forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 The Super League
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 11:46:11  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Evo neko izvješće npr https://www.transfermarkt.com/spieler-statistik/wertvollstemannschaften/marktwertetop

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/04/2021 : 11:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Evo neko izvješće npr https://www.transfermarkt.com/spieler-statistik/wertvollstemannschaften/marktwertetop

Pa samo potvrđuješ što sam napisao. Prvi brazilski je Flamengo na 75. mjestu, ispred njega su i belgijski, ruski i protugalski klubovi, a River je u rangu Dinama, SC Brage i Krasnodara.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 12:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

quote:

Pa samo potvrđuješ što sam napisao. Prvi brazilski je Flamengo na 75. mjestu, ispred njega su i belgijski, ruski i protugalski klubovi, a River je u rangu Dinama, SC Brage i Krasnodara.

jesu ali je potencijal Flamenga veći. Puno veći.

Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
33467 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 20/04/2021 : 12:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message  Reply with Quote
Bitna je veličina stadiona, gledatelji = novac.

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/04/2021 : 12:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

dobro, brazilci imaju veći potencijal, zato sam i spomenuo samo argentince ;)
a potrajat će i dok brazilce prime
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/04/2021 : 12:26:40  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tex2

Bitna je veličina stadiona, gledatelji = novac.

uopće to nije bitno, ovo je američki model, još dodatno prilagođen globalnom post-pandemijskom svijetu, bitna su samo tv prava

Edited by - vukozec on 20/04/2021 12:28:54
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 12:31:16  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

dobro, brazilci imaju veći potencijal, zato sam i spomenuo samo argentince ;)
a potrajat će i dok brazilce prime

Evo ti i Tonto ste spomenili amere,zašto bi njih uopće i ubacili nego zbog potencijala? (potecijal mislin pod potencijalno puno većih novaca nego da prime klub iz štajaznan, jamajke) Pa i ti likovi šta su kupovali evropske klubove kupovali su ih zbog zarade. Izračunaj koliko su manjih klubova mogli kupit za jedan taj. (da in je bilo do toga)
Pa praktički mogli su kupit sve klubove hnl,srpske i bosanske lige pa se sprdat.
Al od toga ne bi bilo toliko šoldi.

Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/04/2021 : 12:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
pa da, slažemo se oko motiva i potencijala
samo puno veći je potencijal New York npr nego Buenos Aires, i puno je laške poslovati u SAD-u nego u latinskoj americi i više se love vrti na tv pravima
ameri žele već desetljećima dio nogometnog kolača, zato su i pokupovali engleske klubove, no žele to dovesti i kod sebe, puno su ulagali u vlastitu ligu, no kuže da nikad neće preoteti primat evropi, pa će napraviti globalnu nogometnu NBA ligu umjesto vlastitu
ako neće brdo muhamedu, muhamed će brdu, amerikanci su vazda pragmatični
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 12:43:53  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Ja ti opet kažen nisu samo Ameri,ima i Arapa i Kineza,da ne spominjemo "domaće" (Europljane). Svima njima to paše.

https://www.index.hr/sport/clanak/realov-predsjednik-odgovorio-na-prijetnje-uefe-neka-samo-probaju/2270093.aspx

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 12:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Evo protuudar na UEFAu https://www.index.hr/sport/clanak/predsjednik-superlige-cuo-sam-i-da-balkanci-zele-svoju-ligu/2270135.aspx

Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 20/04/2021 : 12:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Superliga je ozbiljan projekt koji se sprema godinama.
Ludost je misliti da oni nisu proučili eventualne posljedice po njih pa su išli grlom u jagode.
Uključeni su bili i ovi klubovi koji kao sad neće u superligu,vjerovatno iz taktičkih razloga.Ti će ući prvom zgodnom prilikom.
Superliga će zaživjeti lli kao posebno takmičenje ili u okviru Uefe.
Za nas uopće nije bitno koja će opcija pobijediti.To je lažna dilema jer su obe opcije elitističke u kojoj nema mjesta malim klubovima.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ne-ovo-nije-blefiranje-ovo-nije-pustanje-probnih-balona-superliga-je-gotova-stvar-15066737

Još jedno razmišljanje:

Kakav je stav "superligaša" o navijačima i njihovoj pobuni?

