Author |
Topic  |
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 25/12/2020 : 13:27:19
|
quote: Originally posted by ivanl
quote: Originally posted by Paka01
quote: Originally posted by Renky
Postoje ljudi koji kupuju sve? Nema šanse da se nekome sviđa apsolutno cijeli Fibrin opus.
Nije stvar u sviđanju ili ne... stvar je u probanju, otkrivanju, razmišljanju van potoka niz koji se kotrljamo... Da nisan na poklon dobija Ofucani HF, nikad nebi pročita ni Svagdanju borbu i tako to...
To stoji, slažem se Bitno je otkrivat nove stvari, izlazit vanka okvira koje sebi namećemo. Međutim, ovo sam više kroz šalu ciljao na one koji uzimaju apsolutno sve i drže te stripove makar im se ne sviđali čisto eto kako bi kolekcija bila kompletna.
Stoji, da. Ali kad kupis sve onda i ne pitas puno sto je sto, i kakvo je. Vidis i sam sve. Kad probiras onda i pitas druge za savjet, citas sto ljudi kazu, misle... A sto se ovog drugog dijela tice, pa kako bi moralo biti? Sama rijec to govori; Kolekcija. Ma kako ta rijec bila teska, to je kolekcija, pobogu. Sta ja znam, uzesti Kolorku 1,3,5,7,9... itd, a ne uzesti; 2,4,6,8,10...primjerice, to je meni nezamislivo.
Meni je nezamislivo gomilati u kući stvari koje mi se ne sviđaju. Ne želim robovati raznoraznim brojevima na hrbatima, nije me briga za to niti malo Al ajde, ta priča je prožvakana već 100 puta, ne trebamo još jednom kroz to. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 25/12/2020 : 13:30:24
|
quote: Originally posted by sawitch
Razmisljam da dam njemu drugu sansu, Alvaru i NMR.
Markos, jel mogu ja dobit kakav popust prilikom slijedeće kupnje obzirom na to na koliko sam stripova navukao Sawitcha 😜😜😜 |
 |
|
koze123
Average Member

984 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 25/12/2020 : 13:34:21
|
Po meni su Kolorke izdanje koje može da se nabavlja selektivno, to mi i deluje donekle kao ideja. Niti imam novca niti prostora za sve, a posebno što me ne zanima svaka konkretna kolorka niti smatram da je svaka kvalitetna. Slažem se sa Pakom, ali da, to je tema za sebe.  |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47578 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/12/2020 : 13:39:17
|
quote: Originally posted by koze123
Po meni su Kolorke izdanje koje može da se nabavlja selektivno, to mi i deluje donekle kao ideja. Niti imam novca niti prostora za sve, a posebno što me ne zanima svaka konkretna kolorka niti smatram da je svaka kvalitetna. Slažem se sa Pakom, ali da, to je tema za sebe. 
+1. iman kvarat kolorki i ne vidim čemu bi kupova bilo šta,šta mi se ne sviđa. Pogotovo šta mi je prostor problem. |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 25/12/2020 : 13:50:37
|
Dobro, prostor za sad nije problem, stižu police za dva reda A4 ili tri reda Bonellija u dubinu ali što se tiče ovog sviđanja ili ne... apsolutno mi ne smeta da na polici imam i stripove koj mi se ne sviđaju. Ne patim ( kao nekad ) od slaganja po brojevima ali neke kolekcije želim imati sve. Oslobodit ću se najprije onih koje neću nikad čitati ( LMS i ZSS, kiosk izdanja i sl., uglavnom stripovi kupljeni po inerciji jer nisu bili skupi a glupo nakon xy brojeva prikinit. Da se vratim na bit, neka i onih koji mi se ne sviđaju... možda mi se nekad svide |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 25/12/2020 : 14:04:08
|
Paa kad smo kod nepotrebnog sakupljanja- jedno vrijeme sam imao Alvara integrale i omnibus + američanski i španjolski trejd. Kasnije sam se većine toga riješio becauseof prostor, ali inače stvarno ne bih jer mi uopće nisu smetali za oko. Ali sa ovim ultimate izdanjem mislim da ću se riješiti i integrala i uopće me neće biti briga unatoč pišanju krvi dok sam skupio prva 2. :)
quote: Originally posted by Peyo
quote: Originally posted by Markos
Da, Breccia je nacrtao prvu naslovnicu samo za nas. Samo da je uramim i ide na zid!
