forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 21/12/2019 : 11:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

Antivakseri 1: Samoa 0

https://www.cbsnews.com/news/samoa-measles-outbreak-father-loses-3-of-his-5-children/

Stvarno si hrabar kada vijesti iz CBS newsa smatraš za relevantne. Ja se to ne bih osudio. Prije bih povjerovao našim političarima da će nakon izbora donijeti blagostanje u državu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/12/2019 : 08:12:00  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://www.newscientist.com/article/mg24432614-100-2019-saw-the-tragic-and-unnecessary-return-of-measles-in-the-us/?utm_medium=social&utm_campaign=echobox&utm_source=Facebook#Echobox=1576861542

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 23/12/2019 : 09:06:21  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

quote:
Originally posted by GGG

Antivakseri 1: Samoa 0

https://www.cbsnews.com/news/samoa-measles-outbreak-father-loses-3-of-his-5-children/

Stvarno si hrabar kada vijesti iz CBS newsa smatraš za relevantne. Ja se to ne bih osudio. Prije bih povjerovao našim političarima da će nakon izbora donijeti blagostanje u državu.

79 mrtvih, a tebi smeta CBS? CBS je bio samo jedan od linkova, upiši u google "samoa measles deaths", pa češ sigurno nači medij po svom ukusu.

Imaš i članak na Wikipediji sa relevantnim linkovima...

https://en.wikipedia.org/wiki/2019_Samoa_measles_outbreak

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 23/12/2019 : 11:47:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Nije me bilo nekoliko godina na ovom topicu i ne mislim se vračati, za sada. Slučajno sam se javio jer je GGG postavio krivi rezultat!

Naime skor Antivakseri 1: Samoa 0 nije točan!

Rezultat je nažalost 0 : 50

Ali sada moram pojasniti što sam mislio. Mene dosta zanima medicina, ali ona prava uzročna. Imaš problem, imaš bolest, pronađi uzroke i riješi problem i ozdravi i budi zdrav. To je prava medicina koja je danas silom prilika marginalizirana od strane simptomatične medicine koja ne traži uzroke bolesti već "lijeći" simptome. I zato ako vas boli glava dobivat ćete tablete protiv glavoblje do kraja života. Ako vas boli kuk, leđa, ili bilo što drugo isto ćete dobivati tablete protiv bolova do kraja života. ITd itd, da ne nabrajam dalje. Doktori opće prakse koji su prvi u dodiru sa pacijentima danas rade samo to. Propisuju lijekove i dobivaju bonuse za to. A zašto stalno napadam novinare?! Evo jedan primjer:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatska-jos-uvijek-nema-rjesenje-za-skrb-za-oko-12000-osoba-s-autizmom/2075466.aspx

Pročitajte članak, kratak je. Jeste li ikada negdje pročitali da se je neki novinar zapitao a od kuda toliko autista u Hrvatskoj?! Kako su oni dobili taj autizam, što je uzrok toj epidemiji?! O tome se ne piše. To nije bitno. Ali ako jedno dijete dobije ospice, o da, to je vijest! Kada sam pročitao onaj članak gore, meni je nešto drugo palo na pamet. Toliki broj autista, a brojka samo raste i raste. Ti će svi ljudi jednog dana doživjeti starost. Tko će se brinuti za njih i gdje ih smjestiti. 12000 ljudi. Treba sagraditi domove i ako svaki bude za cca 120 ljudi, treba sagraditi 100 domova sa više stotina soba. I zaposliti nekoliko tisuća ljudi. Sitnica za jednu bogatu državu kao Hrvatska. A brojka i dalje raste. Ali možda se katolička crkva smiluje, pa im da neke svoje prostore plus što će ostati jako puno praznih škola jer se svi masovno iseljavaju. Trebat će se samo organizirati.

Vjerujem da ima jako puno novinara koji bi htjeli pokrenuti ova pitanja i potražiti odgovore, ali to se jednostavno ne smije javno objaviti. Tako je. U takvom sistemu živimo. Novac je iznad svega, a navodno su vlasnici svih poznatih medija raznorazne korporacije.

No da ne duljim, ovo što sam gore spomenuo može se primjeniti i na slučaj ospica na dalekoj Samoi. Mediji i službena medicina bave se simptomima, a ja sam već spomenuo kako volim pronaći uzrok problema, pa evo nekih informacija:

Jim Meehan dr.med. bivši urednik medicinskog časopisa specijaliziranog za istraživanja cjepiva i cijepljenja
(https://www.facebook.com/docmeehan/posts/10220598532010601)

𝐃𝐚 𝐥𝐢 𝐬𝐮 𝐩𝐨𝐛𝐨𝐥𝐢 𝐨𝐝 𝐨𝐬𝐩𝐢𝐜𝐚 𝐧𝐚 𝐓𝐢𝐡𝐨𝐦 𝐨𝐜𝐞𝐚𝐧𝐮 (𝐒𝐚𝐦𝐨𝐚, 𝐅𝐢𝐣𝐢, 𝐓𝐨𝐧𝐠𝐚) 𝐩𝐫𝐢𝐫𝐨𝐝𝐧𝐞 𝐞𝐩𝐢𝐝𝐞𝐦𝐢𝐣𝐞?

Ovo nisu infekcije koje slijede tipičan tijek zaraze ospicama, čak i ako uzmemo u obzir općenito loš prehrambeni i potencijalno imunološko ugroženi status populacije Samoe.