- Nas, staromodne navijače, smatraju nužnim zlom. Uvjereni su da će preživjeti pobunu lokalnih navijača, odnosno da će ih i dalje dovoljno dolaziti na utakmice kad se otvore stadioni. Komercijalni prihodi ionako uvelike nadmašuju prihode od prodanih ulaznica. Prilikom dogovaranja Superlige navijače su podijelili na dva dijela: "legacy fans" i "fans of the future". Oni prvi su, kao što smo naveli, staromodni navijači, koji sport doživljavaju piramidalno, s mogućnošću da ama baš svaki klub ima priliku izboriti se za Ligu prvaka. "Superligaši" okreću se ovim drugim navijačima, koji žele što češće gledati utakmice između najboljih klubova i igrača, i koje ne uzbuđuju "uljezi" poput Dinama, BATE Borisova, Ferencvarosa... Generacijama koje će uskoro, ako već i nisu, postati glavni potrošači i predvodnici kompanija koje su budući investitori i sponzori.

Till I Collapse
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/04/2021 : 12:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ti opet kažen nisu samo Ameri,ima i Arapa i Kineza,da ne spominjemo "domaće" (Europljane). Svima njima to paše.

https://www.index.hr/sport/clanak/realov-predsjednik-odgovorio-na-prijetnje-uefe-neka-samo-probaju/2270093.aspx

nisam ja rekao da će ameri doći jedini, već prvi

Edited by - vukozec on 20/04/2021 12:47:18
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 20/04/2021 : 12:51:47  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
I po čemu če biti utakmica Barcelona-La Galaxy zanimljivija od utakmice Barcelona-Bayern?
ili ManU - Tigres od ManU-PSG?
Ili šta ja znam Totenham-Flamengo od Totenham-Sevilla?

I tko če to putovati tako daleko par puta tjedno? Koji navijači iz Europe če iči na utakmicu Totenhama u Brazil? Ili koliko navijača Totenhama ima u Brazilu?
Tko če navijati za Barcelonu u Americi (SAD) ako bude tamo igrao LA Galaxy i tko uopšte izvan Los Angelesa uopšte i navij az aLA Galaxy i slično.....

Ova Superliga je toliko bezvezna da glava boli! I šta če sad Kinezima značiti gledati Barcelonu i ManU,...šta imaju Kinezi sa tim? ili cijerli svijet, kako misle ovi iz Superlige, da če cijeli svijet gledati 10 puta godišnje Barcelonu i ManU, pa bit če im dosadno nakon 3 meča a onda če Superligu povečati pa če unutra uči neki kineski, katarski, Argentinski, američki, meksički klub,...pa če biti još dosadnije, ko neki bivši INTERTOTO KUP.

Treba priznati, da su se ovi kod Superlige upucali u nogu. Željeli su nešto po uzoru NBA, NHL, NFL,...ali to u Europi ne prolazi, jer ovdje se navija za klubove od djetinstva, nekima su klubovi religija, ljubav koja se nasljeđuje iz oca na sina a ne kao u Americi gdje možeš preseliti neki klub iz jednog grada u drugi pa onda time dobivaš sasvim nove navijače, a klub ti služi samo za to da što više hamburgera i Coca Cole prodaš. Kakvo je navijanje kod tih ljudi? Nemaju navijačkih grupa, nemaju pritiska sa tribine na suca itd,..samo sjediš, piješ pivo, ždereš hamburgere, prdiš i ideš kuči lakši za 100 dolara.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 12:53:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darkwoodaxe

quote:
Originally posted by jaki

Superliga je ozbiljan projekt koji se sprema godinama.
Ludost je misliti da oni nisu proučili eventualne posljedice po njih pa su išli grlom u jagode.
Uključeni su bili i ovi klubovi koji kao sad neće u superligu,vjerovatno iz taktičkih razloga.Ti će ući prvom zgodnom prilikom.
Superliga će zaživjeti lli kao posebno takmičenje ili u okviru Uefe.
Za nas uopće nije bitno koja će opcija pobijediti.To je lažna dilema jer su obe opcije elitističke u kojoj nema mjesta malim klubovima.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ne-ovo-nije-blefiranje-ovo-nije-pustanje-probnih-balona-superliga-je-gotova-stvar-15066737

Još jedno razmišljanje:

Kakav je stav "superligaša" o navijačima i njihovoj pobuni?

