forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1094

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2021 : 22:26:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Mislim da ne misli na Drakulu već na to da kada se klikne na određeni strip iskoči lista preporučenih naslova

Da, na to sam mislio.

quote:
Originally posted by naker

I Paka aktiviraj taj windows majku mu

Neću!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/01/2021 : 22:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Da, to je novost, to sam dodao u dokolici za vrijeme ovih par praznicnih, sporih dana. Ne bih se složio da baš slabo otkriva, iako ima nedostataka, ipak ima dobrih sugestija.

Drakulu ću raditi reprint, da, ali sigurno neće biti isti. Ići će u većem formatu, na još boljem papiru i vidjet ćemo da li se još što poboljšati. Ne, NEĆE ići u kutiju.

Jonah Hex nikad u životu nisam pročitao:( Nikako da dođe na red. Kad/ako pročitam i ako mi se svidi, nema problema.

Trouble will find me
Go to Top of Page

cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1694 Posts

Member since 01/02/2007

Posted - 05/01/2021 : 22:54:49  Show Profile Show Extended Profile  Send cerichus a Private Message  Reply with Quote
Markos, izvinjavam se ako si već ranije negdje odgovorio na to, ali interesira me hoće li ići reprint Prije Inkala?

Elvis has just left the building!
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11455 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 05/01/2021 : 22:59:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Drakulu ću raditi reprint, da, ali sigurno neće biti isti. Ići će u većem formatu, na još boljem papiru i vidjet ćemo da li se još što poboljšati. Ne, NEĆE ići u kutiju.

Života ti, od sada sve kupujem u drugoj turi!

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 05/01/2021 : 23:11:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
oce li reprint v kao vendete biti drugaciji?
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5674 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 05/01/2021 : 23:22:51  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote
Uz strip će se dobijati poklon primerak Orvelove 1984
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10681 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 05/01/2021 : 23:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

quote:

Već slutim da ću se kajati zbog kupnje Djece kapetana Granta i Vjetra među dinama ...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/01/2021 : 23:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cerichus

Markos, izvinjavam se ako si već ranije negdje odgovorio na to, ali interesira me hoće li ići reprint Prije Inkala?

Vrijeme će pokazati:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/01/2021 : 23:41:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

Ne.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 05/01/2021 : 23:42:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Bit će skuplji:)
A u međuvremenu, pogledaj listu rasprodanih, ako misliš da se isplati čekati:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/01/2021 : 23:42:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Jonah Hex nikad u životu nisam pročitao:( Nikako da dođe na red. Kad/ako pročitam i ako mi se svidi, nema problema.

Ma zabavno je... do nekih doba kad postane pomalo zamorno. A ima toga puno ako se ne varam. Možda neki izbor najboljih epizoda. DeZuniga je odličan ( i samo mi je on pamtljiv ) ali na trenutke su scene kao da čitam Conana
Pomalo prenaglašena pucačina u koju Hex uvik uskoči naglavačke... malo mi to više vuče na superheroje nego kaubojce. Sta san davno sa čitanjem, ubilio ga u jednom trenutku... čak se vraća i kao zombi i robot ili nešto tako.
Nije mi jasno to kod Amera, ono, ubiju glavnog lika i onda ga vraćaju ili kroz "52" ili još gluplje načine.

Kupija bi neku selekciju... ne triba kutija, bananske su sasvim ok.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 06/01/2021 : 00:16:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kod Fibre je malo problem što gazda hoće sve da pročita pre nego objavi. A onda tu ispaštaju dugi, ongoing serijali, jer ko će čitati 150 epizoda Hexa, Drakule i sl.

Predlažem uzorkovanje.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/01/2021 : 00:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja tu ne vidim nikakav problem.
Takvih kakve tražiš već imaš, uostalom:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 06/01/2021 : 00:29:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 06/01/2021 : 01:43:33  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

e sad mi je lakše što ga nisam kupio na vrijeme.
a u nekakvu kutiju će ipak ići, banane ili fibra sve odgovara dok je sadržaj pravi.

ima li smisla uvesti nekakvu pre-order opciju? pa da se dobije posebna cijena? recimo već sad bi mogao prednaručiti Vrh bogova. Možda bi takva opcija pomogla pri planiranju, financije i to. Mogla bi i služiti kao nekakav eksperiment za određena izdanja za koja se ne zna interes, pa se lakše i preciznije odredi tiraža. znam da ćeš izbaciti sve što ti se sviđa bez obzira na nas, ali eto čisto ideja...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/01/2021 : 09:46:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Iskreno, ne da mi se gnjaviti s prednarudzbama.