Ova epidemija ospica na Samoi izgleda prilično neprirodno. Izložit ću činjenice i vi odlučite što, tko ili kako nastaju ove epidemije ospica.

Ako uzmete u obzir kronologiju i činjenice u nastavku, razmislite i o tome što se događa kada cijepite aktivno zaraženu, prehrambeno deficitarnu i imunokompromitiranu djecu cjepivima sa živim virusom, a da ne spominjem vjerojatnost da se ta djeca cijepe s tri cjepiva s živim virusom (ospice, zaušnjaci i rubeola) iz kombiniranog MMR ili MMR nalik cjepivu. [1] [4] Zatim, razmislite što se događa kada im liječnici i medicinske sestre razjedu jetru acetaminofenom i iscrpe tjelesni glavni antioksidans - glutation. Zatim, povrh svega uključite i "standardni protokol" za profilaktičku primjenu antibiotika koji uništava mikrobiom crijeva. Rezultat ove kombinacije je predvidljiv.

Sjetimo se također da je tijekom epidemije ospica u Disneylandu 2015. godine 38% svih slučajeva ospica genotipiziralo na cjepivni soj ospica. [2] A to je vjerojatno bila mnogo zdravija populacija od one na Samoi.

Evo činjenica s web stranice RNZ-a i novinara RNZ Pacific-a. Imajte na umu datume isporuke cjepiva i zatim epidemije:

FIJI

Dana 01. listopada 2019.: UNICEF je Fiji-u isporučio ukupno stotrideset i pet tisuća (135.000,00) doza cjepiva protiv ospica uključujući šprice i sigurnosne kutije.

Dana 07.studenog 2019.: Fiji proglašava epidemiju ospica.

Dana 27. studenog 2019.: Potvrđeno je 14 slučajeva ospica.

SAMOA

U mjesecu travnju 2019. godine: Samoanska vlada ponovno je službeno uvela MMR cjepivo travnju 2019., nakon što je ga je suspendirala 2018. godine nakon smrti dvije bebe u roku od nekoliko minuta od primanja MMR cjepiva. Navodno je bila riječ o medicinskoj grešci koja je ubila djecu. Dvije medicinske sestre nepravilno su pripremile cjepivo miješajući ga s otopinom anestetika. Nakon ponovnog uvođenja cjepiva u travnju, odaziv na cijepljenje je bio razumljivo nizak, jer roditelji uglavnom nisu bili voljni izlagati svoju djecu riziku od istih medicinskih pogrešaka koje bi im mogle naštetiti ili ubiti.

Dana 1. listopada. 2019.: UNICEF je Samoi isporučio stotinu i petnaest tisuća (115.500,00) doza cjepiva protiv ospica, uključujući šprice i sigurnosne kutije, kao i zalihe vitamina A.

Dana 28. studenog 2019.: Samoa je sada potvrdila 42 smrtna slučaja povezana s ospicama. Od pokretanja kampanje za cijepljenje protiv ospica sredinom studenog, samoansko Ministarstvo zdravlja cijepilo je više od pedeset tisuća (50.000,00) ljudi i na Upoluu i na Savai. Novi Zeland odgovorio je na ranije zahtjeve Samoe za medicinskim potrepštinama kao i za farmaceutskim hladnjacima koji su bitni za očuvanje učinkovitosti cjepiva.

Generalni direktor Samoa za zdravstvo, dr. Take Naseri, izjavio je: "Moramo prestati administrirati (injektirati) nepravilno pohranjena cjepiva protiv ospica zbog sigurnosnih razloga i činjenicu da se moramo riješiti oko šest tisuća (6.000,00) doza cjepiva, jer nisu bile pohranjene u pravilno, u specijaliziranom hladnjaku gdje se mora održavati propisana temperatura. Moramo se pridržavati tog standarda. [2]

TONGA

Početkom listopada 2019.: UNICEF je Tongi isporučio ukupno dvanaest tisuća (12.000,00) cjepiva protiv ospica, uključujući šprice i sigurnosne kutije. Dodatno im je u Ministarstvo zdravstva isporučeno i 6 posebno dizajniranih hladnjaka i 3 kolica za hitne slučajeve, kako bi se osiguralo da cjepiva ostanu stabilna, jer tisuće cjepiva koje je su ta djeca primila nisu bila pravilno skladištena.

24.listopada 2019. - epidemija ospica je proglašena u Kraljevini Tonga. Izbijanje ospica u Tongi započelo je početkom listopada 2019. Zdravstvene vlasti Tonga trebale bi ponovno cijepiti do 20.000 ljudi protiv ospice nakon što je otkriveno da neka cjepiva možda nisu toliko učinkovita. "Iako su neka djeca primila propisane dvije doze, ipak su oboljela od ospica." (Ista priča / izgovor kao u Samoi [2]).

