Author |
Topic  |
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 20/08/2025 : 09:43:15
|
Dragi pratitelji, došlo je ono vrijeme kad na livadi dijelimo nagrade.
"Zlatna knedla" - nagrada nazvana prema onom osjećaju u grlu, kad vas nešto duboko dotakne. Ove godine nagrada odlazi u ruke Midhata Kapetanovića.
Obrazloženje žirija
Divno nacrtane, neko vrijeme su po fejsu ispadale Midhatove poruke pune ljubavi, bratstva i jedinstva. Njima je uspio dodirnuti više ženske publike (Paprićku i Dješku posebno :) negoli li kolega Zimonić.
"Svi zajedno, ujedinjeno, svak za svakog, čuvaj se Zagrebe, volim te Beograde..." Univerzalne poruke empatije, protkane divnim ilustracijama, jednostavno nisu mogle proći nezapaženo.
Uvijet "knedle u grlu" dogodio se onaj trenutak kad je autor počeo pumpati i dinstati, na neprijatelja zazivati. (slično kao svojevremeno autorice Paprićka i Dješka :)
Mido dragi,
Izbor između ljubavi i dinstanja je pred svima nama. Moramo bar znati na kojoj smo strani, ako već strane biramo. Ti si za sada skonto da te jedino neprijatelj (mrski i okrutni tiranin, neprijatelj progesa i sveg naprednog) ujedinjuje. Neprijatelj, a ne jubav.
Eto, Mido mili, u takvim slučajevima meni odmah knedla zacvili.
Tehničko obrazloženje žirija:
Ujedinjenje istomišljenika i nije baš neko ujedinjenje.
Od šćiptarskih zlatara pa do hrvatskog, turskog ili srpskog comicona, zna to bit dosadnjikavo..
Ujedinjenje podrazumijeva ujediniti i jubav i dinstanje. Tada bude neki rezultat.
Kako god bilo,
Mido, nitkove, Čestitke.
|
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
|
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
|
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
|
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
|
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
Posted - 20/08/2025 : 12:47:18
|
Vratimo se stripovima. Fali mi jako kruna hrvatske strip kritike. Gospodar zagorskih brega. Stinkač.
Ojdi, naleti, kaj buš sam v kleti.
Ima stripača, ima materijala za spiku.
|
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
Posted - 21/08/2025 : 08:15:02
|
"Engleskom strategijom, amerika sprovodi pomoću europskog novca i ukrajinskog ljudstva napad na Rusiju."
Admiral Lošo
Janjičarite, prodajite se, dižite revolucije, smjenjujte "balave" i anemične, busajte se, plačite i njačite, sve to dok iste uniforme navlačite. Bando nitkovska.
Nepoznati autor
Phijuh, odma mi je lakše! :)
Snejk, pliz, pomozi mi usmjerit razgovor na neki drugi kolosjek.
Šta ja znam...
Sneaksie, koliko ti cure (ribe, trebe, komadi, žene carice, bolje polovice...) znače u životu?
Tema je izlizana, ne znam jesmo li je ikad obrađivali na livadi... možda i jesmo, al nema veze.
"Žene u stripu" Možemo i zabiberit izložbicom. Sneaksiju neće teško pasti :)
Postajte šta imate.
|
Edited by - frano on 21/08/2025 10:53:06 |
 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7427 Posts
|
dupli