Author |
Topic  |
sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 09/04/2009 : 20:03:35
|
quote: Originally posted by zeljko
u sarajevu nisam vidio DD VČ 14
Ja jesam, na autobuskoj stanici. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
 |
|
PINCA
New Member

Bosnia and Herzegovina
168 Posts
Member since 28/04/2008 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17673 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
djukak
Senior Member

2981 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 11/04/2009 : 11:52:51
|
U BL AF klasik Veliki zadatak. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 11/04/2009 : 14:59:30
|
prošle godine nisam nigdje našao,barem ne u bihaću maxi komplete dilana,martina,i mister noa.neću računati prve maxi od dilana i mister noa jer su oni od prije 3 godine,ali ovih novih nije bilo.isto tako ne vidim ni zagor almanah komplet a ni dilan almanah komplet,kao ni gigant,mada ne znam kolika bi cijena trebala da bude gigant dilan kompleta,možda nekih 12-14 maraka. |
 |
|
sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 11/04/2009 : 15:55:47
|
Sumnjam da imaju DD Gigant kompleti. Ja sam propustio neke od zadnjih brojeva DD extra, pa moram to uganjati, ali obično nađem u kompletu jedan broj koji mi fali, a druga dva imam i jebiga onda, skuplja pita nego tepsija. |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
 |
|
Disko
Junior Member

Bosnia and Herzegovina
314 Posts
Member since 14/09/2005 |
Posted - 11/04/2009 : 16:04:45
|
Meni su paketici dobra stvar. Fulao sam dosta toga pa rijetko bude duplih stripova za mene. A dupli se uvijek mogu zamijeniti, prodati itd. |
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Posted - 11/04/2009 : 16:34:18
|
kompleti jesu prava stvar kad se višak može zamijeniti,duplo su jeftiniji,vas dvojica,disko i sinister,koliko vidim ste iz sarajeva ili imate neke veze sa njim,pa možete da se okupite pa mjenjajte kao u prošla vremena.otvarao sam sve jednog člana koji je iz bosne i h.i svaki drugi je iz sarajeva tako da vas ima,kako se ne organizirate,ja sam svakom članu koji je iz bihaća pa i usk poslao poruku,jest da mi niko nije odgovorio,ali sam pokušao.još treba dodati da većina stripofila i nije na netu,tako da bi vi sarajevu mogli fino da se okupite. kod nas u bihaću nas i nema puno,koliko znam ovdje na forumu tri,od kojih je jedan većinu vremena u njemačkoj,i kojeg baš i ne zanimaju zamjene stripova iz kompleta,taj traži samo one što vrijede po nekoliko desetaka pa i stotina eura,tipa nasilje u darkvudu,blago crvene planine itd. drugi je kao neki crtač pa svoju energiju usmjerava na to,i nije za neku razmjenu jer kupuje sve redovno,pozdrav elvisu i bagiju.   i treći sam ja koji tu i tamo uz pomoć 4-5 ljudi koji nisu na ovom forumu održavam tradiciju zamjene stripa.pozdrav suliju,bašanu,avdi prošiću,mensi u austriji,emiru h. u sarajevo.  |
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
|
djukak
Senior Member

2981 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 11/04/2009 : 17:04:59
|
Probaj na kioscima kod hotela Bosna. |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17673 Posts
Posted - 11/04/2009 : 17:19:16
|
Ovog puta sam ovdje mogao da kupim DD extra, da se to ne traži po cijeloj Banjaluci, jer je to definitvno izdanje koje je najteže naći. Što se tiče kompleta, rijetko to kupim, jer skoro sve to imam. |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 12/04/2009 : 20:37:46
|
Zna li iko hoce li na ovom ,,Sarajeskom Sajmu Knjige,, biti i standova sa stripovima?!? |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Posted - 12/04/2009 : 20:38:47
|
Sarajevskom... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
|
duck
Junior Member

409 Posts
Member since 26/01/2007 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7889 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/04/2009 : 20:48:58
|
quote: Originally posted by kandraks
Zna li iko hoce li na ovom ,,Sarajeskom Sajmu Knjige,, biti i standova sa stripovima?!?
naravno da će biti... i to u izobilju... |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
d.r.p
Senior Member

