forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Obavezno cijepljenje
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 148

BeaGea
Advanced Member

4098 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/11/2021 : 11:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Evo, kada već ljudi vole ovdje uspoređivati razne države i periode bez konteksta:

U UK nema mjera, procijepljeno 68,2% stanovništva u potpunosti, a barem jednom dozom 74,7%. Sedmodnevni prosjek novozaraženih je otprilike 36k na 67 milijuna stanovnika.

U Hrvatskoj ima nekih blažih mjera, cijepljeno jednom dozom je samo 47,9% stanovnika, a u potpunosti tek 44,9%. Sedmodnevni prosjek novozaraženih je otprilike 4k na 4 milijuna stanovnika.

Sedmodnevni prosjek umrlih u UK je 169, a u Hrvatskoj 36. UK ima samo 5 puta više umrlih od kovida i 9 puta više zaraženih, iako ima 16 puta više stanovnika.

e sad ti to objasni nekome kome dvije godine nisu dovoljne da shvati bit cijepiva/lijekova...
quote:
Originally posted by Oki
Uglavnom, svi sretni jer “zbog cijepiva” imaju blage simptome pa se ne boje smrti😂

Uglavnom....ovaj tvoj odličan odgovor je dokaz zakaj su velike sile velike vec stoljecima a zakaj male male (a s vremenom i nestaju, kao i sve ostalo kaj ne zazivi). Dosezi civilizacije se koriste ili se stagnira tj. propada.

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/11/2021 : 11:42:06  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by anto

quote:

quote:
Originally posted by BeaGea

Covjek cije dijete ima koronu odlazi na posao i krece se medu ljudima....pa koji kurac dela policija? A i šef koji ga ne prijavi jeste zesca inteligencija.

Kakvih sve ima medu normalnim svijetom to je strasno,jos dobro i stojimo.

Čekaj, o kome pričaš?
Ne čitam ove duže postove na ovom topicu jer se u pravilu radi o nebulozama (osim GGG-ovih, naravno), pa sam propustio.

ne lupetaj Tine,GGG-ove postovi su najveće nebuloze.

Zapravo je moj rani favorit za forumaša godine.
Vijeme je da se nakon trinaest godina titula vrati u Sloveniju.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/11/2021 : 12:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

Covjek cije dijete ima koronu odlazi na posao i krece se medu ljudima....pa koji kurac dela policija? A i šef koji ga ne prijavi jeste zesca inteligencija.

Čekaj, o kome pričaš?
Ne čitam ove duže postove na ovom topicu jer se u pravilu radi o nebulozama (osim GGG-ovih, naravno), pa sam propustio.

Bravo!!!

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/11/2021 : 12:33:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Oki svaka čast!!
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/11/2021 : 12:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
Ja bih manhunteru u svoju listu obrazloženja dodao

- farmaceutska industrija vrši pritisak da bi se ljudi što više cijepili zbog zarade.

- ljudi koji se inače ne brinu za sudbinu običnog čovjeka su samo zbog ove bolesti toliko zabrinuti za sudbinu malog čovjeka.

Edited by - Kruger on 07/11/2021 12:44:31
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2556 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 07/11/2021 : 12:36:50  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Ugovor izmedju Pfizera i Europejske komisije iz decembra 2020
https://www.rai.it/dl/doc/2021/04/17/1618676600910_APA%20BioNTech%20Pfizer__.pdf

Researcher blows the whistle on data integrity issues in Pfizer’s vaccine trial
https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/11/2021 : 12:43:26  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

Naravno bre, samo čašicu ljute ujutru i slaninu sa belim lukom bre i ništa više. Sve leči.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/11/2021 : 12:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

vidim, gužve su na cijepljenju

ali, nije kod nas presudno to što je još uvijek premalo ljudi cijepljeno, nego to da se osnovne mjere ne poštuju ni približno kao prošle godine u ovo doba, ljudi su ležerniji, mnogi i umorni više od svega, a i mjere su općenito liberalnije nego lani
nošenje maski, osim u dućanima, je pase, rukovanja se polako vraćaju, distanca je manja nego prije...

