Markos
Webmaster

Croatia
29716 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/04/2025 : 15:39:28
|

Ružica Crvena, ljudska predstavnica Nade, u trenutku nadahnuća odluči osnovati viteški red te na bajkogradskoj farmi ponovo uspostaviti Okrugli stol. Koga li će sve unovačiti? Dok okuplja junake, saznajemo da nam je dobro poznati mrtvac ustao s obdukcijskog stola. Sviće novo doba i vitezovi stižu iz svih kutaka bezbrojnih svjetova. Hoće li Snješka Bijelić svemu stati na kraj?
Bajke 14 • Camelot • 264 stranica • Kolor • 160 x 240 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Bill Willingham • Crtež Mark Buckingham • Steve Leialoha • Prijevod Paola Brodej • Lektura i redaktura Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 16.4.2025. • Cijena 27 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/bajke-14-camelot/1055/
|
Trouble will find me |
|
night
Senior Member

Serbia
1808 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 19/08/2025 : 20:57:13
|
Camelot 4+/5
Skoro cela knjiga je u znaku priprema za veliko finale. Ono se najavljuje kroz dobru količinu zamršenih spletki i direktnih pretenzija. Grade se savezi i prave (ne)obavezujući dogovori, jer - kakvo je to finale bez bitke? Ono što je dobro je povratak nekih fenomenalnih likova, što apstraktno što stvarno, pa ima tog šmeka od pre. Takođe je tu i fantastična dvodelna priča na kraju, u kojima sam tokov ovih godina čitanja Bajki, verovatno više uživao nego u glavnom toku. Relativno kratko, ali efektno, i gađa u glavu. Nedostajao mi je Đepeto, pa je ovde u svom elementu tako osvežio povremeno cvrkutavu radnju. O crtežu ne bih govorio preterano, u ovom trenutku bi mi više odgovaralo nešto prljaviji pristup, ali je sve to dobro. |
 |
|