Author |
Topic  |
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 16/08/2009 : 10:43:46
|
7. Doktor Jackyll - njega si zaboravio. Ja ga imam. Dakle, nije ih šest već sedam BEZ NUMERACIJE NA HRBTU - za sada. Svima je očito da je Borgis napravio pravi cirkus, možda se javi još koji forumaš s pokojim brojem.. __________________________________________________________________________________________________________________________________________
svi za Texa u coloru __________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u Hrvatskoj |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Posted - 16/08/2009 : 10:46:07
|
Pardon, osam, još jedne Priče Broja 1 bez numeracije imam
|
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 16/08/2009 : 10:49:42
|
Ja imam ukupno 23 komada tih malih specijala, da li ih je toliko izašlo ili ima još koji? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Posted - 16/08/2009 : 15:02:32
|
quote: Originally posted by srdjandj
Ja imam ukupno 23 komada tih malih specijala, da li ih je toliko izašlo ili ima još koji?
U redu je, bvagner je ponovio već gore navedeno, ništa novo mimo mnog i tvog popisa nije naveo. Dakle, 23 su ukupno (15 s numeracijom i 8 kom.bez numeracije). Mislim da je popis konačan.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
svi za Texa u coloru
__________________________________________________________________________________________________________________________________________
4o godina Alan Forda u Hrvatskoj
|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 16/08/2009 : 15:10:03
|
quote: Originally posted by DOMI
quote: Originally posted by srdjandj
Ja imam ukupno 23 komada tih malih specijala, da li ih je toliko izašlo ili ima još koji?
U redu je, bvagner je ponovio već gore navedeno, ništa novo mimo mnog i tvog popisa nije naveo. Dakle, 23 su ukupno (15 s numeracijom i 8 kom.bez numeracije). Mislim da je popis konačan.
svi za Texa u coloru
Super, onda ih imam sve sa spiska i male i velike! Još samo kartonac br.23 da nabavim i kompletna kolekcija svih mogućih AF!   |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Posted - 16/08/2009 : 15:19:35
|
bravo! meni do te kolekcije "svih mogućih" fale samo ta 4 plus 10 HC Koloraca (pokupovao sam samo SC kolorce, svaki s 2 naslovnice), ali ću, radi kolekcije, uzeti i HC bez obzira što od broja 6 na dalje nisu izišli.
svi za Texa u coloru __________________________________________________________________________________________________________________________________________
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 16/08/2009 : 15:41:26
|
bravo! meni do te kolekcije "svih mogućih" fale samo ta 4 plus 10 HC Koloraca (pokupovao sam samo SC kolorce, svaki s 2 naslovnice), ali ću, radi kolekcije, uzeti i HC bez obzira što od broja 6 na dalje nisu izišli.
Ja neću kupovati te kolorce HC, imam ovih 10 sa po 2 naslovnice, ne bih sad i to. Da, a i AF klasik samo SC varijantu kupujem, HC imam samo nekoliko. Plus imam i SLO AF 51 kom., Makedonske, Maverickovih 11 kom + 3 specijala, plus male Maverickove 15 kom. i u izdanju Press Nikšić 6 komada, eto taj jedan Vjesnikov mi fali i onaj Borgis 71/1, taj nikako ne mogu da nađem. |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 16/08/2009 : 21:04:34
