Author |
Topic  |
Pterodaktil
Starting Member
25 Posts
Member since 16/12/2006 |
Posted - 28/03/2020 : 20:25:20
|
Odlično pitanje, ajde da i ja malo provrtim što je nekako najviše utjecalo na mene kroz život :
1. THE SMITHS - HATFULL OF HOLLOW 2. ULTRAVOX - QUARTET 3. THE SMITHS - MEAT IS MURDER 4. THE SMITHS - THE QUEEN IS DEAD 5. AZRA - RAVNO DO DNA 6. DURAN DURAN - RIO 7. TALKING HEADS - LITTLE CREATURES 8. ECHO AND THE BUNYMAN - CROCODILES 9. DAVID BOWIE - GREATEST HITS 10. ZABRANJENO PUŠENJE - DAS IST WALTER
Šteta što nema mjesta još i za Elvisa, Roxy Music, Film, The Cult...i još hrpu dobrih bandova |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 28/03/2020 : 20:30:38
|
Bilo bi ti više mjesta da se držiš pravila. Nema kompilacija i samo jedan album po izvođaču.  |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/03/2020 : 20:38:40
|
quote: Originally posted by ivanl Ovaj solo Lennya, ne znam na sto bi trebao podsjecati. Ima tih gitarista rasturaca na tone, pa te mozda potsjeca na nesto...
Na nešto me podseća sigurno, zato i pitam. 
Rekoh, možda nekoga podseti na nešto konkretno, pa da pogledam da to nije to... U stvari, nije da podseća, već kao da je iskopiran solo iz neke starije pesme (Hendrix, Beach boys?). |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
Posted - 28/03/2020 : 20:43:31
|
Stvarno ima takvih sola mali milion u klasičnom roku... Meni baca na skynarde malo i na gary moorea, ali ništa konkretno. |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Posted - 28/03/2020 : 22:28:29
|
Moja prva turneja Maidena uzivo. Kako to ikad zaboraviti... Sola i meni idu na jetru, cili zivot, vise manje...ali ako treba cuti dobra sola tu su Screaming for vengeance i Defenderse of the faith od bogova metala, Judas Priest-a. Ti albumi nemaju loseg tona. |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Member since 07/12/2015 |
Posted - 28/03/2020 : 22:40:52
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by ivanl Ovaj solo Lennya, ne znam na sto bi trebao podsjecati. Ima tih gitarista rasturaca na tone, pa te mozda potsjeca na nesto...
Rekoh, možda nekoga podseti na nešto konkretno, pa da pogledam da to nije to... U stvari, nije da podseća, već kao da je iskopiran solo iz neke starije pesme (Hendrix, Beach boys?).
Znaš kako je, ukradeš odasvud pomalo pa dodaš malo svoga i to je to. Dio sigurno ukraden od Bostona, ono glavna nit vodilja.
https://youtu.be/XmU4Xyl00hY 55 sekunda i 1.35
|
samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 28/03/2020 : 22:45:06
|
quote: Originally posted by ivanl
Moja prva turneja Maidena uzivo. Kako to ikad zaboraviti... Sola i meni idu na jetru, cili zivot, vise manje...ali ako treba cuti dobra sola tu su Screaming for vengeance i Defenderse of the faith od bogova metala, Judas Priest-a. Ti albumi nemaju loseg tona.
Ako se ne varan Somewhere on tour je krenija iz Juge? Je li Electric eye sa Screaming for vengeance? To mi je vrh pisma. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
Edited by - NESVRSTANI on 28/03/2020 22:46:38 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 28/03/2020 : 22:59:06
|
quote: Originally posted by ivi skoj
quote: Originally posted by manhunter
Rekoh, možda nekoga podseti na nešto konkretno, pa da pogledam da to nije to... U stvari, nije da podseća, već kao da je iskopiran solo iz neke starije pesme (Hendrix, Beach boys?).
Znaš kako je, ukradeš odasvud pomalo pa dodaš malo svoga i to je to. Dio sigurno ukraden od Bostona, ono glavna nit vodilja.
https://youtu.be/XmU4Xyl00hY 55 sekunda i 1.35
Neverovatno, to je to !  |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:05:16
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
quote: Originally posted by ivanl
Moja prva turneja Maidena uzivo. Kako to ikad zaboraviti... Sola i meni idu na jetru, cili zivot, vise manje...ali ako treba cuti dobra sola tu su Screaming for vengeance i Defenderse of the faith od bogova metala, Judas Priest-a. Ti albumi nemaju loseg tona.
Ako se ne varan Somewhere on tour je krenija iz Juge? Je li Electric eye sa Screaming for vengeance? To mi je vrh pisma.
Ja san bija na koncertu u Beogradu, Zagrebu i Ljubljani. Bila je to 'mamutska' svjetska turneja. Triba provjerit tocno, ne sican se. Je, Eletric eye, prva pisma na Screamingu, ako ne racunamo uvod. Ali kunem ti se, svaka je mrak. Poslusaj ga opet malo, lece ti. Narocito danas kad se sviraju pizdarije. Da ti sad ne nabrajan svoje favorite sa tog albuma, i ne pilam. Uglavnom svaka mi je tu odlicna. Nema loseg momenta. |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:07:55
|
Sad dobijem imunitet od jednog bana.
