forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Sport
 ---HAJDUK ŽIVI VJEČNO---
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 616

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 14/05/2009 : 09:04:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:
Originally posted by Bardho

Ipak je dalmacija kolijevka hrvatstva pa vi doli to znate.
Jedino ne razumin kako ste od stolovanja kraljeva došli do provincije??!!

Ma kolijevka hrvatstva je u Hercegovini, to i mala djeca znaju...
Gdje je se okrunio prvi hrvatski kralj, ha?

A na drugo pitanje lako je odgovoriti... uvijek je bilo i uvijek ce biti
onih sto ce dusu vragu prodati... dalje necu, izbacit ce me, a moram jos neke najave napravit...

Znam ja di je okrunjen prvi hrvatski kralj al ne smiješ više ništa reći dalmošima. Zajebana raca.
Mi hercegovci smo potomci kraljeva, a ne oni!!
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 14/05/2009 : 09:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dok Lester

quote:

quote:
2. Reagirao sam na vašu zajebanciju na riječ šampion misleći poglavito na "hrvatske" riječi koje dalmatinci upotrebljavaju u svakodnevnom govoru (manistra, pašticada, kukumar itd.)

Naravno, zato u Velikoj Gorici i Zagrebu sve prsti od "hrvatskih" rijeci... Gratis, Kauguma, Bestek...

ne diraj nam Goricu

Tako tako recu mu šta ga ide!
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 14/05/2009 : 11:10:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Dok Lester

[quote]

ne diraj nam Goricu

Hi-hi-hi... znao sam da neces izdrzati da se ne javis...

vidim da je zavladala renkydemija s ovim hihihi
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/05/2009 : 14:25:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hello
a suđenje na ovoj utakmici je možda i najbolje suđenje koje sam ikad vidio u HNL-u. Barem ovo prvo poluvrijeme, vidit ćemo kasnije.

A mozda ti ne gledas cesto HNL?
Sudjenje nije posve krivo za Hajdukov jucerasnji poraz, no tko od nas moze znati kako bi bilo na kraju da su kriteriji bili ujednaceni.
A nisu bili, toga su svjesni i dinamovci. Jer da su bili, dinamo nikako ne bi zavrsio sa svim igracima.
Biscan je zasluzio crveni, ako je to zasluzio Linic, Lovrek je udario Kalinica laktom u glavu, zna se kako se to sankcionira,
Hrgovic je polomio Kalinica, Mandzukic je bio na treningu teakwondoa u sparingu s Sericem, itd.
I tko onda moze reci kako bi na kraju zavrsila utakmica da je dinamo imao kojeg igraca manje.
A iovako smo stvorili nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu i to s 2 igraca manje!
No nismo realizirali nista i to je nasa najveca boljka cijelo proljece, zbog toga smo sve i prokockali.
Zbog toga smo sami sebi najveci krivci, ali...

A ova utakmica nije pokazala nikakvu pravdu, naprotiv, pokazala je nejednake kriterije prema dinamu i Hajduku.
I da je dinamo toliko superioran kao sto je to izgledalo protiv varteksa, cibalije, rijeke, onda bi 10 dinamovaca
poobjedilo 8 Hajdukovaca s vecom gol razlikom. Ovako mogu samo zahvaliti Bozici sreci sto Hajduk nije ubacio koji gol,
a igrom je zasluzio barem jedan u tome se slazu i dinamovi novinari.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Vjeko1980
Advanced Member

5649 Posts

Member since 24/08/2006

Posted - 14/05/2009 : 14:48:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Vjeko1980 a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi je super fora od Armade na zadnjoj prvenstvenoj tekmi protiv Hajduka :)))

[URL=http://img262.imageshack.us/my.php?image=rijeka2.jpg][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img262/rijeka2.jpg/1/][/URL]
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/05/2009 : 15:21:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Evo dio komentara koji je napisao Tomislav Pacak, sportski novinar sportneta, koji s kolegama mu spada u neovisne i realne
novinare, jedne od rijetkih, kakve treba cuvati i znat cijeniti... i potpuno se slazem s napisanim.
Samo da napomenem da je covjek inace veliki dinamovac.