|
Popis Magnus-Bunker referenci:
1.Grupa TNT: tabla 1-gore desno,na nebu,potpis Magnusa i Bunkera tab.2-među grafitima na zidu nalazi se potpis Magnusa i Bunkera. tab.72-na Grunfovoj majici nalazi se Magnusov potpis 2.Šuplji zub tab.1-donji lijevi kut,M&B potpis u kvadratiću 3.Operacija Frankenstein tab.1-donja vinjeta,gore lijevo,na plakatu na zidu cvjećarnice nalazi se M&B potpis 4.Kuća duhova tab.1-kvadrat s M&B potpisom tab.104-Urlicusove čarobne riječi za izlazak iz ćelije glase:Ma...Gnus...EBunk...Er... 5.Daj!Daj!Daj! tab.1-na pločniku se nalazi M&B potpis 6.Traži se alex Barry tab.1-na pločniku se nalazi M&B potpis,opet tab.29-na zidu se nalazi slovo M koje simbolizira Magnusov potpis. 7.Ucviljeni diktator tab.120-Gornji desni kut,M&B potpis 8.Zimska idila tab.1- Mašnu na vijenčiću krasi potpis M&B 9.Zoo simfonija tab.1-Dolje desno, potpies M&B u kvadratiću -Na kraju se pojavljuje Bunker,koji,maskiran u medvjeda,pokušava ukrasti omotnicu s tajnim dokumentima 10.Formule tab.1-na pločniku se nalazi potpis M&B 11.Broj 1 -nema- 12.Žalosna priča o mladom bogatašu tab.1-potpis M&B u kvadratiću,donji lijevi kut 13.Golf tab.1-cvijeće nosi etiketu s potpisom M&B 14.1,2,3,4 tab.1-M&B potpis pokraj Bobove glave tab.86,87-na kapi lučkog radnika piše Bunker 15.Udar munje tab.1-Bob pomete papirić s potpisom M&B tab.92,94-Sir Oliver opljačka Bunkera I još nekog tipa(Romanini,pretpostavljam) 16.(Ne)Glasajte za Notaxa tab.1-M&B potpis na zakrpi na hlačama Broja 1 tab.120-pergament s natpisom Magnus i Bunker 17.Ljekovita voda tab.1-na kutiji se nalazi M&B potpis 18.Pas za milijun dolara tab.1-potpis M&B na stijeni tab.37-među paketima koje je Sir Oliver ukrao nalaze se i etikete na kojima piše da su to paketi Magnusa i Bunkera tab.52-plakat na ogradi:BUNKER,140 KG 19.Trojica iz Yume tab.1-potpis u gornjem desnom kutu tab.98-na zidu zatvorske ćelije nalaze se potpisi Magnusa,Bunkera,Romaninija(Bunkerovog i Magnusovog prijatelja) I Kriminala (lika iz jednog Bunkerovog i Magnusovog stripa) 20.Frit i Frut tab.1-potpis u gornjem desnom uglu tab.91-plakat s natpisom +MAGNUS 21.Čuvaj se bombe tab.1-potpis u zraku pokraj motora 22.U strahu su velike oči tab.1-u zraku visi papirić s potpisom M&B kojega odmah potom netko makne tab.107-među knjigama nalazi se i jedna Bunkerova 23.San jedne zimske noći tab.1-na sefu piše Magnus & Bunker tab.61 i 72-pojavljuje se ministar financija,lik iz Bunkerovog stripa Maxmagnus tab.74 i 81-Alan čita Bunkerov časopis Eureka i komentira stripove Magnusa I Bunkera 24.U potrazi za bombom tab.1-potpis u gornjem lijevom kutu tab.38-48-Bob ratuje sa zaposlenikom Bunkerove slastičarnice 25.Skok na skok tab.1-potpis u gornjem desnom uglu tab.40-Alan kaže: «Čuo sam za Magnusa, čuo sam za Edisona, za Cassiusa Claya, ali za Sakupljača još ne!» tab.51-jedna žena čita knjigu Pjesme od Maxa Bunkera 26.Superhik tab.1,3-naziv tvornice je Magnus & Bunker 27.Superhik-alkohol prijeti tab.1-potpis u kvadratiću,gornji desni ugao 28.Superhik-razbijena boca tab.1-naslov novina je Magnus & Bunker tab.99-Sir Oliver kaže:Časni uzmak bolji je nego nečasni poraz,napisao je netko,možda baš Max Bunker! 