forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Najkula - opasno kul stripovi - zvanična tema
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 44

alexts
Advanced Member

Serbia
9260 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/01/2023 : 16:04:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by naker

Pričalo se o ovome svojevremeno na DW forumu. Neko je pitao da li DW planira da nastavlja neke druge započete, a nikada završene serijale i neko od urednika je odgovorio da prestaju sa tom praksom jer reanimacija BP projekata nije naišla na dobar odziv publike. Mislim da je kao glavni razlog navedeno da je prošlo previše godina i da je većina kupaca nabavila englesko izdanje.

Svako može da smisli neki izgovor kad nešto ne želi da uradi, ne treba uzimati zdravo za gotovo.

Verujem da DW, kao ni neki drugi izdavači, nisu zainteresovani za nastavljanja započetih serijala, samo zato da bi "učinili" čitaocima, koji žele da im neki serijali budu završeni.

Ali konkretno, nije DW hteo da nastavi Sendmena da bi učinio uslugu ljudima koji su ga započeli u BP izdanju. DW je hteo da izdaje Sendmena, zato što je hteo da izdaje (baš) Sendmena (kao i Propovednika, Grad Greha, Spirua, Kena, bilo šta...).

Pošto su već hteli i rešili da izdaju Sendmena, jer iz raznih razloga, veruju u taj naslov, sad je samo bila procena, da li da idu od početka ili da se naslanjaju/nastavljaju na skorašnje izdanje. Odlučili su se za drugu varijantu, jer je logičnija. Da su opet išli sa istim trejdovima kojih je već bilo na tržištu, našli bi se od starta u problemu, zbog slabije prodaje.

To samo connoru nije jasno.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2918 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 12/01/2023 : 16:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ti niti poznajes ljude iz Dw, niti poznajes prilike i neprilike, kao da si sa kruske pao...Dw je nastupio fanovski, ne kommercijalno, i da, ucinio je fanovima nastavljanjem, kao sro sada cini Najkula sa Povratkom Zemlji...jer su vezani za te stripove, i ne rade to da bi zaradili, kao sto ti potenciras...

Da su zeleli zaradu, krenuli bi od pocetka, ne trejdove naravno (i tu si u krivu), nego 2,3u1, kao sto su radili sa Konan Hronikama npr.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9260 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/01/2023 : 17:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Ti niti poznajes ljude iz Dw, niti poznajes prilike i neprilike, kao da si sa kruske pao...Dw je nastupio fanovski, ne kommercijalno, i da, ucinio je fanovima nastavljanjem, kao sro sada cini Najkula sa Povratkom Zemlji...jer su vezani za te stripove, i ne rade to da bi zaradili, kao sto ti potenciras...

Da su zeleli zaradu, krenuli bi od pocetka, ne trejdove naravno (i tu si u krivu), nego 2,3u1, kao sto su radili sa Konan Hronikama npr.

Ne potenciram ja zaradu, a ti stvarno postaješ naporan kad nisi u pravu.

Rekao sam "rešili da izdaju Sendmena, jer iz raznih razloga, veruju u taj naslov" - ti razni razlozi su: kvalitet stripa (koji urednici žele da predstave čitaocima), poznatost i značaj stripa koji izdavaču donosi prestiž i ugled, pa i zarada (da ne veruju da taj strip može da bude u plusu, u šta će da veruju...)

Isti su apsolutno ti razlozi i zbog kojih je Fibra izdala Sendmena, samo je Fibra izdavač iz Hrvatske i matično tržište mu nije bilo u toj meri preplavljeno prvim trejdovima Sendmena, kao srpsko.

Sve je kristalno jasno.

I u Hrvatskoj si imao slučajeve da jedan izdavač nastavlja drugog (Bookglobe na LMI), imaćeš i dalje to u Srbiji (Lokomotiva na DW sa Torgalom), pa ne verujem da si jedino ti provalio te opasnosti, koje u tome vrebaju.

Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10924 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 12/01/2023 : 17:32:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts
... imaćeš i dalje to u Srbiji (Lokomotiva na DW sa Torgalom), pa ne verujem da si jedino ti provalio te opasnosti, koje u tome vrebaju.

to je ok, tiraz ce biti duplo manji, cena daleko veca, pa ko voli. to je meni ok, tako i treba. dw je ono ranije pokusao da odrzi sulude cene bp, a mnogi su ih tada i napadali iako su im pocetne cene bile nesto malo skuplje nego li bp. prolivale su se te suze tada, boze zasto nam uze bp i slicno

Edited by - kasper on 12/01/2023 17:33:43
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2918 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 12/01/2023 : 19:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

a ti stvarno postaješ naporan kad nisi u pravu.

