isti slučaj i sa Kenom?

sve su price one-shot, mogu da se citaju zasebno, ali sve prate taj lifeline

Kompletni popis Bonelli stripova u Excelu
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17120 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 03/01/2018 : 22:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Moram pohvaliti DW izdanje, briljantno.
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3033 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 05/01/2018 : 17:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by velka031

Jesi uzeo meke ili tvrde korice?
Format?Kako lezi?
Meni je kupljeno,ali jos nisam dobio...

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11983 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 26/01/2018 : 01:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19566 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 26/01/2018 : 05:39:03  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Bravo za tempo...mozda na kraju jos pocnem duplirat Fibra/Libellus...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/01/2018 : 07:29:50  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Sjajna vest
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17120 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/01/2018 : 07:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roby05

quote:
Originally posted by velka031

Jesi uzeo meke ili tvrde korice?
Format?Kako lezi?
Meni je kupljeno,ali jos nisam dobio...

Meke korice, iako nije neka razlika u cijeni.
Format je dosta veći od Ludensovog recimo, ne znam točno koliko, strip je izveden predobro, vrijedi svake lipe.
Sorry na kasnom odogovoru, vjerojatno si strip dobio pa to već sve znaš
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17120 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/01/2018 : 07:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Tako je to kad se posla uhvati ozbiljan izdavač, bravo za ritam, znao sam da nisam pogriješio što idem s ovim! :)
Go to Top of Page

Dwayne_Looney
Advanced Member

7145 Posts

Member since 15/10/2014

Posted - 11/02/2018 : 11:59:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dwayne_Looney a Private Message  Reply with Quote
Prelomio, krenuo s Kenom i jučer pročitao epizode iz prvog Darkwoodovog izdanja za koje čestitam izdavaču. Format je malo neobičan ali brzo sam se navikao. Eh, da se tako brzo naviknem i na Milazzov crtež sve bi bilo još bolje.

Samo prenosim komentare i ocjene s recenzija, mislim da ih teme trebaju biti pune. Kad već ne raspravljamo ni o čem osim Zagoru onda bar na taj nečin treba pogurati i ostale teme.

Duga puška
P: 7, S: 8, C: 6, N: 7
I ja sam odlučio započeti s toliko kontroverznim Kenom Parkerom. Da vidim zašto je nekima mio i potpuno realan a za neke dosadan, kakve su njegove epizode, zašto mu je profil van ovih najčitanijih Bonellijevih, u koji žanr spada i zašto je naknadno (ako sam razumio) morala biti pisana njegova zadnja epizoda u kojoj će umrijeti?
Prva epizoda mi je u redu, nikakav vrhunski početak ali nimalo nije dosadna, obrat na kraju nisam predvidio iako mi je na početku ta prevelika Philova zainteresiranost za Kenovu potragu izazivala sumnju. No, kako ne znam tijek serijala pomislio sam da će možda postati bliži Kenov prijatelj. Drago mi je da sam se prevario.
Nemam ništa protiv izostanka prevelikih emocija zbog bratove smrti ili izostanka umnih dijaloga, to je u ovakvoj epizodi bilo teško očekivati jer imamo ratničke scene dok Ken ide za tragom kako bi se osvetio i izbacio veliki bijes koji bi možda bio umanjen kroz koju ranije puštenu suzu. Ken je, za početak, prikazan kao lik koji želi miran život a ne nevolje ali nevolje dolaze k njemu i vuku ga. Istina je ipak da su neke scene, posebno njegova uloga spasitelja grupe vojnika pretjerivanje ali ok...
Crtež mi je loš, nije katastrofa ali nekako me Milazzo ovdje podsjetio na Chiarollu, ne crtežom već onim što govorimo za njega "Može kad hoće ali nekad crta preko neke stvari". Za Milazza ćemo valjda tek vidjeti hoće li podignuti nivo. Posebno je zbunjujuće kad je na slici više osoba (a takvih je puno) i par puta sam se morao dobro zadubiti da raspoznam tko je tko.

Mine town
P: 7, S: 7, C:6 N: 6

Epizoda je klasični western i iako na prvu izgleda da bi strip mogao proći kao Tex, npr. da je Tex crtan umjesto Kena a Carson umjesto Dasha, vidljive su razlike. Iako Ken pobije dvoznamenkast broj ljudi dosta pati, život mu par puta visi o koncu a i emocije su prisutne. Ono svećenikovo razmišljanje o Kenovoj rečenici "Nadam se da se nikad nećete naći u situaciji da birate između svog i tuđeg života" i odluka da izabere borbu za tuđi, tj. ga spasi su mi najjači dio epizode ali, kako D.J. reče, i ono kad je rekao Tini da će umrijeti je nešto što se u Bonelliju ne viđa (ili je iznimno rijetko).
Minus je svakako način na koji poginu Kenovi prijatelji, kao neke amaterčine, a ne sviđa mi se ni što se Ken obrijao ali dobro, to je već druga stvar.
Crtež najslabiji dio, Milazzo i dalje ne zaslužuje 7-icu. Naslovnica opet bezveze.

I za kraj spojler pitanje: Je li zadnji broj naknadno pisan, koliko nakon "završetka" serijala i u čijoj režiji te da li Ken umre ili pogine?
Nalijećao sam na neke priče i postove o tom ali pošto sam mislio da nikad neću krenuti s Kenom bilo mi je "na jedno uho ušlo a na drugo izašlo".

loading...
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 11/02/2018 : 14:00:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ma samo ti nastavi. ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 11/02/2018 : 14:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Koje ti je pitanje?

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000