Author |
Topic  |
solar
Moderator

.jpg)
Croatia
21432 Posts
Member since 16/03/2004 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 04/08/2014 : 23:36:28
|
Ovo uopće ne izgleda loše... dapače, čak je i bolje nego što sam očekivao.  |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
 |
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
Timber Bil
Senior Member

1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Kauboj
New Member

100 Posts
Member since 29/12/2012 |
|
markotamara
Senior Member

.jpg)
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
Posted - 05/08/2014 : 12:29:02
|
Vrhunska je , svak ima pravo na svoje misljenje,ali da je idiotizam Ferria slati u penziju to nemore niko poreci |
GALLIENO FERRI
|
 |
|
sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
Posted - 05/08/2014 : 13:39:13
|
quote: Originally posted by Timber Bil
quote: Originally posted by PijaniPatak
Ajmo sada da vidimo ko je prvi buzdovan koji će da se javi i navodno kaze da ne valja Ferijev crtez
Javljam se. Ne valja
A šta ti znaš šta valja a šta ne ? Zagor je strip pod Ferijevim pečatom, fanovi su navikli na takvog strip junaka i smetaju im drugi stilovi. Meni smeta Chiarola i Rubini, možda su dobri, ali na Zagoru su kurac i treba da crtaju neke druge stvari, spram Ferija su smešni. Postaviti standarde za crtače, Ferri, Verni, Venturi, to liči na Zagora...U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima, Zagor mora da ostane ono što je bio, ovi mu oduzimaju dušu, pa Zagor je kao građevina pod zaštitom države, nemože Patku da dođe neki novokomponovani biznismen da na mestu neke tradicionalne kafane otvara pekaru, kineski butik i kladionicu, onako kao što ti i tvoj prijatelj legaz smatrate da Della Monika i Rubini treba da dođu na Zagoru i furaju neki svoj fazon.
Zagor mora biti Zagor      
|
 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
Tintilinic
Senior Member

2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
Posted - 05/08/2014 : 14:49:17
|
Ferrijevi su svi likovi dobri osim Zagora koji je izgubio onu svoju kvalitetu, ali to je još uvijek dosta dobro s obzirom kakvih sve crtača ima. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/08/2014 : 18:45:04
|
quote: Originally posted by nagor
U Suštini u potpunosti isto mislimo. :) Ali kud baš Donatelli... a i Venturi mi se čini precjenjen... ostalo sve za pet... 
Donatelli je stari majstor koji je crtao mnoge bitne epizode, ne smemo da zaboravimo na njega, bio je majstor u crtanju lica likovima i prikazivanju emocija.
A Venturi po onome sto sam video u Color Zagoru je dobar crtac koji moze jos malo da se uhoda i da postane odlican. Ono sto mi je malo zasmetalo jeste to sto je par likova nacrtao kao da su karikature. Taj karikaturalni stil bi odlicno odgovarao ako bi hteli da ozive Ciko Specijal ediciju, ali u redovnoj seriji bi trebalo da izbaci to.
|
 |
|
tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12307 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 05/08/2014 : 19:32:11
|
quote: Originally posted by tinton
Pa di si goinze.
Evo me tintone druze! De si ti
Nisam bio ovih dana/nedelja pri kompjuteru a ni pri slobodnom vremenu pa me zato nema na forumu, a takodje necu biti ni narednih par nedelja pri slobodnom vremenu. Imam i dve recenzije da zavrsim ali bice sve to sredjeno. |
 |
|
velka031
Advanced Member

.jpg)
Croatia
17128 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 06/08/2014 : 00:51:29
|
Zagor je Ferri i tako ce jos dugo biti, mozda i zauvijek... Ali Della Monica, Rubini i slicni majstori su dobrodosli... S tim da se oko Rubinija vise ne moramo prepirati... |
 |
|
Quebrasco
Stripovi.com suradnik

Croatia
2394 Posts
Member since 26/03/2008 |
|
DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts
|
kasper
Advanced Member

