forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1094

risbozg
Advanced Member

Croatia
16825 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 07/01/2021 : 21:36:39  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by risbozg

quote:
Originally posted by Markos

Da, to je novost, to sam dodao u dokolici za vrijeme ovih par praznicnih, sporih dana. Ne bih se složio da baš slabo otkriva, iako ima nedostataka, ipak ima dobrih sugestija.

Drakulu ću raditi reprint, da, ali sigurno neće biti isti. Ići će u većem formatu, na još boljem papiru i vidjet ćemo da li se još što poboljšati. Ne, NEĆE ići u kutiju.

Jonah Hex nikad u životu nisam pročitao:( Nikako da dođe na red. Kad/ako pročitam i ako mi se svidi, nema problema.

evo tu si ga malo pogledaj ako ti se da , ali mislim da samo gubiš vrijeme

https://readcomiconline.to/Comic/Jonah-Hex-No-Way-Back

Zašto bi jedan izdavač gubio vreme proučavajući neobjavljivane stripove?

DeZuniga je ovde već star, pred kraj života i dosta ispod svog nivoa (makar je prvenstveno bio poznat kao tušer). Digitalni kolor je lošnjikav i neodgovarajući. Ne znam kakav je scenario (nasilan, jeste), ali nisi mu baš ponudio reprezantativan primer, da bi opravdao komentar "gubiš vrijeme", a ubeđen sam da će se sam bolje snaći.

to je moje mišljenje..pokraj nebrojeno odličnih albuma i "strip junak" ovo nije za fibru, a i siguran sam da bi prodaja bila katastrofa.

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 07/01/2021 : 23:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

to je moje mišljenje..pokraj nebrojeno odličnih albuma i "strip junak" ovo nije za fibru, a i siguran sam da bi prodaja bila katastrofa.

Westerni se obično ovdje dobro prodaju. Siguran sam da bi oni koje vole Texa probali i Hexa.

Inače, Jonah Hex nije ništa slabiji od nekih naslova koje je Fibra već objavila. Dapače, mene je uvijek čudilo zašto Marko nikad nije objavio Hexa, jer mi se čini da je riječ o naslovu koji je baš po njegovom ukusu.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9285 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 07/01/2021 : 23:41:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Siguran - to ništa ne znači; ja sam siguran da bi se na svaki primerak Tehnike međice prodala najmanje tri Hexa.

Ne mora da znači, da ako bi Fibra objavila naslov za koji ti nisi zainteresovan, da bi automatski bilo manje "odličnih albuma" za tebe. Pa nema potrebe da unapred pokušaš da miniraš ideju, a i malo je sebično gledati samo svoj interes, na račun drugih.
Neka ide svojim tokom.

Fibra može da učini komercijalnim i stvari koje drugi izdavači teško mogu (poput Strip-agenta ili Darkwooda...), jer ima lojalnu bazu čitalaca, koji pored stripa cene i pouzdanost, redovnost i kvalitet izdanja.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2436 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 08/01/2021 : 01:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
U koliko integrala bi se to moglo sabiti, orjentaciono?

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2021 : 01:51:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by borg

Serijal koji potpisuju Gray i Palmiotti originalno je objavljen kroz 70 sveščića i jedan grafički roman, što je kasnije reprintano u 12 trejdova (mekoukoričenih knjiga). Mislim da bi Marko to sve mogao objaviti u nekih 6 ili 7 knjiga.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27671 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 08/01/2021 : 02:06:47  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Ma koji Hex..Samo Shang Chi

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15869 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/01/2021 : 09:25:45  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

Serijal koji potpisuju Gray i Palmiotti originalno je objavljen kroz 70 sveščića i jedan grafički roman, što je kasnije reprintano u 12 trejdova (mekoukoričenih knjiga). Mislim da bi Marko to sve mogao objaviti u nekih 6 ili 7 knjiga.

To i nije toliko puno, mislio sam da ima i vise. Koliko ima Bernetovog Hexa? U koliko takvih knjiga bi moguce, isao njegov Hex? Kad bi isao, naravno...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2436 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 08/01/2021 : 10:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivanl

quote:

quote:

To i nije toliko puno, mislio sam da ima i vise. Koliko ima Bernetovog Hexa? U koliko takvih knjiga bi moguce, isao njegov Hex? Kad bi isao, naravno...

Pa nije mali projekat.

Resistance is futile.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2021 : 10:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Pa nije mali projekat.

