forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 126

anto
Advanced Member

Serbia
21802 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 17/06/2009 : 19:55:41  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cibalia

Upravo čitam Kena od prvoga broja. Što reći? Predivno ljudi, predivno. Ovo mi je drugo čitanje tih epizoda, te se dojam prilično pojačao. Upravo sam završio s 8-om, bacam se na broj 9 (prvo čitanje). Uskoro ču i ja krenut kupovati od prvoga broja. U početku sam mislio samo posuđivati iz knjižnice, ali Ken je strip koji se jednostavno mora imati.

Ken je jedan od najvećih bisera devete umetnosti.
To je jedini Bonelli koji zaslužuje HC!

Markose,do neba ti hvala!!!
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 17/06/2009 : 20:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
Kad smo već kod toga da li bi neko mogao da mi napravi paralelu između Kena i Priča sa divljeg zapada, zaista me vaše viđenje ova dva serijala a ne bih da otvaram zaseban topik.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 17/06/2009 : 20:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by profesor-inz

Kad smo već kod toga da li bi neko mogao da mi napravi paralelu između Kena i Priča sa divljeg zapada, zaista me vaše viđenje ova dva serijala a ne bih da otvaram zaseban topik.

Ja sam probao da čitam Kena i oduševljen sam! Pročitao sam prvi i četrdeset šesti broj. Sjajan strip! Nevjerovatan crtež (milsim na nešto kasnije Milazove radove), velika realističnost, detaljna hronologija...
Ma, prijatelju, uzimaj Kena i nećeš se pokajati....
Go to Top of Page

Luk-San
Junior Member

Croatia
369 Posts

Member since 01/11/2008

Posted - 17/06/2009 : 22:48:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Luk-San a Private Message  Reply with Quote
ja sam čitao prva 24 broja.zakon!
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 17/06/2009 : 23:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam pre par dana opet prochitao dugu pusku...Jedna rec...Masterpiece...Amazing...Wow
Sada cu krenuti opet da chitam pa dokle stignem :)

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 17/06/2009 : 23:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by weljko94

Ja sam pre par dana opet prochitao dugu pusku...Jedna rec...Masterpiece...Amazing...Wow
Sada cu krenuti opet da chitam pa dokle stignem :)

Jeste, sjajno si to rekao. Priča nema nepotrebnih dijaloga a ima i puno dramatičnih trenutaka koji nisu nimalo izvještačeni i patetični (kao u nekim vestern filmovima). Kenov hitac koji je odlažio indijanski napad, masakriranje Čejena, pa onda kad se negativac probudi i vidi Mandana kako ga posmatra sa mržnjom.... Neprocjenjivo! Nego, doklo si ti stigao?
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 17/06/2009 : 23:23:48  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
:S Ne znam koja je to epizoda tacno,znam da je Ken Parker na Juznom polu i da spasava eksime i bele medvede od lovokradica.
Tu je ubedljivo najbolja scena,jedan od razloga zbog kog sam verovatno i zavoleo Kena je kada na zadnjih par strana odaje pocast mrtvom medvedu plesuci ritualni ples...

granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 17/06/2009 : 23:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
u sjevernim krajevima je to

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 17/06/2009 : 23:51:21  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message  Reply with Quote
quote:

:S Ne znam koja je to epizoda tacno,znam da je Ken Parker na Juznom polu i da spasava eksime i bele medvede od lovokradica.
Tu je ubedljivo najbolja scena,jedan od razloga zbog kog sam verovatno i zavoleo Kena je kada na zadnjih par strana odaje pocast mrtvom medvedu plesuci ritualni ples...

Hahahahahahahahahaha!
Skoro nisam cuo jacu provalu!

Every man dies,
not every man really lives.
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 18/06/2009 : 00:08:11  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
xD ja sam ti izdanak 1 Eura :D
Ispravka Severni :D

Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 18/06/2009 : 10:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Već sam na knjizi broj 15. O-d-l-i-č-n-o!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29660 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/06/2009 : 10:49:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

xD ja sam ti izdanak 1 Eura :D
Ispravka Severni :D

nije ni sjeverni pol
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 21/06/2009 : 14:42:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Može jedno pitanje: kakvi su brojevi 21 ('Božji sud') i 22 ('Dan kada je gorela Čatanuga)? Posebno 21, molio bih malo detaljniji opis. Samo onako infromativno, idem redom sa epizodama.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 21/06/2009 : 15:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
bozji sud je kalsik vestern o zlocinu i ko je pravi krivac. solidno, u najmanju ruku.

catanuga je prica o gradu taocu, zna se ko ce biti spasilac :) jako dobro

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 21/06/2009 : 15:12:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Hvala. Koliko bi dao 'Božjem sudu' od 1 do 10?
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 21/06/2009 : 15:14:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
neznam, trebao bih ponovo procitati, 6 ili 7 min

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2140 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 21/06/2009 : 20:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Može jedno pitanje: kakvi su brojevi 21 ('Božji sud') i 22 ('Dan kada je gorela Čatanuga)? Posebno 21, molio bih malo detaljniji opis. Samo onako infromativno, idem redom sa epizodama.

