forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Tennis
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 200

BeaGea
Advanced Member

4185 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 06/01/2022 : 12:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
@caleb

Zakaj te ovoliko zajebava citiranje/kvotanje?

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 06/01/2022 : 12:42:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

@caleb

Zakaj te ovoliko zajebava citiranje/kvotanje?

Verovatno da slucajno obrisem nesto, pa se sve poremeti Uglavnom je neka zagrada iz citiranog teksta...

Evo, sada je oke.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26068 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2022 : 12:43:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Šta kaže Jergović:

Medicinski sam legalist i legitimist: dakle, po pitanjima fizičkog zdravlja vjerujem samo i jedino službenoj medicini. Cijepio sam se nekoliko puta, i opet ću. Toliko da se legitimiramo. E sad, ovako: Novak Đoković genijalni je tenisač, vjerojatno najbolji u povijesti. Novak Đoković također je, vjerojatno, najbolji individualni sportaš današnjice. To što Novak misli o cijepljenju, prehrani, liječnicima ili piramidama ni na koji način nije relevantno.

Ali nešto drugo je, ako ste slučajno zaboravili, relevantno: regiji Bergama, gdje nikad nogom nije kročio, Novak Đoković donirao je, za vrijeme strašnog stradanja u epidemiji, milijun eura. Nekako mi se i sad to čini relevantnijim za cijelu stvar od toga što Novak Đoković misli o cijepljenju.

Australija ima pravo Novaka Đokovića ne pustiti u zemlju zato što nije cijepljen. To pravo, međutim, ima svoj stil i način. Jesu svi jednaki pred zakonom i bla, bla, kao što to kaže australski premijer, ali jednakost pred zakonom nema veze sa stilom i načinom, s oduzimanjem mobitela, pritvaranjem, smještanjem u "hotel" za "ilegalne migrante". U čovjeku to budi sumnju da problem, ipak, nije u tome je li Đoković cijepljen i ima li za svoju necijepljenost adekvatnu medicinsku dokumentaciju, ili je problem u rasizmu i šovinizmu ološa s kraja svijeta, ili s njegova početka, koji rasizam i šovinizam nema veze sa cijepljenjem, nego s činjenicom da je nacionalno, regionalno ili rasno pogrešno konfiguriran čovjek postao najbolji na svijetu.

Naravno da mi je Đoković drag. Postoje razlozi za to. Jedan je i onaj zadarski, kada je usred epidemije organizirao turnir, ne bi li svijet učinio normalnim. Bilo je to naivno, ali vrijedno svakog poštovanja
Pročitajte moj tekst o Đokoviću, tada napisan, uz napomenu da je portalima zabranjeno ovu objavu kopirati i naokolo je prenositi, te na njoj sakupljati klikove i reakcije kojekakvih imbecila:

https://www.jergovic.com/sumnjivo-lice/novak-dokovic-samo-je-dobar-covjek-u-zla-i-naopaka-vremena/

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 06/01/2022 12:44:43
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22378 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 06/01/2022 : 12:50:16  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Ne podnosm imbecile koji ljude nazivaju imbecilima.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47589 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 06/01/2022 : 12:54:06  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Kako je komično gledat kako obična rulja skače na zadnje noge zbog likova punih novaca.

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26068 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2022 : 12:57:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ali otac debil koji poziva narod na ulice i na pobunu protiv sistema.

Go to Top of Page

vladar
Average Member

Serbia
787 Posts

Member since 05/09/2002

Posted - 06/01/2022 : 13:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send vladar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

Otac je ozbiljno iritantan lik.
Svojim javnim nastupima (ispadima) nanosi Novaku dosta stete.
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 06/01/2022 : 13:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Mozda je mislio na blokade protiv Rio Tinta. Da sacekamo sa zakljuccima.
quote:

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26068 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 06/01/2022 : 13:21:04  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Caleb

Mozda je mislio na blokade protiv Rio Tinta. Da sacekamo sa zakljuccima.
quote:

Moguće. I to je australijska firma, taman se poklapa.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 06/01/2022 : 13:22:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

verab
Advanced Member

Croatia
3157 Posts

Member since 22/01/2015

Posted - 06/01/2022 : 13:54:40  Show Profile Show Extended Profile  Send verab a Private Message  Reply with Quote
di je ta ambasada?

Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14583 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 06/01/2022 : 16:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by verab

di je ta ambasada?

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 06/01/2022 : 18:58:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Jednostavno, australska vlada ne dozvoljava da nekakav teniski savez ili turnir bude iznad zakona države i to je jedina istina. To što si najbolji na Svijetu ili jedan od najboljih ne daje ti za pravo da se dižeš iznad zakona jedne države.
Baš zato što se Australija ponaša ovako kako se ponaša i je gdje je, a mi s Balkana smo tu gdje jesmo...
Nema to veze sa Đokovićem ili sa Srbijom. Kod Australaca je zakon jednak za sve i tako i treba da bude.
Ima na National Geographicu ona emisija o zračnoj luci Sidney, koliko mi se čini... Pa se lijepo može vidjeti koliko su australski zakoni rigorozni i koliko ih se striktno pridržavaju...
Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16591 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 06/01/2022 : 20:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Lepo je napisao Dragojevic: Tri decenije u minut i po.

Srdjan Dragojevic (@srdjandrago) Tweeted:
Tri decenije u minut i po. https://t.co/APvUhweW5P https://twitter.com/srdjandrago/status/1479129751688294401?s=20

Edited by - Caleb on 06/01/2022 20:01:39
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 06/01/2022 : 20:44:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vladar

quote:
Originally posted by sawitch

Izuzetak od pravila je majka svih nepravdi sveta! Kakvo izuzece? Kakve budalastine? Pravilo je da mora, tacka. Vozi. Sto neko gore rece, da je rekao da nece da se vakcinise i da ga zabole za AO ispao bi faca a ovako je sin svog oca debila.

Ti ovde pises o klasicnoj diskriminaciji.
Neki ljudi nesto ne mogu da ispune iz ovog ili onog opravdanog razloga.
Zasto im onemoguciti nesto zbog toga?
E, zato postoje izuzeci.

Ono na sta ti (pretpostavljam) mislis je zloupotreba izuzetaka.

Za oca se slazem.

Znamo dobro da je fejk to njegovo izuzece. Krivo je i meni sto ne moze isto koliko i tebi ali ja sam za pravila pa makar i po cenu da ne ide. Ta pravila su ono sto civilizovan svet cini civilizovanim a nas divljacima. Naucili smo da su fleksibilna kategorija da se mogu zaobici da se mogu naci rupe u zakonima itd. Djokovic je klasican folirant. Jebe mi se sta ko kaze ali da je ovo Nadal ovde bi neko glasilo mesne zajednice iz Male Mostanice pljuvalo Spanca a kamoli sav ostali nas javni medij.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17746 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/01/2022 : 21:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat

Kod Australaca je zakon jednak za sve i tako i treba da bude.

Pitanje je li baš tako, jer se juče pisalo o teniserima koji su imali istu dokumentaciju kao Đoković i ušli su bez problema.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 06/01/2022 : 22:02:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

quote:

Kod Australaca je zakon jednak za sve i tako i treba da bude.

Pitanje je li baš tako, jer se juče pisalo o teniserima koji su imali istu dokumentaciju kao Đoković i ušli su bez problema.

Piše se svašta... Koliko vidim po raznim medijima 26 osoba uključenih u turnir je imalo sličan problem. Nisu svi igrači nego su u pitanju i sudije, treneri, šta već... I nisu svi osim đokovića prošli nego samo jedan manji dio. Koliko sam shvatio, Đoković se izvlači na celijakliju i to mu jednostavno ne priznaju kao opravdan razlog za necjepljenje...
Takva su pravila... Ne želiš igrati po njihovim pravilima igraj slobodno tamo gdje ti se pravila sviđaju.
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 07/01/2022 : 03:19:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisi se vakcinisao, zaobilazis pravila drzave zbog svog inata, po meni si zasluzeno i dobio po usima. Pravila nisu niti smeju biti fleksibilna kategorija.

