Author |
Topic  |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/04/2025 : 15:40:32
|

Zamislite da su svi likovi iz najmilijih nam priča na svijetu pravi i žive među nama sa svim svojim moćima. Kako bi se nosili sa životom u običnoj, nečarobnoj nam stvarnosti? Odgovor ćete naći u BAJKAMA, znamenitoj reinterpretaciji uglednog kanona bajki, Billa Willinghama. Od Snješke Bijelić i Velikog Zlog Vuka do Zlatokose i Šegrta Plavog, drevne priče se ovdje ponovo rađaju kao prognanici koji žive u magično skrivenoj njujorškoj četvrti Bajkograd. Prihvaćen jednako i od čitatelja i od kritičara, ovi moderni klasici strip-pripovijedanja su po prvi put sabrani u seriju predivnih, tvrdoukoričenih svezaka. Petnaestom knjigom ovaj nagrađivani serijal privodimo kraju s epskim pričama “Sretno do kraja života” i “Zbogom”.
Bajke 15 • Zbogom • 368 stranica • Kolor • 160 x 240 mm • Tvrdi uvez • Scenarij Bill Willingham • Crtež Mark Buckingham • Steve Leialoha • Prijevod Paola Brodej • Lektura i redaktura Darko Macan • Dizajn Melina Mikulić • Datum objavljivanja 16.4.2025. • Cijena 32 Euro
https://www.fibra.hr/katalog/izdanja/bajke-15-zbogom/1056/
|
Trouble will find me |
|
john connor
Senior Member

Serbia
2986 Posts
Member since 15/02/2011 |
|
Kerempir
Senior Member

1634 Posts
Member since 09/10/2018 |
|
Promys
New Member

110 Posts
Member since 03/02/2023 |
|
Sarghan
stripovi.com suradnik

Croatia
1871 Posts
Member since 26/01/2011 |
|
DzekDenijels
Senior Member

.jpg)
Serbia
2631 Posts
Member since 26/07/2009 |
|
Zula
Senior Member

1643 Posts
Member since 07/10/2015 |
Posted - 03/06/2025 : 22:15:49
|
Bajke 1-15 Prekrasno putovanje bajkovitim svjetovima. Ne samo čitanje nego i iščekivanje sljedeće knjige. I sjeta što nema više. Ovo je samo kratka zahvala za dug serijal i uživanje cijelim putem! |
 |
|
naker
Advanced Member

5597 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 03/06/2025 : 23:07:18
|
Ima još jedna knjiga, #16. Deca Bigby-a i Snow White dovoljno porasla da imaju svoje avanture, Petar Pan glavni negativac itd. |
 |
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6455 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 10/06/2025 : 08:45:34
|
quote: Originally posted by naker
Ima još jedna knjiga, #16. Deca Bigby-a i Snow White dovoljno porasla da imaju svoje avanture, Petar Pan glavni negativac itd.
Ostalo mi je u sjećanju da je glavni serijal u tih 15 knjiga i Marko je već bio rekao da neće ići sa novim epizodama i spinoffovima jer nije neka prodaja što je žalosno jer su Bajke super strip. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
 |
|
night
Senior Member

Serbia
1810 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 23/08/2025 : 18:52:34
|
Na prvom mestu imam veliko poštovanje prema izdavaču koji je završio ceo serijal. Kvalitet izdanja, prevod i sve ostalo je na vrhunskom nivou. U ovih 15 knjiga smestilo se puno izuzetnih stvari, nenormalnih u dobrom delu, ali izuzetnih. Bilo je uspona i padova u pričama, ali je to skoro uvek bilo za dobru četvorku, a neretko i za 5+. Neverovatna sposobnost autora da izmašta i uklopi naizgled nepovezive stvari je razlog zašto sam željno iščekivao svaku novu knjigu. Uz stvarno dobar crtež (ne znam koliko je toga elektronski crtano i docrtavano) i neprevaziđenog Đepeta, Bajke su strip kome ću se sa zadovoljstvom ponovo vraćati. Ova poslednja knjiga mi nije ispunila očekivanja. Smatram da je nepotrebno uveden preterano veliki broj likova, da se priča raširila preterano, i da je to razvodnjilo taj neki "konačni obračun". Ni taj obračun mi se nije svideo, bio je neubedljiv i nekako isforsiran i lažan, bez neophodne i tako očekivane količine krvi koja je među rođacima uobičajena, što vrlo dobro znamo... Razumem potrebu da se oda počast svima, ali su mi zasmetali ti mnogobrojni krajevi i voleo bih da se neke stvari nisu ni otvarale ponovo. Naravno, i dalje je ovo sasvim solidno, ima bisera među nepotrebnom korektnošću, ali je moglo i moralo bolje. |
 |
|
|
Topic  |
|