29.Cirkus tab.1-Jeremija razmišlja o potpisu Magnusa i Bunkera tab.49-Sir Oliverove magične riječi:Bunk-er Ma-gnus… 30.Bradati pljačkaši tab.1-grafit na dnu plakata:capito Bunker?...eh!eh!eh!Magnus tab.120-potpis na putokazu 31.Dan vještica tab.1-blještavi potpis u donjem lijevom uglu tab.54-natpis na zidu:Magnus & Bunker qui bevvero tab.60-magične riječi za pokretanje letećeg tepiha su naravno,Magnus & Bunker 32.Kad srce radi bi-bim ba-bam tab.1-2-na zidu visi papir s natpisom Raviola & Secchi.Nečija ruka okrene papir s čije druge strane piše Magnus & Bunker,dok Skviki pokazuje na tu radnju. Magnus & Bunker su umjetnička imena Roberta Raviole i Luciana Secchija. tab.18-22-Alan ulazi u stan Magnusa i Bunkera gdje zatekne Magnusa,sa užetom za vješanje oko vrata kako gađa strelicama Bunkerovu sliku,i potom ga Alan intervjuira. tab.49 i 50-Magnus i Bunker nalaze se u kavani. 33.Pljačkaš -nema- 34.Vesela Dolina tab.90-Magnus u odjeći čarobnjaka promatra nebo teleskopom 35.Dvanaest umjetnika tab.116-grafiti na zidu:Magnus e Bunker 36.Centurion tab.29-plakat na zidu:Magnus & Bunker u filmu Dva prljava lopova 37.Pukovnik Kattycat -nema- 38.Godišnji odmor -nema- 39.Dobra stara vremena tab.34 i 35-Magnus i Bunker polijevaju Alana i Boba vodom,spominju se njihovi rodni gradovi tab.74-˝I Morfej je postao njihov ljubazni domaćin˝-Bunker(poznati filozof) 40.Ekologija tab.2-imena Magnusa i Bunkera na putokazima u dućanu tab.7-Magnusova krinka tab.62-plakati na zidu označavaju postotak zagađenja u Bologni i Milanu,rodnim gradovima Magnusa i Bunkera 41.Slatka afera tab.16-Emilio kaže:...A imali smo najbolje preporuke od Bunkera,čak i od Magnusa! tab.21-za stolom se goste Magnus i Bunker 42.Vrijeme darivanja tab.1-pokraj Boba prolazi Magnus 43.Novogodišnja proslava -nema- 44.Bila jednom nagrada tab.19-pokraj odbačenog Alan Forda na ulici nalazi se kutija s natpisom Dolje Magnus 45.Klavirski koncert tab.18-Kazalište Magnus protiv Bunkera tab.42-43-Sir Oliver uzme Bunkeru ulaznice za sjedala koja su trebala biti namještena za ubojstvo njega i Magnusa 46.Sve ili metak tab.80-prema rasporedu hotela,u sobi 549 obitava Magnus,a u sobi 556 Romanini 47.Neprijatelj prirode broj 1 tab.47-Broj 1 projuri pokraj Magnusa I Bunkera tab.96-97-Šef i Jeremija Grunfovim autom upropaste Magnusov sprovod,u kovčegu se nalazi i boca vina. tab.99-plakat za film:M.Bunker-Posljednja utrka,con Magnus nella parte del ˝Sabotatore˝ 48.Umro je bogati ujak tab.33 natpis na drvetu: «Protiv žuljeva: balzam prof. Bunkera i dra. Magnusa. Siguran uspjeh.» -Prezime bogataša Magnusson sve govori, ne? tab.56-M&B režu salamu za stolom 49.Derbi tab.30-M&B treniraju za Olimpijadu tab.74-84-Sir Oliver vara Bunkera pokušavajući zaraditi na Magnusovom samoubojstvu 50.Tako je nastala Grupa TNT tab.93-slika na zidu nosi Magnusov potpis tab.110-115-Alan pokušava uložiti svoj novac kod Magnusa i Bunkera 51.Povratak Superhika tab.18-Magnus prodaje kestene na ulici tab.49-kamion s natpisom Cirkus Bunker 52.Superhikov veliki pothvat tab.118-Magnus kao taksist 53.Arsen Lupiga tab.1-Bunker savjetuje Magnusu kako da crta Pariz tab.46-47-u muzeju je specijalna izložba posvećena Magnusu i Bunkeru,koja sadržava statue junaka nekih popularnih njihovih stripova 54.Nestao je BuBu tab.60-prodavač na kiosku čita AF tab.97-u magli se čuju glasovi M&B 55.Stupica za Grupu TNT -nema- 56.Poziv na