12. Prosinca 2019.: Od ovog tjedna bilo je 394 slučaja bolesti, dvije osobe su ostale u bolnici, a dvije obe su umrla.

REFERENCE:
[1] Reportedly, the vaccines being delivered to Samoa were manufactured in India [I have not yet confirmed this report - Jim Meehan, MD]

[2] (https://jcm.asm.org/content/55/3/735)
Roy, Felicia, Lillian Mendoza, Joanne Hiebert, Rebecca J. McNall, Bettina Bankamp, Sarah Connolly, Amy Lüdde, et al. 2017. “Rapid Identification of Measles Virus Vaccine Genotype by Real-Time PCR.” Journal of Clinical Microbiology 55 (3): 735–43.
First published electronically in 2016 in the Journal of Clinical Microbiology, this paper was authored jointly by staff from the Canadian Public Health Agency and the US CDC reported that 38% (73 of 194) of the 194 cases of measles in the US in 2015 were caused by the vaccine strain of measles. Remember the 2015 outbreak of measles at Disneyland?
Don't miss this critical revelation from page 1:
"...During the measles outbreak in California in 2015, a large number of suspected cases occurred in recent vaccinees (3). Of the 194 measles virus sequences obtained in the United States in 2015, 73 were identified as vaccine sequences (R. J. McNall, unpublished data)." This information comes from RJ McNall herself, one of the paper's authors, who is an employee of the Division of Viral Diseases at the CDC. But the information was NEVER PUBLISHED.
38% of the cases of measles tested during the 2015 Disneyland and other US outbreaks were caused by the MMR vaccine. FULL STOP.

[3] (https://www.fbcnews.com.fj/…/thousands-of-measles-vaccines…/)

[4] (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC112900/)

Sada je valjda jasnije zašto odjednom takva epidemija sa toliko smrti. kad su prije epidemije cijepili desetke tisuća ljudi i direktno im ubrizgali virus ospica u organizam. A znamo da i cijepljeni mogu dobiti bolest ospice, kao što i možete dobiti gripu nakon što se cijepite. Bilo je slučajeva na brodovima američke ratne mornarice, gdje svi moraju biti cijepljenji 100% svi. Doslovno svi. A događale su se epidemije. Dobro, uvijek može postojati mogućnost da doleti galeb i kihne na mornara koji kriomice puši na palubi, ali to je ipak šala i neka druga priča.

Još bih se jednom osvrnuo na te ospice, visokozaraznu bolest, ali bolest u rangu vodenih kozica. Zbog viših interesa je ta bolest proglašena državnim neprijateljem broj 1, Dok sa druge strane barem 80% ljudi u državi umire prerano od bolesti ožilja (moždani, infarkt) i izraslina na raznim dijelovima tijela (rak, tumori) i nikoga nije briga. Ospice su nekada davno stvarno bile problem, ali napretkom svijeta (higijena, voda, kanalizacija, kvalitetni prostori za život) sve se je počelo mijenjati. Recimo i pothranjenost je veliki problem u slučaju zaraze ospicama. Što mislite otkud toliko smrti na Samoi?!

Pothranjenost na Samoi i to velika!

https://borgenproject.org/malnutrition-in-samoa/

Zašto je rezultat 0 : 50

Pedeset je otprilike broj godina koliko traje prisilno cijepljenje na balkanu. Znači, korporacije protiv ljudi vode 50 : 0.

Zanimljivo je još kako neki misle da su cjepiva bogom dana i da tu nema nikakvih pogrešaka i da je sve savršeno. Ja se ne bih osudio tako razmišljati. Prije nekoliko mjeseci je bila jedna velika afera zbog lijekova u kojoj je glavni krivac bila farmaceutska korporacija Johnson & Johnson. Malo sam potražio stare vijesti i evo ga:

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/farmaceute-ceka-2000-novih-tuzbi-lagali-o-sigurnosti-lijekova-i-obmanjivali-su-lijecnike/9286985/

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/narko-farmaceutski-triler-johnson-johnson-lagao-obmanjivao-i-lazno-oglasavao-svoje-opasne-lijekove-od-kojih-je-u-20-godina-umrlo-vise-od-400-000-amerikanaca-20190831

http://www.glas-slavonije.hr/kolumna/51/4982/Zastrasujuca-smrt-od-lijekova

Pola milijuna američkih građana mrtvi. Nitko neće ići u zatvor, ama baš nitko! Takvih je slučajeva bilo i prije i ne odgovara nitko. Platit će kaznu. Koji postotak od zarade i idemo dalje u nove pobjede. Proizvodnja ne smije trpiti. Jer ako trpi proizvodnja padaju dionice, gubi se novac, ruši se korporativni kapitalizam, a to amerikanci ne bi htjeli. Toliko milijuna ljudi je umro od lijekova iz slobodne prodaje i onih na recept da je to strašno! Ali eto, od cjepiva koja proizvode te iste kompanije nije umro nitko. Niti jedna osoba. Kažu: jedna ozbiljnija nuspojava na milijun ljudi. Smijem se dok tipkam ovu zadnju rečenicu, a uopće nije smiješno.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 23/12/2019 : 12:01:08  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Dcopic, pa postoje li kakva cjepiva koja ti toleriraš?

Jesu li cjepiva protiv velikih boginja, tuberkuloze, kolere ili dječje paralize dobra stvar?

Jesu li Edward Jenner i Louis Pasteur heroji ili zločinci za tebe?

Pa ne može sve to biti stvar farmaceutske zavjere...
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 23/12/2019 : 12:29:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
@dcopic - di se dobijaju ti bonusi za propisivanje lijekova? Jbt, nije valjda da mene jedinog zakidaju za blagodati iz te koruptivne mreže. :( A baš ja kažen, "joj opet ovih glavobolja, evo ti Brufen i marš mi s očiju, da se vratin sviranju k u ambulanti".

