Author |
Topic  |
BeaGea
Advanced Member

4119 Posts
Member since 29/04/2020 |
Posted - 28/08/2025 : 17:39:35
|
quote: Originally posted by ReemCP Je li bilo do playera, možda on treba imati tu opciju 3D-a, možda se ne može gledati na bilo kakvom uređaju.
Mislim da je definitivno do toga, a i do ekrana tj. telke ili projektora.
Mene pate naočale, tak da mi nije bil gušt ni gledat jedini 3D film koji sam išel gledet u kino. Poslije sam film pogledal nekoliko puta u 2D verziji i film mi je i više nego dobar. Govorim o Man of Steel.
Ak bi se odlučil pogledati nekaj opet u 3D to bi bil Prometej. E sad kupovati 3D projektor za 3 filma u životu, ne znam. Iako dobro veli shaner, od viška glava ne boli. Uređaj imam, diskove imam pa možda onda ne bi bilo zgorega ubaciti i projektor.
3D je već imal nekoliko prodora na tržište (još tam od 50-tih kad govorimo o filmovima) i svaki put do kroz par godina spalasne. |
U zamišljenom kutu okrugle sobe... |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14665 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 28/08/2025 : 18:55:51
|
Ja bih volio ovo doživjet o čem priča Oki, ono, barem jednom u životu ;) Njegov post otprije 2 godine iz teme Avatar:
quote: Originally posted by Oki
Ja sam vodio kčer na 3d/4d i takvo gledanje filma bih preporučio svakom roditelju da omogući svom djetetu jer Avatar ima 3d toliko dobar da mu nijedan drugi film nije ni do koljena, a ako pridodamo tome vodene efekte u 4d kojih je film prepun, ma nema ničeg dragocjenijeg od sreće na djetetovom licu. S druge strane, ne bih znao reći kakav mi je film općenito pošto bih bio neracionalan u ocjenjivanju jer ovaj 3d/4d je doživljaj za sebe.
quote: Originally posted by Lord Vader89
sta je 4d? prskaju te vodom?:)
quote: Originally posted by Oki
Mislim da voda prska iz sjedala ispred kao što i puštaju mirise, vjetar uz pomoć velikih ventilatora na stropu, čini mi se da je u par kišnih scena bilo i prskanja vode sa stropa te naravno konstantno pokretna sjedala koja dočaravaju svaki let ili vožnju na životinjama i vozilima, bljeskovi kod pucnjeva i eksplozija sa različitih strana dvorane isl. Uglavnom 12-13 eura je ulaznica za ovakav doživljaj (ispod 10 eura ako se radi o matineji u 11,00)...meni je mlađa kčer također zbog bolesti otpala kod ovog prvog odlaska, ali ću definitivno i njoj priuštiti taj užitak.
|
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4119 Posts
Posted - 28/08/2025 : 19:06:08
|
Možda je moj dojam suprotan jer moje dijete nije bilo sretno s 3D naočalama ;)
A inače nosi naočale.... |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14665 Posts
Posted - 28/08/2025 : 21:20:53
|
Da vam ispričam jednu kratku anegdotu iz djetinstva..
Godina je 1997. Kraj osmog razreda i onaj legendarni zadnji izlet (tri dana u Zadar). Većina nas do tada nikada nije niti bila u kinu, a u gradu smo tijekom boravka primjetili poster filma s Eddiejem Murphyjem da je u kinima, glumca kojeg smo svi obožavali, ponajviše iz serijala "Beverly Hills Cop". Svi smo odmah pitali učiteljicu možemo li ići na taj film (Metro).. ali iz nekog razloga (ni dan danas mi nije jasno) ona nas odvede na "Evitu", tamo neki mjuzikl s političkim naglaskom o Argentini 😳 A sol na ljutu ranu je bilo kad je u uvodnom dijelu, prije same Evite, u najavama krenuo trailer za Metro, gledamo reklamu za film koji smo željeli (pištolji, jurnjave automilima..), a onda ostajemo prikovani za ovaj mjuzikl, mi smo tad svi ostali u šoku i jedva smo izdržali do kraja filma, a jedino što mi je ostalo u sjećanju od tog filma jest ona muzička sekvenca "Don't Cry for Me Argentina".