Siva istina derbija
Dugo sam razmišljao, pogledao još jednom i snimku utakmice, pročitao desetine novinskih komentara, pa i forumaških postova, ali svejedno nisam pronašao dobar "kut" za ovu kolumnu.

Poanta komentara je odabrati jedno mišljenje i onda se "ubiti" argumentirajući ga, no nakon sinoćnje utakmice nemoguće je (točnije, neispravno) u apsolutnim terminima zastupati neku stranu.

Sudac
Mogli bismo, primjerice, izabrati temu suca i reći- "konačno sudac koji štiti igru". Nakon većine derbije žalimo se na prevelik broj nekažnjenih grubih startova, a Bruno Marić je u tom pogledu definitivno napravio korak naprijed. Sankciniorao je očigledno povlačenje Pandže, izvadio je crvene kartone za lakat Buljata i start s leđa, bez šanse da se dođe do lopte, Linića. To su dva igrača koja već sezonama marljivo prikupljaju žute i crvene kartone i najčešće se žalimo zašto se takvi još češće ne kažnjavaju. Marić je to odradio - izvrsno.

Međutim, Marićeve pogreške nisu bile ono što je dosudio, već ono što nije. Nažalost po njega, te greške uglavnom su bile na štetu Hajduka, pa se u ukupnoj slici Splićani mogu s pravom osjećati oštećenima. Bio je tu Mandžukićev nehotični, ali ipak vrlo ružni udarac u glavu Šerića (a već je imao žuti karton), bili su tu i laktovi Hrgovića i Lovrena u glavu protivnika koji su prošli nekažnjeno. Sveukupno, s obzirom na to koliku su galamu dizali Dinamovi čelnici i igrači nakon Poljuda, može li tko prigovoriti ako se sada u Hajduku osjećaju oštećenima?

Igra Dinama
Ipak, pristaše Hajduka neće previše glasno iskazati svoje nezadovoljstvo jer su svjesni da je Hajduk utakmicu praktički izgubio kada se igralo ravnopravno. Štoviše, Hajduk je bolje prošao i igrao s devet igrača nego u prvih pola sata kada ga je Dinamo apsolutno nadigrao i zasluženo poveo s 2:0.

Mogu se igri Dinama u tom razdoblju pripisati brojni komplimenti, prije svega agresivnost, pokretljivost i okomitost, na nivou kakav u HNL-u izrazito rijetko viđamo. U Maksimirskoj posebno zadovoljni mogu biti što su takvoj igri velik obol dali upravo Dinamovi klinci, Badelj, Lovren, Tomečak i Barbarić.

Međutim, i pretjerano umiranje u kvaliteti Dinamove igre bilo bi zavaravajuće jer se opravdano postavlja pitanje gdje je nestao Dinamo u drugih 45 minuta. Nakon što su postigli treći gol, Modri su u potpunosti stali i tek su ih sreća (stativa) i raspoloženi Butina spasili od primanja pogodaka koji bi itekako povećao Hajdukove izglede. S obzirom da postoji i uzvratna utakmica, nema opravdanja za Dinamovo spuštanje noge s gasa - dva igrača više morala su se bolje iskoristiti.

Igra Hajduka
Možemo, nadalje, lamentirati o slabom ulasku Hajduka, o eventualnim Mišinim pogreškama i padu forme momčadi, ali ako se opet vratimo u to drugo poluvrijeme - Hajdukov otpor bio je zaista fascinantan. Protiv dobrog Dinama, protiv nabrijane publike, s rezultaskim minusom i dva igrača manje, Hajduk je primio samo jedan pogodak, nije dopustio nakon toga Dinamu pravu šansu, a Ibričića, Kalinića i Gabrića centimetri su dijelili od pogotka. Nakon poraza od 3:0 teško će "bili" naći razloge za zadovoljstvo, ali taj dio igre odigrali su - hajdučki. Možemo li onda jednostrano reći da je Hajduk bio loš odnosno da je bio dobar?

...

Sve u svemu - iza nas je derbi nakon kojeg se ima o čemu pričati. "Problem" je tek što niti jedna priča nije jednostrana, kao što bismo za komentar voljeli. Teško je, naime, "svađati" se sa suparničkim taborom (bilo Bijelim bilo Modrim) ako znate da dobre argumente imaju i jedni i drugi. Ali valja nekada i to priznati...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/05/2009 : 15:31:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Presedan u HNL-u: Zašto 'smrdi' ekspresna kazna za Srđana Andrića?