krstarenje tab.52-53-Magnus se opija za barom 57.Spašavaj se tko može -nema- 58.Skok u prazno tab.30-na zgradi piše Bunker tab.56-putnik čita Bunkerovu knjigu Kakva korist od aviona tab.58-59-M&B putuju u avionu,Bunker čita strip Satanik 59.Gužva u Monte Kablu tab.18-u lunaparku se nalazi šator Magnusa i Bunkera,ispred kojeg stoji dvojac osobno tab.80-reklama za Magnusa i Bunkera tab.111-kriterijska tablica: Vozači: Vrijeme: Magnus 1,327 Bunker kg 125 60.Udar tab.62-Broj 1 uništi Magnusov auto tab.78-na diplomi socijalnog radnika nalazi se Magnusov potpis 61.Krokodilska glava tab.36-Magnus komentira usluge banke tab.51-Magnusov potpis na jednom papiru na stolu(teško se vidi) tab.61-Magnusov potpis na plakatu koji reklamira Napulj 62.Tri brata Rock tab.53-Magnusov potpis na zidu ćelije 63.Isto-Isto -nema- 64.Trio Fantastikus tab.13-portret Grupe TNT na zidu Trio Fantastikusa stari je Magnusov rad tab.20-21-Magnus čeka vlak tab.75-Bob I Alan sruše Magnusa na ulici tab.76-na stupu piše Bunker 65.Udarac s boka tab.7-9-Magnus naplaćuje ulaznice 66.Sumnjiv posao -nema- 67.Besplatni podvig tab.58-grafiti na ogradi:W Bunker,Magnus 68.Sportska afera tab.95-Magnus se dere u kladionici 69.Iznenadna ideja tab.3-putokaz:Posjetite grobove Magnusa i Bunkera,3 km tab.97,100,104,106,108-Pizzeria Bunker tab.102-Magnus kao postolar 70.U kolo s otmičarem tab.7-Magnus dovodi žene ministrima tab.111-Sir Oliver s kovčegom na kojemu piše Magnus & Bunker bank 71.Susret s vampirom -nema- 72.Vampiri u New Yorku -nema- 73.Doktor Rakar tab.101-Bob prolazi pokraj Magnusa 74.Superhik opet napada -nema- 75.Odlazak Superhika tab.116 i 117-Magnus je kapetan broda 200.Hik hik hura! tab.13-Magnusova lubanja u pozadini tab.71-Magnusov potpis u pravokutniku pripovjedača tab.95-na konzervi piše Bunker
OBAVIJEST:Superstrip je neke od potpisa i referenca izostavljao ili micao,pa ako ne možete pronaći neku markicu,pogledajte u AF klasik. Ispričavam se zbog mogućih grešaka.Ako primijetite koju,napišite i ja ću je ispraviti. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 02/10/2009 21:19:36 |
 |
|
bvagner3
Senior Member

Croatia
2375 Posts
Member since 13/01/2009 |
Posted - 16/08/2009 : 22:22:47
|
Gumifleks,Doktor Jackill,i po dvije priče Broja jedan(dakle četiri stripa),izašli su davno prije ovih "nenumeriranih"i razlikuju se od onih gore navedenih po boji na boku.Zato ih nisam ni spomenuo.I jel netko nešto zna u vezi Alan Forda (Borgis)71/1? |
#!?? |
Edited by - bvagner3 on 16/08/2009 22:24:21 |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 16/08/2009 : 22:31:00
|
Domi,znas li dal' ce to da ide i dalje u HC,ja sam samo HC uzimao? Ili neko drugi? Nije valjda da ce i to da pukne |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 16/08/2009 : 22:54:25
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Domi,znas li dal' ce to da ide i dalje u HC,ja sam samo HC uzimao? Ili neko drugi? Nije valjda da ce i to da pukne
Vi bre zemljaci moji sa južnu prugu, mnogo volite HC!  |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5261 Posts
Posted - 17/08/2009 : 22:22:51
|
Pitat ću idućih dana jedan pouzdan izvor pa javim ovdje ako saznam.. Osobno, moje mišljenje je da će to ići dalje u HC varijanti ali će vjerovatno otisnuti 4-5 kom. odjednom...
