forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Franina livada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 233

Tonto
Advanced Member

8955 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/09/2023 : 15:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by frano

Koliko ti ode vremena po tabli?

za dugorocan plan je bilo deset do petnaest dana, dvi tri ure dnevno aktivnog rada i mozda jos koja ura pimplanja kad koncetracija ode u tri pm i umor ucini svoje posto sam ga radio usred sezone kad sam satran 24 ure dnevno.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

696 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 13/09/2023 : 15:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
Da ću dvi tri o Mcn-u, pa nikako:
Sveprisutan. S razlogom. Čovik živi strip. Koliko uopće mogu o drugome govoriti s distance (poznamo se tek kroz povremenu razmjenu e-mailova, pivu zajedno nismo nikad popili). Imam blesav ukus, pa su mi ovi njegovi kratki iz Strip revije taman, puno draži od Maršala, recimo. Što još…kumovao je i objavi Kartolina.
Valjda stvarno ljudi moraju preselit na drugi svit, da se o nečijoj ostavštini počne ozbiljnije razgovarati. Moj je prijedlog da unajmimo Torpeda kako bi roknuo Macana, Franu, Koreja…i ostala poznata imena devete umjetnosti u nas a i šire. Pa da nakon perioda žalovanja, kako i priliči - organiziramo jedan okrugli stol, može i okrugla ledina, na temu njihove ostavštine u stripu i doprinosa istom.

Pitaj čovika iz Zadra, Šibenika i Splita tko je najveći košarkaš svih vremena u Hrvata…dobiti ćeš tri različita odgovora. Sva trojica su institucije hrvatske, europske i svjetske košarke. A za života su često bili tretirani kao zadnja g*vna.
Dobro bi bilo, za početak poštivati institucije, ako je ikako moguće još za njihova života. Ma koliko ja, ti, on, oni…imali suprotan pogled na svit i ideju kako bi stvari morale biti posložene u stripu.
Uf, ovo je stvarno bilo trećerazredno…nema mi pomoći, jedino ako me klima ne pretvori u kiborga. E onda ću razvaliti, akademski i argumentirano. Do tad…ćorak.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 13/09/2023 : 15:43:34  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Moonknight vs.kiborg.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tkosta74
Average Member

696 Posts

Member since 15/03/2014

Posted - 13/09/2023 : 15:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tkosta74 a Private Message  Reply with Quote
E.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 15:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Sve si dobro napisao.

Macan jest zadužio hrvatski strip. Pogotovo u ovom tranzicijskom vremenu napravio je skoro sve šta je mogao.

I to na svim nivoima.
O stripu, po stripu, u stripu i na stripu.

I da.
Novi stripovi iz Strip revije su izvrsnu mu.

I samo kuka. Ne zna ovo, ne zna ono.
Samo ti Darko, nastavi ne znat :)

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 16:11:41  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
U Godišnjaku imamo dobar pregled ovog "trans", ovog transicijskog doba.
Turobno, šareno i zabrinuto. Fali humora.
Ili je to bio Strip prefix, ili JOHOHO, sve mi se smešalo...

Trivia
Ja sam Darku posalao radove za prvi Godišnjak zadnju minutu prije roka. He, he, he ... sigurno je pošizio.

Iz Godišnjaka iskaču Kartoline.
Životne su, bude savijest.
Akvarel (ili šta god je bilo) tu radi svoje.

Edited by - frano on 13/09/2023 16:16:17
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 16:19:34  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote

Evo, mjuza taman uz OHOHOH strip.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 17:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Hijoooj, evo ga!

HOHOHO, navratite!
Podržite.

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=54077
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/09/2023 : 18:13:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Tonto, ako bi o stripu, pa daj onda napiši nešto.
Vi bi kao o stripu, a uopće i ne čitate.

Tkosta - ne čita
Tonto - ne čita
Frano - nemam pojma, bit će da ne čita
Macan - nema ga, ne čita, postao je sramežljiv
ostali padobranci - ne čitaju
vukozec navodno čita Oca i što se dogodi? ne zna reći 2 rečenice ili se srami

Kako sam ja najdefiniraniji od svih prisutnih, što znači: točno znam što hoću, što neću; iz toga slijedi da onda i mogu jasno govoriti; kad jasno govoriš, onda drugi to slušaju, ali opet, po dobroj staroj ne-znam-što-hoću navici, mrmljaju sebi u bradu i prigovaraju. Uglavnom, kako sam ja najdefiniraniji, predlažem da čitate stripove koje stavim na dnevni red.