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 23/12/2019 : 12:38:25  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Ja san ima jednom kolegu na poslu koji je brija na sve moguće zavjere,reptile,masone,pičke materine... I jednog dana upadnemo u priču o stanovništvu. I počne on propovijed kako smanjuju stanovništvo ,bla,bla. Ja ga upitan kako ga to smanjuju a ljudi sve više. i normalno,osta on u svom filmu čak se i naljutija . kvaka je u tome da su zavjere zamjena za religiju. Religija je isfurana , ljudi se slabo pale na tradicionalne stvari pa traže nešto novo. Znanost je prehladna,a jebiga triba je i skužit.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 23/12/2019 : 13:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

Dcopic, pa postoje li kakva cjepiva koja ti toleriraš?

Jesu li cjepiva protiv velikih boginja, tuberkuloze, kolere ili dječje paralize dobra stvar?

Jesu li Edward Jenner i Louis Pasteur heroji ili zločinci za tebe?

Pa ne može sve to biti stvar farmaceutske zavjere...

Nagore, rado ću ti odgovoriti. Nije me bilo nekoliko godina na ovom topicu i žao mi je što sam ga jučer otvorio.

Nećeš vjerovat ali nisam protiv cijepljenja. Pa cijeli život volim znanost i pročitam sve što mi je zanimljivo. Zašto bih bio protiv napretka znanosti ako koristi ljudima. kada bih pristao na cijepljenje?! Pa evo pod ovim uvjetima. Da se obnovi Hrvatski imunološki zavod koji je nekada proizvodio cjepiva i da ih sami proizvodimo i to prava a ne genetski modificirana. Obavezno pojedinačne doze i smanjiti njihov broj koji je stvarno previsok. Cijepiti dijete koje je tog trenutka zdravo, provjeriti je li alergično na sastojke, mjesecima nakon cijepljenja pratiti i bilježiti moguće nuspojave. Eto, u tom slučaju tko sam ja da kočim napredak znanosti.

Ali kako je uništen Imunološki zavod i npr Torlak u Beogradu, prisiljeni smo uvoziti cjepiva. Vjerojatno ti nije poznat slučaj Alme Demirović dr.sc. Radi u nekoj bolnici u Zagrebu, zaboravio sam što je specijalizirala. Njenoj kćeri su nakon cijepljenja otpale sve dlake sa glave. Kosa, obrve, trepavice. I pitanje je hoće li joj ikada narasti. To je autoimuna bolest koja se zove alopecija. Većina roditelja bi tko zna koga krivila za to, ali njoj je bilo sumnjivo što je mala nedavno bila cijepljena. Otišla je svojoj pedijatrinji i tražila papire od cjepiva. Pediatrinja joj je nevoljko dala, a kad unutra uputstva o lijeku na portugalskom. Prevela je sve što piše i unutra lijepo piše da je moguća nuspojava između ostalog i alopecija. Molila je pediatricu da to prijave i službeno zavedu u registar kao nuspojavu cijepljenja. Odbila je. A kolegice su. Nakon toga je doktorica Demirović nekako sama to prijavila. Inače se prijavljuje manje od 1% nuspojava.

Eto, takve stvari me smetaju. Pristao bih na cijepljenje u onim mojim uvjetima gore koji su potpuno razumni, a ne da se uvoze kojekakva što jeftinija cjepiva koja skupo plaćamo i rade nam štetu. I da doktori u strahu od zakona i pod prisilom cijepe sve redom i koga smiju i koga ne. Jer i oni plaćaju kazne ako ne cijepe sve redom, a i gubitak posla je neminovan.

Ne, Edward Jenner i Louis Pasteur nisu zločinci za mene, niti blizu. Nikada mi to nije palo na pamet.

Cijepljenje protiv tuberkuloze je bilo masovno u evropi, a zanimljivo da nije bilo masovno u americi. Što mi je uvijek bilo čudno, jer amerikanci imaju najviše doza cjepiva koje svatko mora primiti do punoljetnosti. Zanimljivo je da su i amerika i evropa imali podjednak broj oboljelih na godinu iako su jedni cijepili, a drugi ne. U Hrvatskoj se kao i u drugim evropskim zemljama planira ukidanje cijepljenja protiv tuberkuloze. Za koleru koliko znam nikada nije bilo cijepljenja, za velike boginje sam zaboravio, a listat sada knjige oduzelo bi mi previše vremena. kao i pisanje o dječjoj paralizi. Već sam pisao o njoj i što mislim.

Ne, naravno da ne može sve biti stvar farmaceutske zavjere. Nisam pobornik zavjera iako lwood možda misli da jesam. Za mene je Zemlja okrugla, kemtrejlsi postoje, ali niti tu nema globalne zavjere. Da bi me netko natjerao da povjerujem u globalnu zavjeru o zaprašivanju planete morao bi mi odgovoriti na ova pitanja:

Tko je kupio stotine ili tisuće teretnih aviona?
Tko plaća stotine pilota da to rade i kako ih plaćaju?! Keš na ruke pa vozi i špricaj?!
Rade li piloti u fušu, kao dodatni posao ili su plaćeni samo za to?!
Imaju li kakve ugovore i kako se prevoze od lokacije do lokacije, komercijalnim letom valjda?!
Tko sve to kordinira? To nije mali broj ljudi
Tko plaća servisiranje tih aviona?
Gdje se proizvode ti otrovi?
Kako se transportiraju do aviona i tko to vozi?!
Kupiš avion, ali onda treba u njega ugraditi skupe instalacije, jer ne možeš staviti cijev kroz prozor?!
Koje firme rade takve montaže?
Kako kontrolori letova širom svijeta postupaju u takvim situacijama, gdje im nekakvi avioni rade pizdarije po nebu?!
Tko to sve financira, to su milijuni u igri. Da ne kažem milijarde. A nema opipljive koristi i zarade.
I ono meni najzanimljivije, gdje su snimke?!? Danas kada svatko ima mobitel sa kamerom u džepu, zašto ne fotka ili snimi unutrašnjost aviona za vrijeme montaža cijevi ili utovara kontenjera sa kemikalijama?! Sigurno bi netko od zaposlenih nešto snimio i dao na net.

