forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovski ratovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 135

mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 22/03/2023 : 19:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

quote:
Originally posted by anto

quote:
Originally posted by stbojan

quote:

quote:
Originally posted by Markos

Koliko ja znam, Golkonda ne smije biti u Udruženju, zbog jedne stare priče s ČK. Ali tko zna, možda i tu Fibra učini da ljubav opet procvjeta.
Šteta što ne liječimo hemeroide:)

Ako objaviš još neku privatnu prepisku kako bi forumašima objasnio kakva si veličina, možda izlečiš zatvor

quote:
....meni bi recimo bilo smešno da Golconda ikada udje u udrugu sa ČK jer je ista ta ČK, navodno, imala ambiciju da istisne Golcondu iz striparnice u Srbiji (možemo drugi put o motivima) kada se ova pojavila kao novi izdavač, ali srećom to nije prošlo.

Ako te zanimaju motivi, pitaj Boru za detalje, deluje kao da bi ti rekao...

Dejane,opet te molim - drž se manekenstva,kafanistike i ekstra Gedže,što trolaš više ovde?

Ovo ti je već, čini mi se drugi put da mi daješ "savet" da prestanem da pišem na ovu temu.
Ja, gosn Anto, savete, ma kako dobronamerne, prihvatam od prijatelja, a ti i ja prijatelji nismo, niti možemo da budemo jer si antivakser, a takve ne cenim preterano.
A da iskoristim priliku da odgovorim i onom nesuvislom, ni sa Borom nisam prijatelj, niti ga vido niti reč razmenio (do sada sam upoznao samo tri izdavača, Igora SC, Dušmana i Kolta, sjajni likovi, i nemam potrebu za upoznavanje sa još nekim, da ne kvarim stopostotan učinak). Niti bih, iskreno, želeo da sa se sprijateljujem sa takvim likovima.
Kao što ne bih bio prijatelj ni sa Markosom, jer ne mogu da cenim nekog ko prenosi interne prepiske, bilo poslovne bilo privatne, nekolicini likova na opskurnom forumu ne bi li se prikazao u pozitivnom svetlu. Ne razumem čemu to, vlasnik jedne od najvećih i najproduktivnijih izdavačkih kuća na Balkanu krši nepisana pravila biznisa i komunikacije uopšte, kako bi mu se Anto i njemu slični još više divili...
Kad smo već kod pravila, Anto, jedno od onih nepisanih na forumu je da se ne iznose detalji o privatnom i inom životu članova sem ukoliko sam član ne želi da ih saopšti. Mene ne zanima previše ko si i šta si van foruma a ti koliko vidim opet iznosiš neke stvari o meni koje su krajnje nebitne za ovu raspravu (da se razumemo, ne krijem ih, jednostavno su nebitne). To što si bio toliko zaludan da se raspituješ o meni i ili trošiš vreme na guglanje, da bi postigao šta konkretno, ne razumem?
To što me ti i onaj Libelus bot prozivate da sam trol a još nekolicina da budem banovan je vaš problem. Žao mi je što ne želite da čitate mišljenja koja se razlikuju od vaših. Ili da prepoznate sarkazam.
A na scomu je iskazivanje drugačijeg mišljenja dozvoljeno, barem dok Markos ne kaže drugačije.

Kritikovati Marka za potez kojim je razotkrio lazove nije za osudu vec za svaku pohvalu. Pravila (pisana ili nepisana) se postuju kad radis sa ljudima i kada je odnos obostran. Dovoljno je puta ovde dokazano da je on bio covek i da su mu uzvratili neljudski. Kada ljudi svoj moralni kompas puste niz vodu, kada pokusaju da ti uzmu hleb iz usta i kada lazu, onda ne postoji pravilo osim pravila da istina mora izaci na videlo.
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
415 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 22/03/2023 : 19:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dovlajoe

quote:

Moje društvo uglavnom i dalje kupuje ČK stripove kao i do sada,osim par nas koji ih skroz bojkotujemo;mada i ti drugari kada vide kako im nevoljno naručujem stripove,polako lovu usmeruju sve više na Najkulu i Golkondu. Nadam se da će skroz prestati da ih kupuju.

Anto brate, ti skroz bojkotiješ ČK stripove, a drugarima nevoljno naručuješ iste. Jbg, ako ovo nije oksimoron, ne znam šta je.

čoveče,razmisli malo pre nego što pucaš - ja sam tu samo posrednik u kupovini - skupim želje nas desetak,formiram spisak i poručim stripove.

