forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Svaki petak izuzetak-Ovaj petak: Korsar
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 110

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 02/03/2007 : 10:18:42  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/03/2007 : 15:21:23  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

Bravo, Delboj, to čekam. U Splitu PZ izlazi tek u ponedjeljak, ali mi je drago da znam da je Džeremaja u novom broju. I to još zadnja preskočena epizoda od 1 do 26. Konačno će biti sve na broju. Kićo, u red za Zabavnik.

Hvala na obavještenju,wiskey!
Eto me....
zovem jakija!
Go to Top of Page

Profesor
Average Member

Serbia
653 Posts

Member since 24/06/2005

Posted - 02/03/2007 : 19:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Profesor a Private Message  Reply with Quote
quote:

Bravo, Delboj, to čekam. U Splitu PZ izlazi tek u ponedjeljak, ali mi je drago da znam da je Džeremaja u novom broju. I to još zadnja preskočena epizoda od 1 do 26. Konačno će biti sve na broju. Kićo, u red za Zabavnik.

Zao mi je sto bas ja moram da budem donosilac losih vesti, ali setite se da ne ubijete glasnika,jer je vasa radost, nazalost, bila preuranjena. Naime - jeste Dzeremaja, jeste- neobjavljena epizoda KOnacno, ALI... pikselizacija strana 3-10 gora je nego u Vendeti. ZAJEB!!! Nisam MOGAO DA POVERUJEM, OBISAO SVE TRAFIKE ALI NAZALOST SVUDA ISTI SLUCAJ>
OOOOOGROMAN PAD VELIKOG TITANA! I gde BAS sad TO da im se desi. jboimpsmtr!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/03/2007 : 20:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Dobro si rekao!
Di baš sad?!
%6#%/)*$#%
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 02/03/2007 : 20:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Jeste, stvarno cudno. Nesto se desilo na ta cetiri lista, prve dve i poslednje dve strane su u redu, ali izmedju je opasna pikselizacija.
Inace, ovaj broj je dosta slavljenicki posto je Zabavnik proslavio 68. rodjendan, te je neko izgleda slavio i kada nije trebalo...

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 03/03/2007 : 09:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Ma vidio sam i ja to odmah, ali nisam htio da donosim loše vijesti.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 03/03/2007 : 15:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Nemam pojma što se to dešava sa PZ. Ako je to istina, a uvjerit ćemo se ubrzo, onda nešto debelo ne štima. Imaju onako dobar list, odličan papir, kompletan u boji, neloše se prodaje (da su pametni mogli bi to dobro povećati), a onda rade fuš. Ne mogu još ništa reći o ovoj grešci sa Džeremajom, jer nisam vidio, ali da mi je gušt dobrano smanjen, jest. Ali, ipak ostaju jedini koji su objavili skoro sve Džeremaje, pa makar i izbacili dvije strane kao u epizodi Alex. Sjećam se da sam jednom prilikom, kada su isto tako objavili Asterixa na 40 strana, a urednica stripa je bila neka ženska, nazvao sam je i pitao koji im je kriterij za izbacivanje stranica i da to ne bi trebali raditi. Ona mi je rekla da im sredine sa stripom imaju 20 stranica i da to zato rade, a "ako hoću cijeli Asterix, da ga pronađem negdje u albumu". Na to sam joj rekao da nije u tomu stvar, da uopće ne kuži što sam htio reći, da uopće ne kuži strip i da nije za taj posao i da mislum da bi joj bolje bilo da prodaje krumpir i paprike na pijaci. Eto što se dešava kada netko negdje zaluta.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 03/03/2007 : 23:19:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Meni je žena počela da kupuje PZ u zadnjih pola godine i verujte da su stripovi prvoklasni. Jedino mi je žao što sve to nije zanimljivo mojim klincima bar upola onoliko koliko je bilo zanimljivo meni kada sam bio u njihovom uzrastu.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 04/03/2007 : 09:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Politikin Zabavnik se sve više prilagođava ukusu onog (mislim u velikoj mjeri većinskog) dijela čitalaca koji uopšte ni ne pogledaju strip, pa vjerovatno redakciji nije mnogo ni važno da o tome vodi računa. Jedino što je bolje u odnosu na ranije je što sada ne izbacuju stranice (iako je bilo nekih preslagavanja stranica u dva albuma serijala Plašt i očnjaci) i ne brišu originalnu numeraciju. Ono što meni najviše smeta je što su smanjili broj stranica stripa na srednjim stranama na 8-12. Jeste da su počeli stripove da objavljuju na kavlitetnijem papiru, ali povećali su i cijenu (kao i svim izdanjima Politiike) i imaju zadovoljavajuću prodaju, pa im ovo sigurno ne ide u prilog kod čitalaca stripa. Ne znam koliko je sad osoba koja obavlja funkciju urednika stripa upućena u to šta čitaoci traže, ali mislim da pohvalu može da zasluži samo prevodilac, jer stvarno radi dobar i kvalitetan prevod.
Go to Top of Page

idado
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4057 Posts

Member since 30/11/2004

Posted - 04/03/2007 : 12:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit idado's Homepage  Send idado a Private Message  Reply with Quote
Ma, 'ajde ba ljudi, ljudski je griješiti, očigledno je greška i ništa više. Desi se i gotovo, šta da se radi.
Gore je kad daju volonterima da pišu pojedine tekstove, a oni ne znaju, kukavci, engleski i pogrešno prevode iz jadne wikipedie.
A najgore je kad neće da priznaju grešku na koju im se ukaže, e to zaista ide na živce, pogotovo što kao matora drtina, koji ga čita 30 godina, mislim da imam moralno pravo da ispravljam gluposti koje ponekad pročitam...
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 05/03/2007 : 14:29:35  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Profesor

quote:

Zao mi je sto bas ja moram da budem donosilac losih vesti, ali setite se da ne ubijete glasnika,jer je vasa radost, nazalost, bila preuranjena. Naime - jeste Dzeremaja, jeste- neobjavljena epizoda KOnacno, ALI... pikselizacija strana 3-10 gora je nego u Vendeti. ZAJEB!!! Nisam MOGAO DA POVERUJEM, OBISAO SVE TRAFIKE ALI NAZALOST SVUDA ISTI SLUCAJ>
OOOOOGROMAN PAD VELIKOG TITANA! I gde BAS sad TO da im se desi. jboimpsmtr!

Evo, i ja ga nabavih. Međutim, ne razumijem, meni su sve strane OK.
Go to Top of Page

majmun
Average Member

Croatia
580 Posts

Member since 20/11/2003

Posted - 05/03/2007 : 14:49:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit majmun's Homepage  Send majmun a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo, i ja ga nabavih. Međutim, ne razumijem, meni su sve strane OK.

Usporedi 10. i 11. stranicu Jeremiahe. 10. je ispikselizirana, dok je 11. cista ko suza.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 05/03/2007 : 15:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Uporedio i nisam vidio razliku. Dopuštam da se radi o nečemu što meni nije bitno, ako ne primjećujem razliku.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 06/03/2007 : 09:50:22  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Nije baš da se ne uočava, uočava se odmah ali bolje je ako svima ne smeta, a valjda ubuduće neće biti takvih problema.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 09/03/2007 : 10:19:53  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Danas u broju 2874 Politikinog Zabavnika na 11 strana II dio Džeremajine epizode - Poslednji dijamant.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 09/03/2007 : 14:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
To nije bilo za očekivati. Znači, drugi dio epizode Jeremiah. Super! Mislim, zapravo vjerujem, tj. nadam se, da ne kažem, očekujem treći dio u idući petak.
Go to Top of Page

ComicBoy
New Member

Serbia
118 Posts

Member since 19/02/2007

Posted - 10/03/2007 : 14:29:30  Show Profile Show Extended Profile  Send ComicBoy a Private Message  Reply with Quote
Pa jeste malo bezveze,ta pikselizacija,ali razumljivo je.Vazno da je Dzeremaja
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 12/03/2007 : 18:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Pa i ja to mislim. Važno je da je Džeremaja i to neobjavljena epizoda. Prije izvjesnog vremena kada smo od nekih epizoda imali samo pirate i to katastrofalno skenirane i crno-bijele, bili smo sretni da ih imamo, pa makar i takve. Ipak ovo i nije nekakva velika greškica (meni je stvarno sve OK).
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 16/03/2007 : 14:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
U PZ broj 2875 na 11 strana Džeremaja: Poslednji dijamant III dio.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 23/03/2007 : 10:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Danas u Zabavniku broj 2876 na 11 strana IV dio stripa Džeremaja: Poslednji dijamant. Ovim je i završena dosad neobjavljena Džeremajina epizoda iako će na kraju biti nezadovoljnih zbog tehničke greške u prvom dijelu ali šta je tu je.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 23/03/2007 : 10:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Da, to je 24. epizoda. Ne zaboravi ovako najaviti u idući petak koji je strip. Pošto PZ kod nas dolazi tek u ponedjeljak, baš mi je drago unaprijed saznati što izlazi.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 23/03/2007 : 11:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, to je 24. epizoda. Ne zaboravi ovako najaviti u idući petak koji je strip. Pošto PZ kod nas dolazi tek u ponedjeljak, baš mi je drago unaprijed saznati što izlazi.

Pa ako stignem najaviću novi strip i sljedećeg petka, najkasnije u subotu.
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 23/03/2007 : 12:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Baš ti hvala, jer evo stručnjaci iz PZ još uvijek nisu ažurirali svoju stranicu. Valjda spavaju. A nekad se zna desiti da to urade tek u ponedjeljak.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17454 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 30/03/2007 : 10:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
Danas u Zabavniku broj 2877 strip Plašt i očnjaci: Luna incognita, na 11 strana. Zanimljivo da je naslov napisan ovako latinicom, bez prevođenja.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/03/2007 : 13:33:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by delboj

Danas u Zabavniku broj 2877 strip Plašt i očnjaci: Luna incognita, na 11 strana. Zanimljivo da je naslov napisan ovako latinicom, bez prevođenja.

Ispravno.
Naslov je igra reci na latinskom.

Go to Top of Page
Page: of 110 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000