Livada bez dnevnog reda je okej jedno vrijeme, a onda počnu bauljanja i glavinjanja nedefiniranih ljudi koji ne znaju što hoće.
E sad, kada bi krenuli putem dnevnog reda, tada biste i uvidjeli kako je za sve potrebna disciplina. Ono što ljudima uglavnom manjka, pa otuda ova nesuvisla prigovaranja, koja ne vode nikamo.
Uzeti točno određeni strip, zahtijeva:

a) usredotočenost
b) volju
c) izlazak iz komotne anonimnosti i glasanja u gomili, te jasan govor, odnosno, potpis iza svojih riječi
d) organizaciju, samoga sebe organiziraš - izađi napokon iz rastrojstva
e) znanje - obrazovanje, pri čemu se misli na formiranje, proizvođenje homo sapiensa u osobu

Ovo sve je preteško za ljude u rastrojstvu. Zamislite jakija, peyu, da moraju ispuniti ove kriterije. I da hoće, oni to ne mogu, jer su previše zaglibili, previše su rastrojeni. Kao i svi vi, uglavnom.

Zato se ne priča o stripovima, tonto.

A jednostavno je. Vrlo jednostavno. Ovoga trena se dogovorimo. I piči.

Zadatak sa stripovima je prezahtjevan? Onda hajde tematsko pričanje. Teme opće prakse, za doktore opće prakse. A svi su tu uglavnom doktori opće prakse.

Evo jedno pitanje opće prakse: je li Macanov neuspjeh potaknut time što se on bavi SF-om? Koliko je SF naškodio hrvatskoj sceni? Paralela: Maurović i Frano ne haju za SF, i to je možda tajna njihovog uspjeha. SF je artificijelan, distanciran, kalkulantski bastard. Tamo gdje scenu vode SF-ovci, stanje odlazi u hibernaciju. Hrvatsku scenu je iz vegetacije drmnuo tek Frano, sa svojim neproporcionalnim stripovima.
Proglašavam smrt SF-u i idemo dalje, prelazimo na sljedeću točku dnevnog reda.

Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 18:58:03  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Dobra.

SF je čak i kao kulisa propuh. Najbolje od SF se obično dešava u pustinji ili šumi. S mačevima ili mitraljezima.

SF kao metafora je zapravo impersonalnost.
A, opet, i ta ekipa gore po tim bespućima nešt' ili nekog traži...
Razgovaraju sa svemirom.
A on im odgovara :)
hahaha

Stinky, evo sad ti je u tijeku OHOHO fest stripa.
Ti su još prazniji od SF.
Tematski.

Marko Dješka je centrala. Kak smo se mi nekak okupili oko Macana, Dješka mu dođe ko neki Macan s dredloksima.

Bude tak tih gurua. Karizmatika. Zanimlivih persona.

Grupa.
I jata.

Edited by - frano on 13/09/2023 19:09:01
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4979 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 13/09/2023 : 18:58:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Evo, predlažem slijedeću točku dnevnog reda.

Marko Dješka - najnagrađivaniji hrvatski animator, strip autor i ilustrator

Mogli bi reć, baš odgovara trenutačnoj klimi.

Edited by - frano on 13/09/2023 19:25:28
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4979 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 13/09/2023 : 19:10:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message  Reply with Quote
nije imao Sacheen Littlefeather
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Evo, budem ja koju o Marku.
Mlađi kolega, bez greške zaljubljenik u strip. Jako dobar i vrijedan crtač.

Tematski i idejno. Ha, med i mlijeko.
Sve ono što vole mladi.
Sruši kanon, izgradi svoj.

Ajoj, ajoj.

Ja to zovem Neo anarhisti, ili Novi val ateizma. Slično ko Mirko Ilić, potrebni su im fašisti na ekranu.

Sve u svemu, simpa lik.

Morti mu malo jubavi fali.

Radi veliki posel za drugačije, odbačene i ranjene. Rišpekt.

Edited by - frano on 13/09/2023 19:24:03
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:27:10  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I jopet.
Ne govorim to ja od sebe.
Tak se autori sami predstavlaju.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/09/2023 : 19:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo, predlažem slijedeću točku dnevnog reda.