Kakva je ovo opšta nervoza zavladala, počinješ obraćanje kao da si iznerviran, a ja niti sam pucao, niti sam ti se obratio bez razmišljanja.
Savršeno mi je jasan tvoj stav prema "onima" i način kako ga sprovodiš. I opet zaključujem da je u pitanju oksimoron, tj. antiteza / paradoks / kontradiktornost / spajanje protivrečnih pojmova.To je samo stilska figura koja ne relativizuje tvoj zaoštreni stav, ako ti je to zasmetalo. Mada ovako malo ispada da lojalno bojkotuješ ili da si nežni buntovnik.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/03/2023 : 20:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kao što ne bih bio prijatelj ni sa Markosom, jer ne mogu da cenim nekog ko prenosi interne prepiske, bilo poslovne bilo privatne, nekolicini likova na opskurnom forumu ne bi li se prikazao u pozitivnom svetlu. Ne razumem čemu to, vlasnik jedne od najvećih i najproduktivnijih izdavačkih kuća na Balkanu krši nepisana pravila biznisa i komunikacije uopšte, kako bi mu se Anto i njemu slični još više divili...

Meni izrazi divljenja stvaraju određenu nelagodu, što mi sigurno nije ugodan niti poželjan osjećaj, pa mi to onda nikako ne može biti motiv. Činjenica je da Vuk laže ko pas, što sam i dokazao. Interna prepiska my ass. U onome što sam citirao nema ništa interno.

Trouble will find me
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2986 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/03/2023 : 20:06:18  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Misli na prepisku sa Dzimijem verovatno, sto govori da ovde ljudi ne mogu da idu jednom kolovoznom trakom, poput ovog mladogNSa.
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 22/03/2023 : 20:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by john connor

Misli na prepisku sa Dzimijem verovatno, sto govori da ovde ljudi ne mogu da idu jednom kolovoznom trakom, poput ovog mladogNSa.

MladiNS nije bas razumeo ovaj deo recenice pa kad ti bude zgodno objasni mu.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2986 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/03/2023 : 20:37:27  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
Ne vredi, nadovezujes se na sasvim drugu pricu, i meljes jedno te isto. Ok, bojkotujes, razumeli smo. Da si malo objektivan, slozio bi se da nije u redu, iznositi javno privatne prepiske, bez odobravanja onog sa kim si se dopisivao.
Go to Top of Page

mladeNS
Junior Member

Serbia
399 Posts

Member since 21/02/2023

Posted - 22/03/2023 : 20:42:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladeNS a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne vredi, nadovezujes se na sasvim drugu pricu, i meljes jedno te isto. Ok, bojkotujes, razumeli smo. Da si malo objektivan, slozio bi se da nije u redu, iznositi javno privatne prepiske, bez odobravanja onog sa kim si se dopisivao.

Prvo, procitaj jos jednom sta je covek napisao. Ako ti u tome vidis onu jednu instancu gde je Marko parafrazirao neki privatni razgovor za Dzimijem ok. Ja to ne vidim jer mi ne izgleda tako kontekst napisanog.
Ako dodjes u situaciju da neko laze ne samo tebe nego i siri auditorijum nema tog odobravanja na ovom svetu koje moze da bude relevantnije od istine. Ja sam iz napisanog shvatio da je u pitanju prepiska gde su skirnovani mejlovi postovani i tako rezovnovao. I ja jesam objektivan. Svidelo se to tebi ili ne, podrzavao ti to ili ne, razumeo ti to ili ne. Ja i ti nismo ovce cuvali da bi "mljeli" pa se obrati kulturno i civilizovano bez etiketiranja i prozivke.
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 22/03/2023 : 21:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Dolazim iz novinarstva i tu postoje neka (ne)pisana pravila koja ne smeju da se prekrše.
Prvo što su me nekad davno naučili je da se izvori nikad ne otkrivaju i da ono što se kaže nezvanično, off the record, tako i ostaje i ne prenosi se ni po koju cenu.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 22/03/2023 : 21:10:13  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dolazim iz novinarstva i tu postoje neka (ne)pisana pravila koja ne smeju da se prekrše.
Prvo što su me nekad davno naučili je da se izvori nikad ne otkrivaju i da ono što se kaže nezvanično, off the record, tako i ostaje i ne prenosi se ni po koju cenu.

Vidi se da dolazis iz novinastva a ne iz prirodnih nauka jer nikada ne bi napisao glupost poput: "a ti i ja prijatelji nismo, niti možemo da budemo jer si antivakser, a takve ne cenim preterano."
Posto ocgledno znam mnogo vise od tebe na tu temu iako mi to nije struka da tako razmisljam samo bih se podsmevao ljudima na kojima je uspeo eksperiment.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2826 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 22/03/2023 : 21:14:05  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

Ja i ti nismo ovce cuvali

dugo nisam cuo taj izraz, bravo :)
(a nekada sam na svakom' cosku)

vremena su se stvarno bas promenila..
i apetiti kupaca i izdavaca su se na kraju
pretvorili u monstrum koji guta sve pred
sobom fanaticnost nam je i prokletstvo i blagoslov moze se reci..
ovi zadnji redovi su neko razmisljanje na glas

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3388 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 22/03/2023 : 21:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Uzjogunili se svi, početak proleća. Stripovski ratovi su passe, počeli forumaški ratovi.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 22/03/2023 : 21:18:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne vidim što je off the record u tome što mene vlasnici prava službeno obavještavaju da se grupa srpskih izdvača žali na prodaju Fibrinih izdanja itd itd. To je itekako on the record.