Tko od teoretičara zavjera suvislo odgovori na ova pitanja dobit će moju pozornost!

Nema nikakve zavjere u farmaciji na globalnoj razini. Jednostavno je takav sistem koji se je previše oteo kontroli i to je to. Sve se vrti oko novca i gleda se samo profit i ništa drugo. Nema pravih regulatora. Pravednih i demokratskih. I zato će farmaceutska korporacija Johnson & Johnson platiti samo novčanu kaznu sa smrt pola milijuna ljudi. Niti jedan doktor neće biti niti novčano kažnjen za nekontrolirano prepisivanje lijekova. Ali i dalje će proganjati roditelje koji nisu cijepili drugo dijete jer je prvo nakon cijepljenja stradalo. Prijetit će socijalnom službom, zatvorom, oduzimanjem djeteta, roditelji će biti omalovažavani, zabrana upisa u vrtić. U školu za sada može. Visoke novčane kazne i teško će dobiti svog doktora opće prakse jer skoro niti jedan ne prima takve pacijente.

Inače, kuga, kolera, antraks, tifus i guba su najsmrtonosnije zarazne bolesti u povijesti čovječanstva. Sve iskorijenjene čistom vodom, pranjem ruku, uvođenjem kanalizacije... Tu je i napredak medicine i napredak u svemu ostalom što nam je donio moderan život.
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 23/12/2019 : 13:41:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by vice

@dcopic - di se dobijaju ti bonusi za propisivanje lijekova? Jbt, nije valjda da mene jedinog zakidaju za blagodati iz te koruptivne mreže. :( A baš ja kažen, "joj opet ovih glavobolja, evo ti Brufen i marš mi s očiju, da se vratin sviranju k u ambulanti".

Dobivaju ih doktori, to je javna tajna. A sad detaljnije da me ubiješ ne znam. Prije sam sakupljao takve informacije, uspoređivao, provjeravao... Danas to više ne radim pa ti ne mogu konkretnije odgovoriti.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 23/12/2019 : 14:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by vice

Dobivaju ih doktori, to je javna tajna. A sad detaljnije da me ubiješ ne znam. Prije sam sakupljao takve informacije, uspoređivao, provjeravao... Danas to više ne radim pa ti ne mogu konkretnije odgovoriti.

Ja ih ne dobivam. Dakle, ili ja bezočno i bezobrazno lažem ili ipak trebaš to detaljnije istražit, prije nego izneseš ozbiljne optužbe na temelju "javnih tajni".

Edited by - vice on 23/12/2019 14:44:07
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 23/12/2019 : 14:45:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Nisam znao da si doktor opće prakse?! Nisam te mislio uvrijediti, ako si se uvrijedio ispričavam se. Ajde malo ću istražit, pa ako što bude konkretno, napišem. Inače, mislio sam na situaciju globalno, a ne samo na balkanu.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7346 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 23/12/2019 : 15:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message
Ja ti mogu iz prve ruke potvrdit da nije tako. Pohlepne gamadi ima u svakoj struci, šta samo pojačava frustraciju kad se zbog takvih gnjida stvara slika da je i sustav toliko ogavan da je sve uvuka u ponor korupcije. I da, to ide i globalno.

Nema druge nego grist, čupat, borit se, jbg. Ne dat da govna kroje sudbinu.

Inače, sve ok. :)

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 23/12/2019 : 15:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
@dcopic

1. Ta djeca na Samoi su umrla od ospica, ne od podhranjenosrti, ne od kanalizacije, ne od galeba ni od CBS-a. FULL STOP, kako si ljepo složio

2. Ovaj Meehan, što ga navodiš kao refernciju je lud ko zvečka, a nije nikakv stručnjak za cjepiva, več bivši okulist, koji se bavi "funkcionalnom medicinom"

http://americanloons.blogspot.com/2018/03/1989-jim-meehan_31.html

3. "Najsmrtonosnije" bolesti koje si nabrojao su bakterijske bolesti i mogu se lječiti antibioticima, dok je večina bolesti pred kojima se štiti cjepljenjem virusnih - za koje ne postoji kakav "antibiotik"

4. Mislim, da sam to u ovom postu več jednom rekao - za farmaceutsku industriju je profitabilnije ako se ljudi ne cijepe. Cijepljenje nije stvar slobodnog trga več je regulirano propisima i države preko regulacije drže niske cijene. Sa druge strane večina antivaxera prodaj nekakve terapije, vitamina i tigrove masti za teške pare, a ne bi bilo čudno, da se nekdje iza krije i koja farmaceutska firma.