 Nesvrstani sad ću ti sve po spisku jet si lagao za cugu. Popio si sa mnom pivu na terasi u Maximirskoj, ili se računa samo Split?
 |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:13:06
|
Sad dobijem imunitet od jednog bana.
 Nesvrstani sad ću ti sve po spisku jet si lagao za cugu. Popio si sa mnom pivu na terasi u Maximirskoj, ili se računa samo Split?

Al pazi bez zajebancije, tih godina san dosta radija u Zg i zna san se nać sa Zg stripašima. To su bile jedine prilike kad bi popija pivo. Ne mogu vas slušat kad san trizan |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:24:08
|
Moga bi kad kriza prodje javit se da popijemo jedno. Ja sam nešto gledao po portalima i rezervirao stol za 2029 u proljeće. Ak se kriza oduži lako pomaknem rezervaciju. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:27:34
|
Moga bi kad kriza prodje javit se da popijemo jedno. Ja sam nešto gledao po portalima i rezervirao stol za 2029 u proljeće. Ak se kriza oduži lako pomaknem rezervaciju.
Dobro da san prije dvadeset dana uvatija par koncerata u Zagrebu, i popija par desetaka piva. Ko zna kad cu slijedeci put? |
 |
|
NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:32:02
|
Moga bi kad kriza prodje javit se da popijemo jedno. Ja sam nešto gledao po portalima i rezervirao stol za 2029 u proljeće. Ak se kriza oduži lako pomaknem rezervaciju.
   |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:34:34
|
Pa rezervirat ću mjesto i za tebe.
 Sad sam se sjetio da je Mission trebao biti, pa bio sam na njihovom koncert u Ljubljani prije rata.
 Ko bi tada znao za ove dogodovštine. Dobra ova izolacija, vraća mi se pamćenje ili je to labudji pjev. Znači ako vidim neko svjetlo na kraju, samo da ne idem prema njemu. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:42:46
|
Pa rezervirat ću mjesto i za tebe.
 Sad sam se sjetio da je Mission trebao biti, pa bio sam na njihovom koncert u Ljubljani prije rata.
 Ko bi tada znao za ove dogodovštine. Dobra ova izolacija, vraća mi se pamćenje ili je to labudji pjev. Znači ako vidim neko svjetlo na kraju, samo da ne idem prema njemu.
Ma moze, sto da ne... Ko ziv, ko mrtav... Karte za Supersuckers i the Mission sam spremio. (U stripove, he he) Pa ako uhvatim jednom ponovo. Valjda cu uspjeti. Ostalo nista nisam kupovao jer sve je odgodeno; Pearl jam, RATM, System of the down, Judas, Maiden, Saxon, Ozzy...pa do Simple mindsa, Placiba, Pixiesa, Super uha... |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Posted - 28/03/2020 : 23:58:03
|
Najbolje bi bilo kod Nineka u Prgatoryju miting organizirati. Metal mjuza vam paše, u podrumu koncerti, sam kaj se i ja bojim tamo doći sam po mraku. Doduše tamo je dogovorena sljedeća burza stripova jer ima dvorište u sklopu kafića pa da zaroštiljamo. Samo sad je sve nekako na dugom štapu, ko zna jel će uopće više postojati kafići za mog života. |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15859 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 29/03/2020 : 00:19:34
|
Ah, solaze... Da moram u duhu topica odabrati jedan Santanin album, ja ne zna sta bih odabrao, ali bih zato radije stavio samo jednu jedinu pjesmu, meni oduvijek najdraza, odlicna 70-ta (album Welcome) i odlicna suradnja Carlosa i McLaughlina, mada ovdje svi zapravo dobiju svojih 5 minuta za solazu. Neprekosljivo! Spiritual journey. Neko vrijeme sam trazio i sve moguce live verzije i sa njima se pitao.
https://youtu.be/7BcNy3oe1QU
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
Posted - 29/03/2020 : 12:14:42
|
A, nije bilo muških sola? Nije ni čudo da Jole izaziva dance groznicu kad se ovo naziva solom.
 Meni Wishbone nikada nisu izazivali previše emocija. Jednostavno se nisu nahvatali za moje uši, još mi nije nikada bio jasan taj kultni status Argusa. Proglašen jednim od najboljih albuma, wtf jedino po meni je ujednačen ono nema iskakanja, u istom revijskom tonu od do. Bili i u zg imali koncert, sjećam se naslovnice Argusa od tada. Evo ponovno danas ujutro posluhnuo sav album i opet nema euforije. Suzi Quatro je za to rokavela.
 |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
Posted - 29/03/2020 : 12:30:24
|
A što ćes... Eto ja spadam u vrste kojima je Argus genijalan. Ko što sam već rekao Cromwellu kojemu je na listi, jedini razlog što nije upao u top 10 je vokal. Nije moć sve što udara...
Svi mi imamo malo pi*kastog u sebi ... Osim nesvrstanog.
Evo još jedan solo koji bi upao u top 10...
https://www.youtube.com/watch?v=aw3mFXOwRgw
|
Edited by - Tonto on 29/03/2020 12:31:00 |
 |
|
ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts
|