Oki je dobro opisao kako otprilike funkcioniraju forumaši. Mnogi izgleda nemaju kontakt sa širim krugom ljudi.
Moje aktivnosti su u neku ruku smanjene, na primjer već dvije godine ništa od sajma knjiga u BG-u i Interlibera. Ali sam zato više putova i imao kontakta sa ljudima iz različitih zemalja. Zamisli zračna luka Istambul.
Dakle ne bih rekao da je opuštenost počela ove godine, opuštenost je počela još u jesen/zima prošle godine.
Zašto su takvi brojevi možemo samo nagađati. Vjerojatno psihološke prirode s obzirom da pcr test ništa konkretno ne utvrđuje niti dijagnosticira. Ti si birokrat pa znaš kako se svim može manipulirati.

Edited by - Kruger on 07/11/2021 12:45:48
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/11/2021 : 12:54:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

- farmaceutska industrija vrši pritisak da bi se ljudi što više cijepili zbog zarade.

Vrši se pritisak, naravno. Da li je opravdano ili ne, to je drugo pitanje. Pritisak se vrši zbog egoista i samoživih koji od početka kažu da hoće da svakodnevno idu u kafanu, da prave porodična okupljanja od najmanje 50 ljudi, koje zabole kurac za druge koji možda ne bi trebalo da se zaraze ovim virusom i odbijaju da nose maske i drže rastojanje, zbog onih koji kažu da će ih Bog sačuvati (a svaki minut koriste "jebote Bog"), patriota koji "iz inata" neće nešto nametnuto, zbog površnih koji mešaju medicinu i politiku, pa neće da se pridržavaju mera. .. Nastavi niz.

quote:

- ljudi koji se inače ne brinu za sudbinu običnog čovjeka su samo zbog ove bolesti toliko zabrinuti za sudbinu malog čovjeka.

Ljudi koji decenijama proizvode za lečenje koje svi mi svakodnevno koristimo, izbace lek protiv ovog aktuelnog virusa i odjednom su oni zli koji hoće da unište svet? Možeš li da mi objasniš logiku, pošto je ja ne vidim?

Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
13071 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 07/11/2021 : 13:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
quote:

Ljudi koji decenijama proizvode za lečenje koje svi mi svakodnevno koristimo, izbace lek protiv ovog aktuelnog virusa i odjednom su oni zli koji hoće da unište svet? Možeš li da mi objasniš logiku, pošto je ja ne vidim?

Koji je to lijek?

Have mercy
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/11/2021 : 13:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

Vrši se pritisak, naravno. Da li je opravdano ili ne, to je drugo pitanje. Pritisak se vrši zbog egoista i samoživih koji od početka kažu da hoće da svakodnevno idu u kafanu, da prave porodična okupljanja od najmanje 50 ljudi, koje zabole kurac za druge koji možda ne bi trebalo da se zaraze ovim virusom i odbijaju da nose maske i drže rastojanje, zbog onih koji kažu da će ih Bog sačuvati (a svaki minut koriste "jebote Bog"), patriota koji "iz inata" neće nešto nametnuto, zbog površnih koji mešaju medicinu i politiku, pa neće da se pridržavaju mera. .. Nastavi niz.

To je stvar odabira. Recimo u malim nogometnim ligama je određeno ako ima gledatelja onda se vrši pcr test i ta sranja a ako nema nikom ništa. Što misliš da li se rade testovi i ostala sranja? Da li će režimski ljudi uspjeti zabraniti običnim ljudima mala zadovoljstva to treba vidjeti. Za sad ne diraju.
I meni smeta psovanje Boga ali ne bih ja to brkao sa ovim mislim da imaš pogrešna promišljanja. Ova bolest ne nanosi toliku štetu kao neke druge bolesti i ne bi joj trebalo posvetiti toliku pozornost već bi to trebalo učiniti sa onim ostalima koje rade veće štete. Pustiti ljude nek žive jer bolesti je bilo i biti će.

quote:

quote:

Pod ovim mislim na političare i one ostale uključene u ovu kampanju.
A što se tiče samog konkretnog lijeka to jest cjepiva protiv korone koje je usput eksperimentalno ja mu ne vjerujem iz iskustva moje sredine.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 07/11/2021 : 13:11:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
quote:

Mogu ja. Tvoje je pozitivna predrasuda ili vjera, koja nema veze sa pandemijom. Gleda se podatke i to je sve što važi za bilo koji slučaj ili postupak. Vi vakseri ignorirate sve što vam ne ide u narativ, prvo što radite je diskvalifikacija vira.