5. Što se tiče doktora i podkupljivanja, to se na veliko radi (i sam sam nosio kuverte, dok sambio u tom biznisu), ali tu postoji par činjenica - večinoma se radi o mjenjanju ljekova unutar istih terapeutskih grupa, npr. ljekova za krvni tlak, šečerne bolesti i slično. Još se više radi na području OTC-a (ljekova bez recepta), gdje su marže nekoliko puta više, a i apotekari su pod manjim nadzorom nego doktori, dok su u Sloveniji največi problem razni stentovi, umjetni kukovi i slična roba, ali ne zbog samih proizvođača, več zbog doktora specijalista, koji svaki nabavlja svoju robu preko svoje ili povezane firme.
Kod cjepiva toga nema, jer su prihodi minimalni a i proizvođača baš nema puno pa se ne sekiraju oko konkurencije.

PS: Autizam nema nikakve veze sa (bilo kojim) cjepljenjem

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 23/12/2019 : 18:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Znači nije ti se svidjela šala sa galebom?!

Znam da su djeca umrla od ospica, ali bi li umrla da nisu pothranjena?! U zdravom okolju zdravo dijete će bez problema preboliti taj virus. Na Samoi je svako peto dijete pothranjeno i otud problem. Mislite da se ne može stradati od gripe, vodenih kozica ili tuberkuloze, ako ste pothranjeni, slabog zdravlja i živite u lošim uvjetima?! Umire se na žalost. Ali je li rješenje cijepiti 33000 ljudi i djece i naravno izazvati umjetnu epidemiju. I to na otoku gdje je svako peto djete pothranjeno? Naravno, za to nitko neće odgovarati. A osobu koja skrene pažnju na taj problem, će se naravno diskreditirati i omalovažavati.

Dobro, ta tragična riječ autizam. Oko koje se lome koplja posvuda. Jedni tvrde jedno, drugi drugo, ali činjenica je da niti jedan službeni doktor, znanstvenik, mediji, novinari... ama baš nitko nigdje ne spominje što bi mogao biti uzrok. Govorim za ljude koji rade za službenu medicinu i za masovne medije. Uporno ponavljaju jedno te isto, cjepiva nisu uzrok autizma. A milijarde dolara su isplaćene oštećenima od cjepiva u SAD-u. Nije li to malo čudno?! Pa zašto dijele odštete ako cjepivo ne uzrokuje probleme?! Što je za njih uzrok autizma?! Ne znaju i nije ih briga.

S druge strane ako pogledamo nezavisne novinare i nezavisne znanstvenike i doktore, poprilično su sigurni da je upravo cjepivo vodeći uzrok svih problema kod djece. Sigurno sam stotinjak sati potrošio na predavanja koja se mogu pronaći na youtubeu, pročitao sam više knjiga, osobno razgovarao sa roditeljima. I svi tvrde isto. Zanimljivo. Pa zar su svi šarlatani?! Završili medicinske i srodne fakultete i sada prodaju maglu na internetu i pišu knjige pune neistina.. Pa kako su se svi ti ljudi koordinirali preko pet kontinenata i pričaju istu priču. Tu nema logike.

A brojka autista i dalje raste i raste, a genetičari tvrde da ne može biti genetsko. A ako je stvar okolja, što može biti. S čime dolazimo u kontakt a da je jako agresivno?!

Uzročnici svih tih problema mogu biti:

cjepiva
antibiotici
glifosati
zračenja (mobiteli, wifi...)

Ne vidim što bi drugo moglo. Samo jedno od toga nije 99%. Vjerojatno kombinacija?! Nije isto cijepiti potpuno zdravo dijete i dijete koje je možda alergično na neku komponentu cjepiva. A skoro sve alergije koju djeca imaju dobivaju preko industrijske hrane. Hrana je sve lošija, antibiotici se dijele kao bomboni, a broj doza cjepiva se je učetverostručio.

Sve ove rasprave bi bile besmislene kada bi se napravila nezavisna studija gdje bi usporedili npr 1000 necijepljene djece sa 1000 cijepljene. Sve o njima pratiti kroz neko duže razdoblje, možda nekoliko godina. Komisija zadužena za to sastojala bi se od ljudi koji vjeruju u dobrobit cijepljenja i od onih koji sumnjaju. S tim da bi svi medicinski kartoni bili dostupni javnosti. Ovo ne bi bilo jeftino za izvest, ali kap u moru za službenu medicinu i proizvođače cjepiva. I na taj način ako su 100% sigurni u sigurnost cjepiva, mogli bi diskreditirat kompletnu zajednicu koja tvrdi suprotno.

Takva ili slična studija nikada nije napravljena od strane službene medicine niti će ako mene pitate biti napravljena.

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 24/12/2019 : 13:57:06  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
Mi kontinentalci smo više od golubova, sjenica, gusaka, sova...

Da se ne vrtimo previše u krug, sve te teme su na prijašnjim stranicama ovog topica več pokrivene.

Možda jedino ova nova stvar - analiza pojave autizma kod 657641 Danaca rođenih od 1999 do 2010: https://annals.org/aim/fullarticle/2727726/measles-mumps-rubella-vaccination-autism-nationwide-cohort-study

Na kratko - razlika između cijepljenih i necijepljenih je zanemariva, ako več teramo mak na konac, kod necijepljenih je autizma ćak i više.
I još se jedna stvar potvrdila - največu vjerojatnost za autizam imaju muška djeca, necjepljena, koji imaju braču sa diagnosticiranim autizmom što pokazuje na to, da je glavni uzročnik genetski.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 29/12/2019 : 14:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Još bih se osvrnuo na par stvari, čisto logično razumno razmišljanje. SAVEZ udruga za autizam Hrvatske navodi 12000 osoba sa poremećajem iz spektra autizma. To je službena brojka. Još bih dodao i hiljade i hiljade ljudi sa autoimunim bolestima, koje također možemo povezati sa ova četiri uzročnika:

cjepiva
antibiotici
glifosati
zračenja (mobiteli, wifi...)

nadam se da neće netko reći da su i teške autoimune bolesti genetske?! Bolest koja te kao i bolesti iz spektra autizma neće ubiti, ali nažalost smanjit će ti kvalitet života i to drastično.