Ako smo u suradnji s ekspeditivnom administratorkom Prve HNL Andreom Brezni točno pročešljali dokumentaciju o natjecanju u ciklusu 2008/2009., vrlo je malo primjera da su igrači, treneri i(li) djelatnici klubova kažnjavani po prijavi sudaca, kao što se to ovih dana dogodilo Srđanu Andriću i Deanu Računici. Štoviše, bilježimo samo jedan slučaj, i to uvjetan, dakle ne baš takav:
- Miljenko Mumlek (Varteks) isključen je u 25. kolu na Kantridi zbog udaranja suparničkog igrača laktom, a po izlasku s igrališta počastio je suca Ivu Krečaka porukom “Kako te nije sram, smradu jedan!” i prigodnom psovkom pa je, ukupno, sankcioniran sa 3 utakmice i 6.000 kuna, a naknadno mu je jedna utakmica oproštena.

U tu kategoriju još manje spada Giovanni Rosso (Hajduk) koji je prijavljen temeljem foto i videozapisa zbog paljenja baklje nakon derbija s Dinamom u 19. kolu, za što je morao platiti 8.000 kuna. Zbog međusobnog udaranja u 13. kolu povjerenik lige Josip Brezni prijavio je igrača Varteksa Matiju Smrekara i suborca iz Hajduka Juricu Buljata, koji su se suočili u Ilici i sve negirali, prosipajući srdačnost iako je pljuskanje bilo neupitno. Poslije dvomjesečna odugovlačenja kažnjeni su sa 30.000 kuna (Buljat) odnosno 4.000 kuna (Smrekar).

Činjenica je da su Andrić (3 utakmice i 10.000 kuna) te Računica (2 mjeseca i 5.000 kuna) zapravo jedini stradali po prijavi sudaca, Igora Pristovnika i Igora Krmara, u 30. kolu u Rijeci, kad su ogorčeni arbitražom koja je navodno skrivila Hajdukov poraz doista “otišli predaleko”. Pitanje je zašto slične incidente prešućuju ostali? Treba li se zadovoljiti Bebekovim i Svilokosovim tumačenjem na susjednim stupcima? Je li posrijedi nedostatak hrabrosti, strah od osvete ili pritisak moćnika? I koliko je, zapravo, Dinamo utjecajniji i od Hajduka i od svih u tim sferama...?

Često se navodi Kodeks ponašanja HNS-a, koji govori sve i ništa. To je skup ispraznih definicija nalik floskulama (“Ponašajte se korektno, nemojte vrijeđati, zabranjeno je javno komentirati suđenje, nogomet je viteška igra, budite sportski prijatelji...”). Svjedoci smo da se za opake riječi i prigodna nedjela odgovara rijetko, ili ni tada. Da su presude blage. Još gore je kad se preko grijeha prođe kao da ga nije ni bilo. U tom kontekstu posebno je zorno neizravno obraćanje Zdravka Mamića tobožnjem krivcu Vladi Svilokosu na Kantridi, ono famozno “skraćivanje za glavu, uništavanje do temelja” suca osobno i sučevih najbližih, što je zvučalo više nego groteskno.

Nisu se oglasili ni Svilokos ni Batinić, nije bilo ni Pristovnikove reakcije na prošlonedjeljnu Vejićevu opservaciju o “mravu i malom mišu koji svira po tuđim notama”. Zašto u takvim situacijama nema prijave po službenoj dužnosti?
- Presudan je zapisnik, zašto bih se ja ili netko drugi petljao neovisno o onom što je zapisano u mjerodavnom dokumentu!? - uzvraća povjerenik Lige Josip Brezni. - Ako suce ne žele zaštititi ni oni sami, ni njihova organizacije, zar bi trebao netko drugi, treći? Napokon, ja za to nemam ovlasti, postupam samo ako je nešto nedvojbeno dokazano, a službenim je osobama promaklo zbog subjektivnih ili objektivnih okolnosti.

