Author |
Topic  |
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6361 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 02/08/2024 : 14:38:18
|
Teška tema, brzo se čita ali nemogu reći da me oduševilo kako je ispričano odnosno fali mi tu nešto. Dio sa sprovodom apsolutno predug (100ak stranica). 2.polovica ipak interesantnija u smislu kako se članovi obitelji nose sa gubitkom brata. Lijepo putovanje od Zidroua obrađuje donekle sličnu temu i na mene je taj strip ostavio veci utisak. Crtački ok ali nije sad to nesto wow. Recimo Trgovina od istog autora, potpomognuta Loiselom, puno bolje izgleda. |
Bond.James Bond. |
Edited by - Aco on 02/08/2024 14:39:53 |
 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2390 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 04/08/2024 : 14:55:57
|
Teška je tema, plus to još i obiteljska i onda mi je teško ocjenjivati ovaj strip kao svaki drugi. Ali dojmio me se. Mislim da je Trip ovdje dobro prenio bol i izgubljenost nakon gubitka djeteta/brata. Sve skupa ipak nije apsolutni crnjak, strip ima nešto katarzično, barem je tako meni bilo na kraju..
Možda nije nešto što ću čitati sto puta, ali je definitivno jaka Orka. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29675 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
naker
Advanced Member

5447 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 21/06/2025 : 22:14:12
|
Istinita i iskrena priča o gubitku člana porodice i načinu kako nastaviti živeti kada si izgubio deo sebe. Tužna priča sa mnogo emocija gde grafizam samo pojačava bol koju su doživeli članovi porodice. Rešetka sa krupnim, zumiranim kadrovima, gde se vidi svaki detalj na licu ožalošćene porodice, vidi se svaka prolivena suza, vidi se sav taj bol. Montaža i kadriranje odrađeno najsporijim mogućim tempom, radnja se usporava, pokušava se pedantno i na sistematski način preneti na papir svaki momenat, svako sećanje, svaki detalj koji je trajno obeležio jednu porodicu.
Iako je strip tužan, put vodi ka katarzi. Farba na početku monohrono siva i crna, ali kako prolaze godine pojavljuju se obojene stranice. Izgubili su svog bracu, ali su dobili sestru, braća imaju sopstvenu decu. Mala je to uteha, ali kada život uzima, život i daje, uvek daje više. Jedini ispravan način da prežališ gubitak je da tuguješ i oplakuješ, nikada nemoj zaboraviti šta se desilo, ali nemoj ni zaboraviti da nastaviš sa životom. |
 |
|
Topic  |
|
|
|