Već tu istu jesen ReemCP kreće u srednju školu u Karlovcu (gdje je bio u učeničkom domu) i iduće godine vidi jedan veliki plakat "Lethal Weapon 4" i pomisli, e sad mi nitko neće branit što ću gledat ;)
 |
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7662 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 29/08/2025 : 09:49:52
|
Ja ne znam što je toj učiteljici bilo u glavi. Mislim, klince 8. razred voditi na Evitu? Van pameti. Najbolje je što danas imaš oba filma na VHS-u. 
Što se 3D-a tiče, ove naočale sa tvoje fotke i taj tadašnji "3D" generalno su čisti promašaj i nemaju veze s vezom. Suvremeni 3D (kino, projektori) je zapravo dosta dobar. Avatar u 3D-u i 2D-u su dva potpuno različita iskustva. Dvaput sam ga išao gledati u kino koliko je to dobro bilo napravljeno. I ovi filmovi koje sam naveo su bili totalno fora za gledati u 3D-u. U Long Day's Journey into Night (koji je inače sav snovit i pomalo nadrealan) u jednom trenutku lik ode u kino i stavi 3D naočale i to je znak gledatelju da i on napravi isto. 
Ipak, najbolje 3D iskustvo mi je bio Adieu au langage Jean-Luca Godarda. U svojoj dobroj eksperimentatorskoj maniri iskoristio je 3D kao nitko drugi pa tako imamo scene u kojima dvije kamere, umjesto da fokusiraju svaka jedan plan i tako daju dubinu, kreću pratiti svaka jednog lika, pa tako ako prekrijemo desno oko vidim šta radi jedan, a ako prekrijemo lijevo vidimo šta radi drugi. 
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4119 Posts
Posted - 29/08/2025 : 12:28:41
|
quote: Originally posted by Shaner
Ja ne znam što je toj učiteljici bilo u glavi. Mislim, klince 8. razred voditi na Evitu? Van pameti.
Na pameti joj je bila edukacija. Deci je ionak sve dosadno, pa jedan dosadan blok sat (90 min) u kinu više-manje. |
 |
|
pcoro
Senior Member

Croatia
2414 Posts
Member since 17/01/2006 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14665 Posts
Posted - 29/08/2025 : 15:13:52
|
Ja ne znam što je toj učiteljici bilo u glavi. Mislim, klince 8. razred voditi na Evitu? Van pameti. Najbolje je što danas imaš oba filma na VHS-u. 
Da, totalni apsurd! Namjerno sam nabavio oba jer kod Evite je danas takav slučaj da me taj film zaista zanima i želim ga pogledati sada kad imam koju "godinu više" 😉 Neću reći da sam pametniji jer o tome bi se dalo raspravljat :) Isto tako, slušao sam na radiju prije nekog vremena tijekom vožnje, gost bio naš Goran Milić (koji je strašno inteligentan i ugodan za slušanje), pa kad su ga pitali za ta putovanja i kad je red došao na Argentinu, konkretnije Buenos Aires, Milić se tad dotaknuo i Evite te rekao da Argentinci i nisu bili oduševljeni izvedbom Madonne jer su smatrali da je Evita prikazana kao laka ženska. A ono što je najzanimljivije u pogledu ovog drugog filma, ovaj "nesuđeni" Metro još uvijek nisam pogledao do dana današnjeg, a tko zna, možda je sudbina htjela da ga premijerno pogledam baš u VHS varijanti, onako old school.
Ne znam što je bilo učiteljici, možda se ložila na Banderasa, možda je obožavala Madonnu.. mada bi to bilo pomalo sebično ako je odluka bila takva da se gleda ono što se njoj sviđa :)
P.S. da ne citiram ovu zanimljivu priču oko 3D-a, zakon, pogotovo ovo oko sklapanja oka, to mora da je ekstra uzbudljivo i da donosi neki poseban osjećaj tijekom gledanja 
quote: Originally posted by BeaGea
Na pameti joj je bila edukacija. Deci je ionak sve dosadno, pa jedan dosadan blok sat (90 min) u kinu više-manje.