Ok, a cemu onda prica o lekarskim komisijama i izuzecima. Onda nisu ni trebala da postoje
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 07/01/2022 : 03:26:05  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Meni samo deluje nemoguce od Australije, koja sebe uzdize i poredi sa modernim zemljama, da pustis nekoga da udje u avion ka tvojoj zemlji, a da navodno nema vizu za ulazak. Tako nesto se proverava prilikom ulaska u avion minimalno, pogotovo za duge letove.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 07/01/2022 : 09:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

Meni samo deluje nemoguce od Australije, koja sebe uzdize i poredi sa modernim zemljama, da pustis nekoga da udje u avion ka tvojoj zemlji, a da navodno nema vizu za ulazak. Tako nesto se proverava prilikom ulaska u avion minimalno, pogotovo za duge letove.

Zašto da provjeravaju na ulazu u avion??? Provjeravaju na ulazu u svoju državu i to je jedino ispravno i izvedivo.... Za sve australske gradove postoji ko zna koliko letova dnevno sa ko zna koliko lokacija u Svijetu.... Koliko bi morao ljudi angažirat da to sve pokrije...
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2557 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 07/01/2022 : 09:38:41  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Zašto da provjeravaju na ulazu u avion??? Provjeravaju na ulazu u svoju državu i to je jedino ispravno i izvedivo.... Za sve australske gradove postoji ko zna koliko letova dnevno sa ko zna koliko lokacija u Svijetu.... Koliko bi morao ljudi angažirat da to sve pokrije...

Nije tako. Provjerava se i na ukrcavanju na avion.
https://youtu.be/L9WFgKhDlns?t=332

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19911 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 07/01/2022 : 09:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Gdje god sam letio tokom pandemije su Covid potvrde i ostatak uvjeta za ulazak u zemlju provjeravali prije ukrcaja.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41223 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/01/2022 : 09:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nisi se vakcinisao, zaobilazis pravila drzave zbog svog inata, po meni si zasluzeno i dobio po usima. Pravila nisu niti smeju biti fleksibilna kategorija.

Ok, a cemu onda prica o lekarskim komisijama i izuzecima. Onda nisu ni trebala da postoje

Naravno da nisu. No pretpostavljam da su i bile namenjene onima koji stvarno mogu da imaju kontraindikacije. A jedan od najspremnijih ljudi sveta i najdominantniji teniser fizikalijama ikada trazi medicinsko izuzece… Ne verujem da ovde ima bilo koga ko misli da to nije fejk i da je ovo u sustini teranje inata

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17746 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 07/01/2022 : 10:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2022&mm=01&dd=07&nav_id=2084434

Ovo pokazuje nivo gluposti. Zaraženi mogu da uđu ako su vakcinisani i da igraju ako imaju snage. Zdravi ne mogu ako nisu vakcinisani.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

4185 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 07/01/2022 : 10:45:03  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Znamo dobro da je fejk to njegovo izuzece. Krivo je i meni sto ne moze isto koliko i tebi ali ja sam za pravila pa makar i po cenu da ne ide. Ta pravila su ono sto civilizovan svet cini civilizovanim a nas divljacima. Naucili smo da su fleksibilna kategorija da se mogu zaobici da se mogu naci rupe u zakonima itd. Djokovic je klasican folirant. Jebe mi se sta ko kaze ali da je ovo Nadal ovde bi neko glasilo mesne zajednice iz Male Mostanice pljuvalo Spanca a kamoli sav ostali nas javni medij.

Nakon korone još jedan test inteligencije, gdje vidimo pravu sliku pojedinaca. Sawitchu, ugodno si me iznenadil. Živio!

U zamišljenom kutu okrugle sobe...
Go to Top of Page
Page: of 200 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000