Author |
Topic  |
naker
Advanced Member

5425 Posts
Member since 05/06/2020 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17512 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9255 Posts
Member since 25/09/2005 |
|
naker
Advanced Member

5425 Posts
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27574 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
jagodanbg
Senior Member

2979 Posts
Member since 17/07/2019 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29653 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
naker
Advanced Member

5425 Posts
Posted - 06/06/2025 : 21:56:20
|

Love, Death & Robots S4
Pa, ovo je bilo veliko razočarenje i gubljenje vremena. Od deset epizoda u ovoj četvrtoj sezoni samo dve vredne pamćenja. #3 Spider Rose koja je totalni SF, i #8 How Zeke Got Religion koja će mnoge podsetiti na Hellboya. Ostatak potrošna roba; niti je dobro napisano, niti je animacija nešto posebno, niti su epizode zabavne i smešne. Od deset epizoda čak dve imaju u glavnim ulogama faking mačke wtf.
Bedak na šta je spala ova serija koja je u prethodnima sezonama bila poznata po originalnošću i eksperimentalnošću  |
 |
|
koze123
Average Member

970 Posts
Member since 05/11/2018 |
Posted - 17/06/2025 : 00:01:24
|
 Konačno sam završio svih 120 epizoda Lost-a, prvi put, posle skoro godinu dana gledanja (sa pauzama). I kad se osvrnem na to, drago mi je što sam je pogledao, definitivno jedna od boljih serija koja je imala sjajnu ideju i realizaciju u prvih par sezona, ali se nekako razvodnjila kako je radnja trajala i postala je toliko konfuzna i zapetljana da autori nisu našli najbolji način da otpetljaju sve konce. Svaka sezona je kao drugi "žanr" i tera priču u sve luđem smeru, a opet sve to nekako ima smisla u kontekstu događanja. Sam kraj i sama poslednja epizoda mi se jako svidela, baš zato što ne nudi kompletne odgovore, već u stilu seriju se fokusira na jedan deo i njega razrađuje kako treba. Redom:
Prva sezona - klasična "survivor" priča gde je glavni fokus na preživljavanju, sa dovoljno misterije da drži pažnju i pored klišeiziranih momenata koji su prosto neophodni. Odlično postavljanje i predstavljanje likova, flešbekovi jako dobri (ali neujednačeni), fokus na Džonu jako bitan i čini celu sezonu veoma interesantnom. Vrlo dobro.
Druga sezona - moj favorit. Cela misterija oko bunkera je meni najbolji deo serije, i ovde se pored tog dela preživljavanja stavlja mnogo više akcenat na misteriju ostrva i "hatch-a", produbljuje se odnos sa Othersima, flešbekovi donose mnogo (bitne) pozadine, a likovi su dodatno produbljeni (pritom uvodi se Desmond, gde ćeš bolje). Ipak akcenat na misteriji čini ovu sezonu najboljom, za mene - bindžovana je bez pauze. 
Treća sezona - takođe, izuzetno dobro, tik iza druge sezone po kvalitetu, misterija se produbljuje, uvode se novi likovi i pozdravljamo se sa drugim likovima. Prvi put se pojavljuje Ben koji je možda i najbolji lik u seriji, definitivno najrazrađeniji i najnepredvidljiviji, Desmond i Čarli sa svojim sub-plotom nose kraj sezone. Definitivno najnapetiji kraj koji je preinteresantan, takođe bindžabilno maksimalno, i nažalost ove dve sezone su peak serije. Može da se stane sa gledanjem ovde, toliko je kvalitetno sve izvedeno do ovog trenutka.
Četvrta sezona - uh, meni najdosadnija ubedljivo. Od prve epizode se vidi pad u kvalitetu, pre svega u pisanju. Posle preinteresantnog i prenapetog kraja prethodne epizode radnja se maksimalno usporava, uvodi se previše novih a neinteresantnih likova, a flešbekovi... Pa reći ću samo da koliko je bila dobra ideja napraviti ovaj twist sa flešbekovima na kraju treće sezone, toliko ovde ubijaju svaku vrstu napetosti . Najbolja stvar je što kratko traje, iako se neke bitne stvari dešavaju koje su važne za kasniji tok priče. Radnja odlazi mnogo više u SF nego ranije, a cela fora sa pomeranjem ostrva mi je bila ekstremno glupa.
Peta sezona - Back on track, dosta zanimljivije i zabavnije, time travel je možda malo kontroverzan, ali odlično uklopljen. Cela misterija sa Darmom se polako objašnjava, i to iz prve ruke, što je meni ogroman plus što taj deo nije zaboravljen.  Dosta je napeto i interesantno, brzo se gleda, iako je sad full SF. Dobar kraj.
Šesta sezona - Podeljeno mi je mišljenje za poslednju sezonu: sama završnica mi se jako svidela, ali radnja mi se na početku i u prvoj polovini sezone dosta odužila i dosadila, pa je pred kraj ubrzala pacing. Iskreno gurao sam malo na silu da je završim, izgubio sam pomalo interesovanje, a sama tajna ostrva mi je bila underwhelming i nije ispunila očekivanja. Predugo smo gledali da bismo dobili samo te neke vague odgovore i malo se osećam nasamareno. Da nije bilo poslednjih par epizoda (a posebno poslednje) možda bih i rekao da nije redno gurati do kraja, ali završnica je pre svega emotivna i lepo je uklopila sve likove do tad i završila njihove priče na dostojan način. Iako nismo otkrili sve misterije i nije sve razrešeno na zadovoljavajuć način, svi likovi su dobili proper send off. Malo bolje od četvrte sezone, ali za mrvicu.
Definitivno mi je bilo zabavno i držalo je pažnju kao serija koju on / off pratim, bez nekog pritiska da pogledam sve odjednom. The Misterija koja je u svojim najboljim momentima vrhunska, dok u svojim najlošijim iritira publiku. 
Sa razlogom se posmatra kao obavezan deo pop kulture i obavezno gledanje za ljubitelje misterije i SF-a.  |
Edited by - koze123 on 17/06/2025 00:02:23 |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41016 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/06/2025 : 08:05:24
|
Je l' neko ovde pricao da je The Wire dobra serija? Odgledao prvu epizodu, tezak krs. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
Topic  |
|
|
|