1598 Posts
|
bagi
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
3841 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 12/04/2009 : 23:11:15
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
kompleti jesu prava stvar kad se višak može zamijeniti,duplo su jeftiniji,vas dvojica,disko i sinister,koliko vidim ste iz sarajeva ili imate neke veze sa njim,pa možete da se okupite pa mjenjajte kao u prošla vremena.otvarao sam sve jednog člana koji je iz bosne i h.i svaki drugi je iz sarajeva tako da vas ima,kako se ne organizirate,ja sam svakom članu koji je iz bihaća pa i usk poslao poruku,jest da mi niko nije odgovorio,ali sam pokušao.još treba dodati da većina stripofila i nije na netu,tako da bi vi sarajevu mogli fino da se okupite. kod nas u bihaću nas i nema puno,koliko znam ovdje na forumu tri,od kojih je jedan većinu vremena u njemačkoj,i kojeg baš i ne zanimaju zamjene stripova iz kompleta,taj traži samo one što vrijede po nekoliko desetaka pa i stotina eura,tipa nasilje u darkvudu,blago crvene planine itd. drugi je kao neki crtač pa svoju energiju usmjerava na to,i nije za neku razmjenu jer kupuje sve redovno,pozdrav elvisu i bagiju.   i treći sam ja koji tu i tamo uz pomoć 4-5 ljudi koji nisu na ovom forumu održavam tradiciju zamjene stripa.pozdrav suliju,bašanu,avdi prošiću,mensi u austriji,emiru h. u sarajevo. 
Kao prvo,nisam ja nikakav crtač koji svu svoju energiju usmjerava na to nego radnik kojem energiju iscrpi posao od kojeg nemam puno slobodnog vremena.Ponešto iškrabam u sitne sate kad mi se ne spava.Što se tiče razmjene i druženja sa ostalim endemičnim bićima (stripofili)što se mogu nabrojati na prste jedne ruke za to također nemam vremena,a ni volje.Nisam niti neki extra kolekcionar nego sam,uostalom koliko sam mogao primjetiti kao i većina ostalih ovdje na forumu,nostalgijom vezan za vremena kad su stripovi bili ono što su danas konzole,pc-iji i kladionice.Nekad sam imao veliku kolekciju zlatne serije i lunov magnus stripa ali je rasuta tijekom (nemirnih)vremena pa danas imam samo 700-800 naslova iz proteklih par godina.Eto,morao sam ispraviti neke Zlatanove navode,neka ne zamjeri. |
Wtf?
|
 |
|
zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Posted - 12/04/2009 : 23:50:58
|
quote: Originally posted by bagi
quote: Originally posted by zlatan bihac
kompleti jesu prava stvar kad se višak može zamijeniti,duplo su jeftiniji,vas dvojica,disko i sinister,koliko vidim ste iz sarajeva ili imate neke veze sa njim,pa možete da se okupite pa mjenjajte kao u prošla vremena.otvarao sam sve jednog člana koji je iz bosne i h.i svaki drugi je iz sarajeva tako da vas ima,kako se ne organizirate,ja sam svakom članu koji je iz bihaća pa i usk poslao poruku,jest da mi niko nije odgovorio,ali sam pokušao.još treba dodati da većina stripofila i nije na netu,tako da bi vi sarajevu mogli fino da se okupite. kod nas u bihaću nas i nema puno,koliko znam ovdje na forumu tri,od kojih je jedan većinu vremena u njemačkoj,i kojeg baš i ne zanimaju zamjene stripova iz kompleta,taj traži samo one što vrijede po nekoliko desetaka pa i stotina eura,tipa nasilje u darkvudu,blago crvene planine itd. drugi je kao neki crtač pa svoju energiju usmjerava na to,i nije za neku razmjenu jer kupuje sve redovno,pozdrav elvisu i bagiju.   i treći sam ja koji tu i tamo uz pomoć 4-5 ljudi koji nisu na ovom forumu održavam tradiciju zamjene stripa.pozdrav suliju,bašanu,avdi prošiću,mensi u austriji,emiru h. u sarajevo. 
Kao prvo,nisam ja nikakav crtač koji svu svoju energiju usmjerava na to nego radnik kojem energiju iscrpi posao od kojeg nemam puno slobodnog vremena.Ponešto iškrabam u sitne sate kad mi se ne spava.Što se tiče razmjene i druženja sa ostalim endemičnim bićima (stripofili)što se mogu nabrojati na prste jedne ruke za to također nemam vremena,a ni volje.Nisam niti neki extra kolekcionar nego sam,uostalom koliko sam mogao primjetiti kao i većina ostalih ovdje na forumu,nostalgijom vezan za vremena kad su stripovi bili ono što su danas konzole,pc-iji i kladionice.Nekad sam imao veliku kolekciju zlatne serije i lunov magnus stripa ali je rasuta tijekom (nemirnih)vremena pa danas imam samo 700-800 naslova iz proteklih par godina.Eto,morao sam ispraviti neke Zlatanove navode,neka ne zamjeri.
nisam htio da te izazovem sa ovim ''crtač''ali si nam na bišćanima,meni i elvisu rekao sa svoj kutak tako da sam na osnovu toga vidio neka tvoje crteže,a ovo za razmjenu sam stavio zbog ove teme o kompletima,gdje se višak koji dođe u kompletu da zamijeniti. nemam šta da ti zamjerim.  |
 |
|
kandraks
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3925 Posts
Posted - 13/04/2009 : 01:10:08
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by kandraks
Zna li iko hoce li na ovom ,,Sarajeskom Sajmu Knjige,, biti i standova sa stripovima?!?
naravno da će biti... i to u izobilju...
Uh...jedva cekam... |
 |
|
guzadj
New Member

China
255 Posts
Member since 15/03/2007 |
Posted - 13/04/2009 : 09:58:22
|
quote: Originally posted by djukak
U BL AF klasik Veliki zadatak.
Pa ovaj je izasao ima dvije sedmice???? |
Supa je super, ali super nije supa! |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17673 Posts
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17907 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Corto_Maltese
Average Member

997 Posts
Member since 15/02/2005 |
Posted - 14/04/2009 : 12:05:50
|
quote: Originally posted by delboj
Na kioscima BB 2 Beg sa Menhetna i Dampir 14 Pobunjenici.
Ja ovo ne videh u BL, nesto je distribucija za BL postala problematicna, tako Zagor spec 2. (Tajna KK) nije ni stigao u BL. |
Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!
Jovan Ducic |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17673 Posts
Posted - 14/04/2009 : 12:45:52
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
quote: Originally posted by delboj
Na kioscima BB 2 Beg sa Menhetna i Dampir 14 Pobunjenici.
Ja ovo ne videh u BL, nesto je distribucija za BL postala problematicna, tako Zagor spec 2. (Tajna KK) nije ni stigao u BL.
Pa neka, sad i vi malo da vidite šta znači lošija distribucija. |
 |
|
Topic  |
|