Da li si razmišljao da uradiš nešto poput ovog printa (za uramiti) kako radi KOMIKO za pretplatnike. https://s17.postimg.cc/geejisijj/printzanet.jpg Možda za pretplatnike i/ili ako ne za njih barem za kupce u promo periodu (prvih mjesec, dva), a kasnije možda i na sajmovima.
Rastu mi zazubice od te ideje :))) |
Bok, kako si.
|
Edited by - Cromwell on 25/12/2020 14:06:12 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/12/2020 : 14:32:56
|
Meni ti printovi nisu neka napaljiva ideja, vjerojatno u prvom redu zato što sam [posipanje_pepelom]razmaženi snob[/posipanje_pepelom] koji ima dosta originala koji mi stoje u ladici jer nema mjesta na zidu, pa što će mi onda još i printovi...
Inače, dužan sam vam malu ispriku, Alvar ipak NIJE format Podmuklih Indija (bio sam malo uzbuđen kad sam stavljao tu najavu i zamijenio Alvara s nekih drugim albumima koji će iću u tom Indije formatu) nego format Ripa Kirbyja, dakle 240 x 330 umjesto 248 x 332. Oprostit ćete mi tih par milimetara.
A za Sawitcha i sve poput njega, ja stvarno ne volim puno hvaliti "svoje" stripove/izdanja jer ne bih htio da to izgleda kao lažna, podmukla reklama gdje svaki cigo svoga konja hvali, gdje se sve i svašta hvali sve u šesnaest, a kad kupiš dobiješ neki škart. Zato i postavljam velike previewe da ljudi sami pročitaju i vide zanima li ih nešto ili ne. Ali, imajući sve to u vidu, samo ću ti reći da nisu tek tako ta dva stripa odabrana za reprint u ovakvom izdanju. Alvar Mayor i Vrh bogova su vrhunci stripa, svaki na svoj način. Ne moraju ti se svidjeti i ne moraš ih imati, ali rekao bih da bi ih svaki stripofil trebao pročitati, čisto opće kulture radi. Ne znam, kao Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Exile on the main street ili OK computer. Ne moraš kupiti, posudi u knjižnici, skini sken, nebitno, ali pročitaj. |
Trouble will find me |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2994 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 25/12/2020 : 14:33:07
|
quote: Originally posted by kasper
sad bi valjalo da kolorka 200 bude neki jak naslov
Meni osobno je jako jak
Nury je dobio stotku, dvjestotka ide Trondheimu? |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Member since 28/10/2005 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Posted - 25/12/2020 : 14:37:28
|
Meni ti printovi nisu neka napaljiva ideja, vjerojatno u prvom redu zato što sam [posipanje_pepelom]razmaženi snob[/posipanje_pepelom] koji ima dosta originala koji mi stoje u ladici jer nema mjesta na zidu, pa što će mi onda još i printovi...
Nisam pitao za tebe nego za nas snobe jedan  !
Pretvaraš se u ivanl-a (ili obrnuto zaboravio sam) . |
Edited by - Peyo on 25/12/2020 14:49:56 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41211 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 25/12/2020 : 14:41:25
|
quote: Originally posted by Markos A za Sawitcha i sve poput njega, ja stvarno ne volim puno hvaliti "svoje" stripove/izdanja jer ne bih htio da to izgleda kao lažna, podmukla reklama gdje svaki cigo svoga konja hvali, gdje se sve i svašta hvali sve u šesnaest, a kad kupiš dobiješ neki škart. Zato i postavljam velike previewe da ljudi sami pročitaju i vide zanima li ih nešto ili ne. Ali, imajući sve to u vidu, samo ću ti reći da nisu tek tako ta dva stripa odabrana za reprint u ovakvom izdanju. Alvar Mayor i Vrh bogova su vrhunci stripa, svaki na svoj način. Ne moraju ti se svidjeti i ne moraš ih imati, ali rekao bih da bi ih svaki stripofil trebao pročitati, čisto opće kulture radi. Ne znam, kao Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Exile on the main street ili OK computer. Ne moraš kupiti, posudi u knjižnici, skini sken, nebitno, ali pročitaj.
