forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Glazba
 Vaših Top 10
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 112

manhunter
Moderator

Switzerland
26041 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/04/2020 : 09:22:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Nije do tebe. Treba izbrisati // i razmak u tagu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 09:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobro je... da nije do mene.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 09:40:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Uspio sam složiti top 10 za Bob Dylana. Ovim redosljedom...

1.Highway 61 Revisited (winner)
2.Pat Garret & Billy The Kid
3.Desire
4.Slow Train Coming
5.The Freewheelin
6.Nashville Skyline
7.Bringing It All Back Home
8.Street Legal
9.Modern Times
10.John Westley Harding

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 11/04/2020 : 09:56:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Nema Blooda, back to the drawing board.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 10:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Nema Blooda, back to the drawing board.

Točno sam znao da slijedi ovaj komentar. Mislim da je to sve stvar onoga što si prije čuo. Blood sam nabavio prilično kasno kad se Dylan već dobrano primio u moje uši i onda mi je zvučao kao nešto što sam već čuo, odnosno izlizano. Nije mi se uhvatio, jbga...

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 10:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
... i jedan moderniji citat dylanove Days of 49 (nema na jubitou) . Odlične stvari i jedna i druga.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/04/2020 : 10:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Nije do tebe. Treba izbrisati // i razmak u tagu.

Ja ih vidim normalno i rade.

Budem pobrisao navedeno, pa ce valjda svi da ugledaju moju životnu mudrost.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 11/04/2020 : 10:51:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Blood on the Tracks bi mogao slušati valjda svaki dan, nešto što bi ponio na pusti otok, top of the tops.

Desire sam jednom nakon jednog tuluma kad su svi koji se nosi pokupili doma pozaspali i svjetla se pogasila pustio barem 10 puta zaredom.

Istina je da je bitan redoslijed kako se stvari usvajaju. Kod Dylana mi je teško izabrati top 10 jer zbog nekih koje sam puno slušao bih morao izbaciti objektivno vrhunske koje sam manje slušao i obrnuto. A čak i u svojim najslabijim fazama (čitaj 80te i većina 90ih) Dylan je na svakom albumu imao genijalnih stvari, Jokerman, Brownsville girl, Born in time...

Ovo je ono što sam najviše slušao i što mi sve ulazi u najdraže ploče uopće:

Blood on the tracks
Desire
Freewheelin'
Sve od Time out of mind naovamo (minus "Sinatrine" obrade, premda su mi i one bili najdraži albumi za slušati dok uspavljujem djecu :) ), od tih najdraži mi je Love and theft
Tell tale signs bootleg
Greatest hits vol. 2
Christmas in heart mi je omiljeni božićni album, nijedan ne pogađa bolje tu toplu, raspuštenu, blago omamljujuću božićnu atmosferu
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/04/2020 : 10:57:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ja sam dosta saslušavao Boba, ali kod mene je situacija da dodje do zasičenja pa moram dalje na put.
Rado ja ponekad svratim do starih stvari i obnovim gradivo, samo je toliko nepreslušane mjuze da obzirom na virus i godine moram požuriti da ne propustim vlak.
Nisam sve ni od Vdgg preslušao, dobro barem sam nešto od Bauhausa i Siuxa ponovio.
Jazz i klasika mi se trenutno čini kao da nikada više neće biti vremena za njih, šta ću kad sam ovdje zaglavio.
Samo da dodje totalna karantena, da i ja nešto vremena sakupim.
Već me i mali kritizira da se slabo pločevina vrti, samo slušalice i udri.
Nikad dobro.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 11:05:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
>A čak i u svojim najslabijim fazama (čitaj 80te i većina 90ih) Dylan je na svakom albumu imao genijalnih stvari, Jokerman, Brownsville girl, Born in time...

Slažem se. Ja bih izdvojio još Everything Is Broken, Silvio, Under the red sky... Fora mi je što su mi ovi od Modern Timesa pa nadalje gotovo svi izvrsni. Triplicate mi se nije primio najbolje, Tempest mi je genijalan.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 11:08:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Nisam sve ni od Vdgg preslušao

Pa dobro, nije ti puno ni ostalo.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/04/2020 : 11:13:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

quote:

Nisam sve ni od Vdgg preslušao

Pa dobro, nije ti puno ni ostalo.

Života?

Još da spavam sa blizankama, napravim Eiffelov toranj od šibica i to je to.
Sad si me zainteresirao za Carolina dramu, ko će dočekati jutro da milkmena pitam kak je sve završilo.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 11/04/2020 : 11:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ljudski vijek je dovoljan samo za istražiti vrh glazbene sante. Baš zbog toga ja sam tek nešto malo čačkao po jazzu, po klasici baš i nisam, premd mislim da je i to nešto u što bi se mogao udubiti.