Osecanja su obostrana.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21706 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/01/2023 : 14:00:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alaniusfordius

quote:

quote:
Originally posted by panda

Ja se nadam da je Povratak #6 prosao fantasticno i da do kraja godine ide Velmanov Spiru #4 i #5

Uh, nemam nista protiv Spirua :-)

Ni ja
+1000

+10000
Meni je Velmanov Spiru odličan!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3383 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 16/01/2023 : 14:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Nove najave Billy the cat i Paranoja u Las Vegasu
https://najkula.rs/najave/
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/01/2023 : 14:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pročitah slučajno Billy Bat, skoro me šlagiralo.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 16/01/2023 : 14:17:35  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

To nažalost nećemo ni na engleskom dočekati
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/01/2023 : 14:23:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
A znam

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Najkula
New Member

220 Posts

Member since 21/06/2021

Posted - 16/01/2023 : 14:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Najkula a Private Message  Reply with Quote

Velika nam je čast da se Havi Rej, autor "Neprijatelja naroda", oglasio na svom instagram profilu i pohvalio grafička rešenja i retuše na našem izdanju ovog naslova.

Sve pohvale za našeg Igora, koji je uradio sjajan posao, ali i urednika Acu i dizajnera Vuka!

NEPRIJATELJ NARODA nas vrlo brzo očekuje u sledećem krugu biblioteke VAGABOND, zajedno sa naslovima: BIBLIOMULA IZ KORDOBE i BALADA ZA SOFIJU.

Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 16/01/2023 : 15:22:45  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Nove najave Billy the cat i Paranoja u Las Vegasu
https://najkula.rs/najave/

Super za mačka Bilija - da li je ovo u pitanju prvi integral ili će svi albumi ići zajedno?
Go to Top of Page

Largo
New Member

292 Posts

Member since 23/06/2021

Posted - 16/01/2023 : 15:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Largo a Private Message  Reply with Quote
U pitanju je samo jedan broj s obzirom da ide u Super Karusel.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9260 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2023 : 16:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Largo

U pitanju je samo jedan broj s obzirom da ide u Super Karusel.

To je prava stvar, ne želim da uzimam mačka (Bilija) u džaku, sve albume, dok ne vidim na prvom, da li mi se dopada.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10629 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 16/01/2023 : 16:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Prvi nekoliko albuma su i najbolji.
Go to Top of Page

MaddoX
Starting Member

78 Posts

Member since 22/02/2022

Posted - 16/01/2023 : 16:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send MaddoX a Private Message  Reply with Quote
Au, sve će mi pare na Vagabond otići
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9260 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 16/01/2023 : 16:58:09  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Prvi nekoliko albuma su i najbolji.

Čitao sam o tome na forumima, ali to se konzumira u roku od neku godinu.

Nisam od onih fibra-kupaca koji nepoznatu stvar uzimaju po nekoliko albuma odjednom, kad se prvi put sreću sa nekim naslovom.

Integrali su mi najbolji za proverene serijale, ili čak i nove ali od proverenih i omiljenih mi autora.
Go to Top of Page

alaniusfordius
Senior Member

1022 Posts

Member since 10/04/2017

Posted - 16/01/2023 : 17:33:31  Show Profile Show Extended Profile  Send alaniusfordius a Private Message  Reply with Quote
Pitao sam da li je u pitanju integral jer je postavljena naslovna prvog integrala... Mozda to u stvari znaci da ce ici nekoliko albuma jer ide u Super karuselu?
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 16/01/2023 : 17:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by RaoulDuke

quote:

?

ja imam svih 20 vol na eng

Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 16/01/2023 : 18:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ŠAŠ

quote:

quote:

?

Tko je to izdao? Možda nekakvo piratsko izdanje?
Go to Top of Page

Jocko
stripovi.com suradnik

Serbia
1138 Posts

Member since 22/11/2016

Posted - 16/01/2023 : 19:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Jocko a Private Message  Reply with Quote
Uf ovo je jedan od tipova crteza kakav volim kod mangi... steta sto nije vise autora sa takvim stilom.

Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 16/01/2023 : 19:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by ŠAŠ

quote:

quote:

?

Tko je to izdao? Možda nekakvo piratsko izdanje?

da,scanlation
Go to Top of Page

RaoulDuke
Junior Member

Croatia
455 Posts

Member since 02/05/2016

Posted - 16/01/2023 : 19:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send RaoulDuke a Private Message  Reply with Quote
Ma to sam i ja pročitao...ja bi papirnato izdanje
Go to Top of Page

ŠAŠ
Average Member

666 Posts

Member since 13/10/2013

Posted - 16/01/2023 : 19:37:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ŠAŠ a Private Message  Reply with Quote
strpljen-spašen,bit će kad tad
Go to Top of Page

Heisenberg
Average Member

Serbia
815 Posts

Member since 06/11/2022

Posted - 19/01/2023 : 20:48:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Heisenberg a Private Message  Reply with Quote
Sad sam video da najkula prevodi Ultramen mangu, objavili su na stori tizer

I Am Not In Danger, Skyler. I Am The Danger. A Guy Opens His Door And Gets Shot, And You Think That Of Me? No! I Am The One Who Knocks!
Go to Top of Page
Page: of 44 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000