forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 258

don_draper
Advanced Member

4605 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 20/06/2025 : 09:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Ja sam Wire gledao kao srednjoškolac pa moram priznati da nisam baš bio target audience, iako mi je ostala u pozitivnom sjećanju. Malo je gusta i teška za pratiti ispočetka, ali ima tu finu dinamiku događanja i likovi su više od pukih aktera, čak i ovi sporedni su sjajno okarakterizirani. Doduše sjećam se da su prelasci između sezona uvijek bili izazovni jer ostane par glavnih likova istih, ali se ubaci desetak novih (to je valjda cijena toga što su sezone tematski različite).
Svakako razmišljam o ponavljanju gradiva, iako sumnjam da će mi ikad doći pod onu titulu najbolje serije ikada.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7340 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 20/06/2025 : 10:16:04  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Za Wire doista triba 5-6 epizoda da krene sva ludnica s Omarom, pa je taj hype koji seriju prati u početku "neopravdan".

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

naker
Advanced Member

5449 Posts

Member since 05/06/2020

Posted - 22/06/2025 : 22:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send naker a Private Message  Reply with Quote

MobLand (2025) S1

Moderan London je arena na kojoj dve porodične krimi familije vode gangsterski rat za teritoriju na staromodan način. Sve je dozvoljeno u ljubavi i ratu, a između ova dva rivala odavno postoji zla krv. Eskalacija je neminovna, a nezahvalnu ulogu da smiri strasti ima fikser profesionalac koji izgleda jedini rezonuje hladnom glavom...

Porodična sapunica koja je u suštini zamaskirana kao krimić, ali na britanski način. Prve dve epizode je režirao ludi Guy Ritchie pa ovde imate sve ono najbolje iz njegovih najboljih filmova: svi su arogantni i puni sebe i misle da drže ceo svet za muda, veoma brzi i vispreni dijalozi gde su svi prgavi na rečima, pregršt apsurdnih i urnebesnih situacija itd. Nakon ubitačne prve dve epizode ritam pada kada Ritchie ustupi režisersku palicu svojim kolegama koji ipak nisu na njegovom nivou, pa serija u nastavku sklizne u porodičnu sapunicu. Poslednja epizoda sezone ostavlja pomalo mlak utisak jer ovo nije mini serijal i zadnja epizoda samo postavlja temelje za drugu sezonu. Npr tokom cele sezone se sugeriše da je Kat McAllister neki ultra zajeban madafaka lik, ali došla i prošla poslednja epizoda i uopšte se ne stiče utisak zbog čega se svi plaše tog lika. Mislim da bi serija bila efektnija da je reč o jednopucu kao npr prošlogodišnji The Penguin, ali OK.

Ono što je najbolje u seriji je glumačka postava koja je odradila svoj posao na vrhunski način. Tom Hardy je rođen za ulogu profesionalnog fiksera i fenomenalno je odglumio i uspešno nosi seriju na svojim širokim plećima. Stara garda Pierce Brosnan & Helen Mirren takođe na visini zadatka, za Helen sam očekivao da će se snaći u ulozi negativca jer joj je ta uloga dobro poznata, ali Brosnan me je prijatno iznenadio. Iako je Hardy očekivano pobrao sve lovorike, greh protiv čovečnosti je ne spomenuti Paddy Considine-a, koji je po meni najbolja sporedna uloga u seriji i nastavio je u sjajnom ritmu kao što smo već videli u House of the Dragon kada je vrhunski glumio starog kralja Viserisa. Jedina mana glumačke postave su novi, mladi glumci, hroničan problem modernog filma/serija gde mlade nade nemaju ni h od harizme i ne bi ih prepoznao da prođu na ulici pored tebe.

Šteta što celu sezonu nije režirao Ritchie, i više bih voleo da je ovo mini serijal od jedne sezone, ali uloga profesionalnog fiksera je tezga rođena za Tom Hardy-a. Ima par mana, ali uživao sam gledajući MobLand. 8/10
Go to Top of Page
Page: of 258  Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000