Author |
Topic  |
Ted Miller
Average Member

791 Posts
Member since 28/10/2021 |
Posted - 10/03/2024 : 20:07:34
|
quote: Originally posted by Ivan Liverpool
Sta nije da se svojedobno tokom 50-ih nakon popularizacije Kapetana Mikija, Kita Tellera i "Un ragazzo nel far west" razmisljalo o tome da se napravi zasebna edicija s mladim Willerom?
da su to tada napravili, dok je i bilo vrijeme, ok, i onda vjerojatno nebi bilo mladog Tex Willera. |
 |
|
Dwayne_Looney
Advanced Member

7096 Posts
Member since 15/10/2014 |
Posted - 10/06/2024 : 22:47:22
|
Meni je ova priča iznad prosjeka serijala koji je s 2-3 svoja uratka uvelike formirao i Ruju. Ne vidim ovakvu priču kao neki klasični Tex. Pratimo dvije potjere koje se zatim očekivano spajaju, ali kao da je tu nedostajalo još 20-30 stranica. Negativci vrlo zanimljivi. Malo je tupav početni dijalog Kita i Nata Mac Kenneta koji kao dugo traži Svraku, ali ne trudi se nešto pa poželi sreću Kitu i nudi pomoć ako zatreba. Pa, uz toliki trud... Ipak, zanimljiva priča. Idemo sada novi broj, tri boda se zaostaje za Bonellijem.
P: 8, S: 7, C: 8, N: 7 |
loading...
|
Edited by - Dwayne_Looney on 11/06/2024 07:31:47 |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12144 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/06/2025 : 04:08:04
|
Jako dobra priča i jako dobrodošla promena dinamike u odnosu na uobičajene Teksove priče. Ideja je da se prate dva odvojena toka Kit Viler koji ima značajno veću ulogu od uobičajene (pada mi na pamet epizoda Kolorado Bel gde je takođe imao veću ulogu) prati ženu pljačašicu Svraku koja me neodoljivo podseća na Zagorovu Gambit i drugi tok gde Teks i Karson prate nemilosrdnog serijskog ubicu i te dve priče se spajaju i prepliću u Nju Orleansu! Uzbudljiva, zabavna, napeta i pomalo drugačija priča, odavno mi se nije desilo da sam želeo da priča traje duže i voleo bih da je bio malo efektniji kraj ali dovoljno je i to što znamo tj.imamo najavu da će se Svraka vratiti! Laura Zucheri se vrhunski uklopila u Teksov svet. Jako detaljno crta pozadine i scenografiju bila to unutrašnjost kockarskog broda na Misisipiju na putu za Nju Orleans ili zadimljene salune i pune ulice Nju Orleansa tokom šarenila i ludila koje predstavlja festival Mardi Gra. Dobro se uklopio i kolor ovde. Pohvale i za Rujua i za Lauru i za sjajnu Villinu naslovnu stranu!
Priča:10, Scenario: 8, Crtež: 9, Naslovna strana: 10, ukupno: 91% |
 |
|
Topic  |
|
|
|