forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1094

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 13/12/2020 : 09:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

@Markos
Mozda se neces sloziti sa mnom, ili neki citaoci ali moram ti dati zamerku koja me uzasno iritira. A to su pisana slova u stripu. Ubise me. Toliko se tesko cita da mi ubije i volju za citanjem stripa. Ne znam sta ti moze biti alternativa, mozda stampana italic, stvarno nisam strucan, ali znam da je ovo bas iritirajuce. Kod Vrba mi doslo da batalim strip, jedva sam sebe naterao da nastavim. Jer ako nije crno na belom, to je horor.

Meni je ovaj problem bio dok sam čitao Berlin.... Baš me iritiralo. Moguće da je tako i u originalu, ali meni baš smeta i smanjuje mi užitak čitanja...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/12/2020 : 09:45:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Markos
Mozda se neces sloziti sa mnom, ili neki citaoci ali moram ti dati zamerku koja me uzasno iritira. A to su pisana slova u stripu. Ubise me. Toliko se tesko cita da mi ubije i volju za citanjem stripa. Ne znam sta ti moze biti alternativa, mozda stampana italic, stvarno nisam strucan, ali znam da je ovo bas iritirajuce. Kod Vrba mi doslo da batalim strip, jedva sam sebe naterao da nastavim. Jer ako nije crno na belom, to je horor.

Razumijem, ali moramo se drzati originala.

Trouble will find me
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 13/12/2020 : 09:49:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:

@Markos

Što si ti cijelu noć čitao stripove???? Radiš ko čuvar gradilišta treću smjenu ili koji vrag? Probudio sam se i tvoji komentari od 5 ujutro na sve strane 😊😊😊😊
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/12/2020 : 11:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
velika pisana slova jos i nekako, al mala su mi znaju biti problem
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6381 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 13/12/2020 : 11:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Veliki problem, da. Pa još i kad je font malo čudan (Arkham Asylum recimo), onda je stvarno nečitljivo.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

kifi
Junior Member

463 Posts

Member since 30/10/2005

Posted - 13/12/2020 : 12:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kifi a Private Message  Reply with Quote
Ta mala pisana slova su mi stvarala problem na Punisheru. Malo se gubi gušt čitanja. Ok na kolorki, ali ovo je i manji format stripa.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/12/2020 : 14:33:11  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat
Što si ti cijelu noć čitao stripove???? Radiš ko čuvar gradilišta treću smjenu ili koji vrag? Probudio sam se i tvoji komentari od 5 ujutro na sve strane 😊😊😊😊

Citao sinoc do kasno i jutros kao nesvet se probudio u 5:30h i nastavio. :)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/12/2020 : 16:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Rabinov macak mi je sigurno produbio dioptriju i pobio par milijuna mozdanih celija.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/12/2020 : 17:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
evo i ja da se pridružim apelu za rešavanje problema sa pisanim slovima - ubila su me na berlinu i na još par stripova (ne mogu sad da se setim kojih),i to je zaista problem - valjalo bi staviti čitljiviji font.

Odbrojavanje: još 5 dana
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1941 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 13/12/2020 : 17:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
I meni ume biti iritantno, ali kapiram da nije do naših izdavača.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/12/2020 : 17:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A šta da mu radim, kad je to u originalu dnevnik i pisan je rukom?

Trouble will find me
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8243 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 13/12/2020 : 17:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
ne znam da li je ovo isti font
ali ovo ovdje ja uspijevam pročitat bez napora
za razliku od fonta u corriganu, koji je zaista teško čitljiv
čitam i tek sam na pola i još nisam shvatio što je 'i' što je 'g' i bilo koje drugo slovo
kao da ih miješa od slučaja do slučaja
da strip nije jebeno remek djelo, već davno bih odustao

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2436 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 13/12/2020 : 17:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Rabinov macak mi je sigurno produbio dioptriju i pobio par milijuna mozdanih celija.

Jeste često mučenje al kad sam pročitao Rabinovog mačora ništa mi više nije teško :-)

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/12/2020 : 18:17:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

čitam i tek sam na pola i još nisam shvatio što je 'i' što je 'g' i bilo koje drugo slovo

Ne, ovo gore je ručno napisano.

A Corrigan je patnja na više nivoa. Em je premali format, em isto mora biti pisani font. A neki koji su čitljiviji jednostavno ne pašu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/12/2020 : 18:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by ken2

Ne, ovo gore je ručno napisano.

A Corrigan je patnja na više nivoa. Em je premali format, em isto mora biti pisani font. A neki koji su čitljiviji jednostavno ne pašu.

To si triba meni dati, upišem ručno, uredno i čitko

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3395 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 13/12/2020 : 19:03:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Bilo je napora i na Berlinu i na nekim drugima, ali ništa nepremostivo, ali kod Vjetar među dinama je baš baš bio problem. Recimo poglavlje 13, kad su u pustinji...otpadaju oči. Da se poveća font i štrči u odnosu na ostatak teksta u drugim oblačićima, ne ide. Da bude boldovano, ne ide, ne možeš menjati autorovu zamisao. Ostaje jedino to da stripovi s pisanim tekstom bi morali u veće formate, ali i to povlači druge probleme izdavaču. A nešto ne znam koji bi to sitni pisani font mogao biti magično čitljiviji.

Inače i dalje se zalažem da Joann Sfar treba da bude u Hagu zbog fonta na Rabinu, teški zločin protiv čovečnosti.
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/12/2020 : 20:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poli

Ja ga zbog tog fonta jos uvek nisam procitao. Kao i Betmen Vampir od Darkvuda.

Nisam do sad nailazio u fibrinim izdanjima na stripove s pisanim slovima. Ali verujem da je problem za citanje.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21913 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/12/2020 : 21:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
na kraju ćemo da tužimo strip izdavače što su nam upropastili vid.

Odbrojavanje: još 5 dana
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/12/2020 : 21:41:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Ne smem ni da pomislim kako je tek dislekticima, a ono, recimo da neki od njih bas VOLI stripove te naleti na tog mackona.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9596 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 13/12/2020 : 21:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Ja se stvarno ne sjećam posebnog problema sa fontom u Rabinovom mačku. Zapravo skoro nigdje.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/12/2020 : 23:05:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Dobro je. Ja sam mislio da coravim kod Vjetra medu vrbama/dinama, i da je do mene, al' vidim da nije i drago mi je, da nije.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7696 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 13/12/2020 : 23:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Ja se stvarno ne sjećam posebnog problema sa fontom u Rabinovom mačku. Zapravo skoro nigdje.

Kad nema problema. Pusti ove matore ćoravce.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13117 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 13/12/2020 : 23:28:21  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Nemam tih problema. Koristim naočale.

Have mercy
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41212 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 13/12/2020 : 23:33:01  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da tvrdim ali mislim da sam citao pisanih fontova i da nije bilo ovih problema. Oni kao krasnopis. Verujem da si ogranicen sa zeljama autora ali mislim da trebas razmisliti sta se tu moze popraviti.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 14/12/2020 : 16:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by izivko

Nemam tih problema. Koristim naočale.

Dode to s godinama. Cvike su zaista pomoc.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page
Page: of 1094 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.44 seconds. Snitz Forums 2000