Author |
Topic  |
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 14/08/2025 : 23:09:07
|
Zadnja vecer mi je na Korculi. U resortu Amines sam. Lijepo. Bio na veceri u gradu. Obisao grad Korculu,Lumbardu(nista posebno za vidjeti,samo u pizzeriju,najbolja dosada,pizzerija "Torkul"!) Veceras bio u tornju katedrale Sv.Marka i drugom tornju zaboravio ime ,ispod je plato gdje izvode moresku,uske stepenice,vjetar puse, maestral,isusuje oci doslovce. Bio na plazama Przine i Pupnatskoj luci (koji rally do dole!) Obisao groblje sv.Roka u Veloj Luci, posjetio grob Olivera Dragojevica i kasnije Vela Spilu pecinu. Bio u Blatu u prolazu samo do konzuma kupiti vodu i sok.Simpa gradic,svidja mi se drvored kroz glavnu ulicu. Vjerujete li mi da vec 30 godina planiram posjetiti Korculu? Opet bi se vratio,ali kad probiju novi tunel na Peljescu i uspostave novu trajektnu luku malo poslije Orebica.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41169 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 21/08/2025 : 01:25:25
|
Bejah na Zanzibaru, sinoc dosao pa cu malo ispisati ovde moja iskustva i neke preporuke ako neko bude isao cim uhvatim vremena. Ali na prvu, stekajte i obavezno da vidite sta nude. |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
emirem
Advanced Member

10866 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 22/08/2025 : 13:10:31
|
quote: Originally posted by sawitch
Bejah na Zanzibaru, sinoc dosao pa cu malo ispisati ovde moja iskustva i neke preporuke ako neko bude isao cim uhvatim vremena. Ali na prvu, stekajte i obavezno da vidite sta nude.
Korculu sam planirao 30 godina, a Zanzibar bar 20-tak.🧐 Ne vjerujem da je standardna ili ponekad specijalna ponuda agencija onamo.
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21826 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21826 Posts
Posted - 22/08/2025 : 20:45:04
|
Ja jedne godine Grćka,jedne CG.A sve planiram da ubacim i Hrvatsku u raspored.I to umesto Grčke;šta znam,jedan sam od onih kojima je Jadransko more tri koplja lepše od Egejskog. A Jonsko mi je nekako predaleko.
Ove godine sam bio u Herceg Novom,deo Savine (do Meljina),i meni je H.Novi,kao i celokupni zaliv Bokakotorski pravi jedan raj na zemlji,odmor za telo i dušu.Prvi put sam išao preko BiH,benzin drastično jeftiniji,tako da me je put izašao nešto smešno,tipa 70 evra. Smeštaj za nas 6,80 evra dnevno,korektan apartman,veliki i kompletno opremljen sa terasmo sa pogledom na more. Cene,manje više kao u Srbiji,i to u provinciji kao što je Čačak. Osim tih vražijih stepenica,ali i na to se čovek navikne. |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26033 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/08/2025 : 20:47:04
|
Pa s obzirom da je Zanzibar skup ostrva, koristimo "na", iako bi bilo logičnije "u", kao kad kažemo u Velikoj Britaniji, Polineziji... |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21826 Posts
Posted - 22/08/2025 : 20:49:31
|
Izašlo me sveukupno oko 1300 evra.Na današnje troškove,i više nego povoljno,mada je bilo na samo osam dana,ali nas šest.Uz napomenu da ne idemo po restoranima,a piće uglavnom žena ode sa sestrom na kaficu par puta svakodnevno.Doduše,klopa se ne sprema,uglavnom pekare (kroasani,bureci,pite...),naručuje se roštilj,pljeskavice,pice...Žena skuva supicu,ja sam zadužen za sendviče (svi se vratimo sa par kila viška,iako se non stop pliva,roni,šeta...) |
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
Topic  |
|
|
|