I vraćanje sigurnosti familijarnog i uzbudljivost istraživanja neistraženog, sve to ima svoje čari. Ja volim otkriti nešto novo (meni novo jelte, ne nužno datumski novo) i onda se tome pasionirano posvetiti, umjeato odmah sutra (ili u idućem kliku) prijeći na sljedeće. Zadnje veliko područje za koje sam se zapalio su soundtraci, naročito 60s i 70s (i naročito talijanski i blaxploitation), sad su mi oni primarni target za vinile.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 11:20:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sad si me zainteresirao za Carolina dramu, ko će dočekati jutro da milkmena pitam kak je sve završilo.

Lyricsi su stvarno izvrsni, pravi storytelling.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 11:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Još da spavam sa blizankama

Duplo posla oko iste ženske, bezveze...

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/04/2020 : 11:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Vukozec, ak Tonto ne priloži nepobitan dokaz da ima kutiju od Dylana nije mjerodavan razglabati o liku i djelu.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 11:39:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Nemam spomenar. Imam neku biografiju na engleskom negdje...

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 11/04/2020 : 11:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Molio bi moderatore da isprate Tonta sa topica

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5078 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 11/04/2020 : 12:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
Ja kutiju imam: http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=19&TOPIC_ID=51155#2312454

Njegove Kronike, najbolja autobigrafija nekog glazbenika. Zato što baš i nije klasična autobiografija, a opet i je. Zanimljivo za čitati i ako vas uopće ne zanima Dylan i njegova glazba.

Edited by - vukozec on 11/04/2020 12:14:47
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 13:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobro da se odmaknemo malo od Dylana, al da ostanemo u folk djiru. Dva odlična albuma...

Possessed by Paul James - There Will Be Nights When I'm Lonely

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 11/04/2020 : 13:20:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Natalie Merchant - The House Carpenter's Daughter

Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15860 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 11/04/2020 : 18:28:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Od staroga tlakasa, ovo mi je bas dobro. Kako se ono kaze? Prepjev?
https://youtu.be/Qudotq4Zi1I

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 12/04/2020 : 08:51:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Evo, kad sa Ipada keljim mjuzu vidi se na apple uređajima, ali ne i na drugim.
Sad sam uzeo laptop, zakeljim i vidi se na svemu.
Uvjek me zbunjivala ta tehnologija.

Ima naučno objašnjenje?

Da iskoristim priliku jer ne koristim ništa osim Ipada.
Nekada davno sam slušao i ovo, dapače imam dva albuma, samo kao da ih je vrijeme malo nagazilo.

Morat ću podesiti uređaj da mogu dalje u pripetavanju sudjelovati.
Inače Tonto, ako bi glasao za gore navedene uratke, iako ne bi, ženski donji dio bi mi prije legao.
Nisam se još pomirio sa tim glazbenim izričajem, ali budem.
Možda baš i ne jedem sve, ali imam želudac za različita muzička ostvarenja, dobro osim narodnjaka i Joleta.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8961 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 12/04/2020 : 09:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Dobri su Pavlov's Dog, Song dance mi je bomba. Dobar im je zadnji album Prodigal Dreamer iz 2018-e bez obzira što ne može više dignut glas kao prije. Ova doli stvar je mrdnuta od vdgg-a, Meurglys III s World Recorda.

Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 12/04/2020 : 11:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Ako ne pjeva ko da ga za jaja drže, ne broji se.
Što bi jedan uvaženi forumski kolega rekao, svašta ćemo tu naučiti.
Nisam imao pojma da su nešto nastavili, mislio sam da su umrli od starosti.
Još da dodam da sam pročitao da je Štuliću jučer bio rođendan, više sam očekivao od obožavatelja lika i djela.
Barem neki selfi sa albumima u krilu.

Ja još uvijek Muse derem preko razglasa, doduše nadodao sam i Garbage.
Naravno na veselje ukućana.

Bliži mi se trenutak kad ću u osamu sobe sa slušalicama i spotifajem na druženje, pa ako ima neki predlog, ne bi ga odbio, samo ne sve simfonime od Shostakovića, to imam i preslušao sam svih petnaest.
Možda da ubijem vrijeme sa Haydnovim simfonijama, on ih ima samo 108.
Začas to prodje i već je Božić.

Go to Top of Page
Page: of 112 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000