forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Čarobna knjiga najavljuje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 389

ivanl
Advanced Member

Croatia
15861 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 19/09/2023 : 08:23:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ivanl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by john connor

Za Valijanta cekamo Fibru.

Bit će to četvrto izdanje na polici… jedva čekam👍👍👍

Koji ce to bit gust stavit jedno do drugoga. S tim da je meni prvo izdanje i u sc i hc.

Los cukar na fritulama!
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/09/2023 : 08:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Usput, niko ne spominje kurvanjske rezultate sa dodjele nagrada SS.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 19/09/2023 : 08:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MaddoX

U nekim grupama na FB-u, rekoše da su Zagor i Fleš za decu do 8 godina maks, valjda zbog kompleksnosti priče.

A Natan još nije izašao.

znam da nathan nije izašao, ali rekoh možda je neko čitao original?

quote:
Originally posted by Deers

Od provjerenih izvora sam čuo da je Zagor/Flash najbolji Zagor zadnjih 10 godina. Nisam još čitao. Čekam Fibru.

dva prenesena mišljenja koja su kao nebo i zemlja. ima li neko iz prve ruke da iznese utiske? :)

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 19/09/2023 : 08:57:47  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

SS otisao u q jos odavno. Secam se gostiju, atmosfere i mase pre 15 godina, neuporedivo..

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 19/09/2023 : 10:54:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by Poli

quote:
Originally posted by Peyo

A i općenito taj fenomen kupovanja svih stripova određenog junaka bez obzira na kvalitetu, to mi je neshvatljivo.

Hm, valjda nije? Zasto bi bilo toliko cudno kupovati sve iz redovne serije Texa, Mister Noja, Zagora, Dampyra... ili je to samo sa ovim nebonellijevim stripovima? Ali dobro, neki od ovih su stvaaarno dugacki serijali, no svejedno.
Dok mi recimo onaj prvi Punisher uopste ne lezi i ne zanima me. Al' dobro, tu stvarno ima razlicitih scenarista/crtaca i runova pa nije posve isto kao kod Bonellija.

@Nema tu razdvajanja Bonelli/Ne-Bonelli. Kakvog ima smisla kupovati/skupljati npr. Batmana sve redom. Šokirao sam se koliko tu ima svega i svačega što bi Jozz rekao trasha. Pa ovo što spominje ivanl za AF (usput ne znam da li on kupuje i LL reprinte AF-a ili zabušava) kojom opsjenom čovjek sebe mora uvjeriti da je to vrijedno nastavljanja kupovanja. Pa uzmimo npr. čak i Ripa Kirbyja. Do sredine 70-ih je podnošljiv još kako/tako poslije to više nema smisla skupljati. I da ne nabrajam. Ne da to ne kupujem, ne treba mi to ni besplatno.

S druge strane ako netko ima želje, prostora, vremena i novca za tako nešto samo neka uživa.

Ja ću radije uzeti nešto iz kolekcije na ponovno čitanje.

Pa da, to sam i spomenuo, sa Punisherom, slicno je sa Batmanom kojeg su radili ni da nema. Sad ti Bonelli stripovi (sveske je li) nisu ni toliko skupe ni zauzimaju toliko prostora... dok se sve to ne sabere poslije par decenija :D pa mozda i nije toliki problem, kad ti se recimo neki junak svidja ili ti treba da malo presjeces tu i tamo (Dylan npr.). Ja tu "uniformnost" vise razumijem, da ti smeta kad se nesto vizualno promjeni pa nema vise te uniformnosti. Mislim da, to sigurno ne izgleda lijepo na polici, ali ipak mi je vazniji sadrzaj. Zato i ne kupujem sve Kolorke, nego one koje me zanimaju (mada je to vecina), ali ne patim od toga da mi sada fali neki broj u toj ediciji koja ionako nema nicega zajednickog sem kolora. :D

Ali konkretno, na primjeru Mister Noa, bilo bi mi zao imati 70% od tih 379 epipozda koliko ih ima sve skupa ako mi recimo 30% nije toliko dobro. Ili jos bolji primjer sa Ken Parkerom. Sigurno nisu bas sve epizode cisto zlato, ali ok, mozda slab primjer jer KP ima kontinuum.

Zapravo, nevazno!

