forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: KOLORKA 324 Grad Gamadi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 20/05/2025 : 08:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote

Grad Gamadi. Ljepljiv i prljav… Grad šverca na malo, malih biznisa u kojima banditi i izgubljeni beskrajno ponavljaju istu scenu.

Jacques Topolko, privatni detektiv, velik, snažan i samozatajan, vodi kaotičnu istragu u vezi s nestankom kćeri kraljice podzemlja, a jedini prijatelji su mu predmeti. On jedini može čuti njihov glas. Sa stvarima i razgovara...

Tijekom svoje avanture Topolko će se suočiti s vojskom ljudi insekata kojima upravlja ludi znanstvenik, pronaći će neočekivano pojačanje u malom dječaku s ulice kojega prati njegova mačka Zlovolja, zaljubiti se, proganjat će ga i prebiti braća na lošem glasu…

Kolorka 324 • Grad Gamadi • 264 stranica • Kolor • 215 x 280 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Julien Lambert • Crtež Julien Lambert • Prijevod Jelena Prtorić • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 20.5.2025. • Cijena 37 E

https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/kolorka-324-grad-gamadi/1069/

Trouble will find me

Chui
Senior Member

1245 Posts

Member since 13/12/2020

Posted - 12/06/2025 : 17:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Chui a Private Message  Reply with Quote
Ovo bih stavio negdje u red stripova kao Negalyod. Crtež nevjerovatnog šarma totalno osvaja, a za priču šta reći. Nekad je super uzbudljivo nekad se pitaš zašto je to Firba objavila. Jednostavno treba mozak na pašu i prepustiti se i uživati u mukama glavnog junaka koji s tim bafama ima nešto Belmondovsko što mi se sviđa. 8.5/10

Dodao bih da se strip na zabavan način bavi i ozbiljnim temama, od dječjeg zlostavljanja, preko feminizma, do suvremene izolacije pojedinca uslijed tehnologije što mu daje na vrijednosti.

Edited by - Chui on 13/06/2025 17:20:56
Go to Top of Page

Zula
Senior Member

1642 Posts

Member since 07/10/2015

Posted - 11/07/2025 : 18:03:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Zula a Private Message  Reply with Quote
Grad Gamadi

Tri albuma za dvije priče i jedan dojam.
Nije ne odmah uvuklo ni pričom ni crtežom, ali malo pomalo... na kraju prve priče letio sam s likovima. A druga je još bolja!
Topolko nije Ljepotica, ali razgovara sa stvarima, i ponekad se pretvori u zvijer. Stvari ispune strip pričom, ostali likovi ga emotivno ofarbaju, a Topolko djeluje.
Teme su raznolike, isprepliću se te je strip kompleksniji nego se čini.

Ocjena: sjekačica mi je zaprijetila, a strip objasnio - 9/10 je skroz ok, a da ne poletim previše
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1803 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 18/07/2025 : 22:13:01  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiva i vrlo dobra priča. Sposobnosti koje glavni junak ima su stvarno osveženje, uživanje je kad autori daju nešto i novo i kvalitetno. Tu je utkana i kompleksna porodična priča, ili više njih, sa sve poremećenim odnosima. Crtež mi nije baš legao. Prva dva albuma su dati kao jedna celina, i možda je tu trebalo stati, ali to ne znači da je treći loš, odnosno da je manjeg kvaliteta.

Edited by - night on 18/07/2025 22:13:21
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21788 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 27/07/2025 : 18:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
uf što mi je dobro legao Grad gamadi

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

matori paraliticar
Senior Member

2816 Posts

Member since 23/12/2022

Posted - 27/07/2025 : 19:33:46  Show Profile Show Extended Profile  Send matori paraliticar a Private Message  Reply with Quote
Moram proveriti.. ovo nije nastavak nicega niti ima nastavak?

O autoru:
http://www.fibra.hr/autori/julien-lambert/584/

Francuski Bogovi Grafizma
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21788 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/08/2025 : 23:06:10  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Grad gamadi mi je najbolja Kolorka majske ture,u stvari,najbolja ovogodišnja Kolorka (od dosada objavljenih).

Štaznam,od starta sam se "skapirao" sa stripom - priča prosto klizi,crtež izvanredan,ali izvanredan.

Žak Topolko je privatni detektiv,koga osim golemog stasa i čvrstih pesnica odlikuje jedna neobična osobina,da čuje pričaju predmeti;a što mu polaže u rasvetljavanju slučajeva.

Koji su inače neobični,kao i sam strip što odstupa od klasičnih šablona - živopisni likovi,leteći ljudi,totalno otkačen grad...

Ali kako rekoh,osim vrhunskog crteža,priča me je od starta kupila,čitanje teče neverovatno glatko,pravi praznik za dušu i um (barem u mom slučaju)

5/5

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21788 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 14/08/2025 : 23:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Chui

Ovo bih stavio negdje u red stripova kao Negalyod.

Au,koliko se ne slažem sa ovom tvrdnjom U Nagalyodu mi je priča ispodprosečna.

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.09 seconds. Snitz Forums 2000