forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Serije & co.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 259

vatrena_stenica
New Member

295 Posts

Member since 27/04/2024

Posted - 20/08/2025 : 15:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vatrena_stenica a Private Message  Reply with Quote
Seinfeld baš baš davno probala (mislim da nisam uspela ni epizodu da završim), nije mi se dopala, užasno mi iritantna. Succession takođe probala, ali me svi govnari, nesposobni i halapljivi, mnogo nervirali i batalila. Mad Men sam prvo odgledala prvu sezonu (čak nisam sigurna ni da sam uspela odmah da je završim) i mnogo me svi i u njoj nervirali, ali ono mnogo. Onda sam napravila pauzu, pa sam pokušala da nastavim. Evo, sad završavam s petom sezonom, ali uz pauze između. I dalje je tu mnogo alavih, iritantnih govana, ali ih doziram i pokušavam da im dam još koju dimenziju, pa sve i dalje podnosim. Možda je tako trebalo da gledam i Succession. Twin Peaks je izlišno komentarisati. Doduše, baš sam ga davno gledala i mogla bih obrnuti. White Lotus gledala mislim dve sezone po izlasku. Ok za gledanje, ali ništa to mene nije dotaklo. Bukvalno je se sećam kroz maglu.

Korejskih serija sam odgledala (bruka) mnogo. Smeća tu ima koliko želite, jer mi često posle posla i treba neko smeće, a izbor solidan - od tabačina, trilera, horora, fantazija do rom-kom drama s očajnom i debilastom pričom, ali lepim kradrovima, kolorom, lepim ljudima... Dizni za odrasle. Neretko se desi da te plitke zabave imaju kul ideju koja je, da se bolje razradila, mogla iznedriti zapravo dobru seriju. S tim stavom sam počela i ovu (When Life Gives You Tangerines) da gledam i zajebah se, ova im dobra.

Wherever there is man, there is Hell.
Go to Top of Page

Grzi
New Member

154 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 20/08/2025 : 15:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
I ja gledam hrpu Kdrama, jako dobar su comfort watch, ima stvarno svega, al većina je jako gledljiva i za opuštanje. Baš rijetke nisam uspio završiti jer su me smorile.

One koje bi preporučio svakome su Stranger (Secret Forest), My Mister, D.P., Move to Heaven, Kingdom i potencijalno Flower of Evil.
Meni ima još izvrsnih, al ja gledam anime čitav život, pa sam naviknut na taj Azijski delivery. Ljudima je teško prihvatiti da se oni stvarno tako ponašaju (iako ima preglumljavanja), al kad se jednom naviknete, otvara vam se dosta izvrsnih stvari za pogledati.
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7344 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 20/08/2025 : 16:57:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Ironija je u tome da su i u Seinfeldu i Succession protagonisti teška govna od ljudi, samo iz različitih klasa i kuta gledanja. Doduše, kako se uvelike poistovjećujem s jednim Georgeom mora da sam i ja govno od čovika. ^^

And like that... he's gone.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26027 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/08/2025 : 17:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Seinfeld sam pokušao da gledam još tad kad je bio aktuelan, pa onda par godina kasnije, pa još par godina kasnije... Nisam uspeo da završim ni jednu epizodu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Grzi
New Member

154 Posts

Member since 10/02/2016

Posted - 20/08/2025 : 17:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Grzi a Private Message  Reply with Quote
Seinfeld prve 2 sezone nisu bas najbolje. Tek od trece, a pogotovo cetvrte, krece savrsenstvo, i nema lose epizode
Al treba pogledati prve 2 sezone cisto jer se nekad referiraju na njih. Isplati se...

Succession je scenaristicko remek-djelo. Mene ke svaka linija dijaloga odusevila.

Al da, likovi u obe serije su govna, u tome je i bit.
Go to Top of Page

don_draper
Advanced Member

4651 Posts

Member since 08/06/2018

Posted - 20/08/2025 : 17:38:11  Show Profile Show Extended Profile  Send don_draper a Private Message  Reply with Quote
Sad kad smo kod najboljih serija današnjice, evo da i ja ponudim jednog svog konja za trku kojeg sam otkrio ovog ljeta.

Severance

Serija za koju smo svi sigurno čuli, pogotovo sada kada se nabrala Emmy nominacija. Riječ je o Appleovoj za koju se može reći da je distopija. Globalna megakompanija Lumon je razvila koncept kojim se može osobi um podijeliti na dvije neovisne cjeline, odnosno identiteta. Jedan je onaj na poslu, a drugi van posla (u seriji to zovu, pogađate, "severance").
Naravno da s takvom idejom proizlazi hrpa moralnih pitanja, teških životnih odluka i izolacije. Općenito, taj kontrast i razlika svijeta u uredu i van njega su bili vrlo dobro prikazani i zanimljivi za pratiti. Odlična je stvar što serija polagano otkriva misterije, detalje i ključne stvari te se vrlo lako navući na gledanje.
Osim odličnog koncepta i laganog proboja napetosti, cijela mitomanija oko te kompanije i aluzije na današnju korporativnu stvarnost te "god complex" lidera su ovdje jako uvjerljivo prikazani.
Sve u svemu, serija je u prvoj sezoni fenomenalna, u drugoj se činilo kao da klize u nekom neželjenijem smjeru, ali onda u finišu serviraju remekdjelo.
Stilistički isto tako svake pohvale, jako mi se dopao retro stil ureda i cijeli estetski koncept te kompanije.
Serija za rasprave, gledanje i preporučivanje. Pravi moderni dragulj.
Zanimljivo, jedan od autora serije je i Ben Stiller. Očito je da može on raditi i nešto što nisu ishlapjeli likovi iz komedija.

I sell the fact that I can't be bought
Go to Top of Page
Page: of 259 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.67 seconds. Snitz Forums 2000