Author |
Topic  |
danilo9899
New Member

Serbia
123 Posts
Member since 15/12/2015 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12082 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 24/03/2025 : 18:11:57
|
quote: Originally posted by danilo9899
Pozdrav. Za rođendan sam dobio jednu tablu, pa me interesuje da li neko zna iz kog je stripa? Znam samo da je Dela Monika
[url=https://ibb.co/kspqhFyQ] [/url]
Lep poklon! Originalna Della Monicina tabla, jako lepo! |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7976 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Terminator
New Member

Bulgaria
205 Posts
Member since 26/06/2003 |
Posted - 24/04/2025 : 16:13:16
|
Zagor+ 12 - Srce Manitua
Je li Zagor bio kad u Oregonu? Ne mogu se sjetiti. No sjećam se da sam gledao par vesterna smještenih onamo u drugoj polovici 19. stoljeća. Srce Manitua potraga je za lordom Whyndamom, kojeg smo sreli u prethodnim epizodama. Zagor u maniri Apokalipse danas odlazi u taj divlji teritorij i sreće svog Kurtza nazvanog Srce Manitua i on ima svoj plan. E, sad, ima tu krasnih prizora divljine i idealista, ali konačan je dojam dosta slab. Jer je i negativac dosta slab, zaštićen Indijancima i njihovom princezom, a na kraju i bezvezno fasuje. Možda je najupečatljiviji dio epizode Conradova priča. Conrad kao Joseph Conrad, autor Srca tame, po kojoj je snimljena Apokalipsa. Izgori skladište šećera, nasilnik zato ubije nevinog, a kad se otkrije krivac, koga briga. Na crtež nemam zamjerki, a naslovnica nagovještava epsku avanturu koja je, po meni, ipak blago razočaravajuća.
7/10 |
I am the law. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12082 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/04/2025 : 18:46:42
|
quote: Originally posted by Terminator
Zagor+ 12 - Srce Manitua
Je li Zagor bio kad u Oregonu? Ne mogu se sjetiti. No sjećam se da sam gledao par vesterna smještenih onamo u drugoj polovici 19. stoljeća. Srce Manitua potraga je za lordom Whyndamom, kojeg smo sreli u prethodnim epizodama. Zagor u maniri Apokalipse danas odlazi u taj divlji teritorij i sreće svog Kurtza nazvanog Srce Manitua i on ima svoj plan. E, sad, ima tu krasnih prizora divljine i idealista, ali konačan je dojam dosta slab. Jer je i negativac dosta slab, zaštićen Indijancima i njihovom princezom, a na kraju i bezvezno fasuje. Možda je najupečatljiviji dio epizode Conradova priča. Conrad kao Joseph Conrad, autor Srca tame, po kojoj je snimljena Apokalipsa. Izgori skladište šećera, nasilnik zato ubije nevinog, a kad se otkrije krivac, koga briga. Na crtež nemam zamjerki, a naslovnica nagovještava epsku avanturu koja je, po meni, ipak blago razočaravajuća.
7/10
Ideja price zvuci odlicno, odraditi Zagorovu Apokalipsu Danas odnosno Zagorovu reinterpretaciju Konradovog Srca tame. Steta sto scenario nije ispunio ocekivanja. Jos je tu i sjajan crtez Barisona. Sacekacu da ova prica dodje na red u Novom LMSu VCa. |
 |
|
Terminator
New Member

Bulgaria
205 Posts
Member since 26/06/2003 |
Posted - 27/04/2025 : 16:43:17
|
Sotonska klopka iliti Mortimer opet napada
Ne znam sad koliko je nas mislilo da je zatrpavanje Mortimera kamenjem na obali rijeke bilo prikladno zlikovcu takva kalibra, no siguran sam da je Burattini i tad već znao da će ga vratiti u serijal na još jedan uzaludan pohod prema Zagoru.
Dakle, Mortimer je preživio. Bez brige, sve je opsežno pojašnjeno u prvom broju epizode, a na početku drugog objašnjava nam se i šta je radio do povratka u Darkwood. Dobili smo čak i natruhe Zagorova povratka u Europu nakon Rakosija!
Itekako mi je jasno da se neke stvari moraju retconati, druge objasniti, no Bure to čini s takvim iritantnim detaljima, pojašnjavanjem baš svega da mi se čini kao da se obraća neukima. Čitatelji mogu povezati neke stvari, nismo glupi. Skraćivanjem i držanjem onoga što je bitno skresali bismo nepotrebne digresije i povećala bi se dinamika i uvjerljivost priče.
Nakon ovog malog grintanja, bez problema ću reći da mi se je epizoda svidjela. Darkwood i Pleasant Point ugodna su okolina, imamo tu vojnike i trapere, tri lokalne cure od kojih jedna potiho voli Zagora i teško joj je to reći, prilično jednostavnu zavjeru uz poznate Mortimerove elemente prerušavanja i pseudonima, kad krene akcija, baš krene, a crtež Espositovih je sjajan. Ostaje vječno pitanje zašto je Mortimer tako opsjednut osvetom iako niti jednom nije pobijedio Zagora i zašto nije ostao gledati Zagorovo vješanje, šta je jako protiv svega za šta je radio. Vjerojatno je Bure htio teatralan Zagorov upad u ured s moćnicima. Deus ex machina? Šteta, da je to uvjerljivije riješeno, epizoda bi bila tik do vrhunske.
Je li ovo bio zadnji Mortimerov napad na Zagora? Ako ga opet ožive, morat će biti vraški dobro.
8/10 |
I am the law. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7976 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
Topic  |
|