O priči s Džimijem, ako se na nju referiraš, bi se dalo razgovarati. Ali složit ću se da sam mogao bez toga. Samo da htio dokazati da se sa mnom može razgovarati i, ako postoji problem, dogovorom problem riješiti. Ako netko želi dogovor.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 22/03/2023 : 21:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Red Marquis

Uzjogunili se svi, početak proleća.

+ pazite kako prelazite ulicu, ne zezam se (mislim na sve)

Edited by - kasper on 22/03/2023 21:19:11
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2986 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/03/2023 : 21:38:06  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladeNS

quote:

Prvo, procitaj jos jednom sta je covek napisao. Ako ti u tome vidis onu jednu instancu gde je Marko parafrazirao neki privatni razgovor za Dzimijem ok. Ja to ne vidim jer mi ne izgleda tako kontekst napisanog.
Ako dodjes u situaciju da neko laze ne samo tebe nego i siri auditorijum nema tog odobravanja na ovom svetu koje moze da bude relevantnije od istine. Ja sam iz napisanog shvatio da je u pitanju prepiska gde su skirnovani mejlovi postovani i tako rezovnovao. I ja jesam objektivan. Svidelo se to tebi ili ne, podrzavao ti to ili ne, razumeo ti to ili ne. Ja i ti nismo ovce cuvali da bi "mljeli" pa se obrati kulturno i civilizovano bez etiketiranja i prozivke.

Lepo si potvrdio da nista nisi shvatio. Sta je lose u tome da se cuvaju ovce, to je posten posao, ti sa mnom to ne bi mogao.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2986 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/03/2023 : 21:40:09  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

quote:
Originally posted by Red Marquis

Uzjogunili se svi, početak proleća.

+ pazite kako prelazite ulicu, ne zezam se (mislim na sve)

ajd sto na pesackom nisi siguran, nego ni na trotoaru.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2986 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/03/2023 : 21:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne vidim što je off the record u tome što mene vlasnici prava službeno obavještavaju da se grupa srpskih izdvača žali na prodaju Fibrinih izdanja itd itd. To je itekako on the record.

O priči s Džimijem, ako se na nju referiraš, bi se dalo razgovarati. Ali složit ću se da sam mogao bez toga. Samo da htio dokazati da se sa mnom može razgovarati i, ako postoji problem, dogovorom problem riješiti. Ako netko želi dogovor.

Sve stoji. Ono sa Dzimijem nije trebalo.
Go to Top of Page

john connor
Senior Member

Serbia
2986 Posts

Member since 15/02/2011

Posted - 22/03/2023 : 21:45:38  Show Profile Show Extended Profile  Send john connor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:

Vidi se da dolazis iz novinastva a ne iz prirodnih nauka jer nikada ne bi napisao glupost poput: "a ti i ja prijatelji nismo, niti možemo da budemo jer si antivakser, a takve ne cenim preterano."
Posto ocgledno znam mnogo vise od tebe na tu temu iako mi to nije struka da tako razmisljam samo bih se podsmevao ljudima na kojima je uspeo eksperiment.

Znaci nije ti struka, nisi u zdravstvu, ali znas mnogo vise od coveka koji se npr na tu temu bavio istrazivackim novinarstvom, ili od prisutnih lekara. I podsmevas se ljudima jer su ucestvovali u eksperimentu jer su primali vakcine...
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 22/03/2023 : 21:55:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
To za avakse je bilo više ono tong in čik, da se ne vraćamo sad na to

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Go to Top of Page

AleksandarN
Senior Member

Serbia
2084 Posts

Member since 24/10/2019

Posted - 22/03/2023 : 22:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send AleksandarN a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by AleksandarN

quote:

Znaci nije ti struka, nisi u zdravstvu, ali znas mnogo vise od coveka koji se npr na tu temu bavio istrazivackim novinarstvom, ili od prisutnih lekara. I podsmevas se ljudima jer su ucestvovali u eksperimentu jer su primali vakcine...

