Author |
Topic  |
|
CRŠ
New Member

181 Posts
Member since 03/04/2016 |
Posted - 13/04/2025 : 11:03:50
|

Pozdrav svima, stiglo nam je i to doba godine! 
28. CRŠ - Zagreb Comic Con održat će se od 23. - 25. svibnja 2025. u zagrebačkom Studentskom Centru! I ove godine donosimo stripove, goste, izložbe i pregršt zabave! Ne propustite!
Nastavljamo s najavama gostiju... 

Declan Shalvey je nagrađivani irski crtač i scenarist stripova i grafičkih romana. Najpoznatiji je po svom hvaljenom radu na stripu Moon Knight u suradnji s Warrenom Ellisom za Marvel Comics, gdje je modernizirao lik i približio ga novoj publici, što je poslužilo kao osnova za istoimenu televizijsku seriju na Disney+. Također je ostvario velik uspjeh s rekonstrukcijom franšize Thundercats za Dynamite Comics, koja je oborila rekorde prodaje. Shalvey je radio na brojnim popularnim naslovima i likovima poput Mystique, Alien, Terminator, Batman, Deadpool vs Old Man Logan, Immortal Hulk te na inovativnoj seriji X-Men Unlimited u suradnji s Jonathanom Hickmanom. Osim rada za velike izdavače, razvio je i niz autorskih projekata poput Injection, Savage Town, Bog Bodies, Time Before Time te svoj najnoviji samostalni projekt Old Dog, objavljen u izdanju Image Comics.

Rođen u Bruxellesu 1959. godine, autor francusko-švicarskog državljanstva odrastao je kao pravi kozmopolit. Po struci biolog, crtanju i stripu pristupio je kao autodidakt. Svoju umjetničku karijeru započeo je kao slobodni karikaturist tijekom studija biologije. Početkom 1980-ih godina otkriće velikih majstora stripa i susreti s novom generacijom umjetnika potaknuli su ga da paralelno sa znanstvenom karijerom započne i vlastiti put u svijetu stripa. Njegov znanstveni rad, obilježen brojnim putovanjima, zaokupio ga je sve do 2010-ih godina, kada se, potaknut rođenjem djece, odlučuje skrasiti. Presudan trenutak dolazi 2018. godine kada njegova kći Swann nehotice ostavlja knjigu "Priča o galebu i mačku koji ju je naučio letjeti" Luisa Sepúlvede. Pročitavši je u manje od sata, autor doživljava trenutak nadahnuća i odlučuje adaptirati priču u obliku stripa. Nakon kratkog istraživanja i uspješnog kontakta s autorom, Luis Sepúlveda mu daje svoje odobrenje za adaptaciju. Ključnu podršku na tom putu pružili su Anne-Marie Métailié, Louis-Antoine Dujardin i Jean-Christophe Caurette, čije su savjete i ohrabrenje bili presudni za realizaciju projekta.

Mauro Laurenti, rođen u Rimu, 2. srpnja 1957. godine. Nakon Likovne akademije počinje raditi za Studio Dina Leonettija, a zatim i za strip reviju "Donna Blu" Renza Barbierija. Kao politički karikaturist surađivao je s dnevnikom Paese Sera, te kao crtač za razne ACME revije - "Splatter", "Mostri" i "Torpedo"; nakon čega surađuje sa studijem animacije Vita Lo Russa. Baš u to vrijeme Laurenti stvara storyboard trailer za Zagora koji je trebao postati crtani film, te je zahvaljujući njemu ušao u kontakt s izdavačkom kućom Sergio Bonelli Editore. Od 1993. Laurenti stvara i kreira Zagorove pustolovine do dana današnjeg. Hrvatski čitatelji Laurentija su upoznali već u prvim brojevima redovne serije u izdanjima Slobodne Dalmacije; uz bok drugim izvanrednim crtačima iz Zagorovog crtačkog staffa, poput Marcella, Raffaela Della Monice ili Stefana Andreuccija. Laurenti je od 1993. radio devet Zagorovih priča u redovnoj seriji; spomenimo samo neke „Kradljivac sjena“, „Aljaska“, „Osveta vudu“, „Otočki klan“. Kao i jedan Zagorov almanah "Otok demona" (Ludens ALM br. 10) i maxi "Crni osvetnik" (Ludens MX 13), i jednog Dampyra "Legenda o Amber". Radi i naslovnice za srpski kolekcionarski Zagor. 2011. godine predstavio je tematski portfolio erotskih radova "Le donne, un mondo da scoprire", vezan uz Zagorov svijet. Laurentiju je ovo drugi dolazak u Zagreb nakon 2007. godine koja je obilježavala 40 godina Zagora u Hrvatskoj. Iako svojim karakterističnim crtežom odudara od klasičnih Zagorovih crtača, zauzima posebno mjesto u srcima Zagorovaca…

Iz Madrida ravno na CRŠ dolazi FERNANDO DAGNINO – majstor stripa s impresivnom karijerom na obje strane Atlantika! Nakon što je karijeru započeo kao Disneyjev „Imagineer“, brzo se probio u svijet stripa i radio na hit-serijalima poput Superman, Wonder Woman, Teen Titans i Suicide Squad za DC Comics, kao i na Blade Runner: Origins za Titan Comics. Njegovi autorski radovi poput Smart Girl, L'Agent i Winter Queen osvajaju publiku diljem svijeta, a ove godine imate priliku upoznati ga uživo u Zagrebu!
A za predivni plakat Fernanda Dagnina možemo reći samo jedno: wow!