- Nas, staromodne navijače, smatraju nužnim zlom. Uvjereni su da će preživjeti pobunu lokalnih navijača, odnosno da će ih i dalje dovoljno dolaziti na utakmice kad se otvore stadioni. Komercijalni prihodi ionako uvelike nadmašuju prihode od prodanih ulaznica. Prilikom dogovaranja Superlige navijače su podijelili na dva dijela: "legacy fans" i "fans of the future". Oni prvi su, kao što smo naveli, staromodni navijači, koji sport doživljavaju piramidalno, s mogućnošću da ama baš svaki klub ima priliku izboriti se za Ligu prvaka. "Superligaši" okreću se ovim drugim navijačima, koji žele što češće gledati utakmice između najboljih klubova i igrača, i koje ne uzbuđuju "uljezi" poput Dinama, BATE Borisova, Ferencvarosa... Generacijama koje će uskoro, ako već i nisu, postati glavni potrošači i predvodnici kompanija koje su budući investitori i sponzori.

Pazi ,ti staromodni navijači su nerealni. mislin sve to je lipo i romantično ali danas je nogomet big biznis i ne trpi romantičare.
kad je neki klub izvan ovih najjačih liga osvojia LP? Zvezda prije 30 godina?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/04/2021 : 12:54:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

nisam ja rekao da će ameri doći jedini, već prvi

Sve ok,pratimo dalje situaciju oko ovoga.

Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 20/04/2021 : 12:55:37  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
Meni se čini da su oni zaključili da u vrijeme zatvorenih stadiona, a čak i da nije tako, ključ prihoda u budućnosti čine tv prava po cijelom svijetu, prvenstveno sjevernoj americi i aziji. ako je jp morgan utrajbao 6 milij. dolara vjerojatno znaju zašto. tradicionalni navijači su za njih očito bedačeki i vjeruju da će se bura stišati i sve doć na njihovo. vjerojatno imaju dobre izglede, u širem smislu, njihovi financijeri su i financijeri mainstream medijskih kuća i političkih družbi.

Till I Collapse
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

5076 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 20/04/2021 : 12:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

I tko če to putovati tako daleko par puta tjedno? Koji navijači iz Europe če iči na utakmicu Totenhama u Brazil? Ili koliko navijača Totenhama ima u Brazilu?
Tko če navijati za Barcelonu u Americi (SAD) ako bude tamo igrao LA Galaxy i tko uopšte izvan Los Angelesa uopšte i navij az aLA Galaxy i slično.....

"Kad već spominjete što svijet želi, reći ću vam što doista želi. Veliki klubovi imaju milijune navijača u Kini i Singapuru. Oni će ovime biti zadovoljniji i oni donose novac. "

Pomirimo se sa sudbinom, vrijeme nas je pregazilo ;)
Nije to ništa strašno, svakoga pregazi, OK boomers?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/04/2021 : 13:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by adriano

Nasi klubovi su osudjeni na konferencijsku ligu, nece moci ni u europaligu osim prvaka

ne bi to nužno bilo loše ali ta konferencijska liga je premala za sve male klubove i male države.trebala je biti barem duplo veća tj.64 kluba u grupama.jer tu će upadati i oni koji ispadnu iz lige prvaka i lige uefe pa time još ovo malo mjesta uzimaju malim klubovima.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7522 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 20/04/2021 : 13:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Ovdje je Europa i njihovi navijači najmanje bitna. Bitni su oni tinejdžeri po Kini, Indoneziji ili Meksiku koji svršavaju na poteze Messija, Ronalda i ekipe..

Superliga je globalni projekt koji se već dugo priprema i logičan je slijed događaja. Sad se kao engleski navijači najviše zgražaju što je licemjerno jer su prvi u svijetu komercijalizirali nogomet, prilagodili se zakonu tržišta i televiziji o okrenuli veliku lovu.

