forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Izdanja Libellusa
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 401

DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6421 Posts

Member since 05/12/2016

Posted - 02/07/2025 : 15:10:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DiSkAcH a Private Message  Reply with Quote
Evo LL odg nekome na njihovoj FB objavi:

Svi imaju mogućnost donijeti odluku koja im najviše odgovara: kupiti novo izdanje kad izađe i dobiti 20% popusta, ili čekati određeni broj izdanja s oštećenjima i pečatom po nižim cijenama. Odluka je potpuno individualna i nikoga se nikada nije tjeralo ni na što. Naša procjena je da se neprodana izdanja po povratku iz knjižara ne mogu više staviti u prodaju kao nova (zbog habanja prilikom transporta, stavljanja na police, skidanja s polica i sl.) te smo stoga smatrali da je jedino korektno staviti ih u prodaju kao (blago) oštećena, to naglasiti pečatom i omogućiti kupovinu po sniženim cijenama. Među tim oštećenima nisu svi naslovi, nekih ima tek komad ili dva, ali ako nekome to tako odgovara - sjajno! Baš kao što je podjednako sjajno ako netko želi perfektno izdanje čim izađe, uz promotivni popust od 20%. Live and let live.

Ali da dodam i ja svoja iskustva, većinom su to tip-top primjerci, ali znalo mi se desit da neki budu iznutra izmasakrirani (probušene rupe kroz stranice, poderane i zgužvane stranice i slično). Dade su mi jednom i to zamijenili.
Za korice me na ovim primjercima boli uvce, bitniji mi je sadržaj tj da su iznutra cijeli.

-Hi Honey, did you miss me?
-With every bullet so far...

Edited by - DiSkAcH on 02/07/2025 15:13:23
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1704 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 02/07/2025 : 16:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mmihoci

quote:
Originally posted by sawitch

quote:
Originally posted by mmihoci
Čitanjem objava na Libellus stranicama i pokojem pitanju nekom od njih ako me zanima te od drugih koji znaju te stvari.

Pa sa tim nivoom informisanosti vecina operise a ti imas taj stav kako ti znas sve a ostali nemaju pojma. To je bila poenta. Uvazi sagovornike i diskutujte a ne botuj sa visine. Nemam losu nameru vec samo govorim kako to izgleda.

Koji to nivo informiranosti treba da bi se znalo što je "Extra ponuda" i što su knjige sa žigom i zašto su označene sa žigom. Svakako se ne mora znati "sve".

Veliš, velika većina operira s tim nivoom informiranosti pa svejedno pišu nesuvisle stvari. S takvima nema diskusije ili argumentirane rasprave.

I sam si za sebe rekao da ne znaš što znači to sve oko Extra ponude i knjiga sa žigom.

Pustim na temi "Izdanja Libellusa" informaciju o Akciji i onda se par forumaša nađe pozvanim da podjebavaju (ili kako ti i tvoj prijatelj Henry govorite "botovanje"). I onda još vade "kosture iz ormara" iz prošlih neprežaljenih laprdanja.

Ponavljam s takvima nema diskusije i besmisleno mi je s takvima i diskutirati jer oni nemaju namjeru tu informaciju iskoristiti za eventualnu kupnju već za najobičnije podjebavanje (ili vaše "botovanje).

Koliko god da si umišljeni libelus stručnjak, toliko ti slabo ide terminologija a i argumentacija.
U ovom slučaju Savić i ja nismo drugari, ma šta to u forumaškom okruženju predstavljalo (iako je jedan od retkih na scomu koga cenim iako smo uglavnom suprotnog mišljenja pre svega zato što je iskren i nije licemer).
On voli libelus a tebe, rekao bih ovako izdaleka, baš i ne simpatiše.
Ja, s druge strane, ne "simpatišem" libelus a za tebe me, iskreno, zabole patka.
Sem toga, bot je najčešće neko ko podržava nešto, retko kad se taj termin koristi i za hejtovanje.
Tako da bi, u ovom slučaju, za ono što ja radim primereniji termin bio trolovanje, dok si ti klasičan primer zonske lige libelusovog bota.
Na ovom forumu je sasvim uobičajeno hejtovanje izdavačkih kuća, imamo armiju likova koji skaču na svaku objavu vezanu za čk, vč ili golkondu.
Ali se ti osećaš p(r)ozvanim da reaguješ na svaku kritiku i negativnu reakciju na omiljenu ti izdavačku kuću. Umesto da preskočiš post, ti kao lojalni bot, ničim izazvan, pišeš nadmene nebuloze tipa "tako to rade najbolji" i posle se duriš kad ti to neko natrlja na nos.

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41074 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 02/07/2025 : 16:39:27  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ovo bih samo potpisao! Dodao bih samo da na dobru nameru i savet je odgovorio etiketiranjem i neuvazavanjem sagovornika. Ali, sto ti kazes, zabole me onda patka.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mmihoci
Senior Member

1176 Posts

Member since 01/02/2018

Posted - 02/07/2025 : 17:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mmihoci a Private Message  Reply with Quote
Bot - skraćenica od Robot se odnosi na nešto što je u stanju repetitivno raditi mnogo puta jednu te istu stvar.
Najčešće za neke tkzv. "glupe poslove".
A to može biti sve i svašta. Čak i ovo što vas dvojica radite. Obično se koristi u negativnom smislu.

A ovi koji non-stop mladju vade iz ormara s kosturima su valjda "botčine".
Go to Top of Page
Page: of 401 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.75 seconds. Snitz Forums 2000