Author |
Topic  |
5ypo
Average Member

Serbia
583 Posts
Member since 09/03/2017 |
|
night
Senior Member

Serbia
1792 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 11/08/2025 : 16:51:13
|
Od br. 61 se vraćaju na stari format ZS. Ove, da kažemo odabrane priče, više nisu u planu. Sledeći je MM i MrNo, Bekstvo iz Skajneta. Mislim da je to specijal, bar mi je tako ostalo u sećanju. |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11974 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
zoromatic
Starting Member

51 Posts
Member since 23/11/2021 |
Posted - 11/08/2025 : 17:08:12
|
Zar nisu specijalci trebali ići u Specijalni broj ZS? I hoće li smanjiti cenu, budući da se vraćaju na znatno kraće priče? |
Edited by - zoromatic on 11/08/2025 17:08:28 |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11974 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
night
Senior Member

Serbia
1792 Posts
|
5ypo
Average Member

Serbia
583 Posts
Member since 09/03/2017 |
|
night
Senior Member

Serbia
1792 Posts
Posted - 11/08/2025 : 17:54:07
|
quote: Originally posted by 5ypo
Nece se vratiti na ritam od 6 sedmica?
Nemam pojma. Na zadnjoj strani samo kažu šta je u sledećem broju. |
 |
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 11/08/2025 : 18:12:01
|
quote: Originally posted by zoromatic
Zar nisu specijalci trebali ići u Specijalni broj ZS? I hoće li smanjiti cenu, budući da se vraćaju na znatno kraće priče?
Svako ko iole prati izdavacku politiku zs, zna da tamo idu svi bonelijevi timapovi, a to ovaj specijal svakako jeste. A kakva je sama prica, imate i moje misljenje na gorepostavljenom linku. |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 11/08/2025 : 18:50:49
|
quote: Originally posted by kasper
auf, brate, dajte specijalac 6, da vidimo kako su se upoznali kruger i mno.
+1! Podrzavam i ovaj team up, ja sam citao Bekstvo iz Skajneta pre par godina i bio mi je ok, moram obnoviti gradivo pa da ostavim komentar ispod recenzije. A Veseljaci su veliki ljubitelji team upova sto se vidi i sto podrzavam. Ali svakako i ostale Mister NO specijale valja objaviti pogotovo te koji nikad nisu objavljivani na nasim prostorima prve, pa onda i sve ostale, ima tu materijala. A nazalost Mister NO je najslabije zastupljen od velike petorke Zagor, Dilan, Marti i Teks. |
 |
|
MF Doom
New Member

.jpg)
258 Posts
Member since 23/04/2024 |
Posted - 12/08/2025 : 16:05:53
|
quote: Originally posted by anto
quote: Originally posted by teller
Pod nadzorom je trebao kao 1104 broj Zlatne Serije.. da su bili mudriji... kao što je Golkonda..
a šta reći a ne zaplakati - imali su zlatnu koku u rukama - da su nastavii tamo gde je Dnevnik stao sa svim tim junacima na koje imaju licence,a to su uglavno svi (Zagor,Teks,Mark,DD,Marti,pilot...),pokidali bi,mislim da se to vidi iz aviona.
Al dobro,šta je tu je,i ovako nekako taljiga,a Golkonda je tu da nam greje srdašca.
Ali nije VČ u startu imao lošu ideju. Oni su hteli da uzmu koncept ZS a to je da svaki četvrtak ide neki novi junak, ali da ne ide kao revija nego da idu kao zasebne edicije. Znači hteli su napraviti neki miks ZSa i redovnih serija. I to nije loša ideja. Ko voli nekog junaka on ima unfirmni dizajn i sličan je originalu a opet svaki četvrtak je neki drugi junak.
Ono što je VČ prevideo a to je da Bonelli junake skupljaju nostalgičari i matorci, i da ZS ko je skupljao je kupovao hronološki jer je skupljao reviju pa je uzimao i šta mu nije toliko zanimljivo a ovako su se ljudi fokusirali na edicije junaka gde samo Zagor i Dilan su se pokazali da imaju bazu pratilaca i tu je taj koncept fejlovao, jer ovo što se izdaje od ostalih junaka je na kašičicu.
Fun fact - video sam pre neki dan na FB Strip agentovoj grupi da je neko pitao da se ljudi iz grupe izjasne koliko imaju godina....ono nije druga mladost, ono je treća mladost i po svemu sudeći za 10-20godina kada ti ljudi zbog godina poumiru, sumnjam da će postojati interesovanje za Bonelli, ali to je problem Bonellija a ne VČa. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19553 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 12/08/2025 : 16:27:41
|
quote: Originally posted by MF Doom
Pod nadzorom je trebao kao 1104 broj Zlatne Serije.. da su bili mudriji... kao što je Golkonda..
a šta reći a ne zaplakati - imali su zlatnu koku u rukama - da su nastavii tamo gde je Dnevnik stao sa svim tim junacima na koje imaju licence,a to su uglavno svi (Zagor,Teks,Mark,DD,Marti,pilot...),pokidali bi,mislim da se to vidi iz aviona.
Al dobro,šta je tu je,i ovako nekako taljiga,a Golkonda je tu da nam greje srdašca.
Ali nije VČ u startu imao lošu ideju. Oni su hteli da uzmu koncept ZS a to je da svaki četvrtak ide neki novi junak, ali da ne ide kao revija nego da idu kao zasebne edicije. Znači hteli su napraviti neki miks ZSa i redovnih serija. I to nije loša ideja. Ko voli nekog junaka on ima unfirmni dizajn i sličan je originalu a opet svaki četvrtak je neki drugi junak.
Ono što je VČ prevideo a to je da Bonelli junake skupljaju nostalgičari i matorci, i da ZS ko je skupljao je kupovao hronološki jer je skupljao reviju pa je uzimao i šta mu nije toliko zanimljivo a ovako su se ljudi fokusirali na edicije junaka gde samo Zagor i Dilan su se pokazali da imaju bazu pratilaca i tu je taj koncept fejlovao, jer ovo što se izdaje od ostalih junaka je na kašičicu.
Fun fact - video sam pre neki dan na FB Strip agentovoj grupi da je neko pitao da se ljudi iz grupe izjasne koliko imaju godina....ono nije druga mladost, ono je treća mladost i po svemu sudeći za 10-20godina kada ti ljudi zbog godina poumiru, sumnjam da će postojati interesovanje za Bonelli, ali to je problem Bonellija a ne VČa.
potpuno si u pravu.. Samo se nadam da ce ipak problem nastati kasnije.. za 20-30 godina... Nije toliko problem u kvalitetu junaka nego je u tome da se manje cita.. mladi su zastranili... a stariji se polako odstranjuju... kao u Italiji tako i u regionu bivse Yuge...ni novi Nolita nebi Zagora vratio na put stare slave... kako če neki novi urednik, scenarista ili crtac...prosla baka sa kolačem... Sreča da toliko zaostajemo sa nekim junacima naspram Talijana.. da još zvacemo stare kolače iz Bonelli kuhinje..
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 12/08/2025 16:29:47 |
 |
|
MF Doom
New Member

