forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Kyle "Freakin" Starks
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 2

izivko
Advanced Member

Germany
13026 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 20/04/2024 : 15:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
Evo upoznah i ja Kylea Starksa.

Peacemaker (Panini 2024, 204 str. / Peacemaker - Disturbing the Peace 1, Peacemaker Tries Hard 1-6)

Tko je Peacemaker?
Uvodnu priču, Peacemakers Origin, napisao je Garth Ennis a nacrtao Gary Brown. Nije loša ali ništa posebno.

Ali zato nastavak!
Ovdje ćemo sve saznati o njegovom životu. Ali da ne otkrivam puno, reći ću samo da je Peacemaker član odreda Suicide Squad.
Nema pravih prijatelja, niko ga ne šljivi ni jedan posto - jednom rječju papak! Ali jako simpatičan papak.

I kada napokon stekne prijatelja, doduše četveronožnog, nažalost, odmah ga ponovno gubi. Otmičari malog Brucea Waynea žele da Peacemaker obavi jedan poslić za njih...

Ovo je opičeno, zabavno, urnebesno - genijalno!

- Ja sam Peacemaker!
+ Nikad čulla.

- Ja to ne bih jeo. Sigurno znaš da je med pčelinje govno? Šta si mislio odakle med?
Misliš da pčele imaju neku posebnu mednu rupu kojom prave med...

- Ako se muškarac ne može nositi sa sobom, beskoristan je kao i hrpa govana u wc šolji.
A znaš li ko hoće pomoći hrpi govana? Niko! Jer nikoga ne boli kurac za komadom govneta.

- Ne vodi ti brigu o meni, sinko. Još uvijek savršenom baratam sa 3 P: plovim prcam puzim.
+ Ričarde, starkelja je dementan. Ne kaže se puzim več guzim.

Have mercy
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4633 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 28/07/2025 : 17:17:22  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Peacemaker Tries Hard

Evo i mene u susretu s ovim nadasve zabavnim i osebujnim autorom. Iako je stvarao s drugim kućama dosta toga i prije, nekako mi se činilo najbolje početi s DC-om gdje teren relativno okej poznajem. No, predznanja ovdje dalje od Suicide Squad filma (onog drugog) ni ne treba. Ustvari, strip se fino nadovezuje na ideje, ali igra po svojim pravilima i stvara svoju vrstu zabave.
Peacemaker je i ovdje dosta suženog shvaćanja svog svijeta, ali vrlo spreman na akciju i spašavanje, baš kao i John Cena u hvaljenoj seriji. U stripu je okružen s podosta beskrupuloznih negativaca koji su više ili manje opasni, a od kolega ne dobiva pomoć kakvoj bi se nadao.
U tom crnohumornom miksu, Starks se odlično snašao i uspio biti zabavan, relevantan, domišljat, a opet priča nije trpjela i bila je dinamična. Naravno, ne treba ovdje očekivati neku kompleksnost, ali strip je koji ima dušu (kakvu-takvu, ima je).
Vizualni dio je isto jako dobro odrađen i sviđa mi se taj stil koji je inspiriran klasičnim videoigrama. Totalno paše ovdje.
Ovaj pomalo marginalni lik je dobio stvarno pošteno dobar naslov. Nasmijao sam se više puta, pročitao u jednom navratu i sa zadovoljstvom ga spremio na policu. Inteligentno raskalašen je taj Kyle Starks sa svojim idejama.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page
Page: of 2  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000