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/09/2023 : 11:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

quote:

SS otisao u q jos odavno. Secam se gostiju, atmosfere i mase pre 15 godina, neuporedivo..

Znači ova blamaža se uklapa u opće stanje?

Slažem se za atmosferu ranije.😉

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4037 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 19/09/2023 : 11:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
Pratim malo što se piše i o Salonu i o tome zašto bi forumaši nešto kupovali ili ne bi kupovali za svoj novac... Mogu samo reći da mi se sve što ima veze s tom "famoznom" Čarobnom knjigom jednostavno - gadi!

Da ne bi bilo zabune, izdanja VČ i Darkwooda obožavam i rado kupujem.
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 19/09/2023 : 12:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Lakrdija.
Ali očekivano.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2838 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 19/09/2023 : 21:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto
matori paralitičar se folira;on ne bojkotuje ČK.

Prvo da izmamim antu mali smesak na licu i napisem
"nemam vremena ovih dana" (zvuci mu neverovatna ta cinjenica)

Od ck uzimam samo neke stvari na rasprodaji
tipa na krilima vetra, tehnooci i slicno
zadnje sto bese uzeh od njih po normalnoj su bili dzeremaje +valijant 17

i to naravno samo u radnjama na slobodnoj teritoriji

slabo se bogate preko mene

svidja mi se koliko su malo cestitka dobili zs dvadesetogodisnjicu, svakom po zasluzi

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3001 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 21/09/2023 : 10:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Ako koga zanima, prelistao sam juce Zmija i kojot i bas dobro deluje. I sam sadrzaj stripa i kvalitet izdanja. Kazu da je radjeno u nekoj novoj stampariji (SP print, ako sam dobro zapamtio).

Pumpaj
Go to Top of Page

Red Marquis
Advanced Member

Serbia
3389 Posts

Member since 06/11/2017

Posted - 21/09/2023 : 11:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Red Marquis a Private Message  Reply with Quote
Nisam video izdanje, ali strip je dobar, mene je malo na recimo Tyler Cross podsetio, miks par žanrova.
Go to Top of Page

Jozzinelli
Senior Member

1680 Posts

Member since 10/04/2011

Posted - 22/09/2023 : 02:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Jozzinelli a Private Message  Reply with Quote
Vidi se da je sawitch političar, kako je elegantno izbegao da mi odgovori na pitanje...

Mek Koj nema alternativu
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7987 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 22/09/2023 : 23:52:51  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
Ko nije uzeo a velika preporuka i to na akciji-Veliki Mrtvac ..Izvanredni integrali(prica i crtez) i napokon nesto procitano u jednom danu"oba integrala"

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

Ampoo
New Member

Serbia
142 Posts

Member since 07/09/2022

Posted - 23/09/2023 : 10:58:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Ampoo a Private Message  Reply with Quote
Sendmen 6 na cobissu

https://plus.cobiss.net/cobiss/sr/sr/bib/124441353#full

"Ev'ry Little Bug"
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/09/2023 : 11:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jozzinelli

quote:
Originally posted by sawitch

Nema akcija i drugara, bojkotujem jer je preterala CK jos odavno.

Pa jel' nastavljaš kompletiranje serijala - Taličnog, Valijanta i šta ono beše još, ili si odustao i od toga?

Izvini, nisam video. Nastavljam serijale. To sam rekao odmah u startu. Talicni i Valijant. Asteriks je bio zavrsen. Kad to stane to je to.

Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
415 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 23/09/2023 : 13:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
Iskoristiću priliku da se nadovežem i vratim na temu od pre par dana gde sam nabrojao sve one koji uprkos neslaganju, ipak kupuju od ČK ono što ih zanima, neko više neko manje ali uglavnom većina kupuje. Evo čak i savitch, iako je jedan od najglasnijih zagovornika bojkota. A kladio bih se da i Anti sa one njegove gomile koju naručuje za drugare, poneki "sklizne" i ostane kod njega. A kada sam napisao da je to sasvim normalno i da ne treba voditi neke svoje unutrašnje ratove i lišiti sebe dobrih stripova, Borg me je proglasio za spin majstora. Svašta.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41188 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/09/2023 : 13:50:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja sam odmah rekao da cu zavrsiti zapoceto i nista novo necu poceti niti osim toga kupiti. Toga se drzim.

Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 23/09/2023 : 14:49:46  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dovlajoe

quote:
Originally posted by borg

Dovlajoe, ja se skoro sa svima slažem. Ne vidim u čemu je na primer Pakino mišljenje suprostavljen Nesvrstanom ili Savićevom...

Svi imaju isti stav. Da će za svoje novce da kupuju šta žele, odnosno šta ne žele neće...

I niko tebe ne tera ili ti zabranjuje da kupuješ šta želiš za svoje novce.

Neki su samo pokušali da nam otežaju da kupimo ono što želimo. Al i to polako dolazi na svoje mesto...

Mislim da ti nije dobra formulacija. Zajednički stav je da svi manje više kritički gledamo i ne odobravamo potez ČK koji je rezultirao nekim zabranama i otežao nabavku dobrom delu poklonika stripa.

Ono što deli navedene grupe je da jedni kupuju ono što žele pa i od ČK, a drugi apriori ne kupuju od ČK ništa, čak i ako im se nešto svidi i sa njihove je liste želja.
I ja nikog ne teram da kupuje prema mojim sugestijama. Samo smo se malo prebrojali na osnovu postova sa zadnjih par strana i usput malo zabavili. Ko hoće da se inati i uskrati sebe za npr. komplet Asteriksa (koji uzgred nema mana)- molim lepo, njihov izbor. Pogotovu što ta donkihotovska parola - sjebaćemo ČK i Boru bojkotom - ne pije vodu.

Pošto opet spinuješ , da ti odgovorim na onaj post. Pa i na taj drugi.

Ja sam rekao da se slažem sa svima, i da svi imaju manje više isti stav. Kupovaće ili neće za svoje novce po sopstvenom htenju. I ja ću kupiti ČK stripove i Sawić će i Jozzi i Anto... Neke da, neke neće... Ali to što ja nisam do sada kupovao u većoj meri stripove nije zato da bih "sjebao Boru". U tome je tvoj spin. Ja sam lepo obrazložio da mi papir i format često imaju presudnu ulogu kod (ne)kupovine ČK stripova. I to je stanje nasleđeno i mnogo pre pokušaja totalne zabrane Fibre u Srbiji.

Moja (ne)kupovima nema nikakve veze sa "sjebavanjem Bore".
Jel to objašnjenje tebi manje više OK? I jel razumeš šta je spin u tvojoj poruci?

A i ova druga poruka gde ja tebe kao optužujem da spinuješ iz razloga: što kažeš da ljudi ne treba da vode unutrašnje ratove između želja i principa je spin. Obrazložio sam ti gore u čemu je tvoj spin. (Mal)Tretiraš proizvoljno moj stav, svrstaš me u proizvoljnu kategoriju, pa mi još i dodeliš cilj za koji se zalažem. A sve na konto prethodne poruke u kojoj sam ti izrekao svoj stav koji je drugačiji od tvog kasnijeg konstruisanja. To je klasično spinovanje...

(Mada se uistinu, ne slažem sa time da treba udovoljiti uvek željama na račun principa. Treba nekad imati i kičmu. Nije to baš tako lako. Kao što se ne slažem ni da treba biti rob principima.
Neka ravnoteža mora da se nađe. Tako da ti unutrašnji ratovi i nisu loši)

Edit: Odgovaram ti na poruku ne zato što mi smeta što me svrstavaš tamo ili ovamo, na obe strane je dobra ekipa, nego što mislim da me nisi razumeo.

Resistance is futile.

Edited by - borg on 23/09/2023 15:37:00
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
415 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 23/09/2023 : 16:25:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
@borg
Vidi, sjebavanje Bore sam pomenuo u kontekstu da i ako bi uspelo nije vredno uskraćivanje za nešto do čega nam je stalo. Upućena je naravno onima koje interesuje nešto iz produkcije ČK a nemaju stomak da pređu preko Borinih brljotina. Upućena je iz najdobronamernijih pobuda, (mada sad ispade da je možda neoprezna), iz vizure poklonika stripa, a ne da bi nekom razvejavao moralne dileme između želja i principa. Ti imaš sasvim druge razloge zbog kojih ne kupuješ i to je ok. Ne vidim zašto si se našao prozvan i dva puta mi priši etiketu spina, što priznaćeš nije najlepši način da nekom nešto objasniš.
A evo da, bez loših namera, probam ja tebi. Ako ja napišem "Većina u Čačku navija za Zvezdu", da li je korektno i na kraju krajeva ispravno da odgovoriš sa " To je spinovanje, ja sam iz Čačka i navijam za Partizan"?