-'Božji sud' je zanimljiva prica s dobrim forama i uzbudljivim zapletom, o pronalazenju pravog krivca koji je ubio i silovao jednu djevojku, ako se dobro sjecam :) Ken pomaze u istrazi..Prava westerna prica, bas kako je i Barker rekao. :)

-'Dan kada je gorjela Chatanooga' je takodjer uzbudljiva i zanimljiva prica, ali slabijeg crteza(bar meni :)U pocetku se upoznaju likovi iz grada, a poslije ima dosta akcije...

Nadam se da sam pomogao!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 21/06/2009 : 23:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Hvala vam svima!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 24/06/2009 : 16:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Na današnji dan, u dom člana Mhejla je stigla nova, prekrasna knjiga Kena Parkera!

Kao što vidite, radi se o nezaboravnoj epizodi 'Čemako'. Odsada krećem redom sa knjigama, ovo sam prosto morao što prije da pročitam! Kvalitet izdanja je, naravno, vrhunski, a meni je još uvijek teško da se naviknem na HC stripove, oni su ponos moje police!

Šta da kažem o priči? Sve je već rečeno u recenziji i u komentarima, tako da ja ne vidim smisla da se pravim pametan. Samo ću reći, da nikad nisam vidio jaču i emotivniju priču, a izgrađenu od jednostavnijih motiva. Sve je savršeno izbalansirano: surovost rata, mirni život u selu, i surovi masakr koji slijedi..... Humor je prvoklasan, a najviše sam se smijao Kiacentinim pokušajima bjesktva (psi lutalice, ukradeni konj). Urnebesno! Kao što je rekao Inferno, okršaji su neobično realni i nema previše mrtvih, što stvara utisak da se sve zaista dogodilo. Zanimljivo je, i donekle tačno, poređenje između bijelaca i Indijanaca, st time što i Indijanci nisu prikazani kao 'nevinašca'. Stvarno sam se naježio kad je Kiancenta rekla: 'Moj narod (misli na bijelce), poznaje samo jednog Boga. Boga NOVCA!'. Čudan trenutak. Želio bih da kažem i da je Manhunter bio u pravu kada je rekao da ne pitam ljude koja je Kenova epizoda, već ću samo ja moći to sebi da kažem kad pročitam sve epizode. Bio je u pravu, jer, dajmo primjer, većini ljudi se više sviđa priča 'Adah' od 'Čemaka', a meni je 'Čemako' bolji, ali ne toliko zbog objektivnosti, već zato što je urađen tačno po mom ukusu. O samom liku Kena bi se dalo još duže razgovarati, zaista netipičan strip junak (jedino se Dilan može porediti sa njim). Odlično okarakterisan, stavljen u ogromnu paletu situacija, to je Ken Parker. U stvari, primjetio sam da uvijek kažem Ken, kao da se radi o stvarno osobi!
Crtež je sjajan, to je Milazo. Vide se velike promjene (nabolje) u odnosu na prvi brpj. Mnoge scene su prekrasne, ali bih naročito izdvojio trenutak kada vojska napada selo.

Kada se umorite od Zagorovih avantura, Dilanovih košmara i Teksovih revolveraških obračuna, uzmite Kena Parkera, najrealniji strip koji sam čitao.
Haug!

Edited by - Mhejl on 24/06/2009 19:06:41
Go to Top of Page

soulfly tribe
Average Member

Croatia
758 Posts

Member since 26/02/2009

Posted - 26/06/2009 : 02:26:42  Show Profile Show Extended Profile  Send soulfly tribe a Private Message  Reply with Quote
Ja sam isto stao na 5. Parkeru ,kupio ga prije 2tj,kakvi su sljedeći brojevi?
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 27/06/2009 : 11:31:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by soulfly tribe

Ja sam isto stao na 5. Parkeru ,kupio ga prije 2tj,kakvi su sljedeći brojevi?

Meni su odlični svi osim broja 3 i broja 23. Stigao sam do broja 23.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 27/06/2009 : 11:40:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Milazzo, hajde upiši i mene u spisak ljubitelja.
Ima nade da će nam se i profa pridružiti. Profo, jesi pročitao 'Divljake'?

Edited by - Mhejl on 27/06/2009 11:41:01
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 27/06/2009 : 14:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Milazzo, hajde upiši i mene u spisak ljubitelja.
Ima nade da će nam se i profa pridružiti. Profo, jesi pročitao 'Divljake'?

Jesam, to mi je prvi strip o Kenu koji sam pročitao posle poslednjeg nastavka Danaverovog karavan (broj 22-SC),ako sam lepo zapamtio naslov... nije ni ova pričica loša.
Nisam tip koji se zaleće ali sigurno je nešto što mogu da čitam sa uživanjem. Možda za početak uzmem ovo što je izdao SC pa sačekam da stvar sazri pre nego se odlučim za Fibrino izdanje.
Iskreno razmišljao sam da uzmem i PDSZ, i tu se dvoumim.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4790 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 27/06/2009 : 16:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Moze neko da mi kaze koliko su u Darkvudu:
Fibra 1-12
Libellus 13-32
Fibra 33-64
I ako nije problem da se upisem medju fanove

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 27/06/2009 : 16:26:43  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Moze neko da mi kaze koliko su u Darkvudu:
Fibra 1-12
Libellus 13-32
Fibra 33-64
I ako nije problem da se upisem medju fanove

Zanima i mene'...Možda je bolje da si pitanje postavio u topiku Darkwood.
Go to Top of Page
Page: of 126 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000