Ali moramo promatrati to i u kontekstu vremena da djeca 90-ih nisu bila isto što i današnja, kojima je koncentracija (kako se često kaže) kao kod zlatne ribice Razumijem ja edukativni aspekt i da ti to gledaš kroz prizmu nastavnika i kolegice (poštujem to), ali rekao bih da je ovdje situacija ipak bila malo drugačija. Ovo su bila djeca sa sela, koja nisu imala mogućnosti kao gradska djeca tipa odlaska u kazalište, kino, videoteku i sve te "blagodati" grada. Nama je to bila jedinstvena prilika i baš zato mislim da je trebalo pustiti djeci ono što žele, pa makar u tome bilo i eksplozija, rafala i svega ostalog, jer nakon svega što smo prošli kroz nesretni rat i svega što smo se nagledali, teško da bi nas jedan Eddie Murphy u kinu mogao "pokvariti" :)
Možda totalno off i nevezano za temu, ali sjećam se prije tog izleta da nam je jedan tata (od jednog kolege iz razreda) prije puta poručio nešto u stilu da pazimo da nas se ne vrati kući više nego što nas je otišlo Moram bit iskren i reći da nisam skužio foru iste sekunde, ali kasnije mi došlo u glavu
quote: Originally posted by pcoro

Pa kad je tako bilo  Kamo sreće da smo tad imali ove smartphone pa da bar ubijemo vrijeme tih 2 ure koliko je trajao film  |
|
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4119 Posts
Posted - 29/08/2025 : 16:01:05
|
quote: Originally posted by ReemCP
Da, totalni apsurd! Namjerno sam nabavio oba jer kod Evite je danas takav slučaj da me taj film zaista zanima i želim ga pogledati sada kad imam koju "godinu više" 😉 Neću reći da sam pametniji jer o tome bi se dalo raspravljat :) Isto tako, slušao sam na radiju prije nekog vremena tijekom vožnje, gost bio naš Goran Milić (koji je strašno inteligentan i ugodan za slušanje), pa kad su ga pitali za ta putovanja i kad je red došao na Argentinu, konkretnije Buenos Aires, Milić se tad dotaknuo i Evite te rekao da Argentinci i nisu bili oduševljeni izvedbom Madonne jer su smatrali da je Evita prikazana kao laka ženska. A ono što je najzanimljivije u pogledu ovog drugog filma, ovaj "nesuđeni" Metro još uvijek nisam pogledao do dana današnjeg, a tko zna, možda je sudbina htjela da ga premijerno pogledam baš u VHS varijanti, onako old school.
Ne znam što je bilo učiteljici, možda se ložila na Banderasa, možda je obožavala Madonnu.. mada bi to bilo pomalo sebično ako je odluka bila takva da se gleda ono što se njoj sviđa :)
P.S. da ne citiram ovu zanimljivu priču oko 3D-a, zakon, pogotovo ovo oko sklapanja oka, to mora da je ekstra uzbudljivo i da donosi neki poseban osjećaj tijekom gledanja 
[quote]Originally posted by BeaGea Ali moramo promatrati to i u kontekstu vremena da djeca 90-ih nisu bila isto što i današnja, kojima je koncentracija (kako se često kaže) kao kod zlatne ribice Razumijem ja edukativni aspekt i da ti to gledaš kroz prizmu nastavnika i kolegice (poštujem to), ali rekao bih da je ovdje situacija ipak bila malo drugačija. Ovo su bila djeca sa sela, koja nisu imala mogućnosti kao gradska djeca tipa odlaska u kazalište, kino, videoteku i sve te "blagodati" grada. Nama je to bila jedinstvena prilika i baš zato mislim da je trebalo pustiti djeci ono što žele, pa makar u tome bilo i eksplozija, rafala i svega ostalog, jer nakon svega što smo prošli kroz nesretni rat i svega što smo se nagledali, teško da bi nas jedan Eddie Murphy u kinu mogao "pokvariti" :)
Možda totalno off i nevezano za temu, ali sjećam se prije tog izleta da nam je jedan tata (od jednog kolege iz razreda) prije puta poručio nešto u stilu da pazimo da nas se ne vrati kući više nego što nas je otišlo Moram bit iskren i reći da nisam skužio foru iste sekunde, ali kasnije mi došlo u glavu
Ma hrpa faktora tu odlučuje...kad sam krenul predavati u školi bil sam u fazi kad sam mislil da svi na svijetu moraju znati tko je Fritz Lang. I onda sam osmaše gnjavil s Langovim filmovima, mogu si mislit kak je bilo klincima gledati Dr. Mabusea ili Metropolis. Ali jbg. tak je bilo. Tak si je i ona možda razmišljala, možda je bila osvetnički raspoložena pa namjerno u repertoar ubacila Evitu umjesto Metro ili tko zna kaj.