Post festum se sve doima normalnim i - nenormalnim. Andrić i Računica su odvratnom kletvom “mrtvih majki” zaslužili to što su dobili, o tome spora nema. Međutim, indikativno je da su ispali pokusnim kunićima sezone koja je u totalnom finišu, da je Andrić prvi i jedini od 27. srpnja 2008. do 10. svibnja 2009. koji mora mirovati iako se na igralištu nije suočio s crvenim kartonom. I to se događa točno prije najvažnije utakmice koju njegov klub u novonastalim okolnostima može zamisliti!

Nije teško shvatiti Splićane, koji u nizu “slučajnih podudarnosti” naziru namjeru... Nismo za lov na vještice, ali ni za praksu u kojoj se nekima dopušta sve, drugima ne. Uostalom, suci apsolutno moraju ujednačiti kriterij na igralištu i izvan igrališta, inače će iz famoznih tunela izvirati i razbijene glave i faulirana ravnopravnost!

Preuzeto iz Sportske novosti.hr

Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 14/05/2009 : 15:45:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message  Reply with Quote
Dinamo je sinoć zasluženo pobijedio i po meni tu nema nekog prigovora.
Ali muči me to suđenje, koje se danas karakterizira kao odlučno, hrabro i neznam kako sve ne??
Penal bio OK, crveni Buljatu OK, crveni Liniću hmmmm....dobro neka je i to za crveni, ali koliko bi igrača onda bilo isključeno (Gattuso bi vjerovatno do sada odigrao 5 utakmica za Milan, a i uskoro su finala LP i kupa uefa i sigurno će biti ovakvih startova pa ćemo vidit šta se sudi u Europi kojoj toliko težimo, nogometno gledano naravno).
Beusan na poluvremenu govori, ako sudac zadrži isti kriterij u drugom poluvremenu (a bila je priča o crvenom kartonu Liniću) da će biti super suđenje (jebo odluku koju trebaš ocjenjivat po cijeloj utakmici, ovo je samo moje mišljenje), jeli bilo?? Pogledajte link da ne duljim: http://www.net.hr/sport/page/2009/05/14/0152006.html

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 14/05/2009 : 17:30:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message  Reply with Quote
Najgore je od svega sto im sudac nije ni trebao, igrali su bolje protiv 11, nego protiv 9, al za svaki slucaj... ja sam odmah jucer isto ovo napisao bez icijeg utjecaja. Al nekako ne mogu virovat u toliku moc, urote i pizdarije, a opet kao niz slucajnosti:)

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/05/2009 : 17:32:13  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo dio komentara koji je napisao Tomislav Pacak, sportski novinar sportneta, koji s kolegama mu spada u neovisne i realne
novinare, jedne od rijetkih, kakve treba cuvati i znat cijeniti... i potpuno se slazem s napisanim.
Samo da napomenem da je covjek inace veliki dinamovac.

Drago mi je da ga citiraš, meni je isto ok, no zaista zna on ponekad imat i malo "subjektivne", tipa kad je išao ocjenjivati kakvo je pojačanje Morales na osnovi igre protiv Slovenskog drugoligaša Mure i sl...

No da je ok je.

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 14/05/2009 : 19:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
Presedan u HNL...neš ti presedana...
ovaj, nije li Štimac ekspresno skidao kazne Andriću i Mumleku samo zato da bi mogli igrati protiv Dinama ?
Slučajno ?
Da je to bilo u korist Dinama sad bi se tu opet pjevale borbene...
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 14/05/2009 : 19:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

"Anderson inspirirao Sammira: Želim igrati za Hrvatsku već protiv Ukrajine" - SN

"Želio bih igrati za hrvatsku reprezentaciju! Sanjam pozivnicu Slavena Bilića, ako može, već za Ukrajinu. Bio bi to vrhunac moje karijere u Dinamu - zaključio je Sammir"...

Ili izjava lovrena:"razbit ćemo hajduk u kupu"

Go to Top of Page

makikatalinic
Advanced Member

Croatia
6187 Posts

Member since 07/03/2005

Posted - 14/05/2009 : 20:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Send makikatalinic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

Presedan u HNL...neš ti presedana...
ovaj, nije li Štimac ekspresno skidao kazne Andriću i Mumleku samo zato da bi mogli igrati protiv Dinama ?
Slučajno ?
Da je to bilo u korist Dinama sad bi se tu opet pjevale borbene...