.jpg)
258 Posts
Posted - 12/08/2025 : 17:02:29
|
quote: Originally posted by MF Doom
Fun fact - video sam pre neki dan na FB Strip agentovoj grupi da je neko pitao da se ljudi iz grupe izjasne koliko imaju godina....ono nije druga mladost, ono je treća mladost i po svemu sudeći za 10-20godina kada ti ljudi zbog godina poumiru, sumnjam da će postojati interesovanje za Bonelli, ali to je problem Bonellija a ne VČa.
potpuno si u pravu.. Samo se nadam da ce ipak problem nastati kasnije.. za 20-30 godina... Nije toliko problem u kvalitetu junaka nego je u tome da se manje cita.. mladi su zastranili... a stariji se polako odstranjuju... kao u Italiji tako i u regionu bivse Yuge...ni novi Nolita nebi Zagora vratio na put stare slave... kako če neki novi urednik, scenarista ili crtac...prosla baka sa kolačem... Sreča da toliko zaostajemo sa nekim junacima naspram Talijana.. da još zvacemo stare kolače iz Bonelli kuhinje..
Znam da rizikujem da me napadneš, pošto sam primetio da teško prihvataš drugačije mišljenje kad je Bonelli u pitanju, i da su minimalne šanse da te potaknem da porazmisliš, ali evo rizikovaću....
Bonelli je zastareo. I to loše. Ne jako loše, ali dovoljno loše da ne privlači mlađe čitaoce.
I mislim da je to realnost. Iako i ja ponekad volim opustiti se uz po koji Bonelli. Imam iz svog ličnog okruženja više primera mlađih čitaoca kojima je pokušano da se servira Bonelli ali ni u jednom slučaju se nije primilo.
Ne mislim da su mladi zastranili, niti da se manje čita, nego Bonelli nije evoulirao dovoljno tokom svih ovih godina. Zavarili su sve svoje koncepte i tu menjanja nema, a vreme ide i jednostavno mlađi danas imaju gomilu dinamičnijeg i zabavnijeg sadržaja i jednostavno ih ovo ne radi. Sporo je, često naivno ali ne na zabavan način i suviše repetativno u poređenju sa svime ostalim što je danas dostupno. |
 |
|
SPQRoma
Senior Member

.jpg)
Italy
1081 Posts
Member since 30/06/2015 |
Posted - 12/08/2025 : 17:12:05
|
Po meni su najveći problem mlade generacije. OK, čitaju se recimo mange, ali šta se osim toga čita da bi bilo isplativo izdavati za njih? Ne bih rekao da je Bonelli zastario koliko se vrijeme promijenilo i mlađe apsolutno ništa ne interesuje. Jednostavno se treba pomiriti sa tim, jer teško je mlade zainteresovati za nešto a da nisu TikTok, Instagram i ostali ekrani, sve štampano polako pada u zaborav. Bonelli se trudi, prebacuje i svoja izdanja i pravi arhivu elektronskih stripova, ali sumnjam da će im to donijeti mnogo.
Mislim da u današnje vrijeme da izlazi Bonelli iz svojih najboljih dana da ne bi imao prođu, jednostavno je drugo vrijeme i to je to. |
HOKA-HEY |
 |
|
MF Doom
New Member

.jpg)
258 Posts
Posted - 12/08/2025 : 17:28:52
|
Pa naravno da ne bi kad su svi Bonelli koncepti od pre 40-50 godina. Zastareli su. Džabe prave digitalne arhive i to što pričaš to tek nikog ne zanima. Mlađima je njihov koncept dosadan a njihovi čitaoci ne čitaju u digitalnom obliku.
Kao što su DC i Marvel imali svoje zlatno i srebrno doba i Bonellijevi stripovi iz zlatnog doba su danas ne zanimljivi kao i kod DCa i Marvela. Ali zato DC i Marvel pokušavaju da odgovore na zahteve današnjeg tržišta, dok nemam utisak da Bonelli to radi već više pokušava da održi svoj koncept i dodvori se svojoj bazi fanova kojih je sve manje jer imaju 50+. |
 |
|
Topic  |
|
|
|