forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1094

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 25/12/2020 : 13:27:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:
Originally posted by Paka01

quote:
Originally posted by Renky

quote:

Postoje ljudi koji kupuju sve? Nema šanse da se nekome sviđa apsolutno cijeli Fibrin opus.

Nije stvar u sviđanju ili ne... stvar je u probanju, otkrivanju, razmišljanju van potoka niz koji se kotrljamo...
Da nisan na poklon dobija Ofucani HF, nikad nebi pročita ni Svagdanju borbu i tako to...

To stoji, slažem se Bitno je otkrivat nove stvari, izlazit vanka okvira koje sebi namećemo.
Međutim, ovo sam više kroz šalu ciljao na one koji uzimaju apsolutno sve i drže te stripove makar im se ne sviđali čisto eto kako bi kolekcija bila kompletna.

Stoji, da. Ali kad kupis sve onda i ne pitas puno sto je sto, i kakvo je. Vidis i sam sve. Kad probiras onda i pitas druge za savjet, citas sto ljudi kazu, misle...
A sto se ovog drugog dijela tice, pa kako bi moralo biti? Sama rijec to govori; Kolekcija. Ma kako ta rijec bila teska, to je kolekcija, pobogu. Sta ja znam, uzesti Kolorku 1,3,5,7,9... itd, a ne uzesti; 2,4,6,8,10...primjerice, to je meni nezamislivo.

Meni je nezamislivo gomilati u kući stvari koje mi se ne sviđaju. Ne želim robovati raznoraznim brojevima na hrbatima, nije me briga za to niti malo Al ajde, ta priča je prožvakana već 100 puta, ne trebamo još jednom kroz to.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 25/12/2020 : 13:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

Razmisljam da dam njemu drugu sansu, Alvaru i NMR.

Markos, jel mogu ja dobit kakav popust prilikom slijedeće kupnje obzirom na to na koliko sam stripova navukao Sawitcha 😜😜😜
Go to Top of Page

koze123
Average Member

984 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 25/12/2020 : 13:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote
Po meni su Kolorke izdanje koje može da se nabavlja selektivno, to mi i deluje donekle kao ideja. Niti imam novca niti prostora za sve, a posebno što me ne zanima svaka konkretna kolorka niti smatram da je svaka kvalitetna. Slažem se sa Pakom, ali da, to je tema za sebe.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/12/2020 : 13:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by koze123

Po meni su Kolorke izdanje koje može da se nabavlja selektivno, to mi i deluje donekle kao ideja. Niti imam novca niti prostora za sve, a posebno što me ne zanima svaka konkretna kolorka niti smatram da je svaka kvalitetna. Slažem se sa Pakom, ali da, to je tema za sebe.

+1. iman kvarat kolorki i ne vidim čemu bi kupova bilo šta,šta mi se ne sviđa. Pogotovo šta mi je prostor problem.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 25/12/2020 : 13:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Dobro, prostor za sad nije problem, stižu police za dva reda A4 ili tri reda Bonellija u dubinu ali što se tiče ovog sviđanja ili ne... apsolutno mi ne smeta da na polici imam i stripove koj mi se ne sviđaju. Ne patim ( kao nekad ) od slaganja po brojevima ali neke kolekcije želim imati sve. Oslobodit ću se najprije onih koje neću nikad čitati ( LMS i ZSS, kiosk izdanja i sl., uglavnom stripovi kupljeni po inerciji jer nisu bili skupi a glupo nakon xy brojeva prikinit.
Da se vratim na bit, neka i onih koji mi se ne sviđaju... možda mi se nekad svide

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 25/12/2020 : 14:04:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Paa kad smo kod nepotrebnog sakupljanja- jedno vrijeme sam imao Alvara integrale i omnibus + američanski i španjolski trejd. Kasnije sam se većine toga riješio becauseof prostor, ali inače stvarno ne bih jer mi uopće nisu smetali za oko. Ali sa ovim ultimate izdanjem mislim da ću se riješiti i integrala i uopće me neće biti briga unatoč pišanju krvi dok sam skupio prva 2. :)

quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by Markos

Da, Breccia je nacrtao prvu naslovnicu samo za nas. Samo da je uramim i ide na zid!

Da li si razmišljao da uradiš nešto poput ovog printa (za uramiti) kako radi KOMIKO za pretplatnike.
https://s17.postimg.cc/geejisijj/printzanet.jpg
Možda za pretplatnike i/ili ako ne za njih barem za kupce u promo periodu (prvih mjesec, dva), a kasnije možda i na sajmovima.

