forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 Manchester United Football Club
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 97

Salkan
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1021 Posts

Member since 20/01/2021

Posted - 27/09/2025 : 15:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Salkan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

quote:
Originally posted by Salkan

Jedini čudniji od tv-komentatora su mi fanovi Junajteda.
Pa kada će više pogledati na svog najvećeg rivala i shvatiti da je njihova tura jada došla na red otkad je otišao Ferguson?
Liverpul je bio strah i trepet u Engleskoj zaključno sa Oldridžem, Rašom, Barnsom i tom ekipom, a imali su i vrh Evrope. Onda je došla velika rupa, poklopilo se da su bolji stručnjaci preuzeli druge klubove, pojavio se i Ferguson i njegova revolucija u engleskom fudbalu, došli i rezultati i sve se prevrnulo. Liverpul se decenijama poslije tog zlatnog doba sramotio na svakom koraku, dok nisu shvatili da na Ostrvu nemaju šta tražiti no tavoriti (i povremeno ginuti u derbijima), bez opterećenja o tituli. Kad su se koncentrisali na Evropu i tu su došli rezultati (i to sa prosječnim timom, ispodprosječnim igračima i anti-lepršavom igrom).
Junajted mora proći isto, to je sad očigledno. Ako je Liverpulu trebalo 30 godina da vrati primat na Ostrvu, toliko će trebati i Junajtedu i tu se sva priča završava.

Neupitno je da ekipa ima individualni kvalitet, ali niti ima vođu na terenu, niti ima strategiju u toku utakmice - čitaj trenera.
Što se vođe tiče, Ferguson je svoju zlatnu generaciju oslonio na Kina (čija je odgovornost bio centar i kompletan prostor nazad, uz mnoštvo talenta naprijed koji je taktički usavršio u cjelinu). Šta imaju sad?
Nekakvog Bruna, koji glumi Boga na terenu, a iako ima kvalitet, nema ni trunke harizme da bude vođa. Kazemira? Propalog anti-talenta koji, dok je bio u realu, i da je bilo poštenog suđenja u Španiji, ne bi preživio dvije sezone i oborio bi rekord po crvenim kartonima. Kunju, Joba, Dorgua, Mbeuma, koji se trude istinski, ali nemaju koga povezati? Nahranjene i preplaćene igrače kojima nije stalo do takmičenja? Pa koja bi budala došla tu i svoj autoritet rizikovala da uskladi tu razularenu, situ bandu?

I na kraju, kako je moguće da i dalje insistiraju na anti-ostrvskom fudbalu? Jedini Junajted izbjegava direktan stil igre: nije nikakvo čudo što ih nekakvi Brajtoni, Bornmuti ili Brentfordi mlate ko volove, pa ljudi ginu na svaku loptu cijelu utakmicu!

I kako je moguće da se očekuje bilo šta spektakularno kada je riječ o "najpopularnijem" timu u svijetu, najvećem brendu na svijetu, sa najbogatijim biznismenima na čelu tog kluba? Sjedi, uživaj u dobrim utakmicama i čekaj pogodno vrijeme da Liverpul padne pa da se ukaže prilika da se ponovo popneš na vrh.

Salkane, sad sam se sjetio kako je onaj trener Lobanovski svoje igrače tjerao na utakmicu bez obroka i bez dugih čarapa, a vanka debelo ispod nule. Rezultati? S takvim trenerom i takvim igračima, Dinamo Kyev ostvario je neke najveće europske uspjehe.

Pa ja sam bio spreman sažeti svoje ćeretanje na "treba njima jedan Bielsa da im *ebe nanu", al odma će ljudi reć vidi ti ovog ekstremiste :))

Škafiškafnjak
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41257 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/09/2025 : 16:17:19  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by sawitch

Jebes golmana! Ono ja ne bih primio! Po sred gola.

Ali izvukao je 2,3 čiste iz gola danas

Jeste ono glavom. Ali majku mu, kako ovo primis…

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15202 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 27/09/2025 : 16:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Unitedu treba isto što i Dinamu, samo za razliku od Dinama, Unuted može dovoditi kvalitetne igrače.
Znači ovdje je potreban kompletan remont, svi igrači koji su sada u klubu, skupa s Amorimom moraju napistiti klub i raditi sve ponovo.
Utuci milijaradu + ili kombiniraj s mladima iz vlastite škole i pojačanjima.
Ovo odavno nema smisla.

Ali za tako nešto treba potjerati čovjeka koji je doveo zadnja tri " pojačanja ".

Uglavnom radi se o bogatom Hajduku iz Splita.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26088 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/09/2025 : 17:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by manhunter

Ono je bio klasičan faul. Ali svejedno je u ovoj ekipi trenutno samo golman dobar.

Jedino pozitivno u ovoj situaciji je da Mourinho nije više slobodan. :D

Šteta što Nuno Sveti Duh nije više slobodan, ali zato Potter jeste...

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

15202 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 27/09/2025 : 18:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Erik Ten Hag je slobodan i čeka.
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41257 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/09/2025 : 18:45:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
Ja bih Murinja doveo i dao mu odresene ruke. Ali i dalje mislim da Amorim zna znanje.

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12807 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 27/09/2025 : 18:59:03  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Đalović je slobodan ...

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14607 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 27/09/2025 : 18:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja bih Murinja doveo i dao mu odresene ruke. Ali i dalje mislim da Amorim zna znanje.

Možda zna znanje, ali ne zna s ekipom. Pogledaj samo njegov govor tijela, a to radi neprestano na utakmicama. Neprestano cupka i šetka u dva metra.To me baš živcira za vidjeti. Pogled mu je više prikovan za pod nego na teren. Nesvjesno, nervozu dodatno prenosi na igrače, koji su ionako mentalno u katastrofalnom izdanju.

Ali, mislim da je on svakako bivši.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26088 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/09/2025 : 19:25:02  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja ne bih ovu ispušenu muštiklu i jednu od najvećih prevara u fudbalu doveo, pa makar da znam da će sledeće godine biti u top 5.

Što se Amorima tiče, možda on ima znanje, ali nema igrače za to što on hoće da uradi. Dobar trener radi najbolje od igrača koje ima na raspolaganju i on se prilagođava njima. Ovaj radi sve suprotno. Uništio je Dialloa, a drži izgubljenog Dorgua kao standardnog igrača, gde to ima?

Ja mislim da je on već bivši. Prvi sam za to da se treneru da vreme i šansa, ali kad se taj trener trudi da uradi nešto od ekipe. Ovaj to ne radi.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page
Page: of 97 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000