Nezaobilazna ikona, ime poznato svakom Zagorovom fanu nam ponovo dolazi u Zagreb! Dugogodišnji scenarist i glavni urednik serijala o legendarnom Duhu Sa Sjekirom, autor je nekih od najvažnijih i najvoljenijih Zagorovih epizoda. Još od svog prvijenca Sindrom Belzebul (1991.), pa preko kultne Nove američke odiseje (1994.) do epskih priča poput povratka Supermikea u čak šest epizoda, Burattini je izgradio prepoznatljiv stil koji istovremeno poštuje tradiciju i uvodi novine. Uz klasike, autor je i posebnih edicija poput Zagor Korijeni i Darkwood Novels, kojima je dodatno produbio Zagorovu prošlost i mitologiju. Danas je najplodniji Zagorov autor i čovjek koji već desetljećima s puno strasti i poštovanja nastavlja graditi legendu o Duhu Sa Sjekirom.
|
28. CRŠ - ZAGREB COMIC CON SC ZAGREB / 23. - 25. 5. 2025.
|
Edited by - CRŠ on 08/05/2025 15:39:54
|
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19275 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 13/04/2025 : 11:35:59
|
Bravo.. Prvi i odmah najvazniji gost.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
emirem
Advanced Member

10844 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 18/04/2025 : 00:12:10
|
Blade Runner: origins mi je vec mjesecima na listi. A i Bure je tu? Sta bi ga mogli pitati, hmmm… |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27436 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9536 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12085 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 22/04/2025 : 22:45:30
|
quote: Originally posted by Deers
Nije urednik?
Ovo i ja sad prvi put cujem?
Plakat Fernanda Dagnina stvarno jeste prelep i voleo bih kada bi neko kod nas objavio Blade Runner: Origins.
Inace zar nije CRS ranije nesto bio u 9. ili 10.mesecu? Iznenadio sam se kad sam video da je u pitanju 5.mesec. Ili sam to ja nesto prebacio i pobrkao? |
 |
|
sumohrvat
Advanced Member

4040 Posts
Member since 22/11/2004 |
Posted - 23/04/2025 : 00:05:19
|
quote: Originally posted by going going
Nije urednik?
Ovo i ja sad prvi put cujem?
Plakat Fernanda Dagnina stvarno jeste prelep i voleo bih kada bi neko kod nas objavio Blade Runner: Origins.
Inace zar nije CRS ranije nesto bio u 9. ili 10.mesecu? Iznenadio sam se kad sam video da je u pitanju 5.mesec. Ili sam to ja nesto prebacio i pobrkao?
Zadnjih desetak godina je uvijek na proljeće... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27436 Posts
Posted - 23/04/2025 : 00:55:15
|
Nije urednik?
a bilo je nekih priča pa sam pomislija da je to provedeno. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9536 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 23/04/2025 : 07:14:44
|
Boselli je taj koji više nije urednik na svim izdanjima Texa. A vrlo skoro uopće, ako se sada ja ne varam. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27436 Posts
|
tex2
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
32784 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 23/04/2025 : 09:36:31
|
Tko bi ih uopće mogao zamijeniti? |
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
 |
|
veber
Senior Member

1138 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 26/04/2025 : 18:34:20
|
quote: Originally posted by emirem
Blade Runner: origins mi je vec mjesecima na listi. A i Bure je tu? Sta bi ga mogli pitati, hmmm…
Još malo strpljenja pa bude i Blade Runner: Početak s crtežom i potpisom |
Bog je stvorio ženu a Luger Parabellum. |
 |
|
dino1984
Average Member

Austria
640 Posts
Member since 31/05/2007 |
Posted - 29/04/2025 : 11:32:05
|
Koja je tocna adresa gdje se odvija CRS? Jel to Savska cesta preko Ciboninog tornja ili nesto drugo? Hvala |
Good night white pride!! |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1255 Posts
Member since 03/12/2014 |
|
dino1984
Average Member

Austria
640 Posts
|
dino1984
Average Member

Austria
640 Posts
|
CRŠ
New Member

181 Posts
Member since 03/04/2016 |
Posted - 08/05/2025 : 15:43:12
|
quote: Originally posted by dino1984
Ima li negdje malo opsirnije o ovogodisnjem CRS-u, recimo ko ima standove i takve stvari?
Do kraja tjedna ćemo vas zatrpati s informacijama!  |
28. CRŠ - ZAGREB COMIC CON SC ZAGREB / 23. - 25. 5. 2025.
|
 |
|
|
Topic  |
|