Rastu mi zazubice od te ideje :)))

Bok, kako si.

Edited by - Cromwell on 25/12/2020 14:06:12
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/12/2020 : 14:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Meni ti printovi nisu neka napaljiva ideja, vjerojatno u prvom redu zato što sam [posipanje_pepelom]razmaženi snob[/posipanje_pepelom] koji ima dosta originala koji mi stoje u ladici jer nema mjesta na zidu, pa što će mi onda još i printovi...

Inače, dužan sam vam malu ispriku, Alvar ipak NIJE format Podmuklih Indija (bio sam malo uzbuđen kad sam stavljao tu najavu i zamijenio Alvara s nekih drugim albumima koji će iću u tom Indije formatu) nego format Ripa Kirbyja, dakle 240 x 330 umjesto 248 x 332. Oprostit ćete mi tih par milimetara.

A za Sawitcha i sve poput njega, ja stvarno ne volim puno hvaliti "svoje" stripove/izdanja jer ne bih htio da to izgleda kao lažna, podmukla reklama gdje svaki cigo svoga konja hvali, gdje se sve i svašta hvali sve u šesnaest, a kad kupiš dobiješ neki škart. Zato i postavljam velike previewe da ljudi sami pročitaju i vide zanima li ih nešto ili ne. Ali, imajući sve to u vidu, samo ću ti reći da nisu tek tako ta dva stripa odabrana za reprint u ovakvom izdanju. Alvar Mayor i Vrh bogova su vrhunci stripa, svaki na svoj način. Ne moraju ti se svidjeti i ne moraš ih imati, ali rekao bih da bi ih svaki stripofil trebao pročitati, čisto opće kulture radi. Ne znam, kao Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Exile on the main street ili OK computer. Ne moraš kupiti, posudi u knjižnici, skini sken, nebitno, ali pročitaj.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2994 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 25/12/2020 : 14:33:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by kasper

sad bi valjalo da kolorka 200 bude neki jak naslov

Meni osobno je jako jak

Nury je dobio stotku, dvjestotka ide Trondheimu?
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/12/2020 : 14:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
200 je Ralph Azham, ali nemojte reći you know who ....
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/12/2020 : 14:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni ti printovi nisu neka napaljiva ideja, vjerojatno u prvom redu zato što sam [posipanje_pepelom]razmaženi snob[/posipanje_pepelom] koji ima dosta originala koji mi stoje u ladici jer nema mjesta na zidu, pa što će mi onda još i printovi...

Nisam pitao za tebe nego za nas snobe jedan !

Pretvaraš se u ivanl-a (ili obrnuto zaboravio sam) .

Edited by - Peyo on 25/12/2020 14:49:56
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41211 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/12/2020 : 14:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
A za Sawitcha i sve poput njega, ja stvarno ne volim puno hvaliti "svoje" stripove/izdanja jer ne bih htio da to izgleda kao lažna, podmukla reklama gdje svaki cigo svoga konja hvali, gdje se sve i svašta hvali sve u šesnaest, a kad kupiš dobiješ neki škart. Zato i postavljam velike previewe da ljudi sami pročitaju i vide zanima li ih nešto ili ne. Ali, imajući sve to u vidu, samo ću ti reći da nisu tek tako ta dva stripa odabrana za reprint u ovakvom izdanju. Alvar Mayor i Vrh bogova su vrhunci stripa, svaki na svoj način. Ne moraju ti se svidjeti i ne moraš ih imati, ali rekao bih da bi ih svaki stripofil trebao pročitati, čisto opće kulture radi. Ne znam, kao Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Exile on the main street ili OK computer. Ne moraš kupiti, posudi u knjižnici, skini sken, nebitno, ali pročitaj.

Uvazen savet. Cekam da izbacis pa cu uzeti. Mada mi se ti gigantki formati ne svidjaju bas.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6380 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 25/12/2020 : 14:48:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je nezamislivo gomilati u kući stvari koje mi se ne sviđaju. Ne želim robovati raznoraznim brojevima na hrbatima, nije me briga za to niti malo [:D

Isto.

Ali sad barem imamo izbor i to je ono najbitnije. Ako je netko takav fan da hoće imat Alvara u 4 izdanja - zašto ne? Neka ih ima, nikog time ne vrijeđa ni ograničava.
Meni je dovoljno jedno, ovo što će sad izaći, ali poštujem svačije želje. Netko će prodati staro, netko neće kupiti ovo novo jer mu je dobro staro itd - i to je super.