Ne znam koja je svrha da napises svojim recima isto ono sto sam ja napisao ali dobro, dosada cini svoje.
Moja buduca zena (verenica) je molekularni biolog koji se bavi bas aktuelnom temom (njena majka je lekar specijalista). Vise nego dovljno sam naucio slusajuci o tome iz pravih izvora. Takodje, niko iz nasih porodica nije vakcinisan niti ce biti i svi smo ostali zivi i zdravi.

"Whatever it is, I'm against it."
Groucho Marx
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3001 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 22/03/2023 : 22:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Ako cemo biti iskreni do kraja, Markos je ovde iznosio i neke detalje iz prepiske sa Golkonđaninom, ako se dobro sećam 😉

Pumpaj
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 22/03/2023 : 22:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jagodanbg

Ako cemo biti iskreni do kraja, Markos je ovde iznosio i neke detalje iz prepiske sa Golkonđaninom, ako se dobro sećam 😉

Nakon... čega ono?

Zar druge strane nebi tribale razmisliti o svojim izjavama prije... ali ne, ajmo napasti i nadati se da će se druga strana držati "nepisanog pravila".
No u većini slučajeva ispalo je da su se malo zaletili.
Kad bi me netko pokuša zajebavati na bilo koji način odgovor bi bija uvik transparentan unatoč "nepisanom pravilu"...
Promislite, stavite se u situaciju... kakva bi vaša reakcija bila?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

stbojan
New Member

Serbia
280 Posts

Member since 29/10/2011

Posted - 22/03/2023 : 22:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send stbojan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Koliko ja znam, Golkonda ne smije biti u Udruženju, zbog jedne stare priče s ČK. Ali tko zna, možda i tu Fibra učini da ljubav opet procvjeta.

Ako objaviš još neku privatnu prepisku kako bi forumašima objasnio kakva si veličina, možda izlečiš zatvor

quote:
....meni bi recimo bilo smešno da Golconda ikada udje u udrugu sa ČK jer je ista ta ČK, navodno, imala ambiciju da istisne Golcondu iz striparnice u Srbiji (možemo drugi put o motivima) kada se ova pojavila kao novi izdavač, ali srećom to nije prošlo.

Dejane,opet te molim - drž se manekenstva,kafanistike i ekstra Gedže,što trolaš više ovde?

...
A da iskoristim priliku da odgovorim i onom nesuvislom, ni sa Borom nisam prijatelj, niti ga vido niti reč razmenio (do sada sam upoznao samo tri izdavača, Igora SC, Dušmana i Kolta, sjajni likovi, i nemam potrebu za upoznavanje sa još nekim, da ne kvarim stopostotan učinak). Niti bih, iskreno, želeo da sa se sprijateljujem sa takvim likovima...

Na stranu tvoj licni emotivni izliv koga si vidEo, upoznao i ne bi da se sprijateljujes (mada ti ne bi nista falilo i da znas vise ljudi)... no, daj prevedi ti nama ovo boldovano?
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 22/03/2023 : 23:26:22  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Sve je to počelo kad je Makron javno objavio razgovor sa Putinom u četri uha.
Mislim da su Francuzi krivi...
Plus su oni sad i zakuvali ovo sa istim makro jezikom.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 22/03/2023 23:26:42
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1723 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 22/03/2023 : 23:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

...
A da iskoristim priliku da odgovorim i onom nesuvislom, ni sa Borom nisam prijatelj, niti ga vido niti reč razmenio (do sada sam upoznao samo tri izdavača, Igora SC, Dušmana i Kolta, sjajni likovi, i nemam potrebu za upoznavanje sa još nekim, da ne kvarim stopostotan učinak). Niti bih, iskreno, želeo da sa se sprijateljujem sa takvim likovima...

Na stranu tvoj licni emotivni izliv koga si vidEo, upoznao i ne bi da se sprijateljujes (mada ti ne bi nista falilo i da znas vise ljudi)... no, daj prevedi ti nama ovo boldovano?

Ne znaš ko je nesuvisao???
https://scontent.fbeg8-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/130083443_398631438247989_1689718089376888681_n.jpg?stp=cp0_dst-jpg_e15_fr_q65&_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=110474&efg=eyJpIjoidCJ9&_nc_ohc=-Qtp4Lm-PEoAX_1ggU5&_nc_oc=AQmbZOsHdhQWcBqAZ97mQ7Kd24HYe2Aa0TpvxD3oAb6q6qqR9aYaJhLvf-Qui4AVo9U&_nc_ht=scontent.fbeg8-1.fna&oh=00_AfBpqDkZ1jBfmtnbsGUIUVAK8lJjoyeZO4ql_FaFNGtAxA&oe=6442FAB8

Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2631 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 22/03/2023 : 23:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Hunteru, spavaš ili..?

Carpe diem
Go to Top of Page
Page: of 135 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.47 seconds. Snitz Forums 2000