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 17/08/2009 : 22:51:01
|
Pitat ću idućih dana jedan pouzdan izvor pa javim ovdje ako saznam.. Osobno, moje mišljenje je da će to ići dalje u HC varijanti ali će vjerovatno otisnuti 4-5 kom. odjednom...
Hvala ti unapred Vec sam poludeo zbog svih onih izdanja koja su prekinula da idu u HC. Nece valjda i ovo. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41160 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts
Member since 12/08/2008 |
Posted - 19/08/2009 : 11:27:58
|
@Opti: Zar Romanini nije bio dobar prjatelj sa obojicom, a kasnije je radio kao scenarista za Magnusa (DoV...) Kriminal je Bunkerov, koliko i Alan Ford... Kriminal je Magnusova grafička kreacija, naravno sa Bunkerom kao stalnim scenaristom. I bio je dugo vremena glavni strip ovog dvojca. Alan Ford je dosao nesto kasnije... Numeracija koju koristis bi bolje bilo da je slijedeca: - umjesto strana 3 bolje bi bilo da stoji: tabla 1 i tako redom - iz prostog razloga: Sta ako neko ima drugacije izdanje? Npr.: Trobroj. ili recimo kod epizode 1, gdje ispred stripa stoji predgovor pa je sve pomjereno.... - A table su jedinstvene (osim u Maksijima gdje su preslagivane :D) Inace, kad je Alan Ford u pitanju, i njegove redovne epizode, tacno se zna gdje sta pripada jednostavnim obiljezavanjem od strane autora: broj epizode - broj table (obicno u dnu - desno ili lijevo, zavisno od toga da li je parna ili neparna tabla) I nema razloga AF tretirati kao Bonellijeve stripove, gdje se ni autori ne bi snasli u razlicitim domacim izdanjima, pocevsi od ZS i LMS + uvijek jedna epizoda (ili 2 ili 3 kompletne, ali kompletne) cini jednu cjelinu. |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 19/08/2009 : 11:51:27
|
To sa tablama ću ispraviti kad mi se bude dalo. Nisam se sjetio trobroja itd.jer sam reference gledao u Superstripovim i SA brojevima... Za Romaninija sam ispravio.  |
Edited by - Opti on 19/08/2009 21:51:29 |
 |
|
sabko
New Member

Bosnia and Herzegovina
216 Posts
Member since 12/08/2008 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 21/08/2009 : 14:25:47
|
quote: Originally posted by sabko
Zar ne mislis da bi ovo trebalo biti u forumu "Popisi, bibliografije..."?
Pa trebalo bi. Postavit ću to i tamo,zajedno s popisom priča Broja 1 (koji se nalazi nekoliko stranica unatrag) |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Posted - 22/08/2009 : 14:14:31
|
OBAVIJEST ZA SVE FANOVE! Na kioscima AF kolorka 11 Sportska afera!  1-a naslovnica-Sir Oliver kao trener,žuta pozadina 2-a naslovnica-Bob zadaje udarac nekom nogometašu,naslovnica zelena |
Edited by - Opti on 23/08/2009 14:15:26 |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 22/08/2009 : 15:51:32
|
E odlično, taman sam danas nabavio kolor 10 sa plavom koricom, a sad već br.11, dobar tempo izlaženja stripova, kao nekad kad sam bio klinac, ne možeš se pokupiti sa silnim kiosk izdanjima i u SRB i u HR! |
 |
|
Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 22/08/2009 : 16:00:27
|
Upravo poslata recenzija za AF 3, Operacija Frankenstein...  |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
 |
|
ivan_micic
Senior Member

Croatia
2388 Posts
Member since 19/12/2007 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts