Author |
Topic  |
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1070 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 27/07/2025 : 16:06:41
|
Istina, samo što su oni imali sve materijale spremne od ranije. Ali prevod je očajan u odnosu na DW izdanje, koje je mnogo kvalitetnije, plus veći format. Samo što to većini nije bitno, većina gleda samo cijenu, koja je za to izdanje bila više nego povoljna. |
HOKA-HEY |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 27/07/2025 : 16:56:11
|
Siguran sam da moj prijevod Kena može biti bolji, pogotovo sad s ove distance. Ali reći da je očajan je čista laž. Veći format u DW Kenu ne donosi ništa, jer taj američki format nije primjeren Bonelliju. Kad strip koji je 16 x 21 ideš staviti u 17 x 26, dobiješ efektivno 1 cm u širinu i visinu. Ovih ostalih 4 cm visine onda strše bespotrebno prazni i bodu oči. Ali dobro, što ja znam, ja sam ipak amater. |
Trouble will find me |
 |
|
petarStripovi10
Senior Member

Croatia
1301 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 27/07/2025 : 17:23:58
|
Ken je vrhunski strip. Tako da u bilo čijoj izvedbi je dobrodošao. I sigurno će naći publiku kad god da se objavi ili kompletira. Ovo što je Golconda nastavila serijal je hvalevrijedno, a i 4 duple knjige koje je objavila u 2024. nije mala stvar. Naravno i Markosovo i Bernardovo izdanje je isto bez zamjerki, pogotovo jer se dugi niz godina moljakalo kad će sc izdanje Parkera. A također i Fibrino hc izdanje pojedinačnih epizoda. Tako da ništa nije na odmet kad je Ken u pitanju. I pohvale svima koji ga objavljuju ili su ga objavljivali. |
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1070 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 27/07/2025 : 18:56:29
|
quote: Originally posted by Markos
Siguran sam da moj prijevod Kena može biti bolji, pogotovo sad s ove distance. Ali reći da je očajan je čista laž. Veći format u DW Kenu ne donosi ništa, jer taj američki format nije primjeren Bonelliju. Kad strip koji je 16 x 21 ideš staviti u 17 x 26, dobiješ efektivno 1 cm u širinu i visinu. Ovih ostalih 4 cm visine onda strše bespotrebno prazni i bodu oči. Ali dobro, što ja znam, ja sam ipak amater.
Tvoj prevod je OK, školski, ne fali mu ništa, ali u odnosu na DW sam napisao da je očaj. Jednostavno nema dubinu. Ja sam pročitao sve knjige koje je objavio DW, kad su oni stali, uzeo sam jednu sljedeću koju je Strip Agent objavio i samo nju pročitao. Dalje nisam htio jer jednostavno to nije to. Prevod je nebo i zemlja, ali to je moje mišljenje. I dalje sam pri tome da ne čitam dalje, čitam ovo što DW i Golconda objavljuju jer mi je želja da imam taj serijal, koji je po meni jedan od najboljih što strip nudi. Ako ne dočekam neki komplet, kupiću originalni italijanski i to je to. |
HOKA-HEY |
Edited by - SPQRoma on 27/07/2025 18:58:11 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29699 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Topic  |
|