Ovak si barem pogledal Evitu i nekaj saznal o tome, dragovoljno ili ne ;)
Kladim se da ju nisi kasnije gledal ;) |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14665 Posts
Posted - 29/08/2025 : 18:01:54
|
Kladim se da ju nisi kasnije gledal ;)
Nisam, ali kad sam je vidio u oglasu, jednostavno nisam mogao odoljeti, morao sam je uzeti 
Ali ovo dobro razmišljaš što klince želiš educirati i pomalo im širiti horizonte, po meni je to za svaku pohvalu! Bio sam kod svojih nećaka, dvoje su između šestog i osmog razreda i dobili su nedavno na poklon jednu super knjigu o grčkoj mitologiji, pa ih pitam je li znaju za kiklopa, minotaura, meduzu, trojanskog konja, jesu li čuli za Tantalove muke i Sizifov posao, Odisej… Ništa 🙃 A djeca su bistra, pametna, samo trenutno potpuno uvučena u igrice i ekrane, nitko se ne bi sjetio barem malo to prolistati.
Znam da neće oni ići na neke kvizove niti će netko od njih tražiti u budućnosti kad odrastu da znaju te stvari, ali barem radi opće kulture bilo bi dobro da ih znaju, ja se osobno sjećam da mi je to bilo skroz zabavno jer se kroz te mitove uvijek mogla prenijeti i neka životna lekcija, pouka.. |
|
Edited by - ReemCP on 29/08/2025 18:02:37 |
 |
|
BeaGea
Advanced Member

4119 Posts
Posted - 29/08/2025 : 18:38:12
|
quote: Originally posted by ReemCP Znam da neće oni ići na neke kvizove niti će netko od njih tražiti u budućnosti kad odrastu da znaju te stvari, ali barem radi opće kulture bilo bi dobro da ih znaju, ja se osobno sjećam da mi je to bilo skroz zabavno jer se kroz te mitove uvijek mogla prenijeti i neka životna lekcija, pouka..

|
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14665 Posts
Posted - 29/08/2025 : 20:01:46
|
Usput da javim da je ovo moje "nešto" što sam naručio u 7. mjesecu smatrano kao izgubljeno, pa sam uspio se dogovorit s prodavačem da pošalje novi primjerak, a koliko vidim po najnovijem trackingu, danas je stiglo u JFK luku :)

Eto, ja to naručio preko amazon.de, mislio da će to ići iz neke zemlje iz EU, kad ono predmet ide iz SAD-a
Vidim BeaGea iz one teme "Koji film ste danas ukrali/kupili/dobili/posudili" da si i ti pisao o sličnoj situaciji da si imao:
Naručeno preko talijanskog amazona ali poslano DHL-om iz SAD-a. Podliježe li to carinjenju? Vrijednost je zajedno s poštarinom 40 (37+3) eura.
I u nastavku sam vidio da su ti naplatili još dodatnih 40-ak kuna tada, svašta.. |
|
 |
|
Topic  |
|
|
|