Author |
Topic |
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12916 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3021 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/01/2018 : 19:46:22
|
Neuništiva Meryl opet nominovana. Neka je, zaslužila je sve i jednu nominaciju. Ne mogu da vjerujem da je ono sranje od filma, "The Shape of Water", dobilo toliko nominacija. |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8162 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 23/01/2018 : 21:02:02
|
baš sinoć sam pogledao shape of water i nisam bio nešto oduševljen volim del torov svijet i obožavam panov labirint, ali nakon njega nije napravio više ništa ni približno tako kvalitetno i u ovom obliku vode se vide neki elementi panovog labirinta, malo i hellboya, ali nema te dubine i višeznačnosti lijep, ali plitak film plitak u odnosu na ono što del toro može napraviti jedino je glavna glumica zaslužila nominaciju, ove filmske nominacije su po meni nezaslužene a pogotovo za sporednog glumca i glumicu nevjerojatno mi je da se za takve uloge može zaraditi oskar nominacija ali kad može po petstoti put bit nominiran neki glumac koji glumi nekog političara, predsjednika ili što već, onda valjda može i za zanatski odrađenu plošnu ulogu |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 23/01/2018 : 21:10:39
|
Ne mogu vjerovati za što je nominiran Dunkirk. To je tako prosječan, hladan film. A ako se ono zujanje može nazvati glazbom...
Shape nisam gledao, tema mi nije baš privlačna, al pogledat ću. Od svih tih oscarbait filmova, navijam za Billboards u svim kategorijama. Taj stvarno valja.
Ali najbolji film je Logan. I Thor naravno, al realan sam pa znam da snobovi tako nešto nikad ne bi nominirali. |
Edited by - Windwalker on 23/01/2018 21:13:54 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8162 Posts
Posted - 23/01/2018 : 21:32:49
|
quote: Originally posted by Windwalker
Ne mogu vjerovati za što je nominiran Dunkirk. To je tako prosječan, hladan film. A ako se ono zujanje može nazvati glazbom...
Shape nisam gledao, tema mi nije baš privlačna, al pogledat ću. Od svih tih oscarbait filmova, navijam za Billboards u svim kategorijama. Taj stvarno valja.
Ali najbolji film je Logan. I Thor naravno, al realan sam pa znam da snobovi tako nešto nikad ne bi nominirali.
ja shvaćam da ga nisu nominirali za najbolji film, za režiju, da nisu jackmanu dali zasluženu nominaciju, sad kad vidim tko je dobio za sporednu žensku ulogu, mogli su i dafne nominirat bez problema, ali ok, to bi sve bilo neočekivano s obzirom tko odlučuje i kakav je njihov ukus i stav ne bi ni ovu scenarističku nominaciju dobio da nije nedavno nominiran od udruge pisaca u istoj kategoriji ali patrick stewart? pa on je odigrao veličanstvenu ulogu i zaslužio je ne samo nominaciju, nego sigurno osvajanje oskara iako ne zarezujem oskare još od kada je glupost poput forresta gumpa osvojila one puste nagrade, ipak mi je žao da on neće imati priliku biti oskarovski glumac ali dobro, bar će se tinton napiti piva samo da mi ne počme nakon treće o libertarijancima ...
|
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 23/01/2018 : 21:37:44
|
Osim izostanka nekih filmova koji su morali biti u trci za najbolji, najviše me je iznenadila nominacija Logana za scenario. To je na neki način izlazak iz okvira.
Inače, najbesmislenije su mi odvojene nominacije za sound mixing i editing. Svake godine isti filmovi budu nominovani u obje kategorije. To bi trebalo spojiti u Zvuk i zdravo. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 23/01/2018 : 21:52:02
|
quote: Originally posted by ken2
ali patrick stewart? pa on je odigrao veličanstvenu ulogu i zaslužio je ne samo nominaciju, nego sigurno osvajanje oskara
O da. Jedan od najdražih mi, ako ne i najdraži glumac. Briljirao je u Loganu. |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19671 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 23/01/2018 : 22:27:17
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by Windwalker
Ali najbolji film je Logan. I Thor naravno, al realan sam pa znam da snobovi tako nešto nikad ne bi nominirali.
ja shvaćam da ga nisu nominirali za najbolji film, za režiju, da nisu jackmanu dali zasluženu nominaciju, sad kad vidim tko je dobio za sporednu žensku ulogu, mogli su i dafne nominirat bez problema, ali ok, to bi sve bilo neočekivano s obzirom tko odlučuje i kakav je njihov ukus i stav ne bi ni ovu scenarističku nominaciju dobio da nije nedavno nominiran od udruge pisaca u istoj kategoriji ali patrick stewart? pa on je odigrao veličanstvenu ulogu i zaslužio je ne samo nominaciju, nego sigurno osvajanje oskara iako ne zarezujem oskare još od kada je glupost poput forresta gumpa osvojila one puste nagrade, ipak mi je žao da on neće imati priliku biti oskarovski glumac ali dobro, bar će se tinton napiti piva samo da mi ne počme nakon treće o libertarijancima ...