Pored toga su se tvoji "dobrotvori" naplatili kazna i kompenzacija zbog svih ljudi kojima su štetili sa svojim produktima, i to u teškim milijardama dolara.

Mislim koliko moraš biti mlad ili naivan da vjeruješ u dobrovoljnost sistema. "Koji radi za malog čovjeka". Vi nama prodajete priču o dobrom sistemu i medicini. Samo se čudim, da ste uopšte još živi.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4098 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/11/2021 : 13:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
ja mu ne vjerujem iz iskustva moje sredine.

lijepo je imati ovak široke poglede na život

Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 07/11/2021 : 13:16:13  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:
Originally posted by Macon

Baš u tome je trik, nemaju nikakvog porasta infekcija. Link kaže svega 1000 (od 2.6 milijona ljudi).

Pogledaj neki grafički cocid tracker - ako s iprije imao 0, 1000 je ogromno. A i ti su koncentrirani na jugoistok https://covidlive.com.au/

Da imamo australske mjere, ne bi ga imali ni porasta ni tolikog broja infekcija.

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/11/2021 : 13:25:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

Saznanja o cjepivu stječeš iz svoje okoline kad gledaš ljude koje znaš a cijepili su se pa imaju lake ili teže nuspojave, a na žalost neki su i umrli. Vrlo neugodno iskustvo.
A kad putuješ i susrećeš se sa ljudima iz različitih krajeva svoje zemlje ili svog kontinenta pa čak i van svog kontinenta onda je to " malo " šira spoznaja iliti iskustvo.
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 07/11/2021 : 13:25:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8437699/

1)
The spike protein itself can be a toxin/pathogenic protein:

2)
S protein alone can damage vascular endothelial cells (ECs) by downregulating ACE2 and consequently inhibiting mitochondrial function [37].

3)
it is concluded that ACE2 and endothelial damage is a central part of SARS-CoV2 pathology and may be induced by the spike protein alone [38].

4)
the spike protein of SARS-CoV-1 (without the rest of the virus) reduces ACE2 expression, increases angiotensin II levels, exacerbates lung injury, and triggers cell signaling events that may promote pulmonary vascular remodeling and Pulmonary Arterial Hypertension (PAH) as well as possibly other cardiovascular complications [39].

5)
the recombinant S protein alone elicits functional alterations in cardiac vascular pericytes (PCs)

Poslije cepljenja su radili epidemiološke ankete u kojim su ljude pitali, kako se osječaju. Ali nisu jim testirali krv i biomarkere. Promjena biomarkera znači, da češ oboljeti od kronične boljesti jednom u budučnosti i nije isto ako se promjene 70 godišnjaku ili 18 godišnjaku, kome to može skratiti život.

Cijepljenje je vrlo vjerovatno teški zločin protiv mladih, sve više podataka je, da je tako. U SAD sad prave vakcine za bebe i žele pocjepiti i njih.

www.maconcomics.com
Go to Top of Page

Macon
Senior Member

Slovenia
1780 Posts

Member since 18/03/2005

Posted - 07/11/2021 : 13:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Macon a Private Message
quote:
Originally posted by GGG

quote:
Originally posted by Macon

Baš u tome je trik, nemaju nikakvog porasta infekcija. Link kaže svega 1000 (od 2.6 milijona ljudi).

Pogledaj neki grafički cocid tracker - ako s iprije imao 0, 1000 je ogromno. A i ti su koncentrirani na jugoistok https://covidlive.com.au/

Da imamo australske mjere, ne bi ga imali ni porasta ni tolikog broja infekcija.

Njima živi 2 od 2.6 milijona ljudi na jedni tački, u Perthu. 1000 nije ništa jer respiratorni virusi svugdje gaze svaku jesen i pomlad.

www.maconcomics.com

Edited by - Macon on 07/11/2021 13:29:24
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/11/2021 : 13:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
quote:

quote:

quote:

Saznanja o cjepivu stječeš iz svoje okoline kad gledaš ljude koje znaš a cijepili su se pa imaju lake ili teže nuspojave, a na žalost neki su i umrli. Vrlo neugodno iskustvo.
A kad putuješ i susrećeš se sa ljudima iz različitih krajeva svoje zemlje ili svog kontinenta pa čak i van svog kontinenta onda je to " malo " šira spoznaja iliti iskustvo.