Nije, ali Fibra je objavljivala i duže serijale od toga. Ili barem slične dužine.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2021 : 10:48:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Od ovih 70 epizoda Bernet potpisuje njih 19. Međutim, objavljivanje jedne kolekcije epizoda koje potpisuje samo Bernet nema mi baš nekog smisla. Bernetove epizode su izmiješane s epizodama drugih autora, a i ne znam zašto bi si netko želio uskratiti talente kao što su Eduardo Risso, Darwyn Cooke, Fiona Staples, Jeff Lemire, J.H. Williams III, Russ Heath, Billy Tucci, itd.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 08/01/2021 : 10:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Čemu Hex-a (i to još u lošem digitalnom koloru) pored starog dobrog Tex-a.
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15869 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/01/2021 : 10:59:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
Tocno tako. Kad bi islo, ako bi islo, trebalo bi ici u kompletu sa svim ostalim autorima. Nista, hvala za info Bushido, malo cu se jos pozabaviti Hexom. Mozda sam imao krivi impresij tog serijala. Treba to proci kako spada, davno je vec od kad sam prvi put naisao na njega.

Los cukar na fritulama!

Edited by - ivanl on 08/01/2021 11:00:17
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2021 : 11:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by logo111

quote:

Siguran sam da bi oni koje vole Texa probali i Hexa.

Zato što je Hex bolji od Texa.

Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 08/01/2021 : 11:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Nekom je i Kapetan Miki bolji.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2021 : 11:26:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nekom je i Kapetan Miki bolji.

Ne sumnjam. Kako tko voli.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 08/01/2021 : 13:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Nadam se da griješim ali mislim da Se Markosu taj Hex kojeg zazivate neće svidjeti, odnosno neće mu se svidjeti toliko da bi ga izdavao. A i po mom mišljenju je ipak malo prerazvučen tako da bi za početak bio bolji već spomenuti Shadows West ili eventualno No way Back. A kasnije bi već vidjeli.
Ono što me također muči je prilagodba slenga našem jeziku. Bojim se i zamisliti kakvi bi se ratovi vodili na forumu zbog toga kad su već kavga, krčag i Narodno kazalište problematični

quote:

Texa nema u zadovoljavajućim količinama? Sebe smatram prilično velikim fanom i ne vidim zašto bi itko trebao biti nezadovoljan trenutnom situacijom sa Texom. Osim toga Texa ne rade drugi izdavači? Potencijalni Hex u nečemu koči izdavanje Texa? Čemu ovakvi upisi osim sijanju sjemena potencijalnim i izuzetno dosadnim Bonelli-ostali stripovi sukobima?

Bok, kako si.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2021 : 14:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by vukozec

quote:

quote:

Jonah Hex nikad u životu nisam pročitao:( Nikako da dođe na red. Kad/ako pročitam i ako mi se svidi, nema problema.

Ovo me baš čudi. Ono, voliš westerne, voliš Jordija Berneta, voliš zajebane likove (poput Hexa). Rekao bih da je strip baš po tvom ukusu.

Mene uopće ne čudi. Čini mi se da američki dugački ongoing serijali baš i nisu po Markosov par postola. Sve što je Markos od Marvel/DC-a izdao su limited series, mahom novijeg datuma i mahom nesuperjunački plus Batman i par Supermana, te "autorski" runovi na ongoing naslovima koje su potpisali najrazvikaniji strip autori poput Millera i Moorea.

Moj se komentar odnosio na serijal objavljivan od 2005. do 2011. godine (70 brojeva + jedan grafički roman), koji potpisuju Justin Gray i Jimmy Palmiotti (i vojska sjajnih crtača, uključujući Berneta). Ovime je pokriveno sve što si naveo u komentaru.

tako je Bušido;i meni je pomalo neverovatno da Hex još nije u Fibrinom katalogu.

Odbrojavanje: još 9 dana
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2021 : 14:08:30  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Ma zabavno je... do nekih doba kad postane pomalo zamorno. A ima toga puno ako se ne varam. Možda neki izbor najboljih epizoda. DeZuniga je odličan ( i samo mi je on pamtljiv ) ali na trenutke su scene kao da čitam Conana
Pomalo prenaglašena pucačina u koju Hex uvik uskoči naglavačke... malo mi to više vuče na superheroje nego kaubojce. Sta san davno sa čitanjem, ubilio ga u jednom trenutku... čak se vraća i kao zombi i robot ili nešto tako.
Nije mi jasno to kod Amera, ono, ubiju glavnog lika i onda ga vraćaju ili kroz "52" ili još gluplje načine.