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7260 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3021 Posts
Posted - 24/01/2018 : 00:45:37
|
quote: Originally posted by Shaner
Zna li netko koje uvjete mora ispuniti film s ne-engleskog govornog područja da bi bio nominiran za najbolji film, redatelja, glumce...?
Valjda osim što mora bit dobar mora se istaknut na međunarodnoj razini. Ono, gledanost, festivali i to. Ne znam, improviziram. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/01/2018 : 02:07:05
|
Ma Oskari su bas teska glupost. I ne treba im pridavati znacaj.
Blejd Raner ni jednu ozbiljniju nominaciju nije pokupio osim za Kinematografiju. Wind River se nigde ne spominje. Dunkirk suludo mnogo nepotrebnih nominacija a film se ni po cemu ne istice. |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11850 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/01/2018 : 02:08:33
|
Interesuje me jedino da li ce Wiliam Dafoe dobiti oskara za sporednu ulogu i jedina dva filma koja me interesuju da ih pogledam su Florida Project i Bilbordi. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7814 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Posted - 24/01/2018 : 13:23:34
|
Kroz godinu pogledao Logana, Get Out i Bladea Runnera u kinu i dobra su mi sva tri. Navijam za Kaluuyu, pamtim ga iz epizode Black Mirrora i Sicaria gdje je bio odličan. |
Trljam ruke. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 24/01/2018 : 16:06:50
|
quote: Originally posted by Zlotvor
Navijam za Kaluuyu, pamtim ga iz epizode Black Mirrora i Sicaria gdje je bio odličan.
Ma ništa od toga. Oskara će dobiti Oldman, svi ostali su statističari. Uloge poput ove Odlmanove bih zabranio, ili ako ništa drugo isključio bih ih iz Oskara. Oldman je odličan glumac, jadno je što je morao spasti na jednu tipičnu oskarevsku ulogu da bi zaista dobio kipića. |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7306 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
Posted - 24/01/2018 : 16:19:46
|
quote: Originally posted by vice
Get Out za najbolji originalni scenarij!
Možda bi i mogao, da ne postoji već The Stepford Wives. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22311 Posts
|
vice
stripovi.com suradnik
7306 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 24/01/2018 : 16:29:14
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by vice
Get Out za najbolji originalni scenarij!
Možda bi i mogao, da ne postoji već The Stepford Wives.
E jbg sad. Originalni scenarij i originalna ideja nisu iste stvari. ;) U konačnici, koja ideja više i može biti u potpunosti originalna? |
And like that... he's gone. |
|
|
xilrion
Advanced Member
Croatia
3021 Posts
Posted - 24/01/2018 : 19:40:19
|
od ponuđenog i po onome što sam gledao moj izbor bi bio:
najbolji glumac: brijem da bi oldman mogao pobrat.
najbolja glumica: frances macdormand (billboards) ili margot robbie (i, tonya)
sporedni glumac: sam rockwell (billboards), rasturio je po meni
sporedna glumica: allison janey(i tonya), toliko je uvjerljiva da mi se zgadila, svaka čast
nisam gledao sve naslove pa ne znam koji bi bio najbolji. nadam se da neće bit the shape of water. dobar je ali ne baš toliko. ali mislim da bi mogli forsat za najbolju žensku ulogu.
uglavnom, vjerojatno sam sve fulao alo eto.
