- Čarobna knjiga svela izdavanje stripova na minimum; - Darkwood-ov katastrofalan ritam izdavanja mangi; - Golkonda ima gomilu nezavršenih izdanja; - Izdavači izdaju ono što se njima svidja, a ne šta publika želi; - Jedina svetla tačka manji izdavači - Najkula, Stalker i Maverik
Uh gde poceti, mozda sa tim da je "propast strip izdavastva u Srbiji od minornog znacaja uporedjujici sa nekim drugim "propadanjem".
Kao prvo ukupno je previse izdanja izlazilo.
Kao drugo broj spremnih da uzimaju "sve sto valja" je dosta ogranicen i sta onda uradis... prvo se medjusobno pojedini izdavaci posvadjaju da bi se posle udruzili i izveli nepopularan potez medju ranije spomenutim "spremnih da uzimaju sve sto valja" (ne samo u Srbiji nego i u "regionu")
Pogledaću prilog iz prvog posta, pre nego što više prokomentarišem, ali već neko vreme se jedva suzdržavam da ne pokrenem sličan topik.
Ne znam da li je propast ili samo izuzetno loša godina, znatno ispod svih skorašnjih prethodnih.
Takođe, nije mi bitno što su izdavači prešli na mange i što je manga izdavaštvo i dalje obilno, jer je za mene propast izdavaštva zapadnjačkog stripa dovoljan debakl, a mange mi znače koliko i ovsene pahuljice umesto čokolade.