Odgovaram ti na poruku ne zato što mi smeta što me svrstavaš u spinera, nego što takođe mislim da me nisi razumeo. A i zbog činjenice da su me pitali da pogađam sa kim ću na forumu upasti u ovakvu polemiku, ti bi sigurno bio među poslednjima.
Go to Top of Page

borg
Senior Member

Serbia
2434 Posts

Member since 13/01/2020

Posted - 23/09/2023 : 17:50:42  Show Profile Show Extended Profile  Send borg a Private Message  Reply with Quote
Pa kad tako kažeš, onda...

Resistance is futile.
Go to Top of Page

dovlajoe
Junior Member

Serbia
415 Posts

Member since 11/01/2019

Posted - 23/09/2023 : 18:12:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dovlajoe a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

jagodanbg
Advanced Member

3001 Posts

Member since 17/07/2019

Posted - 23/09/2023 : 22:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send jagodanbg a Private Message  Reply with Quote
Ove poruke su sve za onu drugu temu, u koju sam rešio da ne ulazim više ☹️

Pumpaj
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7987 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 23/09/2023 : 23:43:38  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
Citam skoro desetak stranica ovog topica a kao da gledam politicarenje ovde na celom balkanu...Ko i kako,zasto i gde...
Mislim ok samo napred ali ko je zasro ili nije i opet nista...
Opet ide sve kako treba,imamo izdanja svih izdavaca i to na tone.
Grozno je sto nam je kupovna moc sve manja a time se ne bavimo...
Postujem ja sportiste pogotovo sportiste iz moje zemlje koji su nesto najbolje sto nas je"snaslo"od raznih grozota i nekulture..
Ali pa gde su ti isti ljudi,tj omladina koja docekuje nase sampione kad nam forsiraju parizer...Nema ih nigde tad cutimo ...
E pa ovo je tek smesno sto se tice borbe oko izdavaca a sve imamo koliko pozelimo pa ko sta pozeli moze da kupi..
Moja kritika ide za carobnu knjigu sto nisu nastavili i zavrsili rip kirbija..A to sam zarko zeleo i ocekivao...Sad da krenem s fibrom ne ide...Ostajem pri tome da se ne mesaju babe i zabe kod izdavaca vec da se hronoloski ide bilo to kiosk ili albumsko izdanje...Vreme dnevnika je proslo ma koliko njihova izdanja imaju cenu.pozz

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6460 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 24/09/2023 : 09:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Spominjete Valianta u izdanju Fibre...otkud to?
Marko je već više puta pisao da ne izdaje stripove koje već netko u Hr izdaje, a Valianta izdaje ZN...ili više ne (ne znam, stvarno nisam upoznat)?

Što se tiče ČK i bojkota i sličnog, ma meni su se zgadili pomalo nekvalitetom (i nejebanjem kritika stalinih, ali očito nebitnih potrošača) i prije ovoga sam već bio napisao da više neću kupovat ništa njihovo iz Simbola i kenja mi se od njihovih šupskih poteza gdje neki serijal započnu u Rotografici i onda nakon 1-2 knjige krene đubretarija iz Simbola.
A Bora, Vuk i općenito to udruženje metanja Fibri su još pridonesli mom ne voljenju (da se tako izrazim) ČK-a.
Evo ovaj Asterix 13 ću sigurno uzeti kad-tad i vj još nešto što mi se svidi (premda već dugo nisu izbacili nešto što me zanima), a da nije iz Simbola jer to jednostavno želim imati a nema od drugih izdavača, ali od Vuka bome nema šanse da više išta uzmem (''na svu sreću'' pa mu je broj izdanja jako mali i ne propuštam gotovo ništa).

@NESVRSTANI: A što takav kompletno anti Sr stripovi stav?

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 24/09/2023 09:50:00
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/09/2023 : 12:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DiSkAcH

Spominjete Valianta u izdanju Fibre...otkud to?

Niotkud... Kao i većina upisa, nabacujemo se olako ispisanim ričima i rečenicama, mada, nikad nebi isključija spomenutu opciju.

Go to Top of Page
Page: of 389 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.78 seconds. Snitz Forums 2000