Znači, GGG zauzima stav da:

največu vjerojatnost za autizam imaju muška djeca, necjepljena, koji imaju braču sa diagnosticiranim autizmom što pokazuje na to, da je glavni uzročnik genetski.

Pa koliko mislite da osoba iz spektra autizma od ovih 12000 nije nikada cijepljeno?! Uglavnom se radi o djeci i mlađim osobama. Ako bi GGG i službena medicina bili u pravu svih 12000 autista u Hrvatskoj nisu primili niti jednu dozu cjepiva. Vidi li još netko kako je to apsurdno?! Ja sam više godina proučavao tu temu. Nisu sada bitna predavanja i knjige. U ovoj situaciji je najvažniji podatak da sam sate i sate pratio rasprave roditelja čija djeca imaju autizam. I sam sam ih upoznao dosta. Još nikada nisam upoznao roditelje čije dijete nije cijepljeno, a da ima autizam. Ne kažem da ih nema, niti tvrdim da je cjepivo uzročnik baš svih problema. Ali koliko znam svi su cijepljeni. kada dođete na predavanje gdje u dvorani sjedi jako puno roditelja čija djeca imaju autizam i kada voditelj upita ima li koji roditelj, a da nije cijepio svoju djecu? Niti jedna ruka nije završila u zraku. Ovo ruši sve pred sobom, kompletnu teoriju da je to genetski i da jedna od milijun osoba dobije autizam zbog cjepiva.

Jer, pazite sada ovaj podatak. U Sloveniji je cca 820000 necijepljenih osoba. Jer 1968 godine je počelo masovno cijepljenje zloglasnim cjepivima. Ispričavam se ako sam promašio točnu godinu, zaboravio sam, ali poanta je tu. Pa ako Slovenija od dva milijuna stanovnika ima toliki broj, onda ih Hrvatska ima barem milijun i pol. Osoba koje su rođene prije. Opet, ponavljam ne držite me za riječ i svaku brojku, ovo je samo logično razumno razmišljanje. Koliko je od ovih 12000 autista rođeno prije 1968 godine? Ako je autizam genetski i nema veze sa okoljem moralo bi ih biti jako puno. A nema ih. Interesantno bi bilo saznati podatak. Možda imaju u udruzi kakve informacije?! Ali 99% autista su djeca ili mlađe osobe.

I da se vratim na tih 12000 u Hrvatskoj. Sve djeca i mladi ljudi. I da nitko nije cijepljen?! Ja sada ne znam kolika je procjepljenost u Hrvatskoj i ne da mi se potražiti. Ali recimo da je oko 90% Šta bi to značilo, da je ovih 12000 u onih 10% necijepljenih?! Jer u tom slučaju možemo izvuči još jednu tvrdnju, a to je da cjepivo štiti od autizma i autoimunih bolesti iako je namijenjeno za zaštitu protiv ospica, mumsa i rubeole, kao npr MMS cjepivo?! Kako drugačije zaključiti ako su sva necijepljena djeca dobila autizam. Znači da cjepivo štiti od autizma. Sve apsurd do apsurda.

Teorija da je to genetski srušila se je kao kula od karata.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6321 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/12/2019 : 20:37:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:

Ja sada ne znam kolika je procjepljenost u Hrvatskoj i ne da mi se potražiti. Ali recimo da je oko 90% Šta bi to značilo, da je ovih 12000 u onih 10% necijepljenih?!

Pogrešno postavljaš stvari. Ako cjepiva nemaju nikakve veze s autizmom, tada može 100% djece s autizmom biti cjepljeno. Poanta je da bi oni imali autizam i da nisu cjepljeni. Cjepivo je tu nebitno. Tako možeš reći i da je za 100% te djece osnovna hrana kruh, to nikakve veze nema.

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 29/12/2019 : 21:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Ok, logičan zaključak, jer ako se genetski dobiva autizam svejedno je cijepiš li se ili ne, dobit ćeš ga ionako. To si mislio?! Ako si to mislio onda nisi dobro pročitao što sam napisao.

Tvoje objašnjenje mi ne drži, ako uzmem u obzir da sam u stotinama i stotinama svjedočanstava pročitao svakakve muke roditelja i njihove tragedije, a ne sjećam se da je bilo roditelja sa potpuno necijepljenom djecom.

