Author |
Topic  |
going going
Advanced Member

Serbia
12285 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 10/08/2025 : 19:46:02
|
quote: Originally posted by jaki
Odlazi. Novi će biti predstavljen na Lucca comics. Pisat će obojica i dalje(Bure Zagora a Boselli Texa)ako im novi urednici daju:)
Raduj se narode! Konacno da odlazi Burattini! Daj nek novi urednik dovede dobre scenariste i dobre crtace i nek vrati Bosselija da pise za Zagora. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27651 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 11/08/2025 : 11:00:14
|
Pa...ne odlazi:) I dalje će pisat Zagora iako nije urednik. A Boselli Texa. Nije spominja Zagora da će pisat. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1718 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 11/08/2025 : 11:23:31
|
quote: Originally posted by going going
Odlazi. Novi će biti predstavljen na Lucca comics. Pisat će obojica i dalje(Bure Zagora a Boselli Texa)ako im novi urednici daju:)
Raduj se narode! Konacno da odlazi Burattini! Daj nek novi urednik dovede dobre scenariste i dobre crtace i nek vrati Bosselija da pise za Zagora.
Misliš da ima dobrih scenarista? |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12285 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/08/2025 : 14:32:22
|
Pa...ne odlazi:) I dalje će pisat Zagora iako nije urednik. A Boselli Texa. Nije spominja Zagora da će pisat.
Pa dobro ali kad ga ogranici urednik na tri sveske godisnje ili koliko vec, moguce da ce mu se i kvalitet pisanja poboljsati jer je smanjio produktivnost. A i svakako novi urednik kad dodje moze uneti svezine i sto se tice dugorocnih planova o pricama, odiseje, kontrola crtaca itd. Nije mala stvar kad se posle, koliko, 20 godina promeni glavni urednik.
quote: Originally posted by henry
quote: Originally posted by going going
Raduj se narode! Konacno da odlazi Burattini! Daj nek novi urednik dovede dobre scenariste i dobre crtace i nek vrati Bosselija da pise za Zagora.
Misliš da ima dobrih scenarista?
U Bonelliju da li ima dobrih scenaristsa? Sigurno da ima i bice ih. Potreban je dobar urednik, za to se brinem. Dobar urednik koji ce umeti da odabere i usmeri dobre scenariste i da osvezi crtacki staff. |
 |
|
henry
Senior Member

Serbia
1718 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 11/08/2025 : 14:46:15
|
Rekao bih da je Boneli u očiglednoj krizi. I da bi izašli iz te krize, promena uredništva nije dovoljna. Njima treba sveža, pre svega scenaristička, krv i novi veliki autori, novi Sklavi, novi Kasteli, novi Berardi, kreativci koji će moći da donesu nešto novo uz poštovanje onog starog. |
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7933 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 11/08/2025 : 18:02:07
|
Ako bude Rauch ili neki talent tipa Perniola, Mignacco ili Zamberletti ništa se neće prominiti. Moglo bi biti još i gore. |
 |
|
Kontrast 2
Senior Member

2328 Posts
Member since 12/09/2016 |
Posted - 11/08/2025 : 19:45:27
|
Za Bureta u redu, ali zašto Bozeli daje ostavku? Njegov Teks je drugi najbolji, posle Djanluidjija (ne računam Nolitu, koji je napisao nekoliko priča). Bure je dosadio ispovraćenim povracima povraćenih povrataka, kao da je nemoguće napisati priču sa novim likovima. Vratio je, preradio i na kraju ubio sve Nolitine likove, garantovano iz sebičnih pobuda - da prepravi Nolitin svet i spreči da neko drugi o tim likovima napiše bolju priču. Da nije bilo Vernija - isto bi prošao i ...jedan lik u novoj priči. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27651 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 11/08/2025 : 22:07:13
|
Oba idu u mirovinu. E sad je li to pravi razlog ili samo izgovor za promjenu uredništva procijenite sami. Meni je to šuplja priča. Prodaja pada i to je po meni razlog.
|
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Topic  |
|