Uvazen savet. Cekam da izbacis pa cu uzeti. Mada mi se ti gigantki formati ne svidjaju bas. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6380 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 25/12/2020 : 14:48:37
|
Meni je nezamislivo gomilati u kući stvari koje mi se ne sviđaju. Ne želim robovati raznoraznim brojevima na hrbatima, nije me briga za to niti malo [:D
Isto.
Ali sad barem imamo izbor i to je ono najbitnije. Ako je netko takav fan da hoće imat Alvara u 4 izdanja - zašto ne? Neka ih ima, nikog time ne vrijeđa ni ograničava. Meni je dovoljno jedno, ovo što će sad izaći, ali poštujem svačije želje. Netko će prodati staro, netko neće kupiti ovo novo jer mu je dobro staro itd - i to je super.
Absolutno podržavam ovu incijativu sa reprintima u ovom ruhu, |
Bond.James Bond. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/12/2020 : 15:16:41
|
quote: Originally posted by Paka01 Nešto sam razmišljao i zamijeniti prvo izdanje Fibrinog Eternauta za ovo novo, al kontam čemu to? Prvo mi je izdanje i više nego dobro i skroz sam zadovoljan sa njim.
Amater |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2082 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 25/12/2020 : 15:42:59
|
quote: Originally posted by Markos Oprostit ćete mi tih par milimetara.
Polako, dramatična je to razlika .. onima s milimetrom kao glavnom mjernom jedinicom 
A 86 .. ajme 
|
Split your lungs with Blood and Thunder
|
Edited by - fler on 25/12/2020 17:35:04 |
 |
|
Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3250 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 25/12/2020 : 16:06:39
|
Ja samo da se pohvalim da sam se oslobodio dc gold kolekcije, jer sam shvatio da je nikad neću ni pročitati, i zamijenio za neke fibre, a to su mi prve koje posjedujem u 12 godina skupljanja stripova. I valjda mi je sad jasno sve ono što sam čitao o kvalitetu izrade. Za čitanje ću lako, preko privjua već znam da mi se stripovi sviđaju. Kapa dole za izradu, zaista. |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1815 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 25/12/2020 : 16:30:12
|
Imam drugara koju poseduje 70-80 izdanja Malog princa, tako da ako neko hoće neka i uzima šta mu volja. Alvara uzimam sigurno, ono integralno izdanje sam nekome poklonio, nije mi se svideo tako mali format. Za Vrh bogova, nisam siguran. Uspešno sam ga izbegavao godinama, jer se bojim da će mi se svideti... |
 |
|
koze123
Average Member

984 Posts
Member since 05/11/2018 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/12/2020 : 17:37:17
|
quote: Originally posted by Markos Oprostit ćete mi tih par milimetara.
Ja lažem ali na centimetre
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2086 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 25/12/2020 : 18:56:09
|
quote: Originally posted by Markos Inače, dužan sam vam malu ispriku, Alvar ipak NIJE format Podmuklih Indija (bio sam malo uzbuđen kad sam stavljao tu najavu i zamijenio Alvara s nekih drugim albumima koji će iću u tom Indije formatu) nego format Ripa Kirbyja, dakle 240 x 330 umjesto 248 x 332. Oprostit ćete mi tih par milimetara.
Meni je odmah bilo nesto cudno... Moraces da radis poklon print sa novom Brecinom ilustracijom da nam se oduzis.  |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Posted - 25/12/2020 : 19:34:50
|
quote: Originally posted by AleksandarN Meni je odmah bilo nesto cudno... Moraces da radis poklon print sa novom Brecinom ilustracijom da nam se oduzis. 
To više ne vrijedi.
Sada mora biti original da se može uramiti ! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 25/12/2020 : 19:46:35
|
Inače, dužan sam vam malu ispriku, Alvar ipak NIJE format Podmuklih Indija (bio sam malo uzbuđen kad sam stavljao tu najavu i zamijenio Alvara s nekih drugim albumima koji će iću u tom Indije formatu) nego format Ripa Kirbyja, dakle 240 x 330 umjesto 248 x 332. Oprostit ćete mi tih par milimetara.
