Author |
Topic  |
danielp
Senior Member

Serbia
1402 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 27/09/2025 : 14:40:54
|
Nikad! Ponekad se pitam da li ovi danasnji scenaristi koriste AI. Odnosno teorija zavere da AI postoji vec poslednjih x godina a da su nama obicnim smrtnicima obznanili to tek pre 3 godine. Evidentan je nedostatak kreativnost u stipovima, filmovima, serijama. Pocnes da citas strip i kao dobar je... a onda poslednja trecina uzas! Nit glave nit repa. Ili krenes seriju i prve 3 epizde te drze a ostalo totalni aut! To bas lici na daleko-od-savrsenog AI |
 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3539 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 27/09/2025 : 14:46:56
|
quote: Originally posted by danielp
Nikad! Ponekad se pitam da li ovi danasnji scenaristi koriste AI. Odnosno teorija zavere da AI postoji vec poslednjih x godina a da su nama obicnim smrtnicima obznanili to tek pre 3 godine. Evidentan je nedostatak kreativnost u stipovima, filmovima, serijama. Pocnes da citas strip i kao dobar je... a onda poslednja trecina uzas! Nit glave nit repa. Ili krenes seriju i prve 3 epizde te drze a ostalo totalni aut! To bas lici na daleko-od-savrsenog AI
Za nedostatak kreativnosti su ti dovoljni potplaćeni i nekreativni scenaristi. Ali danas je itekako moguće da se pomažu sa AI. Za igranje sa idejama nije loš. |
 |
|
Striposlaven
New Member

Croatia
139 Posts
Member since 23/08/2021 |
Posted - 27/09/2025 : 19:10:39
|
Ovisi na što se misli pod "čitati AI stripove". Ako to znači čitati neke stripove na internetu bez da dam i centa za iste, možda. Ako to znači plaćati od 0.01 do 30+ eura na kiosku/u striparnici/u knjižari za strip koji je napravio AI, onda nema šanse. Bolje platiti djelo nekrativnih, lijenih ili neambicioznih autora čak i s užasnim crtačkim "talentom" nego davati novac za ničije djelo. Ono što sam ranije rekao "možda", to zapravo znači ovo: 0.0001% šanse da da, 99.9999% šanse da ne. Zaobilazim sve "umjetničke" uratke koje je napravio AI čisto iz principa. Moje osobno mišljenje je da AI i umjetnost ne idu zajedno ni u kojem slučaju, bila ta umjetnost prva, druga, treća, sedma ili, da se još malo dotaknemo teme, deveta. |
Edited by - Striposlaven on 27/09/2025 19:11:01 |
 |
|
RAKOSI4
Advanced Member

.jpg)
5220 Posts
Member since 23/07/2016 |
|
Zoroasterixx
Advanced Member

Croatia
3539 Posts
Member since 17/02/2014 |
Posted - 27/09/2025 : 22:44:43
|
quote: Originally posted by Striposlaven
Ovisi na što se misli pod "čitati AI stripove". Ako to znači čitati neke stripove na internetu bez da dam i centa za iste, možda. Ako to znači plaćati od 0.01 do 30+ eura na kiosku/u striparnici/u knjižari za strip koji je napravio AI, onda nema šanse. Bolje platiti djelo nekrativnih, lijenih ili neambicioznih autora čak i s užasnim crtačkim "talentom" nego davati novac za ničije djelo. Ono što sam ranije rekao "možda", to zapravo znači ovo: 0.0001% šanse da da, 99.9999% šanse da ne. Zaobilazim sve "umjetničke" uratke koje je napravio AI čisto iz principa. Moje osobno mišljenje je da AI i umjetnost ne idu zajedno ni u kojem slučaju, bila ta umjetnost prva, druga, treća, sedma ili, da se još malo dotaknemo teme, deveta.
A ako bi pod "scenarist" pisalo: napisao Burattini, uz asistenciju AI? |
 |
|
Striposlaven
New Member

Croatia
139 Posts
Member since 23/08/2021 |
Posted - 27/09/2025 : 23:23:52
|
quote: Originally posted by Zoroasterixx
A ako bi pod "scenarist" pisalo: napisao Burattini, uz asistenciju AI?
Ne vjerujem da bi to pisalo, iako Burattinijevi scenariji zadnjih godina izgledaju kao da ih piše trenutno vrlo popularni ChatGPT.
»Napiši mi scenarij za prvi dio dvodijelne epizode Zagora (od po 96 stranica svaka, 5 vinjeta po stranici). Obavezno na svake dvije stranice upotrijebi sljedeće zvučne efekte: "Thud", "Smack", "Sock", "Ah, prokleto kopile!", "Proklet bio!", "Caramba y Carambita", "AHYAAAAK!" Tema scenarija neka bude po tvome izboru jer ja ne znam pisati više o ničemu osim o povratcima zaboravljenih starih neprijatelja ili o grupama kriminalaca koji napadaju Zagora, Chica i nekog njihovog prijatelja (taj lik mora OBAVEZNO dobiti tragičnu prošlost) u njihovoj kolibi u močvari. Ne zaboravi objasniti svaku moguću glupost koja ti se čini očita, ljubljeni moj AI asistente! Tvoj jedini Burattini.«
Možda probam ovo ubaciti u neki AI pa dobijem povratak Hellingena identičan onome koji je zadnji izašao.
Dakle, da piše da je Burattini napisao scenarij s pomoću AI-ja, nema šanse da bih ga kupio. Burattini je zadnjih godina sam po sebi noćna mora za čitanje (dobro, zadnji Supermike je još nešto najbolje što je napisao u posljednje vrijeme iako i on ima nedostataka na lopate), a kamoli tek Burattini+AI! Doduše, možda su mu priče takve baš zato što koristi AI, ali dok ja osobno to ne znam, kupovat ću. Blaženo neznanje! |
 |
|
Topic  |
|
|
|