Absolutno podržavam ovu incijativu sa reprintima u ovom ruhu,

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/12/2020 : 15:16:41  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nešto sam razmišljao i zamijeniti prvo izdanje Fibrinog Eternauta za ovo novo, al kontam čemu to? Prvo mi je izdanje i više nego dobro i skroz sam zadovoljan sa njim.

Amater

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 25/12/2020 : 15:42:59  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Oprostit ćete mi tih par milimetara.

Polako, dramatična je to razlika ..
onima s milimetrom kao glavnom mjernom jedinicom

A 86 .. ajme

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 25/12/2020 17:35:04
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 25/12/2020 : 16:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Ja samo da se pohvalim da sam se oslobodio dc gold kolekcije, jer sam shvatio da je nikad neću ni pročitati, i zamijenio za neke fibre, a to su mi prve koje posjedujem u 12 godina skupljanja stripova. I valjda mi je sad jasno sve ono što sam čitao o kvalitetu izrade. Za čitanje ću lako, preko privjua već znam da mi se stripovi sviđaju. Kapa dole za izradu, zaista.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1815 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 25/12/2020 : 16:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Imam drugara koju poseduje 70-80 izdanja Malog princa, tako da ako neko hoće neka i uzima šta mu volja. Alvara uzimam sigurno, ono integralno izdanje sam nekome poklonio, nije mi se svideo tako mali format. Za Vrh bogova, nisam siguran. Uspešno sam ga izbegavao godinama, jer se bojim da će mi se svideti...
Go to Top of Page

koze123
Average Member

984 Posts

Member since 05/11/2018

Posted - 25/12/2020 : 16:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Send koze123 a Private Message  Reply with Quote

Od luđaka ima većih luđaka.

Šalu na stranu, ako je format ko Rip sjajno, ne verujem i da ima potrebe da bude veći od njega.

Edited by - koze123 on 25/12/2020 16:54:21
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/12/2020 : 17:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote

quote:
Oprostit ćete mi tih par milimetara.

Ja lažem ali na centimetre

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2086 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 25/12/2020 : 18:56:09  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:
Inače, dužan sam vam malu ispriku, Alvar ipak NIJE format Podmuklih Indija (bio sam malo uzbuđen kad sam stavljao tu najavu i zamijenio Alvara s nekih drugim albumima koji će iću u tom Indije formatu) nego format Ripa Kirbyja, dakle 240 x 330 umjesto 248 x 332. Oprostit ćete mi tih par milimetara.

Meni je odmah bilo nesto cudno... Moraces da radis poklon print sa novom Brecinom ilustracijom da nam se oduzis.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/12/2020 : 19:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN
Meni je odmah bilo nesto cudno... Moraces da radis poklon print sa novom Brecinom ilustracijom da nam se oduzis.

To više ne vrijedi.

Sada mora biti original da se može uramiti !
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/12/2020 : 19:46:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

A di su;
Defenderse of the faith
Another perfect day
Piece of mind?
[:D

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/12/2020 : 19:48:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by AleksandarN

To više ne vrijedi.

Sada mora biti original da se može uramiti !

Normalno.
Samo kako do njega?
(Moj je vec na zidu), jbg. Trud i muka...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/12/2020 : 19:51:24  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nisam pitao za tebe nego za nas snobe jedan !

Pretvaraš se u ivanl-a (ili obrnuto zaboravio sam) .

Ko pita, ne skita...
A na zidu kita...
Kako god da se cita,
Jebiga,
Sritna nam sljedeca lita.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2086 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 25/12/2020 : 19:57:24  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

A di su;
Defenderse of the faith
Another perfect day
Piece of mind?
[:D

A gde su:
Space Ritual
Paranoid
You Can't Stop Rock 'n' Roll
Epicus Doomicus Metallicus
Turn Loose The Swans
In The Rectory Of The Bizarre Reverend

p.s.Somewhere In Time > Piece Of Mind (za nijansu )

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 25/12/2020 : 20:10:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ko pita, ne skita...
A na zidu kita...
Kako god da se cita,
Jebiga,
Sritna nam sljedeca lita.

Dobar si ...

Moj stari je imao izreku:

Ako si ljubavnik kao što si poeta,
odreži si onu stvar da ne smeta !
Go to Top of Page