10927 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 06/08/2014 : 09:46:13
|
ah Bela indijanka... to su bili dani jebote na sta je spao Bure zadnjih godina, to je strasno  |
Edited by - kasper on 06/08/2014 09:47:44 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts
Member since 25/08/2005 |
Posted - 06/08/2014 : 10:22:54
|
Druga tabla je iz epizode "Opsjednuti" -povratak alkemičara Axela, valjda jedini povratak nekog Zagorova negativca osjetno bolji od prvog pojavljivanja, cinici bi rekli da to i nije bilo teško. Inače, Slobodna Dalmacija je tu priču izmrcvarila u maniri Dnevnika tako da epizoda "Alkemičareva sjena" uopće nije ni objavljena nego je dobar broj stranica izbačen, a preostale su pripojene prethodnoj svesci "Opsjednuti", tako da je ista pod glupim nazivom Super Zagor objavljena s nekih sto pedeset stranica.
Valjda im se žurilo što prije doći do Nestalog istraživača. |
Edited by - Pavel on 06/08/2014 10:23:50 |
 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
Posted - 06/08/2014 : 10:33:51
|
Ajmo sada da vidimo ko je prvi buzdovan koji će da se javi i navodno kaze da ne valja Ferijev crtez
Javljam se. Ne valja
A šta ti znaš šta valja a šta ne ? Zagor je strip pod Ferijevim pečatom, fanovi su navikli na takvog strip junaka i smetaju im drugi stilovi. Meni smeta Chiarola i Rubini, možda su dobri, ali na Zagoru su kurac i treba da crtaju neke druge stvari, spram Ferija su smešni. Postaviti standarde za crtače, Ferri, Verni, Venturi, to liči na Zagora...U kurac sa Chiarolama, Monikama, i sličnim skrnaviteljima, Zagor mora da ostane ono što je bio, ovi mu oduzimaju dušu, pa Zagor je kao građevina pod zaštitom države, nemože Patku da dođe neki novokomponovani biznismen da na mestu neke tradicionalne kafane otvara pekaru, kineski butik i kladionicu, onako kao što ti i tvoj prijatelj legaz smatrate da Della Monika i Rubini treba da dođu na Zagoru i furaju neki svoj fazon.
Zagor mora biti Zagor      
Proklet da je svako kome moja istina nije apsolutna . Toliko reči si izbacio, a nisi ništa rekao osim fanatične izjave da je neko jedan jedini i vređaš nesklono tvojim godinama. Ja i legaz nismo samo prijatelji, već i braća po obrazu. Sećaš se šta je obraz, zar ne? A, ne, pardon... Ukratko, čovek bez časti koji je navikao samo da vređa i omalovažava i postavlja svoje kućne golotinje.
A ja se igram očiglednim, nadasve bolnim, činjenicama. Hvatate se jedne solidne table, ove gore postavljene, i pljuckate nebuloze a mene napadate kao bogohulnika na osnovu jednog posta u moru prethodnih 6000. Ja volim Ferrija, i ako bih ičiji sat vratio unazad to je njegov. Ali ovo zvati dobrim mogu samo ćore, a klati sve kome se to ne sviđa samo idioti i fanatici. Mani me se, profesore.
Što ono reče u "Zoni Zamfirovoj": more, što se karam s budalu?" |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 06/08/2014 10:37:46 |
 |
|
Zagor i Ogi
Average Member

.jpg)
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
Posted - 06/08/2014 : 11:06:15
|
Javljam se. Ne valja
Zagor mora biti Zagor      
Proklet da je svako kome moja istina nije apsolutna . Toliko reči si izbacio, a nisi ništa rekao osim fanatične izjave da je neko jedan jedini i vređaš nesklono tvojim godinama. Ja i legaz nismo samo prijatelji, već i braća po obrazu. Sećaš se šta je obraz, zar ne? A, ne, pardon... Ukratko, čovek bez časti koji je navikao samo da vređa i omalovažava i postavlja svoje kućne golotinje.
A ja se igram očiglednim, nadasve bolnim, činjenicama. Hvatate se jedne solidne table, ove gore postavljene, i pljuckate nebuloze a mene napadate kao bogohulnika na osnovu jednog posta u moru prethodnih 6000. Ja volim Ferrija, i ako bih ičiji sat vratio unazad to je njegov. Ali ovo zvati dobrim mogu samo ćore, a klati sve kome se to ne sviđa samo idioti i fanatici. Mani me se, profesore.
Što ono reče u "Zoni Zamfirovoj": more, što se karam s budalu?"
  |
The only good thing in life isZAGOR |
 |
|
sergej773
Senior Member

Cuba
1922 Posts
Member since 03/06/2012 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts
|
Timber Bil
Senior Member

1068 Posts
Member since 02/10/2013 |
Posted - 06/08/2014 : 17:03:38
|
Javljam se. Ne valja
Zagor mora biti Zagor      
Što ono reče u "Zoni Zamfirovoj": more, što se karam s budalu?"
Ti imaš obraz a ja nemam ? Objasni ovo, kakav ti obraz imaš a ja to nemam ? |
 |
|
Topic  |
|