forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 20/12/2008 : 19:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zeljko

koja je najbolja epizoda a nevezana za ciklus da od nje krenem :D i naravno jeftina :D

Sve epizode su zasebne i u svakoj možeš uživati bez poznavanja radnje iz prethodnih brojeva. Najveći užitak je ,naravno, čitati sve po redu. Većina se slaže da su najbolje priče ,uglavnom, one koje su radili Berardi i Milazzo kao npr. Chemako, Vrelo nebo Meksika, Balada o Pat O'Shane, Ljudi, stoka i junaci, Suvišan, Lovčeva Lily, Adah itd....
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 20/12/2008 : 19:58:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vorador
Sve epizode su zasebne

Nisu. Baš neke od ovih koje si nabrojio se nastavljaju.
quote:
i u svakoj možeš uživati bez poznavanja radnje iz prethodnih brojeva

Hm...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 20/12/2008 : 20:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
idem u srijedu na pijacu :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 21/12/2008 : 01:37:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Sve epizode su zasebne

quote:

Hm...

hmmmm...po mome poimanju nastavljanja ,nijedna (od 1-56, što sam čitao) se ne nastavlja

Edited by - Vorador on 21/12/2008 01:58:49
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/12/2008 : 01:51:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 21/12/2008 : 01:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:

od 1-56 - isparavit ću he he
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 21/12/2008 : 11:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Koja san ja budala

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 21/12/2008 : 19:59:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
kako bre marko sad nije potvrdjeno????
:((((((

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 22/12/2008 : 08:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by JefCostello

U zadnje vreme sam pribavio vecu kolicinu Fibra/Libellus Kenova pa bih pitao "nadležne" koliko ce ukupno izaci do kraja (racunajuci i ovaj "krajnji"), cisto da bih znao šta me ocekuje...
(znam da je ovo negde receno vec ali sam zaboravio gde)

79 ukupno.
Nazalost, jucer sam se cuo s Ivom i ta vijest o zadnjem broju nije tocna. Postoje pregovori i mogućnost da do toga dodje, ali jos nista nije dogovoreno.

(...)

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 22/12/2008 : 08:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

kako bre marko sad nije potvrdjeno????
:((((((

Znam kako ti je. O da, savrseno znam!

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/12/2008 : 19:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
pa ovako, lepo bi bilo kad bi na primer B+M imali vec zavrsen posao
pa onda samo cekanje na izdavaca i nije kraj sveta
ali ako oni cekaju prvo kes za dogovor, pa tek onda da sednu sa pisanjem i crtanjem, to je vec :((((((

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 22/12/2008 : 22:54:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:
Sve epizode su zasebne

quote:

Hm...

hmmmm...po mome poimanju nastavljanja ,nijedna (od 1-56, što sam čitao) se ne nastavlja

Kako ne? 4, 7 i 8 su serijal lova na Donalda Welsha.
10 je nastavak od 9, a i dalje ide kronološkim tokom (u 11 Ken nastavlja u selu Eskima gdje je stao na kraju 10, zatim u 12 mu sude zbog završne scene u 11 itd.)
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/12/2008 : 00:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hi hi... I ja san u jednom trenutku promislija "ma kako????" i tija objašnjavati da ima puno epizoda koje se najdirektnije nastavljaju...

Pa promislija... ma nema smisla, već će netko to napisati...

Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 24/12/2008 : 03:29:58  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Upisi i mene u fanove ako moze.

Kad sam bio mladji nisam ga razumeo pa ti se stvarno divim kako ga ti tako mlad razumes na pravi nacin.

Inace po meni remek delo stripa, 'must have' i za onog ko voli i ko ne voli Kena, je epizoda 'Dah i san'. To je ono sto strip svrstava u umetnost, pa cu podeliti sa vama jednu zanimljivost.

Do svoje 18 godine (pre 10 godina) mnogo sam citao stripove. Zatim sam prestao da ih skupljam da bih ponovo poceo pre 3 meseca. Za ova tri meseca procitao sam gomilu stripova sto razlicitijih junaka i nijedan na meni nije ostavio utisak kao 'Dah i san'. Mozda deluje preterano, ali sam se najezio barem jednom na svaku stranicu prve price ('Mladunci').

E sad, posto sam ja osoba koja voli, kad otkrije nesto genijalno, da to podeli sa drugim ljudima poceo sam da teram ljude u svojoj okolini da procitaju tj. pregledaju pricu 'Mladunci'. Medju njima je bilo dosta ljudi koji nikad nisu citali strip i koji misle da sam lud i detinjast kada skupljam stripove u svojim godinama i dajem za njih prilicne pare.

Reakcije su naravno bile razlicite: nekima su suze krenule na oci, neke devojke su rekle da ce me ubiti ako im ikada ponovo dam da procitaju nesto ovako tuzno, a pojedini ljudi su posle prvih par slika shvatili genijalnost i bukvalno uzivali u svakoj slici. Ja sam se naravno osecao predivno gledajuci ih kako dozivljavaju strip oni koji su citali do tada samo Zagora ili nista nisu citali od stripova do tada. Da me fanovi ne shvate pogresno mislim da nema mnogo vecih obozavalaca Zagora od mene.