A za Sawitcha i sve poput njega, ja stvarno ne volim puno hvaliti "svoje" stripove/izdanja jer ne bih htio da to izgleda kao lažna, podmukla reklama gdje svaki cigo svoga konja hvali, gdje se sve i svašta hvali sve u šesnaest, a kad kupiš dobiješ neki škart. Zato i postavljam velike previewe da ljudi sami pročitaju i vide zanima li ih nešto ili ne. Ali, imajući sve to u vidu, samo ću ti reći da nisu tek tako ta dva stripa odabrana za reprint u ovakvom izdanju. Alvar Mayor i Vrh bogova su vrhunci stripa, svaki na svoj način. Ne moraju ti se svidjeti i ne moraš ih imati, ali rekao bih da bi ih svaki stripofil trebao pročitati, čisto opće kulture radi. Ne znam, kao Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Exile on the main street ili OK computer. Ne moraš kupiti, posudi u knjižnici, skini sken, nebitno, ali pročitaj.
A di su; Defenderse of the faith Another perfect day Piece of mind? [:D |
Los cukar na fritulama! |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts
Posted - 25/12/2020 : 19:48:28
|
quote: Originally posted by AleksandarN Meni je odmah bilo nesto cudno... Moraces da radis poklon print sa novom Brecinom ilustracijom da nam se oduzis. 
To više ne vrijedi.
Sada mora biti original da se može uramiti !
Normalno. Samo kako do njega? (Moj je vec na zidu), jbg. Trud i muka... |
 |
|
ivanl
Advanced Member

Croatia
15870 Posts
Posted - 25/12/2020 : 19:51:24
|
Nisam pitao za tebe nego za nas snobe jedan  !
Pretvaraš se u ivanl-a (ili obrnuto zaboravio sam) .
Ko pita, ne skita... A na zidu kita... Kako god da se cita, Jebiga, Sritna nam sljedeca lita. |
 |
|
AleksandarN
Senior Member

.jpg)
Serbia
2086 Posts
Member since 24/10/2019 |
Posted - 25/12/2020 : 19:57:24
|
quote: Originally posted by ivanl
A za Sawitcha i sve poput njega, ja stvarno ne volim puno hvaliti "svoje" stripove/izdanja jer ne bih htio da to izgleda kao lažna, podmukla reklama gdje svaki cigo svoga konja hvali, gdje se sve i svašta hvali sve u šesnaest, a kad kupiš dobiješ neki škart. Zato i postavljam velike previewe da ljudi sami pročitaju i vide zanima li ih nešto ili ne. Ali, imajući sve to u vidu, samo ću ti reći da nisu tek tako ta dva stripa odabrana za reprint u ovakvom izdanju. Alvar Mayor i Vrh bogova su vrhunci stripa, svaki na svoj način. Ne moraju ti se svidjeti i ne moraš ih imati, ali rekao bih da bi ih svaki stripofil trebao pročitati, čisto opće kulture radi. Ne znam, kao Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, Exile on the main street ili OK computer. Ne moraš kupiti, posudi u knjižnici, skini sken, nebitno, ali pročitaj.
A di su; Defenderse of the faith Another perfect day Piece of mind? [:D
A gde su: Space Ritual Paranoid You Can't Stop Rock 'n' Roll Epicus Doomicus Metallicus Turn Loose The Swans In The Rectory Of The Bizarre Reverend
p.s.Somewhere In Time > Piece Of Mind (za nijansu ) |
"Whatever it is, I'm against it." Groucho Marx |
 |
|
Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts
Posted - 25/12/2020 : 20:10:07
|
quote: Originally posted by ivanl Ko pita, ne skita... A na zidu kita... Kako god da se cita, Jebiga, Sritna nam sljedeca lita.
Dobar si ...
Moj stari je imao izreku:
Ako si ljubavnik kao što si poeta, odreži si onu stvar da ne smeta !
|
 |
|
Topic  |
|