Marko Dješka - najnagrađivaniji hrvatski animator, strip autor i ilustrator

Meni on ne dolazi u obzir.
Macan ima samo krivo srastanje, nas dvojica hodamo maltene suprotnim svjetovima. Ali čak i kontrarnost ima dodir, inače ne bi ni bilo kontrarnosti.

S Dješkom nemam dodira, ni suprotnosti, ništa. On mi je nepostojeći, nisam ni znao da je nagrađivan, kamoli da je najnagrađivaniji. Njega se jedino sjećam da je prije ne znam koliko godina, objavio tu na scomu neki bezvezni strip, nekakvu crnu željku. Ja to nisam ni pogledao, ali se o tome nešto pričalo, onaj se culture vulture požalio da taj dješka objavljuje te svoje ateističke pamflete na Božić. Zato me to nije ni zanimalo, jer ateističke gluposti mi ne dolaze u obzir. To je sve što znam o njemu. Nije mi se svidio i pustio sam ga da ide svojim putem, a Gospod nek radi s njim kako hoće. Ako je dobar Gospodu, dobar je i meni... dok hoda svojim putem.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Stinky, ovak od oka mi se čini da bežiš od Dješke ko od vraga?

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/09/2023 : 19:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
ne
nemam nikakve veze s njime
ne pratim ne čitam ne pričam... niti ne bježim. ništa.
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:36:07  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ne znam.
Meni je drag.

Al me zblokiral po svim medijima.
Voli on te blokade i otkazivanja.
A, ne voli kad mu nije po vol(j)i.

Ovim putem ga srdačno pozdravlam.

Toleriraj mileni.
Toleriraj.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/09/2023 : 19:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Al me zblokiral po svim medijima.

kak to misliš?

pa kakve ti veze imaš s njim?
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Ma prek fejsbuka.
Čitam ja to.
Gledam kaj kolege rade.
I onda se on nekaj nabrijaval i podržaval otkazivanje nekog benda.

Dečki imaju pjesmu protiv abortusa.
Nekaj ga je to pogodilo i ono, hura, otkažite ih.

I čopim ga ja negde za rep na fejsu, na brisanom prostoru. I parfraziram parafrazu;

"Zlato, preživili smo sve, mađare, turke, srbe i vrbe, sve smo istolerirali, ali otkazivače i zabranjivače, još nismo"

I tu mi on škripi.

Mileni se brine o svemu.
O životinjama, manjinama, svemiru i klimi.

Al kad nije po njegovom.

Zabranjivao bi.

Edited by - frano on 13/09/2023 19:48:25
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:53:27  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
I to su ti klinci.

Imaju neku potrebu za dobrim.

Brinu.

Velim, morti jubavi fali.

Marko, naj se durit.
I nemoj zabranjivat. Otkazivat.
Nije to lijepo.

Toleriraj mili.
Zamisli da su hrvati dobri migranti.
Kak god, samo toleriraj.

Meni je ovo njegov super nacrtani strip.

https://markodjeska.com/comics/34-bregana
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8955 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 13/09/2023 : 19:54:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

Tonto, ako bi o stripu, pa daj onda napiši nešto.

Ccc pa ja radim stripove, ja sam vam dao strip, jos i da pisem o njima...za to imam vas smrtnike. :)

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

frano
Advanced Member

Croatia
7431 Posts

Member since 25/05/2003

Posted - 13/09/2023 : 19:58:12  Show Profile Show Extended Profile  Send frano a Private Message  Reply with Quote
Tonto, ideš kaj po festivalima?
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 13/09/2023 : 19:59:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
Ma takve tipove samo pustiš niz nužnik i ideš dalje, frano.
Uopće ne kužim kaj se baviš s njima. Pustiš ga, nek on svoje svira. Kaj se to nas tiče? Mi znamo svoje.

Ti mi sad dovlačiš tu nekakvog dješku, a ja sam ti stoput rekao da čitam Grob u prašumi, Barba Niko i Ivo, Zagora i slično. Sam govoriš da tip prakticira obrambenu strategiju klera, hvata za riječi, za izvanjske čine, moralizira...

Prepustiš ga njegovoj sudbini i ne baviš se njime.
To ti je moj savjet, ak' već pitaš.
Go to Top of Page
Page: of 233 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000