To je sigurno slučajno

"Velikodušnost bez premca"
Go to Top of Page

ismolc34
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 01/09/2006

Posted - 14/05/2009 : 21:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit ismolc34's Homepage  Send ismolc34 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vjeko1980

Ovo mi je super fora od Armade na zadnjoj prvenstvenoj tekmi protiv Hajduka :)))

[URL=http://img262.imageshack.us/my.php?image=rijeka2.jpg][/URL]
[URL=http://g.imageshack.us/img262/rijeka2.jpg/1/][/URL]

he he
ne ljuti se čovječe

...majka kretena je uvijek trudna...
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 14/05/2009 : 22:31:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message  Reply with Quote
[URL=http://img5.imageshack.us/my.php?image=navijakaslikar.jpg][/URL]

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/05/2009 : 22:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
U Mon Amiju imaju čak i ribe za vas blitvare!!

Jadan onaj koga zapadne jesti ribu u Gorici...

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 23:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Službeni prvak Litve, Kaunas, istupio je iz prve lige i sljedeće godine će se natjecati u trećoj ligi. Iako bi se moglo zaključiti da je razlog za taj čin financijske prirode, ovdje je ipak riječ o sasvim drugim stvarima.

Naime, čelnici Kaunasa su izrazili otvorenu sumnju da njihov glavni rival, Ekranas, namješta utakmice. Predsjednik Kaunasa, Vladimir Romanov, zatražio je od čelnika Nogometnog saveza Litve da Ekranas bude izbačen u niži rang natjecanja.

Pošto je ovaj zahtjev odbijen kao neosnovan, čelnici Kaunasa su odlučili istupiti iz natjecanja.

’Dosta mi je! Svi znaju da Ekranas namješta utakmice, a Savez nije poduzeo ništa. Mi napuštamo ligu, odlazimo u treći rang, igrat ćemo među amaterima’, odlučio je Vladimir Romanov, vlasnik Kaunasa, aktualnog litvanskog prvaka, kluba koji je prošloga ljeta u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacio Glasgow Rangers te došao na korak do elitnog nogometnog natjecanja.

Citirana vijest kao primjer iz aktualnog trenutka litvanskoga nogometa možda nije baš najsretnija, ali ne zato što su se iz Kaunasa nabacili lažnim optužbama na konkurente iz Ekranasa, nego stoga što je gazda Kaunasa u najmanju ruku ekscentričan lik koji sa svojim djelovanjem teško da nekome može biti uzor, pa tako čak ni hrvatskim nogometnim neimarima.

Ipak, nakon svega što smo na našim terenima vidjeli proteklih mjeseci, točnije od 22. veljače, pa do 13. svibnja, nimalo se nelogičnom ne bi činila moguća odluka čelnika Hajduka da bojkotiraju svako daljnje natjecanje, od prvenstva preko kupa, te da stoički, baš kao što su to učinili i tijekom najnovijeg masakra u Maksimiru, podnesu pripadajuće sankcije.

Nogomet se u Hrvatskoj ionako igra samo zbog Dinama, jednako kao što se u Jugoslaviji igrao samo zbog Crvene zvezde. Hrvatski nogometni savez istoznačnica je za Fudbalski savez Jugoslavije, Hrvatska televizija ekvivalent je Beogradskoj televiziji, suci sude kao nekoć sudije, a klubova Dinamovih satelita možda čak ima i više nego u ’slavno’ Zvezdino doba.

Nemojmo se zavaravati. Hrvatskom klupskom nogometu potrebna je radikalna promjena, a ona se neće dogoditi bez radikalnih akcija. Jednako kao što su se studenti drznuli bojkotirati nastavu, tako bi i poljudski čelnici trebali bojkotirati kraj sezone.

Ako već ne mogu dokazati priču koja kaže da su igrači Šibenika podijelili dva milijuna Mamićevih kuna ili da je, primjerice, taj isti Mamić u Prelogu iskeširao kapetanu Varteksa Miljenku Mumleku 50.000 eura (neka počasti ekipu), onda mogu pokazati da, za razliku od svojih prethodnika, imaju kičmu koja se ne savija.

To, da se razumijemo, ne bi značilo prikrivanje vlastitih slabosti - a njih, hvala Bogu, ne manjka - nego odlučnost da se Hajduku zaista omogući ravnopravna borba na travnjaku nakon koje će - tražimo li previše? - bolji pobijediti.