Zato ovo nije ništa čudno. Meni se svakako ovaj nogomet odavno zgadio, i ovu Ligu prvaka pogledam preko volje više surfajući uz laptop. Postalo mi je draže pogledati derbi Rangers-Celtic ili 2. njemačku ligu, a u zadnje vrijeme čak i redovnije pratim Hajduka i njegov junački napor kako da obrani 0:0 protiv Istre.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12608 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 20/04/2021 : 13:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by 1Euro

"Kad već spominjete što svijet želi, reći ću vam što doista želi. Veliki klubovi imaju milijune navijača u Kini i Singapuru. Oni će ovime biti zadovoljniji i oni donose novac. "

Pomirimo se sa sudbinom, vrijeme nas je pregazilo ;)
Nije to ništa strašno, svakoga pregazi, OK boomers?

da, a to če značiti, da če Liverpool kod kuče igrati pred praznim tribinama, dok če ga po tv-ju pratiti milijarda Kineza, koji če se čuditi zašto se igra pred praznim tribinama. Jel to znači, da če se onda Liverpool preseliti u Šanghaj?
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/04/2021 : 13:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

Doli elitizam, živio egalitarizam kažete?

Možda ne bi bilo loše imati društvo u kojem bi bili ukomponirani principi ravnopravnopravne distribucije kapitala, zajedničkog vlasništva i zajedničke dobrobiti. Kako se nitko prije nije sjetio tako nečega?

na papiru je sve bilo super a znamo kako je taj super sistem završio.
možda da nije imao konkurenciju

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14537 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 20/04/2021 : 13:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
I danas mnoštvo zanumljivih vijesti na relacijama klub - trener.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 20/04/2021 : 13:22:23  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Tribine neće biti prazne.
Precijenjujete značaj ultrasa/navijača.
Tako se i dio navijača Manchester Uniteda pobunio protiv amerikanaca i osnovao svoj klub ali ništa se nije promijenilo.Ovdje možda se i pobune značajniji dio navijača ali to ne znači da će tribine biti prazna a za par jgodina se niko ni neće sjećati toga.
Uostalom,zašto se ne bune na današnju dominaciju tih superklubova u Uefinom natjecanju?A pogotovo prosjećni engleski klubovi koji su se izdigli zahvaljujući šeicima,ruskim oligarsima i neneormalnom lovom od tv prava?To je kao ono ok?

Ja sam fetišist papira!

Edited by - jaki on 20/04/2021 13:22:47
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 20/04/2021 : 16:26:12  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by VALTER

quote:

Praktički ne pratim ,ali drago mi je da su se zaratili s UEFA om. Ne znam samo čemu se čudite,živimo u doba spektakla ,ti klubovi vrte više love od nekih država. Sasvim je logično da se onda odvoje od ostalih. Ako npr američki lovaši prenamjenjuju silose u luxuzna skloništa šta ovi ne bi imali svoju ligu.

Nisam siguran da sam dobro pročitao. Jesi li zaista napisao: "Ako npr američki lovaši prenamjenjuju silose u luxuzna skloništa šta ovi ne bi imali svoju ligu."?

Da,oči te ne varaju,zaista si to pročita.

Kakve veze imaju silosi prenamijenjeni u "luxuzna" skloništa sa ovakvom ligom, koja u sebi nosi autodestruktivni potencijal, promatrano i s aspekta cilja koji se želi postići?
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2983 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 20/04/2021 : 16:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
Prije dvije godine sam na nekoj konferenciji u Londonu pričao s Liverpoolovom direktoricom za kontakte s navijačima (takva nekakva titula). Glavna tema su bile kontakt centri, društvene mreže, umjetna inteligencija, chat botovi, ... Kao da pričam s nekim iz retaila ili bankarskoga sustava.
Nogomet nije uopće spominjala.
Što se tiče navijača, važni su samo Azija i Amerika.

Koliko mogu domaći navijači utjecati, ne znam. U Engleskoj možda, u Španjolskoj malo vjerojatno. Prije nekoliko godina jedna Realova utakmica je odgođena s nedjelje na ponedjeljak i karte su se mogle kupiti. Prijatelj je dao 200 Eura za dvije karte i uz 100 000 turista gledao kako Real pobjeđuje 17-tog na ljestvici. Takvih "navijača" će uvijek biti u Madridu, Barceloni i Londonu.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000