Inace, sem Zagora, visoko misljenje imam naravno o AF-u, Magicnom Vetru, Porucniku Bluberiju, Boneu, kao i o nekim Fibrinim izdanjima (koja nisu Ken), ali Ken Parker suvereno drzi vrh moje rang liste

Nadam se samo da ce ga zavrsiti, jer je on to zasluzio, a malo mi nestvarno zvuci da su pare problem za dvojicu istinskih genija autora stripa i da ce ih to spreciti da stave tacku na svoje zivotno delo. Mozda sam idealista i naivan ali to mi je malo smesno

Pozdrav za tebe najmladji citaoce Kena, a za tebe Markos necu reci nista novo sem da ti stvarno zavidim sto radis nesto sto toliko volis. Kamo srece da svi rade svoj posao tako profesionalno

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 24/12/2008 : 08:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Lijepa priča, to je pravi fan, bravo!

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 24/12/2008 : 17:35:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dabac

quote:

quote:

quote:
Sve epizode su zasebne

quote:

Hm...

Kako ne? 4, 7 i 8 su serijal lova na Donalda Welsha.
10 je nastavak od 9, a i dalje ide kronološkim tokom (u 11 Ken nastavlja u selu Eskima gdje je stao na kraju 10, zatim u 12 mu sude zbog završne scene u 11 itd.)

Da, to je ciklus priča koje su povezane ali nema naprasnih završetaka karakterističnih za stripove u nastavcima (eventualno broj 4; ali opet, # 5 funkcionira savršeno kao samostalna priča kojoj ne treba nikakvo predznanje da bi je se shvatilo i u njoj potpuno uživalo, sve je tu i ako netko nije čitao sve od početka može normalno pratiti radnju) i što se mene tiče svaka priča se može čitati zasebno.Npr. ako pogledaš drugi ciklus, #9-11, svaka priča je tematski drugačija kao npr.ugrubo, u broju 9 se opisuje naporan život kitolovaca i načini na koje se love kitovi; #10 - preživljavanje u ekstremnim situacijama; #11 - običaji i život eskimskog plemena, tako da ne možeš reći da su sve 3 priče neshvatljive neovisno. A što se tiče 12. nastavka, koliko se sjećam Kenu ne sude isključivo zbog ubojstva iz prethodnog nastavka nego zbog toga što su ga zamjenili za nekog pljačkaša i nakalemili mu još hrpu drugih zločina tako da opet ubojstvo koje je počinio Eskim na kraju prethodnog nastavka nije presudno za shvaćanje radnje i ne kvari sveukupni doživljaj, kompletnost i samostalnost djela.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/12/2008 : 19:26:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kako netko može pročitati npr. drugu epizodu i reći da mu je sasvim jasno kad u sljedećoj koju uzme čitati zatekne Kena na kitolovcu, optuženog za ubojstvo ili u boks ringu. Dodatna kvaliteta serijala je baš u kronologiji tako da mislim da je za koliko toliko snalaženje poželjno bar ispratiti cikluse u cjelini. No svak' ima svoj način i običaj, ne sporim... meni baš na preskok ne ide.

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 26/12/2008 : 08:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ne znam kako netko može pročitati npr. drugu epizodu i reći da mu je sasvim jasno kad u sljedećoj koju uzme čitati zatekne Kena na kitolovcu, optuženog za ubojstvo ili u boks ringu. Dodatna kvaliteta serijala je baš u kronologiji tako da mislim da je za koliko toliko snalaženje poželjno bar ispratiti cikluse u cjelini. No svak' ima svoj način i običaj, ne sporim... meni baš na preskok ne ide.

Slazem se!

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 26/12/2008 : 09:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

Upisi i mene u fanove ako moze.

....

Naravno da mozes u fanove!!! Definitivno si zasluzio!

-Lijepa prica, samo naprijed sa stripovima!

Go to Top of Page

milan 11
Junior Member

Serbia
364 Posts

Member since 13/06/2008

Posted - 26/12/2008 : 12:11:48  Show Profile Show Extended Profile  Send milan 11 a Private Message  Reply with Quote
Zanima me da li se trenutno ili u bilo kom drugom trenutku u Darkwood-u mogu pronaci KP u izdanju Libellusa i Fibre i koja im je cena?Unapred zahvalan na informaciji.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 26/12/2008 : 13:24:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
U Darkwoodu trenutno sigurno možeš naći sve Kenove od 1 do 64. Ne znam kolike su cijene, ali znam da je sigurno bolje da kupis sto namjeravas prije nove godine jer ce nakon nove godine cijene skociti, buduci da je u Srbiji euro strasno skocio, pa se cijene moraju uskladiti s novim kursom.

Trouble will find me
Go to Top of Page

milan 11
Junior Member

Serbia
364 Posts

Member since 13/06/2008

Posted - 26/12/2008 : 13:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send milan 11 a Private Message  Reply with Quote
Da u Srbiji je zaista nestsbilno sa tim eurom mada realno on nije skocio jer su cene iste.Ko zna kakve su ovo igre sa ovim eurom jer dinara nema pa je potpuno nelogicno da euro skace.U svemu ovome ubedjen sam da drzava odlicno prolaziKada euro puno skoci drzava izadje na trziste i proda ga usled cega euro padne a drzava ga onda kupi
Go to Top of Page

milan 11
Junior Member

Serbia
364 Posts

Member since 13/06/2008

Posted - 26/12/2008 : 13:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send milan 11 a Private Message  Reply with Quote
@ Markos
U svakom slucju hvala za info.Pozz.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 01/01/2009 : 02:32:50  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ovaj topic mora započeti Novu ggodinu tamo gde mu je i mesto

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

tiberije
Average Member

USA
789 Posts

Member since 08/06/2007

Posted - 01/01/2009 : 07:49:51  Show Profile Show Extended Profile  Send tiberije a Private Message  Reply with Quote
U pravu si a Dnevnik Adah po meni neka udje u 2009 kao najbolja epizoda ikad objavljena od strane Bonellija

Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.05 seconds. Snitz Forums 2000