Naravno, ’bijelima’ uvijek preostaje i onaj drugi način, mnogi ga, svjedoci smo, otvoreno i zazivaju, a on kaže da se u bitku s Dinamom valja upustiti opskrbljeni njihovim oružjem. Ljutu travu, na ljutu ranu.

Takve pak treba podsjetiti da je Hajduk u novije doba već jednom pokušao s tom taktikom, štoviše uspio je na taj način utržiti i dvije titule prvaka, no nakon svega mu je ostao samo prezir ne samo protivničkih, nego i vlastitih navijača. I nije pri tome problem bio u kupovini, nego u prodaji. Obraza.

Maksimir u srijedu nije bio pun, ulaznice za dvije etaže na tribinama (jedna na zapadu i jedna na sjeveru) uopće nisu bile puštene u prodaju. Pitate se zašto. Sve ljude možete varati neko vrijeme, neke ljude možete varati svo vrijeme, ali ne možete varati sve ljude svo vrijeme.

Rekao je Abraham Lincoln i oslobodio Ameriku ropstva. Poslije su ga, naravno, ubili, ali sloboda je ostala...

P.S. Što mislite, hoće li HTV i nakon ovoga derbija organizirati specijalnu emisiju Otvoreno...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 23:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
Mariću 'vrlo dobar' iako je trebao isključiti Bišćana i Mandžukića!
Kontrolor Miroslav Vidak iz Osijeka upisao je glavnom sucu utakmice Dinamo - Hajduk Bruni Mariću iz Daruvara vrlo dobrih 8,5 (vrlo dobro suđenje podrazumijeva ocjene u rasponu od 8,5 do 8,9). Saznajemo da je Vidak u svim bitnim odlukama Mariću dao za pravo, s napomenom da je ispravno start Linića na Mandžukiću kaznio crvenim kartonom, no da ne bi pogriješio ni da je “potegnuo” žuti.

Budući se radi o detalju iz kategorije slobodnog sudačkog uvjerenja tu presudu mu nije uzeo za zlo. Nema dvojbe da je Marić odvažnom arbitražom te savršenim kretanjem i potpunom kontrolom zaslužio čestitke o čemu govori ta ocjena.

Za sve tri krucijalne odluke - kazneni udarac za Dinamo te isključenja dvojice Hajdukovih igrača - glavni sudac ima pokriće u PNI. Šteta što Marić tako rezolutnim stilom nije nastavio u drugom poluvremenu, kad je bilo okolnosti za drugi žuti i Bišćanu i Mandžukiću. Tad bi i ocjena bila bolja, tad bi i strelice s Poljuda kraće letjele...

sn

Zdravko Mamić je dan nakon pobjede Hajduka nad Dinamom 2:0 na Poljudu bijesnio u prostorijama Maksimira, TV novinarima psovao majku i na ekranu više puta reprizirao po njemu sporne detalje derbija. Takvih (pa i gorih) situacija bilo je i sinoć, no nismo na HTV-u, zagrebačkim portalima, a ni od strane Mamića, pa čak ni s Poljuda čuli da se netko poziva na očite greške suca.

Iako svima koji su gledali utakmicu dodatni dokazi nisu ni potrebni, na mailove redakcija bloger Bodul je proslijedio video, sa screen shotovima spornih situacija, a na vama je da procijenite da li je sudac Bruno Marić imao identične kriterije kod dodijele žutih i crvenih kartona.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 14/05/2009 : 23:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Što mislite, hoće li HTV i nakon ovoga derbija organizirati specijalnu emisiju Otvoreno...

E onda sam stvarno popizdio, nakon one utakmice digla se hajka kao da je drzavni udar.

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 23:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
ajmo redom:

Da je Kalinić prošao Bišćana bio bi u situaciji jedan na jedan sa golmanom. A to je onda prekršaj u izglednoj situaciji za gol. Dakle, crveni karton. A ako to nije dovoljan razlog, onda je po kriteriju koji je sudac imao prema Hajduku crveni zbog grubog faula. Sličan slučaj kao i Linić. Grubi faul s boka, bez izgleda da dođe do lopte.

Lovren udara Kalinića laktom po zubima. Za to nije dobio ni žuti karton, a kamoli crveni.