|
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8162 Posts
Posted - 26/01/2018 : 09:57:18
|
pogledo sinoć the florida project nedaleko do floridskog diznilenda su stanovi u kojima živi socijala glavni protagonisti su mlada majka i njena kćerka, koja s prijateljem i prijateljicom baulja okolo, djeca krešte, agresivna su i bezobrazna prema svima oko sebe, ne bave se ničim što bi im pomoglo da se u budućnosti maknu s tog dna društva, a roditelji ih ni ne potiču na nešto smisleno... dakle, radi se o realističnom prikazu jednog mikro svijeta i da sam pogledao dokumentarni film, rekao bih da je odličan međutim, ovo je igrani film, od kojeg očekuješ nešto smisleno, a ja sam prvih sat vremena, možda malo manje, očekivao da se nešto dogodi, da djeca nešto otkriju ili nešto pokušaju i da 'radnja' ode u nekom smjeru, ali toga nema, nego samo nizanje scena iz života, iritantne scene dječje dernjave i pizdarija koje rade i pokušaj(i) majke da skupi novac za slijedeći mjesec ili tjedan užas ako je autor filma htio realno prikazati stanje u tom svijetu, uspio je ako je htio da gledatelj osjeti suosjećanje prema protagonistima - kod mene nije uspio a kraj je takav da je jasno da se htio postići neki vid suosjećanja - međutim, na ovaj način to se ne može postići jedino što ovaj film podiže na pristojnu razinu je willem dafoe, koji glumi kućepazitelja u tim zgradama ipak, evo ja tu pišem o filmu, što mi nije običaj - a to znači da film izaziva reakcije i da, dobro je odglumljen - djeca su tu iritantnost jako dobro proizvela, mlada majka je isto sjajno odglumljena, a dafoe je zaradio svoju oscar nominaciju, iako bi se dalo raspravljat da li je ovo sporedna ili glavna uloga |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Posted - 27/01/2018 : 10:56:56
|
ken2
Film je i meni bio u prvoj polovini iritantan, a onda je postao uzemirujući. U sjenci jedne šarene laže odvija se pravi život, prava drama, prava borba, i to borba onih sa dna koji žive od danas do sjutra, i gdje nema izgleda ni da će im djeca živjeti ikako drugačije. A na tom dnu, imaš djecu koja to ne razumiju, njima je sve avantura i igra. Film je baš uvjerljiv, odlično odgljumljen i, kao što je kod tebe slučaj, izaziva reakcije, tako da bez ikakve zadrške mogu reći da je režiser uspio u svom naumu. Kao što rekoh na drugom topiku, meni je ovo jedan od najboljih filmova godine. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8162 Posts
Posted - 27/01/2018 : 12:47:56
|
quote: Originally posted by Beren
ken2
Film je i meni bio u prvoj polovini iritantan, a onda je postao uzemirujući. U sjenci jedne šarene laže odvija se pravi život, prava drama, prava borba, i to borba onih sa dna koji žive od danas do sjutra, i gdje nema izgleda ni da će im djeca živjeti ikako drugačije. A na tom dnu, imaš djecu koja to ne razumiju, njima je sve avantura i igra. Film je baš uvjerljiv, odlično odgljumljen i, kao što je kod tebe slučaj, izaziva reakcije, tako da bez ikakve zadrške mogu reći da je režiser uspio u svom naumu. Kao što rekoh na drugom topiku, meni je ovo jedan od najboljih filmova godine.
slažem se da je film uvjerljivo odglumljen i da tu ima svakodnevne drame zato i kažem da je ovo trebao biti dokumentarni film kao igrani film to ne funkcionira ima ljudi kojima će se svidjeti kao i tebi, ali ima još više ljudi koji će odustati od gledanja nakon pola sata čitao sam ocjene na imdb-u i točno je tako: 20% gledatelja misli da je odličan film, a ostalima je nepodnošljivo iritantan i besmislen pravi film o ovoj temi i o tom mjestu je mogao biti puno bolji autor je svoje protagoniste prikazao uvjerljivo i realistično: majka se trudi održati ih na životu, ali je divlja prostakuša; djeca su (pogotovo glavna djevojčica) divlja derišta koju ne zanima ništa osim da se, kako kažu, igraju okolo ... nema niti jedne knjige u filmu, nema priče, nema nikakvog interesa kod te djece za bilo što to je, naravno, tako u stvarnosti, ali tu onda nema priče za film tu onda nema izazivanja empatije kod gledatelja da mala moonee ima bilo kakav interes, ne znam: da voli leptire, guštere, da ima neku priču koju voli da joj netko priča...neki takav detalj da je stavljen u film, ne bi se ništa u konceptu narušilo, a gledatelji bi imali slamku za koju bi se uhvatili i emocionalno vezali uz protagoniste ne znam, meni je ona toliko bila iritantna, da sam na kraju jedino žalio tu obitelj koja će ju morat trpiti |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8162 Posts
Posted - 27/01/2018 : 13:00:01
|
da bude jasnije ja izostanak tih detalja zamjeram autorima iz razloga što je očito da su na kraju željeli probuditi empatiju mala moonee dolazi do prijateljice i plače, prvi put pokazuje da je 'normalno' dijete i onda s prijateljicom trči u diznilend, kao nekakva simbolika sukoba tih svjetova, čak su i ubrzali snimku taj tvist im nije uspio jer su cijeli film radili kao dokumentarac, a onda bi na kraju htjeli to sve preokrenuti ne ide to tako |
|
|
Topic |
|