Kupija bi neku selekciju... ne triba kutija, bananske su sasvim ok.

Renkinjo pričamo o Palmiotijevom i Grejovom trku

to na šta ti misliš komotno može u jednu ili dve knjige best of-a;ali sumnjam da će taj drugi Džona interesovati Markosa.

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2021 : 14:14:58  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
tih 12 trejdova markos može spakovati i u 4 knjige - ništa to nije manji projekat od sage,transa,skalpsa...a da ne pominjem bajke.

ono što me čudi je da neki ljudi uopšte slabo poznaju materiju ovog sjajnog stripa - ajde za borga i mogu da skapiram,ali od ivana me to prilično čudi.

u pitanju je 1900 stranica (P&G) - tačno za 4 knjige sa po 3 trejda i nekih skoro 500 stranica po knjizi.

Edited by - anto on 08/01/2021 14:18:24
Go to Top of Page

ivanl
Advanced Member

Croatia
15869 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 08/01/2021 : 14:58:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

tih 12 trejdova markos može spakovati i u 4 knjige - ništa to nije manji projekat od sage,transa,skalpsa...a da ne pominjem bajke.

ono što me čudi je da neki ljudi uopšte slabo poznaju materiju ovog sjajnog stripa - ajde za borga i mogu da skapiram,ali od ivana me to prilično čudi.

u pitanju je 1900 stranica (P&G) - tačno za 4 knjige sa po 3 trejda i nekih skoro 500 stranica po knjizi.

A jbg. dragi, davno sam u doticaj s njim dosao, i nije me impresionirao, a sad nakon mnostva pozitivnih komentara,(narocito 'stripasa' kojih cijenim), vrijeme mi je za ponovni susret s Hexom...

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21898 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 08/01/2021 : 15:38:37  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
samo još da ga markos objavi

Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/01/2021 : 21:32:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Pogledajte ovo, otkrija sam jednu zanimljivost
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/spaghetti-brothers-1-spaghetti-brothers-1/2/

Ova zadnja brojka u linku, ovo gdje gore piše /2/ je, čini mi se, redni broj izdanja u sveukupnom Fibrinom katalogu. Iz nekog razloga pod /1/ nema ničega, no pod /2/ je prva knjiga Spaghetti Brothersa, odnosno prvi Fibrin strip uopće. E sad, super je stvar šta se u ovom linku može manualno upisati bilo koji broj i automatski će se preusmjeriti na to izdanje. Npr. ako stavim broj 20, link me automatski preusmjerava na Tom's Bar, koji je izgleda 21. Fibrin strip po redu izdavanja (kad već nema ništa pod /1/)
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/spaghetti-brothers-1-spaghetti-brothers-1/20/

I tako sve do broja 686 gdje stoji najava za Alvar Mayor box set:
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/spaghetti-brothers-1-spaghetti-brothers-1/686/

Nisam znao za ovo (niti sam siguran je li 100% točno), al simpatično je za vidjeti redoslijed kojim je Marko izbacivao naslove.

I, proveria si i koji strip se sakriva pod brojem zvijeri? Nisi? Pa, nema ga.

Imas Sin City 1 pod brojem 665 i Sin City 2 pod brojem 667, no sa Vragom se ne zajebava.

I, kad izlazi Hex?

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 08/01/2021 : 21:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
lepo marko stavio vidljiv kljuc da se narod igra
Go to Top of Page

ivi skoj
Senior Member

Croatia
2121 Posts

Member since 07/12/2015

Posted - 09/01/2021 : 11:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send ivi skoj a Private Message  Reply with Quote
Izivko jel završio serijal Golden dogs od Griffa?
Možda bi ga Marko sabrao i ukalupio u integral, meni simpa izgleda.

samo još vjeverice, Pola i Slatea cekam
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16825 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 09/01/2021 : 15:21:42  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ivi skoj

Izivko jel završio serijal Golden dogs od Griffa?
Možda bi ga Marko sabrao i ukalupio u integral, meni simpa izgleda.

malo si me iznenadil..nikad ne bi rekel da te to zanima...ali ajde s godinama se i pogled mijenja ..ko dioptrija

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page
Page: of 1094 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.58 seconds. Snitz Forums 2000