Ovo je potpuno ista situacija onoj kad je Buljat dobio crveni. I u ovom slučaju se najbolje vide dvostruki kriteriji. Ako je Buljat dobio crveni, trebao ga je dobiti i Hrgović.

Udarac nogom u glavu. Po kriteriju koji je sudac imao prema Hajduku čisti crveni. A po nekom normalnom kriteriju čisti žuti. A to bi bio drugi žuti za Mandžukića.

dakle,vi koji mislite da je bio isti kriterij,bez uvrede,po novu dipotriju ili se pokrijte ušima...

Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 14/05/2009 : 23:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:

ajmo redom:

Da je Kalinić prošao Bišćana bio bi u situaciji jedan na jedan sa golmanom. A to je onda prekršaj u izglednoj situaciji za gol. Dakle, crveni karton. A ako to nije dovoljan razlog, onda je po kriteriju koji je sudac imao prema Hajduku crveni zbog grubog faula. Sličan slučaj kao i Linić. Grubi faul s boka, bez izgleda da dođe do lopte.

Lovren udara Kalinića laktom po zubima. Za to nije dobio ni žuti karton, a kamoli crveni.

Ovo je potpuno ista situacija onoj kad je Buljat dobio crveni. I u ovom slučaju se najbolje vide dvostruki kriteriji. Ako je Buljat dobio crveni, trebao ga je dobiti i Hrgović.

Udarac nogom u glavu. Po kriteriju koji je sudac imao prema Hajduku čisti crveni. A po nekom normalnom kriteriju čisti žuti. A to bi bio drugi žuti za Mandžukića.

dakle,vi koji mislite da je bio isti kriterij,bez uvrede,po novu dipotriju ili se pokrijte ušima...

Ma ovo su gluposti. Jučer sam na kraju poluvremena rekao da je ovo jedno od najboljih suđenja u povijesti HNL-a i da nije napravio po meni samo jednu ozbiljnu grešku bila bi čista desetica.
Trebao je dati žuti karton Manđukiću zbog opasne igre i to bi mu bio drugi žuti, tj. crveni karton. Sve ostalo je bilo besprijekorno. Prva situacija nije nimalo sporna. Bišćan nije bio zadnji igrač obrane i to je čisti žuti, druga situacija je potpuno bezveze pa Kalinić se zabio u lakat Treća situacija nije nikako za crveni, a Hrgović je dobio žuti karton i dolazimo na kraju do jedine sporne situacije u kojoj je Manđukić trebao dobiti drugi žuti.

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 14/05/2009 : 23:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
nisu ovo gluposti,ovo nije fotomontaža,to se jučer dogodilo na maksimiru...nije imao isti kriterij i amen...što ne znači da bi ove prigode hajduk iskoristio,ali,da je zasrao,je...debelo...

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 15/05/2009 : 04:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
kod prve situacije Kalinić ne bi ostao 1 na 1 jer je bio igrač iza ( znači, nije zadnji čovjek obrane )...
Mandžukić veze nema s laktom na Kaliniću. Čak se i sam Kalinić ustao i nastavio trčati bez i jedne zamjerke sucu...
toliko o objektivnosti
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 15/05/2009 : 10:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:

nisu ovo gluposti,ovo nije fotomontaža,to se jučer dogodilo na maksimiru...nije imao isti kriterij i amen...što ne znači da bi ove prigode hajduk iskoristio,ali,da je zasrao,je...debelo...

Pretjeruješ po običaju al to je tvoje slobodno navijačko uvjerenje!!
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 15/05/2009 : 10:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:

Službeni prvak Litve, Kaunas, istupio je iz prve lige i sljedeće godine će se natjecati u trećoj ligi. Iako bi se moglo zaključiti da je razlog za taj čin financijske prirode, ovdje je ipak riječ o sasvim drugim stvarima.

Naime, čelnici Kaunasa su izrazili otvorenu sumnju da njihov glavni rival, Ekranas, namješta utakmice. Predsjednik Kaunasa, Vladimir Romanov, zatražio je od čelnika Nogometnog saveza Litve da Ekranas bude izbačen u niži rang natjecanja.

Pošto je ovaj zahtjev odbijen kao neosnovan, čelnici Kaunasa su odlučili istupiti iz natjecanja.

