Author |
Topic  |
don_draper
Advanced Member

4627 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 27/07/2025 : 11:24:40
|
Queens of the Stone Age, 2. večer u Zagrebu
Nakon što su otkazali prošle godine, vratili su se na predviđeno mjesto nastupa i bome odradili pošteni posao. Od starta su nabili visoki tempo i rijetko kada u idućih 1h i 45 minuta ga spuštali. Setlista je bila raznolika, osim Villainsa svaki album je bio zastupljen, a pjevali su i neke manje popularne i pomalo zaboravljene stvari poput Mexicole. No, bilo je tu i starih hitova koji su zvučali iznimno. Sekvenca u finišu kad su odsvirali I Appear Missing, Go With The Flow, No One Knows i Song For The Dead - pravi rock raj. Čak ni temperamentni Homme je bio dosta zadovoljan publikom i bio vrlo dobre volje. Nije mi nimalo žao što sam otišao, publika je većinom bila na nivou, iako i dalje je bilo dosta onih koji su sjedili, pričali i gledali na mobitele za vrijeme koncerta. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
don_draper
Advanced Member

4627 Posts
Member since 08/06/2018 |
Posted - 27/07/2025 : 11:30:19
|
I jedan mali throwback na prošlomjesečni InMusic na Jarunu.
S obzirom da je dosta ljudi prigovaralo na lineup i čeznulo za nekim "većim imenima" za 120 eura u ova 3 dana dobilo se itekako dobrog sadržaja. 1. dan Fontaines DC koji su bili očekivano kvalitetni. Vrlo uvježbana ekipa koja je svoju čar s albuma odlično prelila u uživo performans. Air kao headliner tog dana možda i nije bio najsretniji odabir jer je falilo tu neke energije i wow momenta.
2. dan je interes bio nešto manji, ali se otišlo navečer na Kasabian. Neočekivano zabavno i energično, proper rock koncert s miksom elektronike. Meni dosta drag bend od ranije, a sada su se pokazali kao vrhunski zabavljači.
Zadnjeg dana je bilo gužvovito. Prvo St. Vincent koja je dosta dobro odradila koncert, a meni highlight Foster The People. Vrlo široka paleta instrumenata i stilova te vrhunski smisao za ritam i dići publiku. Ugodno iznenađen. Navečer vjerojatno mnogima najiščekivaniji je bio Massive Attack. Njih ne znam toliko puno, ali jako su se potrudili za ovaj koncert i odsvirali na nivou uz dosta pamtljivih momenata.
Sve u svemu, bilo je vrlo dobro naći se na Jarunu tih dana i nadam se da sljedeće godine će isto tako pogoditi s lineupom. |
I sell the fact that I can't be bought |
 |
|
Topic  |
|
|
|