Saznanja o bolesti stječeš iz svoje okoline kad gledaš ljude koje znaš a obolili su pa imaju lake ili teže nuspojave, a na žalost neki su i umrli. Vrlo neugodno iskustvo.

Edited by - manhunter on 07/11/2021 13:29:01
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 07/11/2021 : 13:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
pa cjepivo je bilo spremno i prije nego je ovaj patentirani, dakle umjetno stvoreni virus (u američkom laboratoriju u wuhanu) namjerno pušten van među kineze, a zatim i cijeli svijet.

update; i dalje necijepljen, i dalje fenomenalan.
Go to Top of Page

GGG
Senior Member

Slovenia
2562 Posts

Member since 08/11/2003

Posted - 07/11/2021 : 13:33:52  Show Profile Show Extended Profile  Send GGG a Private Message
quote:

quote:

quote:

Čekaj, o kome pričaš?

Pa zato imate lampicu usred čela, da vidite kroz njih

A nekako jei red da postoji nekakva alternativa tvrdim i nepobitnim istinama kojima nas prosvjetljuju corto, oki, risar, kruger i kompanija...,ako ne drugo zbog razbibrige

Kad smo kot nebuloza - nešto mi se mačka zadnje vrijeme češe po ušima, da pokušam ivermektinom ili idem na holistički tretman?

Još malo nebuloza Financial Timesa (naravno za razbibrigu)...
https://www.ft.com/content/f1a270c3-3870-46ad-99e8-45b5d8f127e0

Stara Huta za 36 minuta
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4098 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/11/2021 : 13:39:45  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

pa cjepivo je bilo spremno ...

Malo si preozbiljno shvatil riječi doktora. Cijepivo je bilo spremno ali ne za ovaj soj covida. Cijepivo protiv covida se testira vec 20-tak godina. I vidi vraga ne on strane farmaceutskih industrija vec struke, kao i za ostale nama nepoznate i poznate bolesti. To je točno. Uostalom ovo je covid 19, a prije ih je bilo 18 manje opasnih...riječnikom laika.

I kad ti vidiš da ljudi vec dvije godine ne mogu pohvatati osnove onda ovaj kaos nije cudan. Dobro je da smo na 60:40 i ide prema gore tako ima nade za prezivljavanje plemena. Bit će još mladih i lijepih poput tebe, kikec.

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17304 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 07/11/2021 : 13:42:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Saznanja o bolesti stječeš iz svoje okoline kad gledaš ljude koje znaš a obolili su pa imaju lake ili teže nuspojave, a na žalost neki su i umrli. Vrlo neugodno iskustvo.

Da što je sporno? Moram dosadi ovako odgovoriti. Iako je to sve istina. Gledaš ljude koje znaš i gledaš što im se dogodilo. Kad putuješ ili si u kontaktnu sa ljudima iz skoro cijele svoje zemlje, a ja jesam, onda je to rekla kazala što čuješ od njih. Dodao bih još i BiH što se tiče kontakta svoje zemlje, jer u sportu kojim se bavim susrećem dosta često ljude iz BiH. Kad putuješ po svom kontinentu onda je opet rekla kazala i također što ti oni kažu. A kad se susrećeš sa ljudima sa drugih kontinenata onda je to samo kontakt tad nema rekla kazala nisam pričao baš o koroni sa ljudima iz Filipina ili Somalije. Uglavnom obična neobavezna konverzacija ali ipak kontakt sa ljudima drugih kontinenata.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26028 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/11/2021 : 13:46:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Pročitaj pažljivo šta sam ja napisao.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4098 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/11/2021 : 13:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message
To kaj ti putuješ nije upoznavanje drugih. To ti posjecujes svoje stranačke propagadne "seminare" i druzis se svojim istomišljenica. Kad si okruzen s istomišljenicima potpuno je svejedno jesi li u Karkivu ili Istanbul.

Go to Top of Page

Chief Warhead
Senior Member

1258 Posts

Member since 28/08/2011

Posted - 07/11/2021 : 13:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Chief Warhead a Private Message
Dosadan si.

Tri ljuta moderatora suzbijala spam.
Jedan dobi povišicu, ostade ih dva...
Go to Top of Page
Page: of 148 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.64 seconds. Snitz Forums 2000