Opet ne tvrdim da se dijete ne može roditi sa autizmom. Može nažalost. Da idem sada nešto pisati iz glave nema smisla. Potražit ću koje stručnije objašnjenje pa napisati.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 30/12/2019 : 22:30:35  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
@dcopic

Onaj danski link sam postavio kao primjer ozbiljnog i temeljitog pristupa pitanju štetnosti cijepljenja kao suprotnost Treče oko senzacionalizmu antivakserskih trolova i poduzetnika. Tih 12.000 djece na 600.000 HR stanovnika ispod 14 predstavlja 2%, što je sasvim normalan udio autizma prema danskoj studiji (2% kod cjepljenih i 2,5% kod necijepljenih). Da ekstrapoliramo, ako bi tebi i tvojima uspjelo zabraniti cijepljenje, autista bi bilo 15.000 + par stotina umrlih od difterije, ospica i polia, te još 10.000+ sakatih. Antivakseri 5: Hrvatska 0. Ako se več nabacujemo brojevima...
Na našim prostorima je do prije par godina precijepljenost bila praktički univerzalna, tako da je minimalna vjerojatnost, da naletiš na necijepljenog autista. A i sumnjam, da se roditelji, koji su se zajebali u tom smislu, baš ne guraju u prve redove antivaksera.

Precijepljenost u sloveniji je oko 93-94% (podatak za 2017 - www.nijz.si%2Fsites%2Fwww.nijz.si%2Ffiles%2Fuploaded%2Fpublikacije%2Fletopisi%2F2017%2F4.1_precepljenost_2017.pdf&usg=AOvVaw3_Q2QZ6ZFdbSjNuG8cKLi7" target="_blank">https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&ved=2ahUKEwj5zrqQiN7mAhVn-SoKHV3VDh8QFjACegQIBxAC&url=https%3A%2F%2Fwww.nijz.si%2Fsites%2Fwww.nijz.si%2Ffiles%2Fuploaded%2Fpublikacije%2Fletopisi%2F2017%2F4.1_precepljenost_2017.pdf&usg=AOvVaw3_Q2QZ6ZFdbSjNuG8cKLi7) , tako da ne znam odkud ti tih 820 hiljada (40%stanovništva). Ako govorimo o autizmu odnosno spektru autističnih poremećaja, taj se počeo diagnosticirati kod pojedinih psihiatara početkom osamdesetih , a tek krajem 90-ih je "došao u modu", tako da ne možeš vuči nikakve paralele sa cijepljenjem. U 80 ih jebio prijavljenih samo manji dio slučajeva (prije toga 0), u 90-im recimo tu negdje, dok je u zadnjih 10 godin sigurno prediagnosticiran.

Ona četiri ofrlje nabrojana "uzroka" su na nivou osnovne škole. Ako več navodiš antibiotike - koji su najopasniji? Svi od reda, penicilini, makrolidi,...? Oralni ili IV?. Isto sa pesticidima - zašto samo glifosati - triazinski i organoklorni su onda OK? Isto sa zračenjima - mikrovalna pečnica je OK, mobitel i ruter ne? Šta je sa radonom u prostorima? Zašto ignoriraš dokazano štetne utjecaje tijekom trudnoče - alkohol, nikotin, toksoplazma? Da ne govorim o drugim štetnim utjecajima koje niko ne mjeri - POP-i u majčinom mleku, organska otapala u novom pokučstvu, toksini pljesni u vlažnim prostorima? Da ne govorim o roditeljima koji sjebu djecu sa raznoraznim alternativnim metodama odgoja, pa im je onda cjepljenje krivo...

Ako se več bakčeš sa genetikom, prvo si moraš razčistiti jednu stvar - genetski utjecaj je samo u iznimnim slučajevima binaran (da ili ne), u večini slučajeva genetski uzroci samo povečavaju vjerojatnost odnosno rizik.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 31/12/2019 : 10:32:22  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
Autizam ? Ponoviću šta već napisah. U naše vrime svi su bili cijepljeni a autista nigdi.

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 14/01/2020 : 20:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Američki zdravstveni stručnjaci priznaju da toksični sastojci cjepiva štete djeci širom svijeta
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/americki-zdravstveni-strucnjaci-priznaju-da-toksicni-sastojci-cjepiva-stete-djeci-sirom-svijeta.html

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 15/01/2020 : 10:54:14  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Američki zdravstveni stručnjaci priznaju da toksični sastojci cjepiva štete djeci širom svijeta
https://www.logicno.com/hrana-zdravlje/americki-zdravstveni-strucnjaci-priznaju-da-toksicni-sastojci-cjepiva-stete-djeci-sirom-svijeta.html

???

Ne

https://respectfulinsolence.com/2020/01/15/who-scientists-did-not-question-the-safety-of-vaccines-at-the-global-vaccine-safety-summit/

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/01/2020 : 11:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
https://time.com/5770539/autism-genetic-link/

Go to Top of Page

kifi
Junior Member

461 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 25/01/2020 : 21:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message
Baš me zanima da li je ovaj HDZ Ministrov "prijatelj" uvozio cjepiva?
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 16/02/2020 : 13:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
https://www.iflscience.com/health-and-medicine/antivaxxers-are-asking-people-to-stop-calling-them-antivaxxers-because-its-highly-offensive/

quote:
lets just call yall plague enthusiasts then

quote:

Medically Illiterate Murderclowns?

Child Killers?

quote:
By definition, you are not vaccine risk aware. You are misguided at best, and actively child endangering at worst. If it offends you, tough - folks like you actively contributing to a massive rise in child deaths offends me

quote:
Immunologist here.

The answer is: NO

You are not "Vaccine Risk Aware", you are "Dangerously uninformed and insisting that public health experts indulge your fantasies"

If you don't want Anti-vax, the only thing left is Self-Indulgent And Irresponsible Crazyperson

Pick one.

quote:

Hate-Driven Anti-Science Regressives takes longer to say, but ok

Edited by - nagor on 16/02/2020 13:23:59
Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000