Author |
Topic  |
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
emirem
Advanced Member

10867 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 15/03/2014 : 10:00:24
|
Tablet koji sam prije par godina pikirao, ali odustao zbog cijene sad je jeftiniji,ali nista od toga,molto penezi anyway.... |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 16/03/2014 : 10:36:47
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
quote: Originally posted by velka031
Bas me zanima 111 u koloru!
Njihov tip kolora nikako ne može da podrži atmosferu Ferrijevog crteža
Znam da ne moze! Nema teorije, posebno u ovoj prici...  |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7939 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 16/03/2014 : 11:34:01
|
quote: Originally posted by djukak
Je li ovo uređaj za bojenje naslovnica? Ili.....
ovo je prije svega za digitalno crtanje,,,ali se najvise koristi za digitalno tusiranje( SKENUJE SE CRTEZ OLOVKOM PA SE ONDA NA OVOJ SPRAVI TUSIRA);;barem tako vecinu mangi rade, bonelli jos ne ,koliko ja znam(NADAM SE DA CE TAKO I OSTATI) I kao sto emirem rece za obicnog smrtnika nedohvatljivo,,,,i osobno mislim da je ovo antistripovski izum |
|
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9589 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 16/03/2014 : 12:51:09
|
quote: Originally posted by senokute
ovo je prije svega za digitalno crtanje,,,ali se najvise koristi za digitalno tusiranje( SKENUJE SE CRTEZ OLOVKOM PA SE ONDA NA OVOJ SPRAVI TUSIRA);;barem tako vecinu mangi rade, bonelli jos ne ,koliko ja znam(NADAM SE DA CE TAKO I OSTATI) I kao sto emirem rece za obicnog smrtnika nedohvatljivo,,,,i osobno mislim da je ovo antistripovski izum
Je zlo i naopako! To je alat kao i sve drugo. Olakšava neke stvari ali i dalje rezultat ovisi o umješnosti crtača. |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
 |
|
PAJDO
Senior Member

Croatia
2237 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 16/03/2014 : 13:48:44
|
quote: Originally posted by mpavin
Skroz zanimljiva nova naslovnica ali izgleda da je opet Zagor traljavo nacrtan.
Lako za Zagora, ali orka kojoj se glava savija?? Inače ideja za naslovnicu je odlična |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19617 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/03/2014 : 15:22:43
|
Zanimljiva naslovnica,nesvakidasnja....zagor je mogo izpast bolje ali nadam se da prica vredi. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
senokute
Senior Member

Germany
1367 Posts
Member since 08/01/2011 |
Posted - 16/03/2014 : 18:22:47
|
quote: Originally posted by Deers
ovo je prije svega za digitalno crtanje,,,ali se najvise koristi za digitalno tusiranje( SKENUJE SE CRTEZ OLOVKOM PA SE ONDA NA OVOJ SPRAVI TUSIRA);;barem tako vecinu mangi rade, bonelli jos ne ,koliko ja znam(NADAM SE DA CE TAKO I OSTATI) I kao sto emirem rece za obicnog smrtnika nedohvatljivo,,,,i osobno mislim da je ovo antistripovski izum
Je zlo i naopako! To je alat kao i sve drugo. Olakšava neke stvari ali i dalje rezultat ovisi o umješnosti crtača.
ja sam uvijek mislio da je tradicionalni alat za crtaca stripova:,papir, olovka gumica ,tinta, pero i cetkice, ali ocigledno da sam staromodan... |
|
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9589 Posts
Posted - 16/03/2014 : 18:51:50
|
ja sam uvijek mislio da je tradicionalni alat za crtaca stripova:,papir, olovka gumica ,tinta, pero i cetkice, ali ocigledno da sam staromodan...
Pa je tradicionalan ali nije jedini. |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Member since 02/03/2014 |
Posted - 17/03/2014 : 20:43:08
|
Jel zna netko kako je Gianni Sedioli uspio odraditi Zagorovu epizodu u Cileu sa tsunamijem, doduse samo olovku, onda zatim odradio Sotto il cielo del sud (Zagor u patagoniji) a paralelno s time odradio i maxi 21 onako da se nadje (sutra se nadam da cu ga procitati). Meni to izgleda nadljudski napor i onda mi nije korektno usporedjivati ga sa recimo Nucciom koji je izbacio 1 epizodu u zivotu, Sedioli odradjuje prljavi posao za kompaniju, to je pravi sljaker SBE-a |
Kaizoku ou ni ore wa naru! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22374 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/03/2014 : 23:05:17
|
quote: Originally posted by Giuda Ballerino
Jel zna netko kako je Gianni Sedioli uspio odraditi Zagorovu epizodu u Cileu sa tsunamijem, doduse samo olovku, onda zatim odradio Sotto il cielo del sud (Zagor u patagoniji) a paralelno s time odradio i maxi 21 onako da se nadje (sutra se nadam da cu ga procitati). Meni to izgleda nadljudski napor i onda mi nije korektno usporedjivati ga sa recimo Nucciom koji je izbacio 1 epizodu u zivotu, Sedioli odradjuje prljavi posao za kompaniju, to je pravi sljaker SBE-a
Nuccio se ne bavi crtanjem stripova kao glavno zanimanje, to mu je hobi i to radi samo iz ljubavi prema Zagoru. On je arhitekta i to mu okupira dosta vremena pa je zato tako spor.
A Sedioli radi ludacki brzo, iako on meni toliko ne smeta kao drugi crtaci, ipak bi trebalo malo da uspori i da se vise potrudi.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19617 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 18/03/2014 : 05:07:40
|
quote: Originally posted by going going
Jel zna netko kako je Gianni Sedioli uspio odraditi Zagorovu epizodu u Cileu sa tsunamijem, doduse samo olovku, onda zatim odradio Sotto il cielo del sud (Zagor u patagoniji) a paralelno s time odradio i maxi 21 onako da se nadje (sutra se nadam da cu ga procitati). Meni to izgleda nadljudski napor i onda mi nije korektno usporedjivati ga sa recimo Nucciom koji je izbacio 1 epizodu u zivotu, Sedioli odradjuje prljavi posao za kompaniju, to je pravi sljaker SBE-a
Nuccio se ne bavi crtanjem stripova kao glavno zanimanje, to mu je hobi i to radi samo iz ljubavi prema Zagoru. On je arhitekta i to mu okupira dosta vremena pa je zato tako spor.
A Sedioli radi ludacki brzo, iako on meni toliko ne smeta kao drugi crtaci, ipak bi trebalo malo da uspori i da se vise potrudi.
naravno,luduje i na racun brzine trpi kvalitet |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
legaz
Senior Member

.jpg)
Serbia
2432 Posts
Member since 13/08/2009 |
Posted - 18/03/2014 : 08:00:42
|
quote: Originally posted by markotamara
meni je Sedioli ok,bolji od Chiarolle
      |
Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane. |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
ike666
Average Member

709 Posts
Member since 01/11/2012 |
Posted - 18/03/2014 : 09:58:56
|
quote: Originally posted by legaz
[quote]Originally posted by markotamara
Meni nije OK ali je definitivno manje loš od Chiariolle  |
Rendal Mutant, Tkac, Jednooki Džek, Vatreno oko... |
 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 18/03/2014 : 10:57:34
|
quote: Originally posted by legaz

Reka sam meni,o ukusima se ne raspravlja  |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/03/2014 : 11:18:50
|
Od Chiarolle nitko ne može biti gori, barem ja nisam takvoga vidio. . Možda bi mu mogao konkurirati jedino Milazzo da prijeđe na Zagora, ono kako je crtao Magičnog Vjetra je prava katastrofa... preko kurca rađeno.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Posted - 18/03/2014 : 11:32:13
|
Nisam zelio da se potegne pitanje ko je losiji Chiarolla ili Sedioli, mozda sam krivo napravio sto sam spominjao ikakve usporedbe, poanta mi je bila da je Sedioli u manje od pola godine izbacio preko 800 tabli a da pri tome od posljednjeg pojavljivanja nisu prosle godine i godine. Mislim da se radi o rekordu talijanskog stripa. |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9589 Posts
Posted - 18/03/2014 : 15:16:28
|
Nisam zelio da se potegne pitanje ko je losiji Chiarolla ili Sedioli, mozda sam krivo napravio sto sam spominjao ikakve usporedbe, poanta mi je bila da je Sedioli u manje od pola godine izbacio preko 800 tabli a da pri tome od posljednjeg pojavljivanja nisu prosle godine i godine. Mislim da se radi o rekordu talijanskog stripa.
Tri godine su prošle od Maxija 14 do Zagora 577 pa ti vidi. A da ne govorimo koliko se neke stvari crtaju unaprijed, pogotovo maxiji koji budu često rezerve za regularnu seriju. |
 |
|
Giuda Ballerino
Senior Member

Japan
2654 Posts
Posted - 18/03/2014 : 16:15:54
|
Jes u pravu si sad sam provjerio, rjesen misterij Htio sam te pitat jesi citao Pod juznim nebom ili Krv na Bahiji, Luigi Mignacco mi je strasan u JA odiseji, meni su ove dvije epizode vrhunske. Covjek se bas potrudio.
Za sada me u odiseji smorila samo Burattinijeva s Marie Laveau.
|
 |
|
Topic  |
|