’Dosta mi je! Svi znaju da Ekranas namješta utakmice, a Savez nije poduzeo ništa. Mi napuštamo ligu, odlazimo u treći rang, igrat ćemo među amaterima’, odlučio je Vladimir Romanov, vlasnik Kaunasa, aktualnog litvanskog prvaka, kluba koji je prošloga ljeta u kvalifikacijama za Ligu prvaka izbacio Glasgow Rangers te došao na korak do elitnog nogometnog natjecanja.

Citirana vijest kao primjer iz aktualnog trenutka litvanskoga nogometa možda nije baš najsretnija, ali ne zato što su se iz Kaunasa nabacili lažnim optužbama na konkurente iz Ekranasa, nego stoga što je gazda Kaunasa u najmanju ruku ekscentričan lik koji sa svojim djelovanjem teško da nekome može biti uzor, pa tako čak ni hrvatskim nogometnim neimarima.

Ipak, nakon svega što smo na našim terenima vidjeli proteklih mjeseci, točnije od 22. veljače, pa do 13. svibnja, nimalo se nelogičnom ne bi činila moguća odluka čelnika Hajduka da bojkotiraju svako daljnje natjecanje, od prvenstva preko kupa, te da stoički, baš kao što su to učinili i tijekom najnovijeg masakra u Maksimiru, podnesu pripadajuće sankcije.

Nogomet se u Hrvatskoj ionako igra samo zbog Dinama, jednako kao što se u Jugoslaviji igrao samo zbog Crvene zvezde. Hrvatski nogometni savez istoznačnica je za Fudbalski savez Jugoslavije, Hrvatska televizija ekvivalent je Beogradskoj televiziji, suci sude kao nekoć sudije, a klubova Dinamovih satelita možda čak ima i više nego u ’slavno’ Zvezdino doba.

Nemojmo se zavaravati. Hrvatskom klupskom nogometu potrebna je radikalna promjena, a ona se neće dogoditi bez radikalnih akcija. Jednako kao što su se studenti drznuli bojkotirati nastavu, tako bi i poljudski čelnici trebali bojkotirati kraj sezone.

Ako već ne mogu dokazati priču koja kaže da su igrači Šibenika podijelili dva milijuna Mamićevih kuna ili da je, primjerice, taj isti Mamić u Prelogu iskeširao kapetanu Varteksa Miljenku Mumleku 50.000 eura (neka počasti ekipu), onda mogu pokazati da, za razliku od svojih prethodnika, imaju kičmu koja se ne savija.

To, da se razumijemo, ne bi značilo prikrivanje vlastitih slabosti - a njih, hvala Bogu, ne manjka - nego odlučnost da se Hajduku zaista omogući ravnopravna borba na travnjaku nakon koje će - tražimo li previše? - bolji pobijediti.

Naravno, ’bijelima’ uvijek preostaje i onaj drugi način, mnogi ga, svjedoci smo, otvoreno i zazivaju, a on kaže da se u bitku s Dinamom valja upustiti opskrbljeni njihovim oružjem. Ljutu travu, na ljutu ranu.

Takve pak treba podsjetiti da je Hajduk u novije doba već jednom pokušao s tom taktikom, štoviše uspio je na taj način utržiti i dvije titule prvaka, no nakon svega mu je ostao samo prezir ne samo protivničkih, nego i vlastitih navijača. I nije pri tome problem bio u kupovini, nego u prodaji. Obraza.

Maksimir u srijedu nije bio pun, ulaznice za dvije etaže na tribinama (jedna na zapadu i jedna na sjeveru) uopće nisu bile puštene u prodaju. Pitate se zašto. Sve ljude možete varati neko vrijeme, neke ljude možete varati svo vrijeme, ali ne možete varati sve ljude svo vrijeme.

Rekao je Abraham Lincoln i oslobodio Ameriku ropstva. Poslije su ga, naravno, ubili, ali sloboda je ostala...

P.S. Što mislite, hoće li HTV i nakon ovoga derbija organizirati specijalnu emisiju Otvoreno...

Bila bi fora da se čelnici Hajduka odluče za 3. ligu jer bi onda napokon dvije godine za redom bili prvaci!!
Go to Top of Page
Page: of 616 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000