Trouble will find me
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6467 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 06/01/2021 : 11:56:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
quote:

Steta, meni je ideja super i ja bi je podrzao, naravno kupovinom meni zanimljivih stripova i ukoliko bi popoust za prednarudzbu bio veci od 20%.

A dio o tome da svaki strip moras procitati prije objave mi se isto svida, tako sigurno dobivamo kvalitetnije stripove (iako subjektivno, ali opet je tu neka selekcija).

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...
Go to Top of Page

stripadzija
Average Member

Slovenia
528 Posts

Member since 03/03/2009

Posted - 06/01/2021 : 13:29:53  Show Profile Show Extended Profile  Send stripadzija a Private Message  Reply with Quote
quote:

Baš si lenja buba ;)
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5079 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 06/01/2021 : 14:36:35  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drakulu ću raditi reprint, da, ali sigurno neće biti isti. Ići će u većem formatu, na još boljem papiru i vidjet ćemo da li se još što poboljšati.

Hm, to bi onda mogao biti onaj kojeg ću rezati i uokviravati.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15869 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/01/2021 : 16:36:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripadzija

quote:

Baš si lenja buba ;)

Zasto?
To su nepotrebne ludosti. Tako uspjesna izdavacka kuca prodat ce i ovako i onako svoju produkciju. To se uredno prati, i onda problema nema.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15869 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 06/01/2021 : 16:37:05  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Drakulu ću raditi reprint, da, ali sigurno neće biti isti. Ići će u većem formatu, na još boljem papiru i vidjet ćemo da li se još što poboljšati.

Hm, to bi onda mogao biti onaj kojeg ću rezati i uokviravati.

Triba ti jedan lipi original u okvir, i to je to...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1914 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 06/01/2021 : 16:54:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by kasper

Ne.

Ide reprint?

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 06/01/2021 : 19:46:17  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pošteno.

quote:
Originally posted by DiSkAcH
Steta, meni je ideja super i ja bi je podrzao, naravno kupovinom meni zanimljivih stripova i ukoliko bi popoust za prednarudzbu bio veci od 20%.

Hvala kolega, tako sam nekako i ja razmišljao. Fibra izdaje kao luda, a iskreno ne može si svatko priuštiti stripove po cijenama od 200-300kn za strip. Na ovaj način bi se možda privuklo nove čitatelje, povećao bi se tiraž...

Meni iskreno to nije problem pratiti, ali imam puno poznanika i frendova kojima je.

quote:
Originally posted by ivanl
To su nepotrebne ludosti. Tako uspjesna izdavacka kuca prodat ce i ovako i onako svoju produkciju. To se uredno prati, i onda problema nema.

Sudiš prema sebi. Što znači da će prodat i ovako i onako? To su naklade od 400-500 komada, pa se opet neki stripovi prodaju godinama.

Kažeš to se uredno prati? Što je sa onima koji će tek postati ljubitelji stripa? Što je sa onima koji si ne mogu priuštiti strip koji bi rado pročitali.
Uostalom koliko ovdašnje ekipe koja spada u strip entuzijaste čeka razne fibra akcije i popuste.

Poanta je da bi se direktnom prodajom moglo vjerojatno omogućiti veći popust, tipa 30%, što bi vjerujem dovelo novu "krv". Negdje davnije sam čitao da posrednici (knjižare, stripoteke) uzimaju 40-50% sebi, mislim da je to bilo aktualno kad je bila ona Algoritam afera. Ako je to točno, a Marko to zna točnije od moje memorije, onda što nije bolje plasirati ponudu kroz direktnu prodaju.

I sad je to na tragu moje druge genijalne ideje.
Da se osnuje nekakav Fibra klub za članove. Pa se definira recimo obavezna kupovina jednog stripa tjedno, s tim da svaki drugi bira fibra ili mi tu preko foruma, sami glasamo, a ostale sami biramo, ali imamo povlaštenu cijenu. Naravno trebalo bi definirati nekakve cjenovne kategorije i slično, ovo je samo gruba ideja. Na taj način mi dobijemo povoljnije stripove, a Fibra ima sigurne "pretplatnike", a i vjerojatno nove članove. Tu bi bili i razni pokloni za članove, majice i slično, nekakvi primjerci za kolekcionare u limitiranoj nakladi...

Eto, sad vi recite bubam li bez veze.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 06/01/2021 : 19:52:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/01/2021 : 20:44:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nisu to uopće glupi prijedlozi, ali sve to zahtijeva dodatan trud i angažman, što na onda vraća na početnu "ne da mi se gnjaviti s tim" poziciju:) OK, dobro, karikiram, ali ne previše;)

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 1094 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.53 seconds. Snitz Forums 2000