Author |
Topic  |
night
Senior Member

Serbia
1817 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 06/09/2025 : 22:54:09
|
Jedna epizoda koju sam morao da uzmem odmah, jer je za mene poprilično nostalgična. Uživao sam čitajući ovo ponovo, posle dosta godina. Uz sve svoje mane, ovo je jedna vrlo dobro obrađena tema koja lepo približava rasizam. |
 |
|
Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
8222 Posts
Member since 26/12/2006 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21970 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 07/09/2025 : 17:27:04
|
naslovnica Kju-kluks-klana, LMS 508,mi je definitivno jedna od najlepših naslovnica ZS/LMS.Tada,u to vreme. I dovoljno je samo da je pogledam,ta slika,font naslova,broj,cena...ma automatski me preplavi neki lep osećaj nostalgije,detinjstva.Jeste da taj osećaj nije toliko jak kao nekada,odnosno da,nažalost,polako slabi sa godinama,ali emocije,hvala Bogu,su tu i dalje,i dalje su prilično jake. Čudo je koliko su nam se te Dnevnikove edicije urezale u dušu,možda i više nego druženja,putovanja...iz tog vremena. |
Odbrojavanje: još 363 dana |
Edited by - anto on 07/09/2025 17:27:41 |
 |
|
14act3
Starting Member
Slovenia
17 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 07/09/2025 : 17:57:50
|
quote: Originally posted by anto
naslovnica Kju-kluks-klana, LMS 508,mi je definitivno jedna od najlepših naslovnica ZS/LMS.Tada,u to vreme. I dovoljno je samo da je pogledam,ta slika,font naslova,broj,cena...ma automatski me preplavi neki lep osećaj nostalgije,detinjstva.Jeste da taj osećaj nije toliko jak kao nekada,odnosno da,nažalost,polako slabi sa godinama,ali emocije,hvala Bogu,su tu i dalje,i dalje su prilično jake. Čudo je koliko su nam se te Dnevnikove edicije urezale u dušu,možda i više nego druženja,putovanja...iz tog vremena.
To je istina. Čitao sam ZS i LMS od 78 do 82 godine i puno događaja koji su se desili u životu u tom razdoblju povezujem sa kupovinom nekog broja ZS ili LMS ... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19638 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 07/09/2025 : 19:45:33
|
quote: Originally posted by 14act3
quote: Originally posted by anto
naslovnica Kju-kluks-klana, LMS 508,mi je definitivno jedna od najlepših naslovnica ZS/LMS.Tada,u to vreme. I dovoljno je samo da je pogledam,ta slika,font naslova,broj,cena...ma automatski me preplavi neki lep osećaj nostalgije,detinjstva.Jeste da taj osećaj nije toliko jak kao nekada,odnosno da,nažalost,polako slabi sa godinama,ali emocije,hvala Bogu,su tu i dalje,i dalje su prilično jake. Čudo je koliko su nam se te Dnevnikove edicije urezale u dušu,možda i više nego druženja,putovanja...iz tog vremena.
To je istina. Čitao sam ZS i LMS od 78 do 82 godine i puno događaja koji su se desili u životu u tom razdoblju povezujem sa kupovinom nekog broja ZS ili LMS ...
 |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19638 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 23/09/2025 : 07:37:54
|
Jedna od top 10 priča naseg Tellera... Itekako aktualna i danas kad rasizam dize zmijsku glavu... Bignoti odlican kao na pilotu... I ovaj nastavak sa ludim profesorom je zabavan.. a to je i misija Tellera.. da ne smara več zabavi i opusta... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 23/09/2025 07:38:42 |
 |
|
Darchi
New Member

Croatia
126 Posts
Member since 06/02/2024 |
Posted - 23/09/2025 : 12:31:05
|
quote: Originally posted by teller
Jedna od top 10 priča naseg Tellera... Itekako aktualna i danas kad rasizam dize zmijsku glavu... Bignoti odlican kao na pilotu... I ovaj nastavak sa ludim profesorom je zabavan.. a to je i misija Tellera.. da ne smara več zabavi i opusta...
Kao i uvijek, na Tvoj komentar  |
My soul is painted like the wings of butterflies Fairy tales of yesterday, grow but never die I can fly, my friends... |
 |
|
lmszs
Junior Member

Slovenia
453 Posts
Member since 06/01/2003 |
Posted - 23/09/2025 : 15:59:48
|
 Evi i originalne italijanske naslovnice za strip Ku Klux Klan. Meni jedna od najlepše nactranih iz Kitovog opusa. Crtež: Franco Donatelli Htio sam koristiti umjetnu inteligenciju za obradu originalne talijanske naslovnice stripa KKK. Program ju je odbio izraditi jer je sadržavala osjetljive teme (simbolizam KKK-a - problematični natpisi i simboli). |
 |
|
ReemCP
stripovi.com suradnik

Croatia
14765 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 23/09/2025 : 18:34:30
|
quote: Originally posted by lmszs
Htio sam koristiti umjetnu inteligenciju za obradu originalne talijanske naslovnice stripa KKK. Program ju je odbio izraditi jer je sadržavala osjetljive teme (simbolizam KKK-a - problematični natpisi i simboli).
Da su se kojim slucajem nekadasnji Dnevnik i AI sreli te upoznali, bili bi naj frendovi. |
Never leave it in the hands of the judges
|
 |
|
tomas.hokenberi
Average Member

Serbia
532 Posts
Member since 31/07/2017 |
Posted - 23/09/2025 : 19:53:36
|
quote: Originally posted by lmszs
 Evi i originalne italijanske naslovnice za strip Ku Klux Klan. Meni jedna od najlepše nactranih iz Kitovog opusa. Crtež: Franco Donatelli Htio sam koristiti umjetnu inteligenciju za obradu originalne talijanske naslovnice stripa KKK. Program ju je odbio izraditi jer je sadržavala osjetljive teme (simbolizam KKK-a - problematični natpisi i simboli).
Samo ako želiš fotorealistični render. Druge obrade su moguće.
[url=https://ibb.co/kCNmdhn] [/url] [url=https://ibb.co/b551Zs7Y] [/url] |
 |
|
tomas.hokenberi
Average Member

Serbia
532 Posts
Member since 31/07/2017 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)